באפי האגואיסטית!

ANGEL N

New member
באפי האגואיסטית!

תאמינו לי באפי יצאה מזה אגואיסטית בסוף העונה החמישית. במקום להשאר בחיים ולהלחם היא בחרה בבחירה הכי קלה, למוות ולהשאיר לכל הסקובי את העבודה הקשה. פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח! אני מקווה שכולם מבינים שצחקתי! אבל משהוא רציני עכשיו שימו לב ששספייק צדק. בפרק שבו ספייק מספר על איך הוא הרג את שני הקוטלות, הוא ציין שהן בעצם רצו למות, ולא מתו סתם. היאוש הרג אותם ולא הוא. ככה גם באפי מתה, בכל העונה החמישית אנחנו רואים כמה עניין הקטילה מפריע לה יותאר מאי פעם, ונכנס הקטע שהיא חושבת שבגלל זה אין לה מערכת יחסים תקינה ורצינית, ואולי היא אפילו "רוצחת" שאוהבת להרוג? המוות הוא דבר שבא לה יותר בקלות, אולי היא אפילו חשבה שבמותה היא שוב תפגוש את אמא שלה, כבר כמה פעמים שמענו אותה אומר משהוא כמו "הלואי שאמא שלי היתה כאן". תחשבו על זה!

talrv

New member
האקט של באפי בסוף החמישית ../images/Emo41.gif

היה באמת בחלקו אנוכי. כן להציל את העולם והכל, אבל כולם יכלו לראות את המבט השלו שלה כשהיא הסתכלה לעבר הזריחה והבינה שהיא צריכה לקפוץ. והמשפט שלדעתי מתאר את הדבר הזה הכי טוב כתוב בחתימה שלך "Death is your gift..". אין לי ממש כח להיכנס לזה עכשיו ולרשום את כל מה שאני חושבת על הנושא (היא הקריבה את עצמה ובעצם רצתה את זה במידה מסויימת), אבל בכלליות אני מסכימה איתך.. ספויילר לשישית בעונה השישית אנחנו רואים כמה היה לה טוב כשהיא מתה, ושהמוות באמת היה יותר המתנה שלה מהקרבה.. סוף ספויילר אז גם אני ראיתי אנוכיות מסויימת ואפילו אגואיסטיות, לא בטוחה שזה לגמרי בצחוק, לעזוב את דאון וכולם לבד להילחם בכוחות הרשע ? זה לא אגואיסיטי ? דרך אגב, לא היה סימן אחד בהודעה שמראה שיש ספויילר לסוף החמישית או כמו שסיכמנו על זה פה -
!! אתה בעצמך לא אוהב ספויילרים, אז תשתדל להודיע, כי אתה הורס לאחרים!!

ממש לא מסכימה (ספוילרים ל5 ,6)

האקט של באפי בסוף החמישית היה ההפך הגמור מאנוכיות. אפשר להתפלסף במשך שעות על כל האקטים בבאפי, וזה מה שעושה את התכנית ליותר מעניינת, אבל בקטע הספציפי הזה, אני לא חושבת שיש איזשהי משמעות נסתרת, שאומרת שבעצם באפי כבר מאסה בחיים שלה כקוטלת, ומעדיפה להשאיר את הג´וב הגדול בידי דון והסקובי גנג. הרי אם היא לא הייתה קופצת, ולא נותנת לדון לקפוץ, סוף העולם היה מגיע. גם לכוח של באפי יש מגבלות- היא לא הייתה מצליחה להשתלט על כ"כ הרבה מפלצות שמגיעות בלי סוף. זה היה או שהיא תקפוץ אל מותה ובכך תציל עולם שלם- ותתן גם לגנג צ´אנס להתמודד עם מפלצות- בכל זאת הם צברו ניסיון במשך השנים ואפשר לראות את ההתקדמות שלהם (אפילו בלחימה) במהלך העונות, או לא לקפוץ, להישאר בחיים- אבל גם זה לא לזמן רב. במילא המפלצות ישתלטו... ולא ישאירו לבני אדם יותר מדי ברירה. אני חושבת שבאפי עשתה הכל מטוב לב, ובדיוק ההפך מאנוכיות + כל הרמזים שהיא קיבלה. כל אלה גרמו לה לחשוב שטוב שהיא תמות מאשר דון, או שטוב שהיא תמות מאשר כל העולם. בעונה ה6 אנחנו באמת רואים כמה היה לה טוב, אבל זה די ברור- היא הייתה בגן עדן. שם הכל טוב. כשרואים אלטרנטיבה יותר טובה למשהו- כבר קשה להתרגל לדבר פחות טוב. ככה זה בחיים. ובאותו הקשר- לא הבנתי את ההגיון של הסקובי גנג. למה הם חשבו שבאפי תהיה בגיהינום? היא בסה"כ הצילה כ"כ הרבה אנשים ועשתה כ"כ הרבה מעשים טובים. לא מגיע לה על זה להיות בגן עדן?

