באמצע ההכנות

Padod

New member
באמצע ההכנות

לא חושב שהתעוררתי מוקדם כל כך בעשור האחרון, עצרנו כדי לצלם. זה רק המרכיבים שבהכנה, כל האלכוהול כבר ארוז ברובו (קוניאק גוטייה, טנקרי ג'ין, אפלטון אקסטרא וסיינט ג'יימס אמבר, איילה מיסט וויסקי, ורום ספייסד שאנחנו מכינים) הכוסות בדיוק מתייבשות לקראת פוליש וזו הפעם הרביעית הבוקר שאני יוצא לערוך קניות. יותר מקילו של תותים טריים, 3 אננסים מהרפובליקה הדומיניקנית (כי זה זן שמוכיח עצמו כמוצלח יותר מהישראלי לצערי), את המרווה והנענע קנינו במשתלה, בעציצים, כדי לשמור על טריות... הלימונים נקטפים רק מחר בבוקר בכלל ערב קוקטיילים סתווי, נשמח לראותכם שם.

או, מזל שיש אננסים מהרפובליקה הדומיניקנית

כשחשבתי שהאננסים יהיו מישראל שקלתי לא להגיע. עכשיו אני רגוע... נתראה מחר, שני משוגעים יקרים שלי.

nimrodrosen

New member
הכוסות לטעימת התזקיקים שנקנו במיוחד לערב

מהמפעל שמיצר גלנקירין (Stolzle), צורה כמעט זהה רק הנפח מעט גדול יותר.

Desert Seagull

New member
נראות כוסות מעולות

בע'ה תקבל את הכוס שלך מחר

לצערי השבת הזאת כבר תפוסה לפני הנינקסי

אבל זאת הזדמנות להיפגש, גם עם נמרוד, ולתאם לשבוע הבא או משהו כזה. בכל מקרה, אגיע לשם די מוקדם -קצת אחרי שבע. אחד החבר׳ה עוד צריך להגיע לב״ש באותו ערב. מקווה לפגוש כמה מכם שעוד לא יצא פנים אל פנים.

היה נהדר, כל הכבוד על ההשקעה!

הרגישו שהאננסים היו דומיניקניים...
ובשיא הרצינות, נהנתי מאוד, גם אחי והחברים שהצטרפו. המועדף עלי היה שוב הפיטנגו בלייזר, אין - קוקטייל מאוד מיוחד, עשיר ועוצמתי. כשהוא עדיין חם חם, הריח שלו מטורף. מקום שני היה בשבילי ה׳דאו דה ג׳ין׳, עם הליצי והמרווה. קצת קצת מתוק מדי. אבל מאוד מרענן ופשוט טעים. לבסוף - סיימתי עם הברנדי תות עץ והרום. טעמתי קצת מכל אחד, את השאר שמרתי לטעימה מסודרת - רשמים בהמשך. יחסית לטעימה שלהם שעשיתי לפני כמה חודשים, הברנדי תות התפתח יפה ונוספו לו וניל וציפורן. צפוי, אבל איכותי וטעים. אשמח לטעום ממנו שוב בעוד חצי שנה - שנה של יישון. לגבי הרום, כמובן ההבדל קטן יותר. מרגיש קצת יותר מאוזן, הדובדבנים והיוד שהיו מאוד חזקים נחלשו והתמזגו קצת יותר. היה כיף גם לפגוש סוף סוף כמה מהחברים מהפורום! בקיצור, אחלה דרך להתחיל שבוע.

nimrodrosen

New member
תודה לכולם וקצת על אננסים דומיניקניים...

אל תשאלו כמה שמעתי על האננסים בדרך הלוך לערב ובדרך חזור מהערב... אבל זאת בדיוק הסיבה שבעקבותה אנו נהנים כל כך מהיצירות של אורון- הקפדה על פרטים שאין שנייה לה! היה לי ולנו ערב מהנה מאוד. שמחתי לפגוש כל כך הרבה חברים שבאו לטעום, לפרגן ולהינות איתנו. הצער היחיד שלי הוא שלא הספקתי להקדיש לכולם זמן מספק, להסביר על הקוקטיילים, לספר את הסיפורים מאוחריהם, לשמוע בפירוט את רשמיכם על הקוקטיילים ועל התזקיקים או סתם לקשקש.

