באסה, והקונטרה שלה.

• פותח הנושא gimel
  • פורסם בתאריך

tomoshe

New member
להפוך זבובים לפילים זו אומנות!

אח אם הייתי יכול להפוך זבובים לפילים.... הייתי הולך לירקון, מוצא לי נחיל זבובים ענק, הופך את כ-ו-ל-ם לפילים ויוצא רכוב על שיירת פילים ענקית כמו חניבעל בזמנו, להשליט קצת סדר בטירוף שבארץ הזו. הבו לי פילים עכשיו! תומאס, שכנראה התחרפן כי אין לו מזגן כרגע.

**yoav**

New member
אני מסכים עם גימל בכמה דברים...

אל תתנפלו עליי כי אני לא הולך להצדיק את מה שהוא אמר בקשר לקוואמי וגלגל"צ, אני לא ייכנס לזה עכשיו... שירי פנאן ומסיבות??? בסבבה!! למה לא?? אבל שיהיו טובים לדעתי המילים של בויאקה במסיבוייאקה, קונטרה דיכאון ובמיוחד בקומפלט (שאותו אני אוהב למרות הכל) הם מילים של ילד בכתה ד, מילים מטומטמות לחלוטין אתם באמת חושבים שכזה דבר הקהל מבחוץ מחפש לשמוע??? אני לא חושב... אני דווקא חושב להיפך, שאחרי ההצלחה של סאבלימינל וחי מיום ליום הקהל מחפש משהו יותר רציני אבל גם אם זה שירי פנאן, יש דרך לעשות אותם, שזאת כמובן לא הדרך PEACE יואב, שיודע שיש לו בעיה של ניסוח

D.O.D

New member
דעתי בקשר לדיון המתמשך הזה

תראו, אני מסכים עם כל מה שנאמר פה כמעט עם הכל אני חושב שזכותו של גימל להביע את דעתו על הלהקה בויאקה ועל הקטע של המסחור שלהם, הוא בניגוד אל רובכם רואה מסחור בצורה שלילית, וזה כל מה שגרם לוויכוח הזה אתם חושבים אחרת, וגם אני חושב כמוכם, מסחור של להקה כמו בויאקה שנועדה כדי לעשות שמח הוא לא דבר שלילי, אבל גימל לא אוהב דברים ממוסחרים-זכותו המלאה ולא תוכלו לשנות את זה בקשר ל"שירי המצב" (סאב,טי אן,באיאן וכו´) קודם כל, יש מספיק אנשים ששרים על המצב, ודווקא אלה ששרים על המצב לדעתי הכי הרבה רוצים להתפרסם למה? כדי להשמיע את הדעות הפוליטיות שלהם על המצב או את עמדתם על המצב בויאקה לא באים להביע פה דעה פוליטית אלא לעשות לנו קצת שמח, שבמסיבות היפ-הופ יהיו יותר שירים להשמיע בעברית, ברדיו יידעו מה זה היפ-הופ בעברית כי אם תפילו על האנשים האלה ישר היפ-הופ מחאתי לא כולם יאהבו... תראו את כל זמרי המיזרחית, אנשים שרים בערבית! אף אחד לא מבין מה הם אומרים אבל נהנים מהקצב שעושה להם שמח, אותו דבר בויאקה-מעבירים לנו אוהבי ההיפ-הופ את ההנאה דרך הקצב ולא בהכרח דרך הליריקס זכותם וזכותו של גימל לא לאהוב את העניין הזה, אין הוא חייב לאהוב אותם כל אחד והטעם שלו או כמו שאמר "ז´אנה" מהסרט "מתחת לאף" כל אחד והחלק שלו, כל אחד והראש שלו

