אני חייבת להסביר משהו אני שיא האפיקורסיות - ממש גויה לא אוכלת כשר לא הולכת למקווה (אני???....) לא מדליקה נרות ובכלל כל הדוסים הכבדים דיי מרגיזים אותי בהזדמנות זו אני מוסרת נשיקות ואהבה גדולה לתמר עדיין מנסים!!!! היב וכמובן רפאלה אהובותיי האולטימטיביות). האיש הזה הוא מדהים!!! הוא חיתן אותי והיו לו עיניים משהו מיוחד.. כאילו ששואבות אותך לנשמה שלך ושלו הואמדהים איש משכמו ומעלה ובכלל לא מדבר שטויות של לחזור בתשובה ללכת למקווה וטמטום כזה הוא מדבר אחרת אני לא יכולה להסביר את זה. כשהיו לי את הבעיות של הטיפולים הלכתי אליו בחשאי ובכיתי נורא ואת המילים שלו אני לא אשכח לעולם. ואת הכוח שהוא נתן לי אני גם לא אשכח לעולם. הוא גם מייעץ לזוג ביחד וזה בכלל לא דוסי זה מיוחד ואחר. מומלץ רוית שעדיין לא מדליקה נרות ביום שישי ובעלה הפרענק עושה קידוש כל שבוע...
למוצא עדתי? הביטוי "פרענק" מקומם ומעליב. יש אפיקורסים ומאמינים בכל העדות, ובימינו אלה נטמעות זו בזו, כך שכל ההתייחסות למוצא אנכרוניסטית, והכינויים האלה פוגעים.
אז,לדעתי, הבעיה היא שלך. את יכולה להתבדח כמה שאת רוצה אתו, אבל זהו פורום ציבורי. יש דברים שחורגים מגבולות הטעם הטוב, וזו לא הפעם הראשונה, ועובדה שהתבטאויות דומות הפריעו לעוד אנשים.
תקשיבי ותקשיבי טוב את לא תתחילי להתיימר לייצג "ציבור שלם" יש לך בעיה עם הבנת הומור ציני - נו מה לעשות את מן הסתם לא היחידה בהיסטוריה שלא מבינה מתי צוחקים מכל הלב על עצמינו ומתי "לועגים לציבור שלם". אם את רוצה ליצור אוירה מכוערת בשרשור גועלי אני אתן לך במה ענקית ותוכלי להראות לכווווללללםםם מזה. בעלי פרענק - מרוקאי אני פולניה כל היום אנחנו צוחקים אחד על השני אנחנו צוחקים על אמא שלו שכל היום מתפללת לבבות ואני מתה עליה - בשבילי זה נורא מצחיק וזה בסדר גמור. חבובי פעם כתבה לי שהעלבתי את הרב עובדיה יוסף - ואחר כך צחקה בקול גדול יש פה בפורום ציבור - כמו שאת אוהבת להגדיר את זה, של דתיות - מעדות המזרח ואני מבטיחה לך שאנחנו חברות טובות מאוד. יש לך פשוט כנראה איזה עניין קטן ומרושע - ומיותר לחלוטין. אני לא אפסיק לדבר כמו שאני מדברת כי כולם פה יודעים מי אני ומה אני באמת. זה כנראה ייקח לך יותר זמן ומן הסתם עוד תתקלי בי ובביטויים הצבעוניים גם בפורום השכן בעזרת השם. אז תפנימי גברת ובאמת קחי את הדברים בפרופורציות זה גם הבית של "ציבור" הפולנים.
"אווירה מכוערת בשירשור גועלי"? יש לי מין תחושה שאת כותבת על עצמך? קראתי את השרשור ואני חייבת לציין שאני לא מבינה בעדות גדלתי בישוב קטן ועד הצבא לא ידעתי שאנחנו בכלל מחולקים עד ששאלו אותי מה אני ולא ראיתי וקראתי את התגובה של קטיפה והיא לא נראתה לי בוטה במיוחד למרות שאישית הדברים שלך לא הזיזו לי, אבל את? מה זאת ההתנפלות הזאת איזה שפה איזה בוטות ממש אלימות מילולית. מה אמרו למלכה של הפורום משהו שלא מצא חן בעיניה אז היא כועסת? אוי באמת סליחה רוית למרות ש"כולם פה יודעים מי אני ומה אני באמת" כדברייך... אני לא מכירה אותך לא מגיעה למפגשים וגם לא כותבת הרבה אבל עדיין אני יכולה להגיד שזה לא פותר אותך גם אם לא מסכימים לדברייך מהתלהמות חסרת כל פרופורציה. אני חושבת שלמישהי מגיעה התנצלות... (לא לך)
את הופכת את הוויכוח לריב אישי. ההומור שלך לא מבדח בכלל, אלא דוחה וולגרי, ולא רק אני חושבת כך. את חצופה וגועלית. יערב לך ויבושם לך, רק עשי טובה, מנעי מאתנו את הפנינים שלך. אני לא מתכוונת לקרוא את ההודעות שלך יותר, ואני לא היחידה.
