באסה

באסה

אחרי 9 חודשים במעבדה החלטתי להחליף מקום. הנושא עניין אותי אבל ההנחיה הייתה גרועה, לא עקבית ולפעמים מלאה בסתירות פנימיות. המנחות התגלו כ workplace bullies .בהתחלה חשבתי שהבעיה היא בי אבל באיזשהו שלב נגשה אלי מיוזמתה פקידה במשרד שמטפל בדוקטורנטים ואמרה לי "המנחות שלך הן מאוד כוחניות. תדע שהמערכת מודעת לכך ואל תהסס להתלונן אם יש בעיות כי אנחנו יודעים במה מדובר". במקביל מצב הרוח שלי התדרדר והמנחה תפסה אותי לשיחה על קצב ההתקדמות שלי והמוטיבציה. היא הציעה שאני אבדוק עם עצמי מה אני רוצה ואגש למשרד הייעוץ לסטודנטים. היועצת שמעה מי מנחה אותי ולא הייתה מופתעת כלל. התברר לי שאני לפחות הסטודנט הרביעי מאותה מעבדה שהיא פוגשת ושהרבה לפני עזבו. למעשה אני עצמי הייתי עד לעזיבה של סטודנטית אחת מייד כשהגעתי. ההרגשה רעה מאוד. פשוט אכזבה.

FPNH

New member
אתה צריך להרשם למקום אחר

או שאתה יכול פשוט לעבור מנחה בתוך המחלקה?

BigMatilda

New member
עצוב לשמוע, אבל לפחות זה רק 9 חודשים

יש אנשים שנותנים עוד ועוד צ'אנסים ואז נתקעים כי אחרי שהשקיעו כל-כך הרבה זמן באותו מקום חבל להם לעזוב... נשמע שאתה עושה בחירה נכונה בזמן הנכון. בהצלחה בנמשך הדרך!

Sonic hedgehog

New member
ההודעה שלך מאוד במקום

אני בדיוק בשלב שבו אני מנסה להחליט עם לתת למנחה צ'אנס. התחייבתי לעשות אצלו רוטציה כבר לפני שלושה חודשים אבל מאז שמעתי סיפורי זוועה מסטודנטית הרוטציה שקדמה לי. הבעיה היא לא כ"כ במנחה אלה בכך שהוא נותן יד חופשית לאחת הפוסטיות, כך שמאוד קשה להשתחרר ממרותה ולקבל פרויקט עצמאי במקום להיות משועבדות אליה (נראה לי שגם למנחה בעיות קלות אבל לא באותו היקף). השאלה היא אם לתת לו צ'אנס סך הכל מדובר על שלושה חודשים בלבד או פשוט ללכת למעבדה אחרת בה יש סיכוי שבה ענראה כן אסתדר (או לבחור אחת משני המעבדות שכבר הייתי בהם במקרה ואצליח להתחמק מרוטמיה שלישית)

Sonic hedgehog

New member
רוטציה היא

עושים פרוייקטים קטנים של שלולשה חודשים בשלוש מעבדות שונות ובסופם מחליטים באיזה מעבדה לעשות את הדוקטורט. זה עוזר לעמוד על אופי המעבדה כמו גם על פרוייקטי מחקר אפשרים ואופי העבודה.

FPNH

New member
יש לך מעבדה אחרת בה את מעדיפה לעשות רוטציה?

אם כן, אז תגשי לחוקר ותגידי לו שלמרות שדיברתם על זה שאת אמורה לעבוד אצלו התפתחה אצלך הבנה שיש נושאים אחרים שיותר מענינים אותך והיית רוצה להתנסות בהם, או שאת מוקסמת ומתלהבת מטכניקות ושיטות עבודה שלמרבה הצער לא תוכלי ללמוד אצלו במעבדה. בקיצור... "זה לא אתה זה אני"