תמרה~

New member
מסכימה עם גימל

אמנם מסכימה ששירי מסיבות ופאן כבודם במקומם מונח, ובהחלט יש להם זכות קיום. אבל יש שירי מסיבות ויש שירי מסיבות (כמו שיש מסיבות פיצוץ ומסיבות סתם). וכמו שקראתי באיזו ביקורת, קוואמי השדרן (לא של העסק) לא היה משמיע בחיים את בויאקה. גם אני הערכתי את קוואמי פעם, אבל ההתחברות שלו להרכב כזה יותר ממתמיהה. אין לו שום סיבה הגיונית נראית לעין להתחבר להרכב הזה ולעשות מוזיקה כזו. ממש לא. חוץ מסתם בחירה לקויה או סתם חוסר כשרון. (המלה סתם לא חוזרת כאן ככה סתם...). מסיבויאקה היה חביב, קונטרה דכאון נורא. ועדיין - אם זה מה שקוואמי בחר לעשות, אז אולי זה קוואמי האמיתי, סתם מישהו חסר עמוד שדרה שבד"כ אוהב מוזיקה טובה, או מישהו בעל רצון נואש לפרסום על גבו של נימי נימי והילדות.

babe10

New member
איככככס!!! ../images/Emo5.gif

לזה בדיוק התכוונתי... זכותו של כל אדם באשר הוא לאהוב או לא לאהוב חומרים שאחר משמיע. זה לגיטימי. זכותך לא לאהוב את זה, זכותך לא להתחבר לסגנון. אבל האמירה שלך על כך שאין לו סיבה הגיונית להתחבר להרכב הזה - חוץ מבחירה לקויה או סתם כושר כשרון. רבאק, סליחה?!?! "אולי זה קוואמי האמיתי, סתם מישהו חסר עמוד שדרה....בעל רצון נואש לפרסום על גבו של נימי.." שוב - סליחה?????!!!!!!! זה שהסגנון שהוא בחר לשיר לא מוצא חן בעינייך עושה אותו חסר עמוד שדרה? רצון נואש? על מה את מדברת? חמודה, החיים הם לא שחור לבן, וגם אם אני נוהגת לאכול במסעדות יוקרה של 500 ש"ח למנה, לא אומר שאסור לי לאכול חומוס בשכונתית ולהנות מזה. (בהנחה כמובן, שאני מסכימה אתך שמה שהוא עושה היום הוא פחות איכותי ממה שהוא עושה בד"כ) גם אם כל חיי אני מבלה בנופשים בחו"ל בבתי מלון מפוארים (אני לא..) לא אור שאני לא יכולה להנות באותה מידה , ואפילו יותר, לישון בחושה בלי מים חמים וחשמל בחופי סיני. זה לא פחות טוב, זה פשוט שונה. תודה לאל, שיש מסביבנו כמות כה רבה ומגוונת של גירויים ולנו האפשרות לבחור בכל שעה נתונה מה אנחנו רוצים לעשות עכשיו. אני מתה על מה שקוואמי עושה בקצה, אני נהנית מכל דקה שאני שומעת אותו שם, ונהנית לא פחות לראות אותו משתטה בקוקיות בגיוועצ´ או מתפרע בעייסק, או עושה שמח על הבמה עם בוייאקה. לא רק שזה לא גורם לי להעריך אותו פחות, זה גורם לי להעריך אותו הרבה יותר כי זה מראה לי אדם רבגוני. אדם שלא ננעל בתוך נישה מצומצמת, אדם שלא לקה בקבעון. אין, לדעתי, כמו אדם, אמן, שיכול להנות ולתפקד בכמה מישורים שאין ביניהם לעתים קשר, ולהצליח בכולם. זה, אם תשאלי אותי , כשרון אמיתי! ועם כל הכבוד לפרסום ולהצלחה המסחררת של נימי, בקרב הבנות בנות ה-14 ובכל, קוואמי ממש לא צריך להתלות בו כדי לקבל פרסום, בקרב הבנות, או בכלל. אין אחד, בודד, מבין מכריי שלא שמע על קוואמי דה לה פוקס או אייל פרידמן, ויותר משמח לראות אותו בנישה בה הוא מתפקד , בנוסף, היום.

תמרה סתם יצאת חרא

מאיפה הבאת את כל המסקנות האקסטרא מגה גראנד דביליות שלך הא ? בדרך כלל אני לא מתלהם ומתעצבן בקלות אבל אין ספק את הצלחת לעשות לי את זה ! פלצניות כמוך מוציאות שם רע למילה מסריח. תזחלי חזרה לשקית הזבל שזחלת החוצה ממנה(למרות שהיא כבר מלאה ברימות כמוך) ללא שום כבוד אלייך. לירון

gimel

New member
?!

