באמצע השבוע, אוכלים?

ladybug6

New member
באמצע השבוע, אוכלים?

אני יודעת שאתם כבר עם עיניים נשואות לסופ"ש, אבל לי הוא עדיין מרגיש רחוק רחוק, ויש פה כמה פיות ובמיוחד פה אחד קטן ורעבתן להאכיל, אז לבינתיים יש לנו כאן:
אורז בסמטי עם עדשים כתומות
שעועית ירוקה + לבנה + קוביות תפו"א ברוטב עגבניות
פסטה בהשראת הסרטון הויראלי של פסטה בסיר אחד - זה ממש נחמד! טיגנתי בצל ושום, הוספתי חבילת פטריות פרוסות, שלוש עגבניות קלופות וחתוכות גס, חופן נדיב של בזיליקום, מלח פלפל ותיבול איטלקי, נתתי להכל כמה דקות טובות וארוכות, שמתי ספגטי יבש + מים וכיסיתי. ערבבתי מדי פעם. כשהיה כמעט מוכן הוספתי כמות נדיבה של שמנת קשיו וצנוברים ונתתי לזה לסיים להתבשל עם הנוזלים. יצא ממש טעים!
יש לנו בנוסף גם רשתה, מרק פרסי שעשוי מאטריות ומלא קטניות ועלים ירוקים למניהם.
הממזרה הקטנה בוררת את האטריות ויורקת את הדברים האחרים, אבל בשביל זה יש אמא מתוחכמת שמצליחה להערים (לא לזמן רב..
)

ladybug6

New member
אה וגם פינוק קטן לעצמי הכנתי

עוגיות שוקולד צ'יפס של PPK, מתוקות מדי למרות שהפחתתי קצת מכמות הסוכר, אפשר היה להפחית עוד הרבה, אבל עדיין כיף וטעים ומפנק ומנצח כל עוגיה קנויה מעאפנה.

אצלנו היום

פשטידת שאריות נהדרת- קוביות גזר,קולרבי,קישואים, בצל במעט שמן התרככו במחבת.
קוביות מתפוחי אדמה אפויים מתובלים.
חצי כרובית רוככה במקרו ונפרסה.
תבנית נבזקה קמח טףעליו הכרובית עליה תפוחי האדמה ומעל הירקות המאודים עם הנוזלים שהפרישו- לא הרבה.
מעל הכבודה טופו קדיתא עם שקדיה מיצלימון מלח ופלפל שחור ומים .
לתנור חום רק מלמטה. אוי שזה טעים.

כריכים לחמניות תוצרת בית מקמח כוסמין וקוואקר, עם אבוקדו, סחוג ירוק, פרוסות עגבניה דקות, מעט שקדיה להדביק את העלים הירוקים שנקטפו מן הצרורות במקרר ללא אבחנה וקוצצו לתוספת.

ליד סלט מעגבניות שוקולד(ככה היה כתוב בשלט הקטן לידן) ובצל ירוק.

ליד הקפה עוגת בננה נ"ג .

p e b b l e

New member
ארוחת הערב של אתמול כללה

שעועית לבנה ברוטב עגבניות שבושלה לאיטה בתנור במשך 5 שעות
אורז ואפונה
ספגטי ברוטב עגבניות
מק אנד "צ'יז"
אספרגוס על מחבת פסים
סלט ירקות עם שקדים וקשיו ברוטב חרדל מייפל
ירקות מאודים בניחוח שום
פיתות שטוחות עם זעתר
ממרח אבוקדו עם ליים

וגם מצורפת תמונה של ארוחת הצהרים שלי מאתמול שיצאה פוטגנית להפליא: קיש בצל על תחתית שקדים, פטריות ממולאות בקשיו, עגבניות מיובשות ותבלינים, סלט קייל עם תפוחים ושקדים קלויים ברוטב חרדל מייפל.

p e b b l e

New member
איזה פירגון, תודה

את הקיש הכנתי עם הבצק מהקישור בסוף ההודעה, רק בלי המייפל והתבלינים. אבל הוא לא יצא כל כך מוצלח. אם אין בעיית גלוטן או ענייני בריאות הבצק הכי טוב בעיני הוא בצק פריך שכזה:
½ 1 כוסות קמח
100 גרם מרגרינה
3 כפות מים קרים
מעט מלח
לערבב את מרכיבי הבצק, לרדד ולהניח בתבנית לקיש.
לאפות בתנור מחומם מראש ל- 190 מעלות ל- 15 דקות. (מומלץ לאפות עם משקולת קטניות על נייר אפייה/כסף כדי שהבצק יישאר שטוח. אם הוא מתנפח, אפשר לחורר במזלג כשהוא יוצא מהתנור והוא יצנח חזרה או לחורר לפני האפייה)

מלית:
3 בצלים לבנים/סגולים גדולים פרוסים לרצועות
3 בצלים ירוקים (אפשר לוותר)
1 כף חרדל
350 גרם טופו משי או טופו רך
¼ כוס חלב סויה
¼ כוס קמח עדשים או חומוס דק
¼ כוס קמח תפו"א
1 כפית גדושה אבקת אפיה
מלח פלפל
2 קוביות קפואות שום קצוץ
2 קוביות קפואות בזיליקום

אופן ההכנה:
לטגן את הבצל (אני מאדה במעט מים, וכשהם מתאדים והבצל שקוף אני מוסיפה כף שמן וממשיכה לטגן תוך כדי ערבוב עד ששחום).
לרסק את הטופו עם חלב הסויה בבלנדר יד. להוסיף לתערובת את שאר מרכיבי המלית ולערבב היטב. להניח על הקלתית ולהכניס לתנור מחומם מראש ל- 190 מעלות לכ- 40 דקות עד ששחום וחתיכי.

פטריות ממולאות:
12 פטריות שמפניון גדולות
¾ כוס אגוזי קשיו
כמה חתיכות של עגבניות מיובשות בשמן
2 קוביות בזיליקום קפוא
1 קוביית שום קפוא
כמה גבעולי עירית קצוצים
מלח, פלפל

לקצוץ את הקשיו לפירורים במעבד מזון.
להפריד פטריות מרגליהן ולהוסיף את הרגליים ושאר החומרים למעבד המזון.
למלא את הפטריות בתערובת ולצלות בתנור מחומם ל- 200 מעלות למשך 15 - 20 דקות.

הקישור למתכון של בצק השקדים:
http://www.veganricha.com/2014/11/vegan-chocolate-pumpkin-pie-with-almond-crust-gluten-free.html

RSPA

New member
תודה על המתכונים.

מה לא יצא מוצלח במתכון עם השקדים? הברורה לך הסיבה לכך?

p e b b l e

New member
יצא סתם בצק

קצת קלקרי לטעמי, יכול להיות שסתם היו לי ציפיות גבוהות מידי. מכיוון שבשקדים יש אחוז גבוה של שומן ציפיתי ליותר.
הבצק הכי מוצלח לקישים בעיני זה בצק פריך, אבל אני מנסה למצוא משהו מזין יותר שיתן תוצאה מוצלחת. הקיש עדיין היה טעים, אבל מהבצק התאכזבתי.

למעלה