באמת התמכרות?...

אורניהו

New member
באמת התמכרות?...

כשבועיים שיש לי את המחשב,ואני לא נח לרגע,איך זה יתכן.כל רגע פנוי ,לא יוצא ,לא נוהג ,שום כלום.היתכן?

מבעבעת

New member
עבור איש שיש לו מחשב שבועיים

אתה מאד פעיל. התמכרות? די, נכון, זה מה שכתוב בכותרת. אתה לא חייב להיות מכור כדי להיות פה. ספר למה באת.

e-magine

New member
ברוך הבא אורניהו

הצצתי בכרטיס האישי שלך ב
וכבר אומר לך שמסירת יותר מידי פרטים ברשת היא לא מעשה מומלץ בכלל. כך את זה ברוח טובה. עכשיו לשאלתך. טבעי מאד שמי שנתקל במחשבים או שקופץ מדרגה, כלומר משדרג ממשהו מאד ישן למשהו מאד מתקדם, או מי שרצה מחשב הרבה זמן וקנה, או מי שהיו לו שותפים על המחשב ופתאום הוא לבד, מתלהב. ההתלהבות הזאת - יש לה סממנים שיכולים להראות דומים להתמכרות. ההתמכרות לאינטרנט היא קודם כל תלות נפשית. לא רק שינוי הרגלים. סביר להניח ששבועיים של עיסוק אינטנסיבי במחשב לא הביאו אותך להתמכרות ממש, אבל גם סביר להניח שנוצר אצלך פוטנציאל להתמכרות, לכן חשוב מאד שאתה שואל כי אתה מפתח מודעות עצמית. אם אתה רוצה תשובה יותר מדעית, אתה מוזמן להיכנס לקישורי הפורום, תמצא שם מבחן עצמי בעברית להתמכרות לאינטרנט.

lady_anne

New member
שלום, אורניהו

וברוך הבא לעולם הוירטואלי. כנראה שעל אף פרק הזמן הקצר בו אתה מחובר למחשב הבנת במה דברים אמורים וזה, לענ"ד, הצעד הראשון בתהליך של שליטה בהתמכרות. אם אתה כבר מודע לכך אני ממליצה לקחת את כל נושא האינטרנט בערבון-מוגבל ולא לשכוח שיש בחוץ עולם שלם של אנשים ודברים שיכולים לגרום לך להנות בה במידה. שיהיה לך כל טוב
ואני אשמח להמשיך לקרוא את הודעותיך גם כאן וגם בפורום שלי (טיולים).

liz_liz

New member
שלום לך...

וברוך הבא ... אתה אומנם מחובר זמן כל כך קצר ... אבל ראיתי שהסתובבת בהמון מקומות ... לעניות דעתי אתה בדרך הנכונה להתמכרות .. אבל .. אתה חייב לשים לעצמך קצת מגבלות כבר מהתחלה . ליז .

e-magine

New member
מבחינתי זה בסדר

ידיד נעעורים שלי תמיד היה מצטט מישהו, לא יודע את מי, שהיה אומר שכל הדברים הטובים בחיים הם או בלתי חוקיים, או בלתי מוסריים, או משמינים.

e-magine

New member
אני מנסה לשחזר כאן מה שנמחק

לא להסתיר... אורניהו אולי נאיביות מסוימת לחיים,ואולי סתם תמימות שנסחבת מילדות,אבל תמיד הייתי גלוי לב [כמעט]להוציא פרטים מסוימים.תודה על כל העצות מכולכם כאן ומקווה מאד שיהיה לכולנו מעניין וטוב,ואם קצת מזל, אהבה,ותקוות לעתיד טוב יותר.איך זה?בסך הכל טני חושב שזו דרך טובה להכיר אנשים שונים ולמרות הבדלי הגילים שיש אולי בין המשיבים כאן.הכי רצוי היה אם אנשים היו פתוחים יותר והיו מגלים יותר אחד על השני,להיות גלוי משמע להיות אמיתי יותרוהיום זה קצת בעייה אנשים איבדו את האמונה . ולהיא מהטיולים אציע כל עזרה וייעוץ בכל נושא הטיולים,והטבע.[הייתי פרטיזן גדול בדברים האלה]שלום לכולם.ותודה על הכל 14/02 סגירה 18:10

