באמת תהיתי

D o r o t h y

New member
באמת תהיתי

כמה זמן ייקח עד שיתחילו להופיע דברים כאלו במייל שלי. יש משהו שיקרה ולא כתוב עליו בתנ"ך? ולמה תמיד הדברים הללו מופיעים אחרי האירוע? למה אף אחד לא יכול היה להגיד את זה יום לפני הרעידה?

D o r o t h y

New member
היה פה?

אני באמת מזמן כבר לא עוקבת.. שרשורי הענק האלו ממש מעייפים.

אני מתפלא עלייך

זה פשוט: - בכל יום סכום הספרות של התאריך הלועזי שווה למספר היום בחודש העברי - בכל פעם שיום הי"ט בחודש הוא יום רביעי יש רעידת אדמה. מה לא ברור כאן? את מוזמנת לבדוק.

אטיוד5

Active member
לפי ההגיון הזה

אין אפילו יום אחד בשנה שבו האדמה לא רועדת. וזה נכון!! האדמה רועדת כל הזמן. לפעמים פחות, לפעמים יותר.

ואם בניחושים ובכישופים עסקינן ../images/Emo20.gif

בשנה ברוכת גשמים כמו זו שלנו, אני מתפלא על שתיקת החרדים. הרי בשנות בצורת תמיד יימצא הדרשן שיאמר, שבגלל חטאות החילונים נעצרו הגשמים. אז מה קורה השנה, חבר'ה? סלחו לנו על הכל (בזכותכם, כמובן)?

תּמר

New member
זה תמיד טוב לפשפש במעשינו

כמו שאומרים בלשון חרדית/דתית. חזרה בתשובה אינה מעשה רע אף פעם. ואם יש הזדמנות לעודד את ההמונים לעשות זאת, ראוי לנצל אותה. (ואני לא מתכוונת לחזרה בתשובה במובנה העממי, מחילוניות לדתיות, אלא לכל נטישת רע ועשיית טוב). אני לא בטוחה שהחרדים מאשימים את החילוניים, אלא את עצמם (קשוט עצמך תחילה), ואין בזה שום רע. אף על פי שאני לא בטוחה שאנחנו אכן מקבלים עונש מיידי על כל מעשה רע, או פרס על מעשה טוב (או, נכון יותר, אני בטוחה שלא). בעניין ההודעה המקורית, נבואות מהסוג הזה תמיד באות לאחר מעשה, ואם הן באות לפני - הן בד"כ מתבדות, בדיוק כמו אסטרולוגיה (וכמו באסטרולוגיה, האמונה משפיעה על המציאות ועל הניתוח שלה.)

הלואי וזו היתה המציאות

שמעתי את הרב פרץ מודיע קבל עם ועדה שחיילי צה"ל נהרגים בלבנון בגלל שהחיילות נוהגות בפריצות. שמעתי דמויות מוכרות נוספות מהברנז'ה החרדית מסבירות לנו על בסיס קשוט את זולתך תחילה מדוע יש תאונות דרכים וטרור ושאר מרעין בישין. אני לא יודע איזה חלק מהעדה החרדית מזדהה עם הדברים הללו אבל אני יודע שבמקרים הללו לא קם מתוכם מנהיג שהודיע שדברים אלה פסולים.

תּמר

New member
לדאבוני, הצדק עמך

אולי הייתי צריכה לומר שהמצב האידיאלי בעיני הוא... מסתבר שלא כל הרבנים שותפים לדעתי. יש רבנים שנהגו/נוהגים לדון לכף זכות כל אחד (נראה לי שהראי"ה קוק הוא אחד מהבולטים שבהם), ולפחות חלק מהציבור החרדי לא נוהג כך, וחושב שכל מי שלא שומע דווקא לרבנים שלהם (חזון-איש, הרב ש"ך ויורשיהם) טועה בדרכו, ואין חשיבות אף לכך שהוא מדקדק במצוות בדיוק כמו החרדי, או לפחות נוהג את המצוות שבין אדם לחברו (וזה כולל כמעט את כל הציבור החרדי-לאומי, דתי-לאומי וכמובן חילוני. נראה לי שגם את הציבור החרדי מעדות המזרח). אני הייתי רוצה לדון גם את הציבור החרדי לכף זכות, ולכן אומר שהם פשוט תינוקות שנישבו.

זו גישה כוללת?

לגישתך החרדים ששותקים כשהם שומעים את דברי הבלע על פריצות ועונש משמיים ראויים למחילה עקב היותם תינוקות שנשבו. האם את נוקטת בגישה הזאת גם כלפי התנהגות מקוממת מצד קבוצות אוכלוסיה אחרות? למשל פלשתינאים? למשל מוסלמים פונדמנטליסטים?

תּמר

New member
כלפי הציבור בכללו - כן

כלפי המנהיגים - לא. (גם כשמדובר במתנחלים
)

הריני מסיר את הכובע בפנייך

אילו היתה הגישה הזאת נפוצה יותר מן הסתם היינו כולנו יוצאים נשכרים

למעלה