פעם?! "סתם מישהו חסר עמוד שדרה"?! "מישהו בעל רצון נואש לפרסום על גבו של נימי נימי הילדות"?! כן, גם אני לא אוהב את מה שקוואמי ושות´ עושים בבויאקה, אבל האם זה הוריד לי את ההערכה אל יאקוום? לא. בואי ניקח כדוגמה את למשל...הביטלס. אולי לא תסכימו איתי, אבל לדעתי הביטלס עד ריבולבר היו עוד להקת בנים סטייל נ´סינק/פייב של היום (אני מגזים, והרבה, אבל הבנתם ת´נקודה), ומריבולבר והלאה, אין צורך לפרט, נכון? (?!) אני דווקא התחלתי לשמוע ביטלס מדברים טובים שלהם, ורק אח"כ שמעתי את אלה שפחות, זה גרם לי להעריך אותם פחות? זה גרם לי להעריץ אותם פחות? זה גרם לי לחשוב שהם לא הדבר החשוב ביותר שקרה במוזיקה המודרנית? לא. אז אני לא אשמע את פליז פליז מי ואני לא אשמע את הלפ! אבל מכאן ועד להשמיץ אותם כמו שאת השמצת את יאקוום? לא ולא. גימל, צנצנת, עד להודעה חדשה.

תמרה~

New member
יאללה יאללה

די כבר עם הרטוריקה בגרוש הזאת, וכל הציטוטים האלה, כמו עורכי דין, אמא´לה. סה"כ כתבתי מחשבות שעלו לי. גם לירון וגם גימל - שניכם מתחסדים, לירון: מתי שנוח לך אתה נותן כבוד גם אם אומרים דברים הרבה יותר גרועים ממה שאני אמרתי (למשל מי שטען שהחופש של קוואמי מהעסק הוא "עסקני" ומריח מחוסר אתיקה. אותי זה בכלל לא מעניין), ומתי שמישהו לא מתנסח בעילגות ולא נשמע כמו בן 14 אז הוא פלצנית, רימה וכו. ואתה גימל: מה אתה קופץ? כשאמרתי שאני מסכימה איתך לא טענתי חלילה שאתה לא מעריך את קוואמי. ההסכמה שלי איתך היא בסה"כ ברוח הדברים שלך של חוסר ההתלהבות מהמוסיקה של בואיקה. זה הכל. שאר הדברים הם שלי בלבד. בואנה, אתם לא יודעים לנהל דיון. זה פורום פה, או עמוד המעריצים של קוואמי? אז מה אם אתם לא מסכימים איתי? בשביל זה לקרוא למישהו בכינויי גנאי מפגרים? לירון, אני בטוחה שאתה באמת אוהב את קוואמי ושאתה בלי קשר בחור נחמד ביותר, והאמת בטח גם קוואמי כזה, וגם שאתה מאמין בכל לבך בבויאקה ת´ינג הזה, אז מה? אז לי אסור לחשוב אחרת? אסור לי להעלות תהיות? זה באמת הפריע לי, שהתאכזבתי. כאילו שאין לך בתור חובב מוזיקה שום ביקורת, הרבה יותר קיצונית משלי על כל מיני מוסיקאים בעולם מדי פעם. זה הופך אותך לפלצן? או שאולי אף פעם אין לך מחשבות כאלה, ואתה אוהב ומפרגן להכל ופיס וכל זה.

G פורס

New member
פעם מישהו אמר לי ( Red Zed )

שאם בן אדם שכל כך מבין הרבה במוזיקה ויש לו ידע כללי עצום במוזיקה בחר לעשות דווקא ראפ, זה כנראה אומר על הראפ משהו, משהו טוב. לכן, למה שלא תהייה לקוואמי סיבה הגיונית להצטרף להרכב ראפ?... ההודעה שלך תמוהה כל כך ואין לי מושג מאיפה הבאת אותה. מצטרף ללירון. G-Force.