אני מאוד נהניתי

ושמחתי מאוד לראות את המקום מלא בזכות כמות מכובדת של חובבי קוקטיילים... אמנם אני לא מגדולי חובבי הקוקטיילים, אבל השלושה ששתיתי מהם היו מאוד נחמדים: 1. בתור זה שתמיד מגיע ראשון לאירועים מסוג זה, הייתי עד לשלב ההכנות ואורון כיבד אותי ב"תהלוכה", אותו אני מכיר מערב קודם ושתמיד מפליא אותי - כיצד שילוב של תותים, פלפל שחור, איילה מיסט וליקר קומקוואט יוצא כזה טעים ומסקרן. 2. אחרי זה הזמנתי ברנדי תותי עץ ושתיתי אותו בחוזק החבית (55%). הריח מאוד מבטיח (פירותי וקסום) אבל הטעם נעלם בשל הדומיננטיות הנגרמת מאחוזי האלכוהול הגבוהים ובשל הבחירה שלי שלא לדלל את המשקה באמצעות פיפטה ומים שהוגשו לצד כוס הקוקטייל הנאה. הצלחתי להבחין בטעם אחד ייחודי - פלפל אדום חריף, מהסוג שרומנים אוהבים. מדובר בבומבה לחובבי הז'אנר. 3. בסוף עישנתי סיגר באדיבות Desert Seagull ממנו לקחתי את הרעיון לקוקטייל האחרון, הלא הוא ה-פוג'ה דה פינייה - שני סוגים של רום, אננס (דומיניקני!) וחתיכות לבנדר בכוס טיקי מרהיבה המקושטת בקליפת לימון ובמרווה (?). אחד הקוקטיילים המושכים ביותר ויזואלית להם הייתי עד. את כל השתייה ליוויתי עם מאפה בצק ובשר ומשהו שאמור היה להיות מעורב, ש-Desert Seagull הזמין. עישנו את הסיגרים עם tom127 ודיברנו דיבורים. היה נחמד מאוד לפגוש חברים מהפורום ובכלל (מישהו אמר nukke ובעלה?) וכל הכבוד לנמרוד ולאורון על עוד הפקה מושקעת ושונה בנוף המשעמם שאנחנו רגילים אליו. יש לי גם רעיון לערב הבא: "ערב מעורב ירושלמי וקוטיילים".

Desert Seagull

New member
הגעתי שני

גם אני לא חובב גדול של קוקטיילים, והקוקטייל האהוב עליי מורכב בכלל ממים, לתת, שמרים וכשות. אבל אסור לפספס הזדמנות לראות את השניים האלה במעבדת החבלה שלהם, שגורמים ל-soup nazi להיראות כמו 'הלו קיטי'... אחרי טעימונת מהתהלוכה של דן (פעם ראשונה שאני טועם אותו - הפיל אותי מהכיסא) הזמנתי את הפוג'ה. התלבטתי אם להקריב לכוס קורבן ובסוף הבנתי שצריך לשתות ממנה. היה מרענן וחמצמץ. אהבתי מאוד. אחריו עברתי לברנדי תות שריחו מבטיח וטעמו אלים מאוד, גם אחרי דילול קל במים. נראה מבטיח ביותר. אחרי ששבעתי מפרוסות בשר בלמ"זיות עם תפו"א ננסי על מצע פיתה תימנית, הזמנתי מהרום ויצאתי אחר כבוד עם שני האדונים לעשן בחוץ. הרום ליווה את הסיגר בצורה מושלמת וחבל שהוא (הרום) נגמר לי מהכוס מהר מדי. בין לבין טעמתי מהקוקטיילים שהזמין מר דפורטיבו (נעים להכיר!). לצערי קוקטייל אחד שרציתי להזמין נגמר איך שחזרנו פנימה, הקוקטייל הבוער עם הרום בן 12. פעם הבאה כנראה... בשורה התחתונה ארגון מעולה, איכות שאינה מתפשרת, כוסות טעימת תזקיקים נהדרות, וגם חוש הומור (הקפדה מוגזמת על טריות...). כן ירבו!