e-magine

New member
המשך שחזור 1

אורניהו...מעניין אותי לדעת , אם באמת מאדאם באטרפליי באמת אתה בן 54, (אני בת 49 ואגב רוב האנשים שכאן ושעברו כאן גילו את הגילאים שלהם בלי בעיה וגם כמעט כולם יודעים ששמי בחיים הוא דליה) איך זה שהגעת לאינטרנט כל כך מאוחר.... ואיך באמת נחשפת לזה שיש חיים ברשת... והאם אתה מגדיר את עצמך מכור...כלומר גולש בלי יכולת להשתלט על כמות הגלישה, גולש אובססיבי דהיינו...??? בנושא של גילוי ברשת דובר על זה רבות שבעיקר בפורומים כמו תמיכה אנשים יכולים לחשוף דברים הרבה יותר אישיים אם הפרטים האישיים שלהם מוסתרים ובנוסף יש גם סכנות ברשת - של בריונטים ושל אנשים שמנצלים לרעה מידע אישי על אחרים, אתה בטח מן הסתם מודע לכך, או שטרם הספיקות.... ערב טוב לך

e-magine

New member
המשך שחזור 2 -בעיקר לליז

ליז בכרטיס שלך ההודעות האחרונות חסויות לכן אני לא יכול לשחזר, אבל את כן יכולה, אז אם את רוצה, ויש לך זמן, את מוזמנת להדביק כאן. לכי לכרטיס האישי שלך, כנסי לשינוי פרטים, תפתחי את החסימה על הודעות אחרונות, תעשי עדכון פרטים, ייפתחו לך ההודעות, תחפשי הודעת תשובה לאורניהו, תפתחי כאן בפורום הודעה, התוכה תעשי copy & paste. שגרי את ההודעה, לאחר מכן תחזרי לכרטיס שלך, תחזירי את האופציה של חסוי, תעשי שוב עדכון וזהו, זה צריל לעבוד.

e-magine

New member
המשך שיחזור 3

תגובה למאדאם,ולליז,בוקר טוב יום ששי אורניהו יש איזה סכנות?חוץ מאיזה גילוי של מספר הטלפון,הכי הכי אז מה,מה עוד שהייתי מוכן למסור אותו בגלוי,מה כבר קורה?ככה לא מצלצלים במשך היום כל מיני מתרימים ונודניקים סתם. אבל לעניין שלנו ואני חושב [אני לא קנדידט כזה גדול]שהתענוג הכי גדול של אנשים כמוני זה להכיר .ותמיד הייתי סקרן!אשמח מאד בקטע הזה ואני לא כל כך כזה מהמתחילים!!!באמת ליז שרק מספר ימים אני עם המחשב שעות רבות אמנם,אבל כמו כל דבר חדש כנראה שזה כך.כמובן שיש לי עוד הרבה שגונות ותחביבים אחרים.ביי .אורן יהודה.

e-magine

New member
המשך שחזור 5 ותגובה שלי

זה מה שהצלחתי למצוא, אם עוד מישהו השתתף בשרשור בנושא "לא להסתיק" מוזמן להדביק כאן. בכל מקרה, אציין כי חשיפת פרטים אישיים בפורומים מסוכנת. אני לא מתכוון לפרט כאן מה הסכנות, בשביל לא לתת לאיש רעיונות. אני רק הזהרתי וכל אחד יחליט לגבי עצמו מה הוא צריך לגלות בערוצים הפתוחים ומה לא.

liz_liz

New member
זה לא כל כך ..

משנה מה כתבתי . בטח יהיו לי עוד המון דברים להגיד לאורינהו. מה שכן כתבתי למישהו בשירשור אחר משהו . והוא עדיין לא החזיר תשובה . האם תשובה כהסכמה ???? וזה דווקא כן משנה לי . ליז .

אורניהו

New member
שיר של יום חדש...

שמש שמש שהאירה בוקר בהיר זרחה והאירה היום עלתה ממזרח נעורה העיר יצאה והשכימה לה קום. כבר שעת צהרים ממעל זורחת משזפת לנו פנים ברום השמים קרניה שולחת לעבר שדות וכפרים מה לך השמש בקיץ החם זורעת חמסינים שרב האין רחמים לך אותנו אהבת בימות חורף אביב וסתו לעת ערב פונה היא לים לעבר גלי משברים שוקעת כדור של אש אדמדם מאירה עוד פני אוהבים שוקעת בחושך נרדמת העיר וילד חולם לו חלום מחר שוב תזרח החמה ותאיר נתעורר בבוקרו של היום כתבת זאת לפני מספר שנים בליל של משמרת במקום העבודה.

e-magine

New member
אורניהו אתה אדם פתוח ויצירתי

כיף לדבר איתך. בכל מקרה, אם אתה רוצה אתה מוזמן להעלות את השיר הזה או אחרים, ללוח הפורום, לקטגוריה של "דברים שעושים לנו טוב".

למעלה