באפי בפעם הראשונה

באפי בפעם הראשונה

שלום לכולם אני ירון. ואני רואה עכשיו את הסידרה המופלאה הזו את העונה הראשונה והשנייה לא ראיתי באופן רציף מעולם. כששידרו את העונה השלישית בזמנו הייתי סטודנט ומדי שבוע כל קבוצת הלימוד הייתה מניחה את הקפה והיינו מופים ביחד בבאפי שהפכה להיות סדרת הדגל שלנו. (הדבר היחידי הנוסף שהיינו מתכנסים בשביל לראות היה אירועי ספורט) את העונה הרביעית ראיתי רק את ההתחלה (לא זוכר למה...) ומאז נפרדו דרכנו... לפני כמה חודשים התחלתי מההתחלה. אני מכור לסידרה הזו כאילו הייתי ילד. גם היום כשאני כבר מבוגר עם ילדים משלי. אני ממש מחכה לפעמים לרגע שכולם ילכו לישון שאני יוכל לשים עוד פרק. אני חייב להגיד שהסידרה עומדת במבחן הזמן בורה מדהימה. כמה סדרות וסרטים אני פוגש היום כאלו שאהבתי בזמנו והיום נראים מגוחכים ומטופשים. באפי היא לא כזו. ההומור עובד גם היום. העלילה מצליחה להפתיע כל פעם מחדש. כל פעם שאתה חושב שכבר הבנת משהו מצליחים להביא איזושהוא טוויסט. בעונה השלישית התלהבתי מזה שלמרות שעברו כמעט 10 שנים מאז שראיתי אותה, זכרתי אותה כמעט באופן מלא. הפרק האילם בעונה הרביעית... כל הרעיון של ספייק כגיבור הטראגי, אתה ממש מרחם על האומלל הזה, בטח בעונה הרביעית והחמישית כשכולם מתעללים בו בזמן האובססיה שלו. בכלל הוא פשוט שחקן מעולה, הצליח לשכנע גם בתור האיש הרע עם (ברח לי השם של הערפדית שלו שברחה לו) וגם בתור האוהב האומלל שלעולם לא יממש את אהבתו. רק סידרה כזו גאונית יכולה להביא פרק כמו גונתן שפיתאום הוא גיבור על. ומקובל עלי ששינו את המציאות. כמעט כל הפרק אתה מנסה להבין מה קורה שם... או האחות שפתאום מופיעה בעונה החמישית. אחרי גונתן כבר ברור שמישהו שינה את המציאות, אבל מי? ולמה? עכשי ואני בתחילת העונה השישית. ראיתי אתמול את פרק 6X6 (הנשיקה הראשונה של דון). כשבאפי חוזרת לחיים אתה אומר טוב אני כבר מכיר את זה מאנגל, ופתאום היא יוצאת עם מונולוג של "הייתי בגן עדן" - גאוני. אני מקווה ששלושת הליצנים לא יהיו האיש הרע של העונה הזאת כי בנתיים (היו רק שני פרקים איתם) הם נראים עלובים. כמו גם הפרקים עצמם. באפי מתמודדת עם בעיות כלכליות? לא מעניין! הפרק האחרון שראיתי היה מין הפוגה קומית כזו. לא קורה שום דבר ממשי לעלילה אבל ממש נחמד. סה"כ למה אני מטריד אותכם? אין לי עם מי לחלוק את החוויה הנהדרת הזו שאני עובר עכשיו. אישתי צוחקת עלי שאני פשוט לא התבגרתי מאז ולכן אני עדיין נהנה מהסדרה הזו. הילדים שלי עדיין קטנים מדי לראות מפלצות. והחברים כבר עברו הלאה מבאפי. זהו אני נהנה מכל פרק, מת לראות עוד ועוד אבל נשארה לי רק עוד עונה וחצי עד הסוף שאני ממש לא רוצה שיגיע. דילמה. אם אפשר רק, בתגובות לא לכתוב כלום על מה שעוד צפוי לי. אני מאוד מאוד מאוד מאוד אוהב את ההפתעות האלה...

