באמת "אחת מתוך אחת" ?

באמת "אחת מתוך אחת" ?

אז הדיון על הטרדות מיניות לא מפסיק....
יש שיגידו שכך צריך
יש שיגידו שהגזמנו קצת.....

מה דעתכן?
האם באמת מרבית הנשים עוברות הטרדה מינית במהלך חייהן?
האם אתן מצליחות להגדיר מה זו הטרדה מינית?
כמה אחריות יש לאישה בסיטואציה אם בכלל?
האם באמת יש כזה בלבול וחוסר הבנה ש"הגבר לא יודע/מבין"?

זה החוק - "סעיף 4 לחוק קובע..." http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/90D1A62C-CBE6-4DDC-802A-563BCA4157FC.htm

וקמה הקבוצה בפייסבוק "אחת מתוך אחת" - https://www.facebook.com/oneofone1
אז-
כדאי לדעתכן, להגביר את השיח ולהרחיב את החקיקה בנושא, או שהגזמנו?
מחזק ומעצים את היותנו נשים עם זכות על גופנו
או
מחליש אותנו הנשים ושם אותנו במעמד של קורבנות?

אתר "הטרדה מינית" למידע בנושא- http://www.mifkad.org.il/

תודה יקרה
- השאלה היא...

מה את חושבת על זה
ואת מרגישה בנושא
דעתך...

איך שאת רואה דברים סביבך
ואת ההתנהלות
ואותך

בעיקר

תודה על המאמר
סופ"ש מלא קסם
ותודה שקיימת...

ומה דעתך על-

על כך שגברים לא מבינים...
שאם אישה מתלבשת יפה וסקסי זה בטוח בגלל שהיא רוצה לקבל מחמאה על גופה
או
האמירה הזו- "מה אתן רוצות? לפעמים אני פשוט לא יכול שלא להחמיא למשהו יפה... מה הבעיה בזה?"
ואני לא מבינה למה השיח לא מדבר על כך
שהגוף של אישה הוא שלה...
ולאף אחד!! אין זכות לשים עליו אפילו לא ציפורן...
ושהגבר יפסיק לחשוב שיש לו בעלות על גוף האישה
שמותר לו...

כן... אני יודעת שיש נשים שעושות "סתם"
אז אני שואלת
התופעה רכן חמורה או שהגזמנו??

simona37

New member
"אם אישה מתלבשת יפה וסקסי

זה בטוח בגלל שהיא רוצה לקבל מחמאה על גופה"
זה לא ככה?
כשאני הולכת עם מחשוף או בגד שקוף אני אומרת משהו
"תסתכלו עלי", "סקס", ועוד בסיגנון.
אם אני לא רוצה לשדר סקס אני לא מתלבשת בדרך שתשדר סקס
אני לא יכולה להתעלם ממחשוף מולי ואני יוצאת מנקודת הנחה שבעלת המחשוף מודעת לזה, בין אם אני אישה או גבר.
אז אמירת "מחמאה" היא לא בסדר?
אנחנו יצורים מיניים לטוב ולרע, הגוף של כל אחד מאיתנו הוא פרטי, אבל מה עם איך שאנחנו מציגים אותו לראווה?
האם אני יכולה לחשוב שבחורה עם מיני ומחשוף היא מעניינתֿ /רצינית/חכמה כמו זו שמתלבשת רגיל? סביר להניח שכן, פשוט עם מיני ומחשוף הדיון מוסט לנושאים אחרים..
לא באמת יודעת מה אני חושבת..
עברתי מספר (2) "הטרדות" קלות שלא השאירו עלי טראומה, ולאף אחד מלבדי אין שום זכות על גופי, אבל בחברה שלנו כל נושא המיניות הוא מורכב ולא שחור ולבן.
כשאנחנו מכניסות מיניות למשוואה (וקשה לי לראות איך מצליחים לגמרי להשאיר אותה בחוץ) אז חלק מהמשוואה היא מיניות.
זה לא רק רע זה כיף להרגיש סקסיים, ויש לזה מחיר
הרבה בלגאן כתבתי
נו שויין

נו שויין.....

