באס..

Paranoid Y

New member
אני אוהב את הסולו של

my generation של ההו... וזה מסיבה אחד.. אני לא חושב שאני מכיר שום סולו אחר!!
אם זה סולו בכלל

MajorWinters

New member
ולגרג לייק לא מגיע כלום?../images/Emo19.gif

אמנם הוא התפרסם כי היה סולן... אבל לא מגיעה לו איזה עצם? שים לב שבכתבה ציינת את המילים: "זבל, אסלה, אישה..." אבל את המילים הגאוניות "גרג לייק"... שכחת משום מה...

MajorWinters

New member
כלומר../images/Emo19.gif

זה היה חצי בציניות - ואז נשמעתי לעצמי מעליב במקצת... הכתבה אחלה.... אפילו המלצתי עליה בעוד פורום

avivs

New member
ולא לשכוח שהוא לא שם גדי לי

אחד מגודלי באסיסטי הרוק (אני חושב הכי גדול.. אבל ניחא). רשימה כזו בלי גדי לי זה כמו רשימת גיטרה בלי הנדריקס, זה פשוט לא הגיוני

giloni

New member
הולדן!!

הגיע הזמן שגם אני אתקן את כבודו: אמרסון היה הרבה דברים, אבל נחבא אל הכלים הוא בטח לא היה. זו דוגמא לקלידן, אולי בין הבודדות, שהיה םרונט-מן אולטימטיבי. יקי

יקי, תן קצת קרדיט

המשפט שובש במקור (היתכן שגם לפני 8-9 חודשים סבלתי ממחסור בשעות שינה?). הוא בא לציין שגם הקלידנים (בניגוד מה לבאסיסטים, כמובן) זכו למקום של כבוד כ"אישיות" בתוך הלהקות - בעיקר כדמויות אפלות ומתוחכמות, אך לא רק... ודאי שלא היה ניסיון לתאר את אמרסון, שהיה ידוע כאומן SHOW OFF, בעל אישיות כריזמטית (הגם אם מעלה אנטגוניזם בין שותפיו), האיש שנהג לתחוב סכינים אל בין קלידיו (וגם בגב חבריו, יש אומרים) כ-"נחבא אל הכלים". ואם כך הובן, חבל שכך. בברכת - ככה מתקן יקי את הולדן והעולם שותק - חוץ מג'וניור 2 שמפיק רעשים כה חינניים - ננוחם.

באס? סולואים?

אני אישית לא ראיתי יותר מדיי סולואים של באס...אבל בהחלט קטעים רבים שבהם הבאס משמש כלי מרכזי מאוד...אז בבחינת "הדבר בטוב הבא" הנה כמה קטעי באס חזקים: king crimsonn- starless (red) led zeppelin- heartbreaker (2) וגם בכלליות כל האלבום starless and bible black של הקרימזונים...כמעט כולו מפגן וולגרי של היכולת המדהימה של ווטון על הבאס זה מה שאני מוצא בתחום המוזיקה שתואמת את הפורום...מחוצה לו יש רוק מתקדם אוונגארדי יותר שנותן מכרזיות יחסית לבאס, ג'אז, וגם Fאנק-רוק

giba70

New member
סולו באס זו בעיקר נחלת הג'אז

אבל ג'אז עשוי להתחבר לפורום הזה דרך ג'וני מיטשל למשל, שפעלה עם הרבה מוזיקאי ג'אז ופיוז'ן. ואני כמובן מתכוון לז'אקו פסטוריוס והנפלאות שעשה עם ג'וני ב-Don Juan's Reckless Daughter. למשל הקטע Talk To Me שבו הבאס פשוט שר דואט עם ג'וני.

למעלה