Der-Albert

New member
The Scooby sense

הם חשבו שבאפי תהיה באיזה Hell dimension בגלל שהיה סיכוי שהEssence שלה כלוא בין המימדים, היא אחרי הכל לא מתה מהנפילה עצמה, היא מתה מהשער.

talrv

New member
תראי... ../images/Emo41.gif

הרבה בבאפי זה עניין של השקפה, ויש אנשים שמפרשים דברים בדרך מסויימת ואנשים שמפרשים בדרך אחרת.. לא רציתי להכינס לזה מקודם, אבל אם העלת את הנושא.. לדעתי זה ערבוב של שניהם, ואני אסביר. באפי אכן גיבורה, והגיבורים מקריבים את עצמם למען העולם, אבל בבאפי יש יותר מגיבורה, היא קודם כל באפי האדם. הרבה עונות הייתה לה בעיה עם באפי האדם ובאפי הקוטלת, והיא הרגישה שהתכונות האלה מנוגדות אחת לשנייה ומפריעות. בפרקים שמשודרים בימים אלה ניתן לראות את זה (בהלאווין השיחה הקצרה שלה בהתחלה עם אנג´ל הייתה דוגמא מצויינת, היא קוטלת היא לא יכולה לעשות דברים שילדה רגילה עושה), את הבעיות שיש לבאפי האדם עם העובדה שהיא הקוטלת (מה השורה שלי, ההתבאסות שלה שלא יהיה לה מקצוע בעתיד). ובהתערבות ראינו שיש לה ספקות בנוגע לרגשות שלה בגלל שהיא הקוטלת, היא מרגישה שזה הופך אותה לקשוחה מדי ושקשה לה לאהוב. באפי בסך הכל סבלה המון מהקטילה, היא הועפה מבית ספר, איבדה חברים, לא הצליחה להתקבל טוב בחברה בגלל הקטילה, היא הייתה צריכה לוותר על אנג´ל בשביל להציל את העולם, והיו לה קשיים רבים בגלל הקטילה, ואחרי שאמא שלה מתה, הקשר החזק ביותר שלה לעולם שלא קשור לקטילה, היא פשוט לא מרגישה שזה טוב יותר. לא נהנית מהקטילה, לא מרגישה מסופקת. אז המדריך אמר לה שמוות זה המתנה שלה, והיא פירשה את זה בהתחלה ככשרון. מוות זה לא כשרון, היא מתגוננת, זה שהיא הורגת שדים לא אומר שמוות זה מתנה או כשרון. בפרקים הבאים היא בעיקר מרגישה חסרת אונים מול גלורי, שחזקה ממנה וטובה ממנה. השבירה הנפשית ב"משקל העולם", שהיא מרגישה אבודה וחלשה שכבר אין לה כוח יותר והיא רוצה שהכל ייגמר, היא לא רוצה לסבול יותר (פרק מצויין לדעתי, אני ממש ממש אהבתי אותו!). ואז בשיחה עם ג´יילס היא אומרת שאין לה כבר את ההבדל בין טוב לרע שהיה לה אז במקרה עם אנג´ל, שאין לה את החשק הזה להציל את העולם. היא אומרת את מה שניסו להגיד לנו שהיא מרגישה כל