לדעתי- את צודקת!
אני חושבת שאם נשים "משתמשות" בגופן או "מציגות" אותו כדי...
אז הן לא תמיד יקבלו את התגובה הרצויה...
ובגלל שהן "בוגרות" ויודעות "להשתמש" בגופן-
הן צריכות לדעת לעמוד על שלהן ולהגיד לא..
וכל שכתבתי הוא בהתבסס על עולם ורוד של שחור ולבן

אני חושבת שהבעיה כאן היא.. עדיין... לצערי הרב..
עניין של מעמד גבר-אישה..
בין אם כי הגבר מרגיש ש"מותר לו"...
בין אם מרבית הגברים הם בעמדות גבוהות יותר מהנשים במקומות העבודה..
בין אם נשים חושבות ש"מותר לגבר" והגוף שלהן זו הדרך לרצות/להיות אהובות/לא לאבד עבודה(?)

בנוגע ללבוש בשביל שיסתכלו...
לא יודעת.. לפעמים נשים מתלבשות ככה בשביל עצמן (לא? ככה סיפרו לי בכל אופן
)
ואת באמת תרגישי נוח להסתכל על מחשוף של אישה שעומדת/יושבת מולך?
בתור חובבת מחשופים- אני בוחרת למקד את המבט בכל מקום אחר ורק שלא יראו (למרות שנטייתי המינית ידועה)..

נו שויין
(רק בשביל הסיום הכל היה שווה)

סופ"ש מלא קסם

תראי

קצת דיברתי עם אמא על העניין עם המאמר ואני מסכימה איתה בסך הכל.
יש מצב שקצת מגזימים עם הנושא של הטרודות מיניות וכד'.
אני חלילה לא מצדיקה מעשי אונס או התנהגות נשיא המדינה לשעבר.
למשל, האדם שאימי תיארה במאמר בעייני פשוט קצת חסר טאקט ולא יותר. אבל זו דעתי.
כל הזמן אחותי ואבא שלי אומרים לי שאני כוסית ומהממת ואיזה ציצי יפה יש לי ואיזה כייף למי שיהיה איתי. אז מה? זה הופך אותם למטרידים אותי מינית? ממש לא. זו מחמאה לאגו. ואני נהינת מזה.
אכן אני מודה שכשאני רואה בחורה עם מחשופים וכאלה אני אומרת משהו כמו אל תתפלאי אם יטרידו אותך וכאלה. זה בהחלט עובר לי בראש. אני בהחלט חושבת שיותר מכובד ומנומס שאישה תתלבש אלגנטי/צנוע, למשל המראה הדתי מאוד אהוב עלי. וגורם לי לבחון בחורה הרבה יותר מבחורות שהולכות עם מיני קצר ומחפשופים. כשבחורה עם מחשוף אני ישר בורחת ויורד לי כל החשק.
אני לא חושבת שאי פעם גבר הטריד אותי מינית. אולי פעם אחת היה מקרה שדיברתי עם מישהו במסנג'ר והוא שם בתמונת פרופיל שלו תמונה של איבר מינו. אותי זה דחה ודרשתי שיחליף. אחרי פעמיים או 3 שזה חזר על עצמו מחקתי וחסמתי אותו.
או מקרה אחר כשאני בצ'אט ופונים אלי גברים באמירות כמו היי מאמי בא לך זיין ענק? או קבלי תמונה שלי ערום/במצלמה אני ישר אומרת להם לכו תעשו ביד ותניחו לי/ישר חוסמת.
ביום יום בעבודה וכאלה לא ניתקלתי במצבים שהטרידו אותי מינית וברור שאם ינסו אני אבעט בהם.
כמו שאמא אמרה-אם זה המצב היום אז עברתי כמעת כל הזמן הטרדות מיניות(כל פעם שקיבלה מחמאה)
באמת הגזמנו.
מקווה שעניתי לך:)

ונגיד ש-

יש לך בוס.. חביב...
ויום אחד את באה והוא מביט עליך מהראש עד הרגליים, מחייך, ואומר לך- את נראית ממש טוב היום.. זה מטריד?
ונגיד שתבקשי ממנו שיפסיק אבל הוא לא?

