בארץ ישראל קם העם היהודי...

בארץ ישראל קם העם היהודי...

שלום לכולכם, אני קצת חדש אז סליחה מראש.... קראתי אחרוה ונדמה לי שהתזכורת הזו נחוצה (נדמה לי שהיא בעיקר נחוצה למדינה. מדינת ישראל הוקמה ע"י התנועה הציונית, ראשי היהדות במשך אלפים שנה התנגדו, ועדיין מתנגדים להקמת מדינה יהודית עצמאית בארץ ישראל עד שייגע המשיח (משמע לעולם לא). מייסדי התנועה הציונית החל מהרצל ועד בן גוריון, הקימו תנועת נגד ליהדות הדתיתשבסיסה חילוני וכל מערכותיה חילוניות, המדינה הזו מחוייבת לערכי דמוקרטיה חופש ושיוויון ומקבלת את היהדות כמרכיב המרכזי בלאומיות שלה. אבל, לא רק שהיא אינה מחיבת לצו הדתי של היהדות היא אף מתנגדת לו בפרוש. אנחנו, כולנו כאן, לא משום שהעם היהודי שמר על דתו כל זמן הגלות, כי אם משום שמרבית העם היהודי אזר די אומץ בתקופה חשובה בתלודותיו לבעוט בעוצמה בישבנה הענוג והדשן של דתו להתנתק ממנה ולהקים לעצמו מדינה חילונית בארץ אבותיו

סליחה טעות

היה צריך להיות "קראתי אחורה" ולא "אחרוה" כמו שנכתב במקור, השעה אתם יודעים

MARKU

New member
שמאלני מושטן ../images/Emo46.gif

סלח לי אבל אתה מטומתם אנשים כמוך גורמים לי בחילה, אתה עם הראש השמאלני הקטן שלך לא מסוגל להבין איזה שטויות אתה אומר. אין קיום לאם היהודי ללא דתו
הדת היא משאיחד ושמר את האם הזה במשך אלפי שנים , היא בסיס קיומו וההצדקה היחידה לקיומו. מליוני יהודים מתו אל מזבח הדת כדי לשמרה ולהמשיך את קיומו של האם היהודי ולא לך שמאלני מושטן קטן להחליט שאין לה מקום בארץ היהודים מרק (לא "דתי" דרך אגב)

אין לי אלה...

למול טיעונים כל כך חזקים המוסברים הייטב וברהיטות מדהימה שכזאת אין לי אלה... דא"ג לא אמרתי שאין לדת מקום בארץ ישראל, איש הישר בעיניו יעשה ויאמין, הדת לא צריכה להתבזות ולהיות חלק מהפוליטיקה בארץ ולקבל את החלקה הקטנה שהמדינה נותנת לה, היא צריכה להיות כח מוסרי המתקיים בנפרד מהמדינה ומשפיע עליה מבחוץ. בכדי להגיע למצב הזה על הציבור הדתי להתנער ממפלגות צרות אופקים שמייצגות את האינטרס הצר והמזוייף של המפגלגות הדתיות הסוחרות בערכים יהודים תמורת כסף!!! מתי לאחרונה מישהו מכם שמע מפלגה דתית אומרת משהו על העוני בארץ, או עושה למניעתו?, וכיצד ייתכן שאדם דתי יושב בממשלה (או תומך בה) המאפשרת חילולי שבת המוניים?, המפלגות הדתיות נלחמות על פולטיים קצרים (אי נסיעת תחבורה ציבורית חוק החזיר וגו´) כאשר תמורת כסף הן מוותרות על חילולי שבת המוניים אחרים (כדורגל בשבת, מסעדות פתוחות וגו´) נראה לי שהפרדת הדת מהפוליטיקה צריכה להיות אינטרס דתי לא פחות מחילוני. ואגב, אם ללכת לאור חזונו של הרצל שאמר :"אנחנו את הרבנים בבתי הכנסת שלהם", הוא להיות "שמאלני מושטן וקטן", אז אכן אני כל אלה ועוד!!!! ובבינין ציון ננחום

שרוף

New member
אתה צודק במאה אחוז

גם אם אתה שמאלן או ימנן או לא משנה מה נגעת בנקודה חשובה מאוד. הצביעות פה היא רבה. הממסד הזה רקוב מן היסוד הוא כל כך מושחת עד כי הוא מוכר את האינטרסים הבסיסים של מדינת ישראל לכת פוליטית פושעת ושמה שס לצורך שרידותו בשלטון. יום אחד נתעורר ונראה שגנבו לנו את המדינה.

הרבה רהב..... MARKU !

בכל זאת, כדאי שתפסיק לבזות את השפה העברית - ובמקום לשוטט בפורומים לך ללמוד מעט את שפת הקודש!

MARKU

New member
לא שזה ענינהם... אבל...

לידיעתכם מורים ללשון, יש לי דיסגרפיה ואם תיסתקלו במילון תדעו מזה.

כדיסלקט לדיסגרף

אל תתיחס טעויות קורות תמשיך לכתוב לפורומים, אפילו שעוד לא הסכמתי לאף מילה שכתבתה

כדיסלקט לדיסגרף

אל תתיחס טעויות קורות תמשיך לכתוב לפורומים, אפילו שעוד לא הסכמתי לאף מילה שכתבתה

שרוף

New member
לפי דעתי אתה צריך לקרוא לעצמך

"חילוני גזעני פוסט ציוני"

אלי.

New member
../images/Emo45.gif

ה"אלוהים" הזה, שהניח לשליש מעמו להישמד - כנראה שהוא ראוי למאמיניו, והם ראויים לו.

למעלה