תמרה~

New member
נו באמת

שמעת אותי אומרת משהו רע על זה שקוואמי הצטרף להרכב ראפ? הלו, קצת הבנת הנקרא. ברור שראפ, אלא מה, אם לא הייתי אוהבת ראפ מה בכלל הייתי מחפשת בפורום הזה?? וגם לא היה מעניין אותי לדבר על הנושא הזה איתכם, אלא מקסימום הייתי כותבת באיזה פורום מוסיקה כללי. בכל מקרה, כדאי לקרוא לפני שסתם מגיבים בעדריות. וגם לסיפור על המישהו (החכם?) שאמר לך מה שאמר לך על הראפ לא נכנס, אפשר להגיד את המשפט הזה על כל דבר, אבל אני האחרונה שלא אודה שבכ"ז יש בו משהו טוב, בראפ. אנדרסטייטמנט.

G פורס

New member
את מצחיקה אותי...

כתבת לי שלא כתבת שום דבר רע על זה שקוואמי הצטרף להרכב ראפ?... אז מה את קוראת לזה: "גם אני הערכתי את קוואמי פעם, אבל ההתחברות שלו להרכב כזה יותר ממתמיהה. אין לו שום סיבה הגיונית נראית לעין להתחבר להרכב הזה ולעשות מוזיקה כזו. ממש לא. חוץ מסתם בחירה לקויה או סתם חוסר כשרון." תאחדי את שתי האישיות ותחזירי תשובה. G-Force.

volatile

New member
עייפתם אותי אבל אני מסכים עם גימל

אני חושב שבוייאקה מוכשרים, אהבתי את מסיבויאקה אפילו שזה ממש לא הסגנון שלי... ולא אין לי כלום נגד שירי מסיבות ולא אין לי דרישות מיוחדות להארדקור... אבל קצת גיוון לא יזיק, כי כל מה שיש פה זה ניוון... מי שמכיר את הטקסטים שלי יודע שאני כותב על זה הרבה וזה ממש מטריד אותי... אין לי שום בעיה עם בויאקה אני חוזר... פשוט לקומפלט ממש לא התחברתי (אולי בגלל שכל מילה מתחילה בכמו וככה לא בונים חומה חברה - המממ או שיר ראפ) ואולי בגלל שאני לא מוצא אנשים שצועקים הברות בקולות משוגעים יותר מדי טובים, אולי בגלל שאני עייף ומנתח דברים יתר על המידה... בתכלס קונטרה דיכאון סתם שיר לדעתי... שיר שהייתי לוחץ עליו SKIP במערכת... כן לירון יש יותר דברים מ"המצב" אבל גם אלה אני לא רואה יותר מדי בשירי ראפ בארץ... שירי שמייח (מסיבות כפי שאתה קורא להם), שירי אגו ושירי זיונים הם לא כל החיים... ויש הרבה דברים לדבר עליהם... אף אומן לא פתח את עצמו ממש לרגשות וזה כרגע מה שחסר לי (חוץ מבאיין שבאמת זעזע את עולמי עם הרגשות שלו, Same goes to טי אן...) וזהו בעצם יש לי עוד המון מה להגיד אבל זה לא יגמר... בת´כלס בויאקה לא רעים אבל אני מסכים עם גימל שקונטרה דיכאון שיר שלא שווה זמן... Thank You For Reading... Volatile The Wannabe Rapper שמזמן עשה בגרות (לפני שלוש שנים) ועדיין לא יודע לכתוב בלי שגיעות!

תמרה~

New member
לא רוצה להיות גסת רוח כמו לירון

אבל אתה לא מותיר לי ברירה - אתה דביל. כשאני אומרת הרכב "כזה" אני לא מדברת על ראפ, הרכב כזה יכול להיות של מוזיקה אוזבקיסטנית אלטרנטיבית או הרכב טראש מטאל, מה קשור לראפ!!?? התכוונתי הרכב שלא טוב בעיני, מוזיקה לא משהו בעיני, קפיש? (בלי קשר לז´אנר לו הם משתייכים, שהוא האהוב עלי, ראפ, היפ הופ, ווטאבר)