אני חושבת שחבל לבזבז אנרגיה כל כך יקרה על נושא שלפעמים כל כך טעון בימינו אנו. ההתבטאויות פרענק ופולני מוזכרות בפורום כל כך הרבה פעמים בכל מיני סיטואציות מצחיקות אם על החמה הפולניה שתחייה או על הבעלול שעליו אנחנו בדר"כ מוציאים את כל התסכולים של הטיפולים. לא הייתה מצד רווית שום כוונה לפגוע באף אחד ולא משנה מה מוצאו. חבל שאת מרגישה פגועה. גם אני נשואה לפולני ויש לי חמות פולניה שתחיה שלפעמים צריך לנפנף אותה מעט. ואני בכלל פרענקית עיראקית שאמא שלה עוד לא הפסיקה לשלוח לה קובות כל שבוע. לכן באמת חבל להמשיך את הקנטורים בנושא כי לא נראה בכלל שיש כוונה לפגוע. נקודה למחשבה- הילדים שיוולדו לנו בע"ה לא יידו בכלל מה זה פרענק. דור הולך ונעלם.......
יש לנו מספיק בעיות גם בלי להתגרות ולהעליב. גם אם לא הייתה כוונה לפגוע, המשוואה של "פרענק=דתי" (הנאמרת בזלזול) צורמת כמו גם פנינים אחרות כדוגמת "רומני=מביא הרבה כסף". עובדה שלא רק לי הן הפריעו. את צודקת, שלשמחתנו, ההתייחסויות האלה הולכות ונעלמות.
במסיבת רווקות שלי קבלתי את הספר "מיהו פולני" מגיסתי אחות בעלי שגם כן תחיה. דת לא הולכת עם מוצא. אני מכירה מספיק פרענקים שהם שיקצה ומצד שני המון פולנים שמחוברים לדת ולמסורת. במקרה האישי שלי זה ממש לא קיים. בעלי וכל משפחתו גויים לחלוטים וממש כופרים. וגם אצלי במשפחה לא משהו. אז בואי נעזוב את הנושא הזה ונתרכז בריריות (שרק יצמחו) גונלים ושות. עוד מעט לא יהיה לנו זמן פנוי בחיים בין חיתול להאכלה.
בנות... חבל סתם לתת לסיפור הזה לצאת מפרופורציה... אף אחת פה לא התכוונה לפגוע או להעליב... בפורום יש המון משפטים וביטויים שמשתמשים בהם בהומור בלי כוונה רעה! אני שמחה לבשר שעל אף הגנים החצי עיראקיים שלי והחצי חלבים שלי, לא התעכבתי בכלל על המשפט של רוית כי הבנתי שהיא יורדת על בעלולה היקר... ומהמעט שאני מכירה אני גם שמחה לומר שאין לנו כאן מלכה של הפורום ואף אחת לא מרגישה שהיא חשובה יותר מהשנייה! אני בטוחה שרוית רק התכוונה לזה שהרבה בנות פה מכירות אותה ויודעות שלא הייתה כאן שום כוונה רעה... אני בעד העצה של בולה להתרכז בריריות
ואם נורא משעמם לכם לדוש בריריות אתן מוזמנות לתרום לי מחכמתכן וניסיונכן איך לגרש ,לכל הרוחות , נמלים מעופפות
המאיימות להשתלט לי על הבית מבלי לסגור את כל החלונות הרמטית ולהיחנק...
חצי פרענקית וחצי פולניה אני מרשה לעצמי לבקש לחדול מהויכוחים ולהתרכז בבעיה העיקרית שלנו שלצערנו הרבה יותר גדולה...חבל על האנרגיות של כולכן, כדאי שתשקיעו אותן בדברים מועילים יותר...