העונה, מהפרק הראשון עם דרקולה ועד עכשיו, שהיא מרגישה כמו רוצחת ואולי זאת המשמעות של הקוטלת אחרי הכל. ובסצינה האחרונה עם דאון כשהשער נפתח, היא סוף סוף מבינה, שהמוות הוא לא כשרון הוא מתנה בשביל הקוטלת, ולפי המבט על הפנים שלה כשהיא מבינה (ושרה לא שיחקה את המבט הזה סתם, אמרו לה לעשות את המבט הזה בכוונה) מה עליה לעשות, רואים שהיא שלווה ומרוצה מההחלטה שהיא עשתה, שהיא עומדת לקפוץ וחות מהעובדה שהיא מצילה את העולם היא גם מסיימת את הכאב שלה ואת הסבל, כבר אין לה את הרצון לחיות, כבר אין לה את החשק, אז היא קופצת. אני ראיתי פה אקט של אנוכיות, מעבר לקוטלת הגיבורה שמצילה את העולם, היא בחורה שמיואשת מהחיים ומהייעוד שלה וקופצת למותה. כל קוטלת באה עם משאלת מוות, וברגע שהיא הסתכלה אל הזריחה שם היא גם רצתה את זה. עונה שישית: לגבי ההחלטה של הסקוביס שבאפי תהיה בגיהנום, גם זאת הייתה פעולה שהיא בבסיסה אנוכית, הם רצו את באפי בחזרה בעולם הזה יותר ממה שהם רצו להציל אותה מהגיהנום. ו-ווילו אמרה את זה (אני לא ממש זוכרת באיזה פרק אבל היא אמרה את זה, שיכול להיות שהם סתם הניחו שהיא הייתה בגיהנום). ואצל באפי רואים בעונה השישית שהיא הייתה הרבה יותר מאושרת בגן עדן ואין לי ממש מה להוסיף על זה. ורציתי להוסיף את מה שווילו (כשהיא הייתה רעה) אמרה לבאפי ב-two to go: WILLOW: Oh, please! This is your pitch? Buffy, you hate it here as much as I do. I´m just more honest about it. BUFFY: That´s not true. WILLOW: You´re trying to sell me on the world. The one where you lie to your friends when you´re not trying to kill them? And you screw a vampire just to feel? And insane asylums are the comfy alternative? This world? Buffy, it´s me. I know you were happier when you were in the ground. The only time you were ever at peace in your whole life is when you were dead. סוף ספויילר לעונה השישית בקיצור (יצאה לי הודעה די ארוכה), אני ראיתי אקט מאוד אנוכי אצל באפי בהתאבדות, וככה אני פירשתי את זה. כמובן שזכותך לראות את זה אחרת לגמרי, ואני מקווה שהבנת את הטענה שלי.. זהו להיום.
שיהיה לכולכם לילה טוב וחלומות פז!

