צ´מעי
אני שמעתי את רובו של הדיסק של בויאקה וגם ראיתי אותם בכמה הופעות. אני מאוד אוהב את כל מה שקוטג´ עשה עד היום בכל התחומים, כולל "ישראלים עצבנים", והטלוויזיה. אני מאוד מאוד אוהב את נימי כראפר, וחושב שמי שלא רואה את הכישרון של הבנאדם, אחד משלושת הגדולים בארץ ללא כל ספק, אם לא הגדול שבהם, עיוור: מי שמבין ראפ יודע להעריך את השליטה בסגנונות שונים, את הנוכחות, את הקול, את הפלואו, את משחקי המילים, את החידושים. וקוואמי? קוואמי הוא קוואמי. הוא ידען גדול במוזיקה שכיום משמיע ברדיו את מה שהוא אוהב בתחום האלטרנטיבי ובתחום ההיפהופ; יש לו אהבה גדולה מאוד לפופ, לרוק, ולהרבה דברים שהוא לא משמיע. מבין הדברים שהוא משמיע, יש להניח שלא את הכל הוא אוהב. קוואמי, מעבר לידענות שלו, הוא אחד מהאנשים המוכשרים והמצחיקים ברדיו - ובטלוויזיה - בתחום הנונסנס והסאטירה. ויש לו גם דעות מאוד מנומקות על מה שקורה סביבו. קוואמי גם כותב רהוט ומוכשר, בעתון "העיר" בין היתר. כל הדברים האלה מתחברים ביחד לקוואמי הראפר, שיש לו מה להגיד, ויש לו איך להגיד את זה. כשאני לא הכרתי אותו ושמעתי אותו במלחמת מיקרופון הזהב, הופתעתי, ולא ידעתי איך לאכול את זה, אבל להזכירך קוואמי הוא האיש שעושה ראפ עם הביסטי בויז על האנתולוגיה שלהם, וזה היה די מזמן, וזה שהוא לקח את הזמן שלו עד שגיבש לעצמו חומרים וכישורים לעלות לבמה עם הרכב, זה רק לזכותו. הדיסק הזה של בויאקה הוא לפי הבנתי כולו מכוון לגוד וויבס, ואם יש לך בעיה עם זה - תמשיכי הלאה. מה רע בפופ-היפהופ? זה בדיוק מה שחסר ל"סצינה" הזאת כדי להעביר אותה לשלב הבא וזה שאדם כמו קוואמי משתתף בפרוייקט הזה מבטיח בעיני תווית של איכות. ולשאלה מטומטמת האם קוואמי השדרן היה משמיע את קוואמי הראפר, נו באמת. ב-א-מת. ב"הקצה"- לא, הוא לא היה משמיע את מסיבויאקה. בעסק - למישהו יש באמת ספק? זה אפילו לא ISSUE. ולכל הספקנים, חכו לסינגל הבא, טרנטה. גם אני לא מת על "קונטרה דיכאון" באופן אישי, אבל "טרנטה", השיר שבהופעה בויאקה עשו עם מומי ובמקור הוא עם שירלי צפרי, הוא להיט היפהופ מגניב לקרוזינג סטייל ווסט-סייד. ביג אפ.