cloclo

New member
אכן היה מעולה

וגם היה נעים להכיר. :) אצלנו בשולחן עברו כמעט כל הקוקטיילים לדעתי (פרט לבוער), כולל סיבוב שני לחלקם. מחכה לפעם הבאה.

farlow

New member
נראה שאסור היה לפספס

אבל יש לי תירוץ טוב, בחינות מועצה.. בפעם הבאה אני אגיע. נראה שהיה אדיר. :)

Padod

New member
סיכום קצר

את הארוך בטח אפרסם בבלוג אחרי שאכתוב אותו. פי 1.5 יותר קוקטיילים מהערב הקודם, בממוצע קוקטייל כל 2 דקות (שיפור של 33% בהספק מהערב הקודם). הרבה אורחים חדשים - מרביתם הגיעו כשאורחים מהערב הקודם, או מכרים משותפים, סיפרו להם ושכנעו אותם לנסות. השיווק המסחרי - אתרי אינטרנט, משרדי פרסום וכאלה לא הביאו ערב רב של אורחים כמו שהשיווק השקט - שיחות פרטיות, פייסבוק וכתבות בבלוגים הביאו. אז kudos למי שעזר וכתב, שכנע, הביא חברים וכאלה. כטבעו של ערב קוקטיילים שמקפיד על מרכיבים טריים, ומתקיים בבר שאינו בר-קוקטיילים במקור, במהלך הערב נגמרו חלק מהמרכיבים והכריחו אותנו להוציא קוקטיילים מהתפריט. בסיומו של הערב נותרו רק 2 קוקטיילים בתפריט (ראמוס ג'ין פיז ודארק אנד סטורמי) ועד כמה שחבל לי לקרוא או לשמוע שהיו שלא יצא להם לטעום קוקטיילים מסויימים, אני שמח שלקחנו אחריות והסרנו את המשקאות מהתפריט במקום לאלתר או להוריד סטנדרטים, כפי שאולי היה נהוג במקומות אחרים. ואולי ההצלחה הכי בולטת של הערב היתה דווקא של קוקטייל מחוץ לתפריט, טיזר שהגשנו כדוגמא לערב הבא, לתפריט הבא של קוקטיילים קיצוניים, מוזרים, מיוחדים ומאוד מוצלחים. הפינק אנד פלאפי - שמכיל ערקרמבולה עם מיץ אשכוליות אדומות, גרנדין היביסקוס וחלבון ביצה ומוקצף בסיפון-סודה (במקום סיפון-קצפת) שמעניק לו מרקם מאוד מיוחד ומתפצפץ בפה. אני מאוד נהניתי לארח אתכם, ומקווה לראות את כולם שוב בערב הבא. נ.ב. המון תודה לבולי על התמונות המדהימות.

דבר אחד בטוח

אין מקום בארץ שמגיש קוקטיילים ברמה של אלה שהצעתם. ההקפדה על חומרי הגלם, המתכונים המובאים לשלמות, הערבובים המדויקים והפרזנטציה המושקעת מביאים לתוצאות שלא ברור כיצד עדיין ניתן לתמחר אותן במחירים זולים יותר מסתם איזה "קיר רויאל" בפאב שקר-כלשהו (שמגיע עם איזו קאווה בכלל ועושה לי צרבת). אגב, אני שמח במיוחד להגיע לערבים כאלה מכיוון שהם ההזדמנות היחידה שלי לטעום קוקטיילים. אני לא רואה את עצמי מזמין קוקטייל-זבל, מאלה שמופיעים בתפריט של כל מסעדה, פאב ובר בעשרות רבות של שקלים, מבלי לחנוק את מי שהכין אותו ולהתאכזב. וכמובן, יש את הבונוס הייחודי - אני שותה קוקטיילים שמותאמים למעשני סיגרים, שזו נישה כל כך פיצפונת שלכבוד לי שזוכה להתייחסות אצלכם. תודה על ההזמנה.

foodnwine1

New member
נראה מעולה.צר לי שלא יכולתי להגיע

בפעם הבאה איך שאומרים :) גם אני לא מזמין קוקטיילים שקרכלשהו כי לא מאמין במרכיבים. וחבל. אולי תפתחו פאב שיתמחה בקוקטיילים? :)

למעלה