ואם יש לך חזה גדול כי ככה בראה אותך אלוהים.. זה אומר שתמיד ינעצו לך עיניים בחזה?

אני ממש מסכימה איתך שהגזמנו... ויש הרבה עד להטרדה מינית...
סתם להגיד שהנושא הרבה יותר בעייתי ממה שאנו מציגות
(את לא צריכה לענות על השאלות
)
ואנחנו עדיין חיות במקומות שיש הרבה שמרשים לעצמם...
ויש הרבה נשים שעדיין לא יודעות איך להגיד - די זה לא נעים לי

זה הנושא העיקרי.. בעיניי בכל אופן..
איך ללמוד כאישה לעמוד על זכותי על גופי.. והבלעדיות שיש לי עליו... ועל כך שהגוף שלי הוא לא רכוש של מישהו או בבעלות של מישהו..
ולאף אחד אין זכות עליו

הטרדות מיניות זה נושא רגיש אצלי

אולי כי הייתי ילדה בקיבוץ שגברים זקנים הרשו לעצמם לחבק כי הם נ-ו-ר-א שמחו לראות אותי.. מאוד אהבו אותי...
ותמיד בעיניים שלהם היה משהו מגעיל..
אבל בתור ילדה- מי מלמד אותך שאת יכולה להגיד לא?
ולא.. זו לא היתה הטרדה מינית בעיניי..
אבל הנושא הפך רגיש

סופ"ש מלא קסם

אנסה לענות:)

אני חושבת שהעמידה על זכותי/גופי שלי וכו' זה חלק מעמידה על עמדותי ודעותי כאדם כאישה.
אני אישית אישה/אדם מאוד עקשנית. לכן אם הייתי בסיטואציה כמו שתיארת כאן הייתי פשוט מגישה תלונה על הטרדה וזהו. לאו דווקא מינית. גם הייתי מודיעה לו שאו שהוא מפסיק או שאני מתלוננת.
אבל אם באמת הבוס סתם מפרגן אז וואלה תודה ויום טוב.
מקווה שעניתי לך...

כלעוד

New member
בס"ד לדעתי כן באמת אחת מתוך אחת לפחות

באופן עקרוני. מי ל א נחשפה פעם לגבר מאונן בגן ציבורי, למבוגר שמתקרב קצת יותר מדי, לבוס שזרק מילים והצעות. רק עכשיו נזכרתי איך פוטרתי פעם בצעירותי מג'וב זמני מבחיל אצל עורך דין כי לטענתו לא הייתי "זורמת" או משהו כזה. והוא הביא במקומי מתמחה צעירה ויפה שזרמה איתו על האופנוע שלו לבית המשפט צמודה לו לתחת השמן שלו. בן זונה. יותר מאוחר התעמתי איתו טלפונית והוא הכחיש וטען שלא ידע שחשתי כך והוא פיטר אותי כקב כישורים לקויים. לא יודעת מי צדק.

בכל אופן יש מידרג של רמות הטרדה החל משוליות ועד לנוריאות, ויש מידרג של תגובות עלפי אופי האשה וכוחותיה להגן על עצמה. מה שבעיני אחת ייחשב הטרדה עשוי בעיני אחרת להיחשב כמחמאה. לפיכך לדעתי לא הגזמנו בדרישתנו, אך יש לנהוג במידתיות ובשכל ישר במלחמה בתופעה, ולהיזהר של תהפוך כלי לנקמנות בין יריבים או יריבות, או לאי הבנה שיפגע בחפים מפשע. אישית מרגישה הכי מוגנת בחברה החרדית
שלי ב"ה עצם ההפרדה בין גברים לנשים כבר חוסכת תשעים אחוז מהבעיות, למרות שגם שם זה קיים כמובן. להתרשמותי הרבה פחות.

ודרך אגב, לדעתי גם גברים בעצמם סובלים מהבעיה של הטרדה מצד גברים אחרים בעיקר, וכל ילד קצת יפה או עדין או בכלל, נתון אף הוא לא עלינו בסכנה, אם כי פחות מבנות וילדות..

למעלה