DJ$upreme

New member
צ´מעי

אני שמעתי את רובו של הדיסק של בויאקה וגם ראיתי אותם בכמה הופעות. אני מאוד אוהב את כל מה שקוטג´ עשה עד היום בכל התחומים, כולל "ישראלים עצבנים", והטלוויזיה. אני מאוד מאוד אוהב את נימי כראפר, וחושב שמי שלא רואה את הכישרון של הבנאדם, אחד משלושת הגדולים בארץ ללא כל ספק, אם לא הגדול שבהם, עיוור: מי שמבין ראפ יודע להעריך את השליטה בסגנונות שונים, את הנוכחות, את הקול, את הפלואו, את משחקי המילים, את החידושים. וקוואמי? קוואמי הוא קוואמי. הוא ידען גדול במוזיקה שכיום משמיע ברדיו את מה שהוא אוהב בתחום האלטרנטיבי ובתחום ההיפהופ; יש לו אהבה גדולה מאוד לפופ, לרוק, ולהרבה דברים שהוא לא משמיע. מבין הדברים שהוא משמיע, יש להניח שלא את הכל הוא אוהב. קוואמי, מעבר לידענות שלו, הוא אחד מהאנשים המוכשרים והמצחיקים ברדיו - ובטלוויזיה - בתחום הנונסנס והסאטירה. ויש לו גם דעות מאוד מנומקות על מה שקורה סביבו. קוואמי גם כותב רהוט ומוכשר, בעתון "העיר" בין היתר. כל הדברים האלה מתחברים ביחד לקוואמי הראפר, שיש לו מה להגיד, ויש לו איך להגיד את זה. כשאני לא הכרתי אותו ושמעתי אותו במלחמת מיקרופון הזהב, הופתעתי, ולא ידעתי איך לאכול את זה, אבל להזכירך קוואמי הוא האיש שעושה ראפ עם הביסטי בויז על האנתולוגיה שלהם, וזה היה די מזמן, וזה שהוא לקח את הזמן שלו עד שגיבש לעצמו חומרים וכישורים לעלות לבמה עם הרכב, זה רק לזכותו. הדיסק הזה של בויאקה הוא לפי הבנתי כולו מכוון לגוד וויבס, ואם יש לך בעיה עם זה - תמשיכי הלאה. מה רע בפופ-היפהופ? זה בדיוק מה שחסר ל"סצינה" הזאת כדי להעביר אותה לשלב הבא וזה שאדם כמו קוואמי משתתף בפרוייקט הזה מבטיח בעיני תווית של איכות. ולשאלה מטומטמת האם קוואמי השדרן היה משמיע את קוואמי הראפר, נו באמת. ב-א-מת. ב"הקצה"- לא, הוא לא היה משמיע את מסיבויאקה. בעסק - למישהו יש באמת ספק? זה אפילו לא ISSUE. ולכל הספקנים, חכו לסינגל הבא, טרנטה. גם אני לא מת על "קונטרה דיכאון" באופן אישי, אבל "טרנטה", השיר שבהופעה בויאקה עשו עם מומי ובמקור הוא עם שירלי צפרי, הוא להיט היפהופ מגניב לקרוזינג סטייל ווסט-סייד. ביג אפ.

תמרה~

New member
אני מסכימה עם הרבה דברים שאמרת אבל.

דווקא משפט המפתח, זה שבעיניך השתתפותו של קוואמי בפרוייקט מבטיחה תווית של איכות - הוא המשפט הבעייתי שממנו התחלתי, זה האישו שלי. כי לכאורה גם אני חשבתי כך לפני ששמעתי, מה זה חשבתי, הייתי בטוחה (כן, ואין צורך למנות לי את פרטי הביוגרפיה של האיש, כולל השיחוק עם הביסטי בויז, מכירה את פועלו.. )ותאמין לי שאין לי שום בעיה עם מוזיקה של סתם גוד ווייבס, יש המון דברים גם פרחיים שאני מתה עליהם בראפ, בגלל זה האשמתו של לירון ב"פלצנות" שלי כביכול, ממש לא במקום, לו רק היה יודע. אבל משהו בבויאקה, ונכון ששמעתי רק שלושה שירים, איכשהו באמת לא מתחבר לי עם פאן טהור, אלא כמו שכבר כמה אמרו פה לפני, משהו קצת ילדותי, ממוסחר לעייפה, לרגעים שב"ק (בתקופה של נימי) לעניים, כאילו המון דברים היו אמורים לקרות מאז ובכל זאת כ"כ מזכיר את שב"ק של אז - אבל הרבה פחות חינני. וחוץ מזה למה ההתנערות הזו שלך ישר מזה ש"קוואמי השדר" לא אמור לשדר משהו סטייל בוייאקה ב"קצה"?? מכיוון שלא שמעתי יותר משלושה שירים אני לא יכולה עדיין להגיד, אבל לדעתי אין שום סיבה שלא היה משמיע (באופן היפותטי כמובן) כי הרבה פעמים הוא מטפטף קטעי היפ הופ שונים ומשונים ל"קצה", את האיכותיים לכאורה או סתם המיוחדים מבינהם. כולי תקווה, באמת, שלפחות מהבחינה ההיפותטית יהיה באלבום של בוייאקה, משהו ש"השדר קוואמי" היה מעוניין לשדר גם ב"קצה".