תגובה (ספוילרים ל5,6 )

ברור שבאפי מאסה בחייה כקוטלת. במיוחד בעונה ה5- אנחנו רואים את באפי על סף יאוש. במיוחד אחרי שאמא שלה נפטרה, ועוד יותר אחרי שגלורי מצליחה לחטוף את דון. היא אפילו אומרת לג´יילס- שאם דון מתה, היא פורשת. בקיצור, באפי מיואשת לחלוטין. באותו רגע על המגדל, פתאום הבעת הפנים שלה הייתה רגועה (אני מניחה שכולם שמו לב לזה, שבאקט שאמור להיות מפחיד, עצוב ומסעיר- באפי ממש שלווה. במיוחד אחרי כל האירועים הקודמים). הבעת הפנים שלה הייתה רגועה מכיוון שהיא ידעה מה עליה לעשות. מה נכון לעשות. המשפט "Death is your gift" קיבל פתאום את המשמעות האמיתית, היא נזכרה בכל הרמזים שהיא (וגם אנחנו, הצופים) קיבלנו במשך כל העונה. אני לא בטוחה שהשלווה הזאת הייתה בגלל שהיא יודעת שהיא הולכת למות ולהפטר מכל העסק של הקוטלת והחיים הקשים. אלא שהמוות שלה- זה הדבר הנכון לעשות. ושוב, אני לא מסכימה שהייתה אנוכיות. יכולים להיות שלושה מצבים: 1. באפי נותנת לדון לקפוץ- ודון בעצם מצילה את העולם (חבל שזה לא ככה, ואז היינו נפטרים מהמציקה הזאת
, מצטערת אם אני פוגעת במישהו- אני לא ממש סובלת אותה). אם היה מצב שזה מה שהיה קורה- האם זה לא סוג של אנוכיות? הרי באפי מחפשת פה את טובתה בין היתר... לפחות שהיא לא תמות. 2. באפי לא נותנת לדון לקפוץ, יחד עם זאת, גם היא לא קופצת- ואז סוף העולם יגיע. גם לקוטלת יש מגבלות, והיא לא תוכל להציל את העולם מפני כ"כ הרבה שדים. 3. מה שבאמת קרה-באפי קופצת בעצמה, ומשאירה מאחוריה אחות וחברים. בשורה התחתונה- לא משנה מה היה קורה, היו מתים אנשים. זו יכלה להיות דון, האנושות כולה או... באפי. אז נכון שהיא הותירה את הגנג ביחד-לבד, אבל יחד עם זאת היא הצילה הרבה הרבה הרבה יותר אנשים + את אחותה- שבשבילה היא נלחמה כל העונה ה5. אני רואה את זה כמעשה הירואי לגמרי. בקשר לעונה השישית (מי שבכל זאת לא רוצה לקרוא- שלא ימשיך): ברור שלבאפי היה יותר טוב בגן עדן. אם אני זוכרת טוב, היא אמרה לספייק (?) באחד מפרקי תחילת העונה- "This is hell". בעולם האמיתי קשה, והיא צריכה להלחם כל יום (מה שמזכיר לי את הדברים שהיא אמרה לאנג´ל ב Amends, כדי לשכנע אותו לא להתאבד), ולדאוג ל1001 דברים (שוב, במיוחד אחרי מות אמה). אין ספק שאם זה תלוי בטובתה האישית, היא הייתה נשארת שם. בכל מקרה, במהלך העונה באפי מבינה שלמרות שהיה לה טוב בגן עדן, ושהיא הייתה חוזרת לשם "בכיף", העולם האמיתי- זה המקום בו היא צריכה להיות. היא עוברת תקופה קשה במהלך העונה, אבל לי נוצר הרושם שאחרי השיא של התקופה הקשה (בערך בפרקים Dead Things- Normal Again), היא פשוט מתחילה ממש לחיות מחדש. והסוף של העונה ה6, אחרי עונה כ"כ כבדה, הוא אופטימי. גם אני.

talrv

New member
לא אמרתי שזה לא הירואי

זה בהחלט מעשה הירואי, אין לי שום ספק בזה. לוותר על החיים בשביל להציל את העולם זה מעשה של גיבורה. ולא יודעת אם אנוכיות היא המילה הנכונה לתאר את זה, אבל בקפיצה עצמה היה איזה שהוא רצון לקפוץ, לגמור עם כל הסיפור. אני חושבת שהיה פה אקט שמביע ייאוש והרצון למות, אחרי שבאפי הרגישה שהיא ביצעה כבר את כל מה שהיא יועדה לו כקוטלת, ולא יודעת אם אפשר לקרוא לזה אנוכיות. נראה לי שאנחנו יכולות להמשיך ולפרש לנצח בלי שאף אחת ממש תשתכנע. בכל מקרה, נתת לי כמה נקודות למחשבה. וזה בעצם מה שבאפי אמורה לעשות, לא ? לתת לצופים כמה דברים לחשוב עליהם..

אני חושבת שהגענו לאיזשהי הסכמה

קצת קשה להתחיל לנתח, ולחשוב על מה עבר לבאפי בראש באותם רגעים- ושוב, זה חלק מהכיף הענק בלראות באפי
אני יכולה להסכים איתך שיכול להיות שהיא עוד יותר השתכנעה לקפוץ- כדי לסיים את עבודתה כקוטלת. כי כבר נמאס לה. אבל אני חושבת שזה בטח לא הדבר הראשון שעבר לה בראש באותם רגעים. אחרת, אולי היא הייתה כבר שמה לעניין קץ לבדה... אולי.

talrv

New member
באמת חלק מהכיף הענק ../images/Emo13.gif

העיקר שכולם שמחים ומרוצים..