שאלה אחת

את הסידרה אנגל אני לא רואה. אני מבין שיש לפעמים הצטלבויות. אחרי שהיא חוזרת לחיים בתחילת העונה השישית אחרי המונולוג של הייתי בגן עדן ועכשיו אני בגהנום היא נוסעת לפגוש את אנגל כשהיא במצב קטטוני כמעט. היא חוזרת במצב הרבה הרבה יותר טוב ולא רוצה לספר מה היה. היה שם משהו חשוב?

aderettz

New member
ברוך הבא לפורום:)

לא מראים את הפגישה של באפי ואנג'ל באנג'ל, וזה כמובן מאוד חבל. אני לא יודעת אם אתה סטאר קרוס (אלו שאוהבים את באפי ואנג'ל כזוג.) אבל אני יכולה לספר לך שכסטאר קרוסית שראתה את הפרקים של באפי ואנג'ל במקביל, זו הייתה אכזבה גדולה לחכות כל הפרק למפגש שנפתר באנג'ל באיזה משפט קצר, משהו כמו, "כן באפי באה והיה.."וזהו :( ואל תדאג הגעת למקום הנכון:) הפורומים הם מקום המפלט של הבאפיסטים באשר הם. הקהילה שלנו ממש רחבה וכוללת אנשים מכל הגילאים. יש גם את הכנסים. מאוד מעניין כאן:) שוב, ברוך הבא:)

falcore1

New member
ברוך הבא!

וכמו שאומרים לכל המכורים - אנחנו אוהבים אותך.... או בעיקר את באפי. וג'וס. וספייק. וזאנדר ואניה. מעניין אותי - מה חשבת על פרק המחזמר?

היי

יש לי פיתרון לבעיה שלך עם אשתך... פשוט תקרין לה את הסדרה מהפרק הראשון.... אשתי ממש לא בקטע של מדע בדיוני ו/או פנטזיה אבל גם היא למדה לאהוב את הסדרה ברגע שראינו יחד את הפרקים מההתחלה... חוץ מזה אל תוותר על הענות הראשונות.....

Aspen

New member
וואי, איזה כיף לקרוא דברים כאלה!

תמשיך ככה! ותספר עוד על עצמך והקשר שלך לבאפי (איזה דמות אתה אוהב, איזה זוג, פרק, עונה. ממה שראית בינתיים).

ברוך הבא. מגניב שיש מישהו בגיל הזה

שאוהב. ורק לאחרונה (יחסית), ממש התמכר לזה. אז יש לך מקום לשתף. לגבי אישתך, היא מפסידה, כל עוד אתה נהנה, זה מה שחשוב.

avivino

New member
נחמד לראות שיש לנו פינת קשישים כאן

בכל מקרה, חבל שאתה מאזור הצפון, כי דוקא היה מתאים לי לעשות מפגשי הקרנת באפי בירושלים, אבל אין מצב שאצא מהעיר בשביל זה... בכל מקרה, אתה לא לבד כפי שאתה רואה. עד לא מזמן היתה לי קבוצת באפי אצלי בבית, פעם בשבוע-שבועיים מההתחלה ועד הסוף. לצערי הקבוצה החדשה שניסינו לארגן היתה מאד לא עקבית, וזה לא הלך. בכל מקרה תהנה מהצפיה! אגב, מנסיון, קשה לגרור את בני הזוג לתוך ההתלהבות... אבל תמיד אפשר למצוא אחים/חברים שיצטרפו. לגבי אנג'ל. רק העונה החמישית שלו (שמוקרנת כרגע בערוץ 3) באמת שווה את המאמץ. באנג'ל ג'וס הלך הרבה יותר לכיוון של מד"ב נקי ופחות למדע בדיוני עם טונות של סאב-טקסט כמו בבאפי. כך שזה לא הפסד גדול לא לצפות בהן במקביל.