tomoshe

New member
לסיכום חילוקי הדיעות...

אני מוכן להקשיב לטרנטה (השיר החדש...) ברצינות , לשמוע את כל האלבום כשיצא, ואפילו תכוון אותי לליריקס שעשה נימי בתקליט ואם יהיה טוב (ברמת מסיבויקה שהיה לא רע - אין לי דרישות גדולות - רק שלא יהיה רע כמו קונטרה דיכאון) אז אני מוכן לאכול את הכובעון שלי עם מלח ועמבה. ובאמת בלי ציניות אני מקווה שיהיה תקליט טוב כי אין לי דבר אישי נגד נימי ואת קוטג וקוואם אני מאוד אוהב. הולך, סופרים? תומאס, מכין סכין, מזלג ועמבה.

תהיו בריאים , כולכם

איזה דיון מפגר, נעדרתי כמה ימים וחזרתי לראות 81 תגובות ארוכות משעממות חסרות תוכן כלשהו להודעה שחלק מהמהטרה שלה הייתה לעורר פרובוקציות (ולא גימל כל השטויות הציניות שאתה כותב ממש לא עושות עליי רושם) לא רוצה? אל תקשיב רוצה שההיפהופ יצליח בארץ? תצביע מי אתה חושב בדיוק שיפרוץ? TN? פיזדה? ותאמין לי שאני החובב הכי גדול של פיזדה בסצינה.... בוייאקה הכל כך ממוסחרים והכל כך עושי שירים שמטרתם להצליח (אני לא רואה מסר גדול בשירים כדוגמת קומפלט למשל) הם היחידים שבאמת יכולים לפרוץ ואם יותר ויותר אנשים יתחילו לשמוע היפהופ בארץ עקב בוייאקה (זה כמו שרבים נכנסו להיפהופ בחו"ל עקב אמינם) אז הם יתחילו לשמוע גם היפהופ אחר ויוודעו לעובדה שיש עוד סוגי שירים וככה אם לאט לאט ההיפהופ יתחיל לחלחל בארץ וגם אמנים כמו פיזדה וטיאנ יכולו להצליח אז נכון לבוייאקה אין ליריקס גאוניים מבחינת תחכום אבל הם כן גאוניים מבחינת איך שהם נשמעים (טוב!!!) אז קונטרא דיכאון זה שיר מטומטם? אז מה זה הוא נשמע טוב וזה המטרה שלו, כל המטרה של 3 החבר´ה האלה היא להכניס את ההיפהופ לארץ ושירי מסיבות זאת הדרך הכי טובה. ולכל מעריצי קוואמי למיניהם תרדו מהעץ הוא לא גאון ליריקלי וכך גם לא קוטג´ , היחיד שאני מחזיק ממנו הוא נימי עם כמה קטעים באמת גאוניים בעטיפה של ממתק ראפ כיפי במיטבו (כסף זה נייר.....מתוך לבקש את הקש) במביא אותה הפוך בילד ירוק באימפריה מכה שנית , כאלה שירים כיפיים אני לא רואה אותו חוזר לאותה יכולת בבויאקה זאת דעתי בלבד ואני לא קובע עובדות וזאת לא תגובה טובה יכלתי לכתוב משהו הרבה יותר שנון עם הרבה התחכמויות גימל סטייל אבל אין לי כוח והדיון הזה לא שווה את זה Alex - שמבקש שלא יגיבו להודעה הזאת

למעלה