B a n j o

New member
בכלל

מה קרה לכל המפלצות שכן הספיקו להיכנס למימד שלנו ? חור קטן בעלילה הייתי אומר...

buffstar

New member
כן גם אני חשבתי על זה...

כאילו הדרקון ההוא והמפלצות המכוערות שיצאו מבית שדומה באופן מפתיעה לבית הלבן...

זוהר פ

New member
אז יש עוד כמה מפלצות בסאנידייל

כאילו שזה משנה משהו... כבר ככה זה ליד פי השאול

B a n j o

New member
המממ......

נראה לי שקצת קשה להתעלם מדרקון באורך 30 מטר שמסתובב לך מעל הראש ולא לדבר על בינין שנראה כמו אוניברסיטה הופך למשהו מוזר ומלא מפלצות

אנוכית?

אולי היא הייתה קצת אנוכית. אבל היא הקריבה את עצמה לא בגלל שהיא רצתה לוותר על הכל ולהשאיר את החברים שלה למות. אלה כדי להציל את היקום כולו ואת אחותה שהיא אוהבת יותר מכל. זה לא ממש אנוכיות.

max2k

New member
הדוגמא הטובה ביותר

(לדעתי) היא בפרק ה21 לחמישית. שהיא פשוט רצתה שכל זה יגמר, שיהיה לה שלווה. היא לא הייתה יכולה לחיות עם זה שדון (או כל העולם) ימותו בגללה לכן היא בחרה את הדרך הקלה. סוף לעצב. זה דיי היה התאבדות במסווה.

smgfan

New member
יותר טוב היה להניח לדון למות??

איך באפי היתה יכולה לראות את אחותה הקטנה קופצת אל מותה?!?!? ואם אף אחד לא היה סוגר את השער אז יותר מאוחר לא רק באפי או דון היו מתות ,אלא כולם -כל העולם!!! באפי בחרה במה שנקרא -"טובת הכלל". לא היתה בדיוק דרך נכונה לסיים את זה. ובאפי לא השאירה את דון לבדה- היו לה את כל הסקובי-גנג שזו חבורה של 7 אנשים שיגנו ויישמרו על דון בשיניים , וגם ג´יילס שהוא כמו אבא שני (או ראשון?) של שתיהן. ובקשר לשדים הסקובי -גנג כבר מנוסים ויודעים פחות- או יותר להילחם בשדים , פלוס 2 מכשפות רבות עוצמה , ג´יילס שהוא כמו אבא ושומר של כולם -הוא המדריך שלהם!!! וכדי לאזן את הכוח הפיזי -יש את ספייק שכבר ברור שיישאר עם החבורה ו\או לפחות עם דון לתמיד.

בדיוק הנקודה שלי!

לא קראתי את ההודעה שלך, כשכתבתי את שלי (עשיתי הפסקות באמצע
אז זה לקח לי הרבה זמן).

max2k

New member
כן,

דון היא המפתח, כל עוד היא שם הסכנה גדולה. נכון, הזמן של השער אומנם עבר, אבל כמו שאנחנו יודעים מאינג´ל יש עוד הרבה. טובת הכלל? לספייק יש בעיה עם קטנה עם אור יום והוא לא חזק כמו הקוטלת- למרות שזה פתוח לדיון. ראינו איך הסקובי תיפקדה בזמן "אן" אפשר לומר שהם התחזקו מאוד מאז והתגבור של ספייק באמת יעזור אבל בלי באפי זה לא ילך. חוץ מזה אני לא ממש הבנתי איך טיפלו בזה בשישית אבל לא סביר שדון לא תשאר עם הגאנג, יותר הגיוני שהיא תלך לאבא שלה שלא שהוא לא ספייק ואין לו לא כוחות מיוחדים ולא ידע על ערפדים, שדים, ושאר ירקות.

למעלה