מיומנו של מכור

ראיתי ביום רביעי את 6X7 המחזמר. כשנגמר הפרק המחשבה הראשונה שלי הייתה "אני חייב לראות את זה עוד פעם" אבל כשהפרק נגמר "Where do we go from here" הסקרנות אכלה אותי מה קורה עכשיו כשכל הקלפים על השולחן ואין יותר סודות הייתי חייב לראות עוד פרק. אז ראיתי מיד את הפרק הבא 6X8 "השכחה הגדולה" לא מתמודדים עם שום דבר מהפצעים הפתוחים. מאז ראיתי עוד ארבעה פרקים אבל אני כל הזמן חוזר למחזמר, הוא לא יוצא לי מהראש, וראיתי אותו ארבע פעמים נוספות במהלך הסופ"ש (מודה, דילגתי על השיר של זנדר ואניה בשלוש מהפעמים האלו). בלב שלם אני יכול להגיד שאף פעם לא ראיתי דבר כזה... גאונות לשמה. דבר ראשון העלילה, עוד לפני הסגנון, פותחים הכל, אין יותר סודות והכל נעשה בצורה כ"כ משכנעת. פאנצ ליין מדהים - "She needs backup, Tara, Anya..." משפט מפתח - "Say you are happy now, once more with felling" שמתם לב שווילו כמעט לא שרה, יש לה שתי שורות וגם כששרים כולם ביחד היא אפילו לא עושה כאילו. והסגנון פשוט מדהים אין לי מילים להסביר מה ולמה, אבל רק העובדה שראיתי את הפרק הזה חמש פעמים בארבעה ימים אומר הכל (וזה בלי לפגוע בארבעה פרקים חדשים) הבעייה של פרק כזה, הפרקים אחריו, אין להם סיכוי... אני חייב להודות שאני צריך להתאמץ בשביל להזכר מה היה בהם, הם נראים לי סתם פרקים. למרות שבשעה טובה, ספייק מקבל את שלו, היה שווה לסבול שתי עונות! אחרי הריב של ווילו וטרה והפרק של השיכחה אני מוכן לקבל את ווילו בתור דמות רעה, ואת זה הבנתי ברגע שאיימי חזרה. היא שואלת במבט מאיים "כמה זמן הייתי בכלוב" ואז באפי נכנסת ומוצאת את ווילו יושבת על המיטה לבד בשקט, הייתי בטוח (כמו כולם בטח) שהיא החזירה את איימי לכלוב ואז זה נופל עליך פתאום שזה כ"כ ברור, כ"כ מתבקש, שאין ברירה, ווילו רעה. ואז לא... איימי יוצאת מהשירותים. ואז נזיפה עצמית למה אני חושב ככה עליה, היא טובה, מעולם לא עשתה רע לאף אחד... ואז הפרק הבא שוב ווילו רעה ואפילו מסכנת את דון (זה רק אני? או שהיא באמת הדבר הכי מתוק שיש?) ואז שוב פרק שלם היא נגמלת מקסמים... מעניין לאן הולכים מכאן? להמשיך את הנדנדה? * שאלה רטורית!!!!! * (למרות שמהמשחק "איזה דמות אתה" יש לי מושג לאן זה הולך) אבל זה אחד הדברים המדהימים בסדרה הזאת, זה פשוט סידרה חכמה, לא מאכילים אותך בכפית נותנים לך להבין לבד... הקטע שתיארתי עם ווילו ואיימי, נותנים לך לבד לחשוב שזה מה שקרה. או בפרק של השכחה אחרי שהזכרון חוזר לכולם, אף אחד לא אומר כלום, כולם מסתכלים על ווילו במבט עקום אבל לא אומרים לה כלום... עכשיו נשארה לי בדיוק רק עונה וחצי... לא רוצה שזה יגמר!

avivino

New member
זו אחת העונות הטובות, אין ספק

אגב, איך אתה רואה את הפרקים? במחשב? ב-DVD? לגבי השירה של ווילו, אליסון האניגן אמרה בראיון שהיא פשוט ממש לא אהבה איך שהקול שלה נשמע ושלדעתה היא שרה גרוע ולכן היא צימצמה את השירה שלה כמה שאפשר. אין ויכוח לגבי הגאוניות של הפרק הזה- פשוט ענק. לגבי דון- יש המון וויכוחים. רוב האנשים בפורום הזה שונאים אותה. אני לא מהשונאים, אבל להגדיר אותה בתור "הדבר הכי מתוק שיש"- לא הייתי נסחף... בכל מקרה, העונה השישית מעולה, קח את זה לאט ותהנה מכל רגע.

למעלה