באפי עונה 3, פרקים 3 - 10

נדירליאל

Well-known member
אז אנג'ל נפלט לעולם ממעמקי האביס, עולם השדים, שם עבר עינויים אינספור, עד שאיבד שפיותו, כמעט. רגיש לכל דבר ומתרוצצ ביערות סאנידייל חצי עירום [חור בעלילה ובהגיונה - מאיפה השיג מכנסיים ותחתונים?]. יש לציין שבסדרה מסוף העשור השני של המאה הנוכחית ומתקופת הקורונה - פחמן משודרג, אאל"ט, ענין ה"היוולדות" עירום וערייה עטוף בריר שלייתי, לענ"ד, הועתק מבאפי, פרק 3, עונה 3.] הגיע לעולם, אומלל, מפוחד ומייד נחשד, לכאורה, ברצח, אחרי שהתברר שאוז ישן כמו גור זאב בלילות הירח.
אבל לא סתם בא המלאך לעולם, ולאלה מבינינו שתוהים מדוע בא לעולם, גם אנג'ל תוהה קשות בסוגיה הקיומית הזו, ויש לו עוזרים שמרחיבים את התהייה השל גיל ההתבגרות, איזה רשע "ראשון", שיבורך התסריטאי ויוצר הסדרה שנותן לבאפי להגיב בציניות ובזלזול מרושע בנאום: אני הרשע.. וגו' וגו'
בין לבין זכינו לעלילות חד פרקיות, העוטפות עלילות אהבה שלא מביישות אופרות סבון, במיוחד הפרועות שבהן, שמזמן ברחו להן מעולם המציאות. כך גם מלבישים ומסרקים את באפי. גברת מ-ווג, בת 18 ונראית בת 30++, פיאות מוזרות. עצוב לי ככל שהעלילה נפרשת לעינינו לראות כמה השחקנית של באפי, שרה מישל גלר, לא מוצלחת במיוחד. [לא מפתיע שלא ממש זכתה לסדרות אחרות, ולוהקה לתפקידי "אימה" מסוגים שונים.]
נראה אם עד סוף העונה יגלו באפי והחבורה את המושך בחוטים, את מזמין הרוע לסאנידייל. אנחנו הצופים כבר יודעים היטב, שלא סתם זומן ה"ראשון" ולא סתם נפלט אנג'ל לעולם, אלא לפלס דרך לראש העיר, לטריק, גדול העיניים [בענין טריק, העיצוב של פני הדמות מזכיר גישות עבר גזעניות לגבי פניו של השחור, העבד.] בין לבין גילינו שג'יילס ואם באפי כנראה יהפכו לזוג רומנטי, ממש. וזכינו שוב לפגוש קוטלת חדשה "פיית'" [אמונה], ופוליטיקה פנים ארגונית של "צופים".
מה 'ני יגיד לכם, את פרק 10 טרם ראיתי. אתייחס אליו ב"נגלה" הבאה. עם זאת גיליתי שב- 2022 נערך ערב מיוחד לצפייה משותפת בפרק 10, של באפי מעונה 4, וגם היתה הרצאה.
אני חייב לומר - שישנה הדרדרות במהלך עונה זו - נראה שלא הוחלט לאן פניה.

נערך לאחרונה ב:
למעלה