Sonic hedgehog

New member
יש כמה שאני שוקלת

וכמו שהזכרתי אני גם יכולה לבחור אחת שכבר הייתי בה שנייהם מוכנים לקבל אותי, אני פשוט מפחדת שאם אבחר אחת מהם אולי אפסיד משהו יותר טוב. אני קצת מפחדת מלעשות את הזה לא אתה זה אני, הוא עדיין צריך לבדוק לי עבודה ואני יהיה במחלקה שלו אח"כ, בעיקרון זה לא אמור להות ביג דייל להחליף אבל בהתחשב בחוקר הוא נראה לי די אגרסיבי ומפחיד (הסיבה שהתחייבת אליו לפני שלושה חודשים היא מכיוון שהוא הטריד אותי באיימילים עד שאמרתי שאני מגיעה גם כשאמרתי שאני צריכה זמן להחליט ולדבר אם עוד אנשים, הוא גם פנה אלי מעצמו ואמר שראה את קורות החיים שלי ואני בדיוק מתאימה למעבדה שלו וכו' וכו')

FPNH

New member
קשה... קשה...

אבל את לא חושבת שתעמדי בסיטואציה דומה אחרי שתעשי אצלו רוטציה ותרצי להגיד לו שהחלטת לעשות את המחקר במעבדה אחרת? או לחילופין, אפשר (בתאוריה, אני לא יודע איך) לעשות פרצוף קשוח של מישהי שיודעת בדיוק מה שהיא רוצה, ולהעמיד את הפוסטית במקום כבר בפעם הראשונה ש"מסמנים טריטוריות" במעבדה.

Sonic hedgehog

New member
ניסיתי

בפגישה הראשונית לפני שבוע אחרי ההזהרות באתי עם הפרצוף הכי קשוח שלי של אני יודעת מה אני רוצה. אמרתי שאני יוכל לעבוד יותר טוב עם יהיה לי פרוייקט עצמאי, שזה יסתדר יותר טוב גם עם עומס הקורסים שלי אם אוכל לעבוד מתי שאני רוצה, אבל שאשמח מאוד עם הפוסטית תעזור לי ללמוד טכניקות שלא מוכרות לי ולהראות לי איפה דברים נמצאים בהתחלה (פה זה היה הקטע הדפלומטי). הוא הסכים ואמר שזה רעיון טוב ואז כשהיא נכנסה לחדר הוא אמר לה שאני עובדת יותר טוב לבד- היא נתנה בשנינו מבט מצמית (אולי זה הדמיון שלי) ואז הוא סיים ב: "אבל כמובן שבהתחלה היא פשוט תלך אחריך ותראה מה את עושה והפרוייקטים שלה גם יהיו תתי פרוייקטים שלך שאת תפקחי עליהם". זה אומנם נשמע הגיוני אבל ברגע שכבר יודעים במי מדובר זה כבר די ברור שהפרוש בשבילה הוא שאני משתרכת אחריה כל התקופה ופשוט מסמנת לה את המבחנות. בקיצור זהו סיפור תלאותי- מתחיל להראות שהפתרון הוא לא לריב ואולי פשוט לנסות להעביר את הזמן כמה שיותר בקלות מצד שני אז אפסיד נסיון במעבדה שאולי כן הייתי הולכת אליה בסוף.

FPNH

New member
אולי היא תלמד אותך טכניקות חדשות

בדיכוי סטודנטים. אני חושב שתמיד עדיף לא לריב, אם את רואה שהעבודה לא זורמת אז עדיף להוריד ראש, לנסות ללמוד כמה דברים ממה שקורה במעבדה, ולצאת משם אחרי "שריצית את עונשך" (שלושה חודשים?) עם כמה שפחות טינה. במחשבה לטווח רחוק, עדיף לשמור על יחסים טובים עם כמה שיותר אנשים, זה אף פעם לא מזיק.

קחי את העצה שלי בערבון מוגבל

אני נמצא בסיטואציה מאוד טעונה כך שהתשובות שלי יכולות להיות מושפעות מכך. בתור אחד שנכווה ברותחין הייתי מציע להיזהר בצוננין. דוקטורט צריך לעשות בכמה שיותר כיף ולכן הייתי מציע למצוא מעבדה אלטרנטיבית. כך או כך המקרה שלי ממחיש את יתרונות שיטת הרוטציה.

למעלה