באמצע הדרך.

TheHock

New member
באמצע הדרך.

אני לא בטוח שיש פואנתה - אבל רציתי לשתף אתכם... היום, בדרכי הביתה מביקור קצר אצל שלתי, שמתי לב כי בשעה 9:55 אני עדיין כ20 ק"מ מכרמיאל (ו15 ק"מ מטבריה) - ממש באמצע הדרך. כמובן שהבנתי כי את הדקה דומייה אני "מוולה" באמצע הדרך, ומיד חיפשתי תחנת רדיו והמשכתי בנסיעה עד לצפירה (לא היתה לי ברירה - אין איפה לעצור). כשהחלה הצפירה מיד נעצרתי לדקה דומיה, שמתי לב כי גם כל המכוניות בכביש עצרו יחד איתי (כולל כמה מכוניות שיצאו מהכפרים הערביים בדרך - וגם אחר כך נכנסו לכפרים ערביים - כך שאני מתאר שלפחות אחד מנוסעי מכוניות אלה לא היה יהודי). בסוף הצפירה היו לי כשתי דקות עד שכולם חזרו למכוניותיהם ונסעו - והסתכלי סביב, היו שם (על פי הסטיקרים) שמאלנים וימניים, היו שם דתים וחילונים, אשכנזים וספרדים, וכמו שאמרתי אפילו מכונית אחת שנוסעיה ערבים. בדרך חשבתי על העניין והבנתי את עוצמת המראה, הנה באמצע הדרך, לא בעיר, בטקס מסודר או במקום עבודה - כשאיש לא רואה כשאיש לא יכול לשפוט אותם, עצרו כ-ו-ל-ם את מכונותיהם ועמדו לזכר הנספים בשואה. אני שראיתי אנשים שרים בדקות דומיה, ששמעתי פלפונים מצלצלים בדקה זו, ששמעתי אנשים מדברים וצוחקים בזמן היזכור - שהייתי בטוח שכבר אין לאנשים כבוד לימי הזיכרון פתאום, לא בטקס - לא בעיר - לא במקום הומה אנשים - אלא ב6 או 7 מכוניות על הכביש, נתקלתי במראה יפה (ואפילו מרגש)כמו זה. אני יכול היום להגיד בביטחון מלא - שסוף סוף הבנתי את משמעותו המלאה של יום הזיכרון - ושל הדקה הדומיה. THEHOCK

CANDY MAN

New member
מה זה עוזר עם אחרי חמש דקות...

אנחנו ממשיכים לקרוע אחד לשני את הצורה. מוסלמים ליהודים ישראלים לפלשתינאים דתיים לחילונים ובני אדם לבני אדם. החוכמה היא לא להתאחד לרגע אחד ומיוחד אלא להשאר ככה גם כשקשה וכואב. בעוד שבוע אנחנו נעמוד שוב לדקת דומיה ונחשוב על כל חיילניו המופלאים שנפלו במלחמות השונות. יכול להיות שתראה באמצע הכביש יהודים ואפילו ערבים, חילוניים ואפילו דתיים אך כשהדקה תגמר הכל יגמר וכולנו נחזור להיות אויבים. לך הדקה הזאת אולי מראה אחדות אך לי הדקה הזאת מראה אך ורק פנטזיה ולא יותר.

EverMan

New member
מה זה עוזר ?

לרגע אחד, אחד בלבד. לשבריר שניה. לשתי דקות על השעון , כולנו היינו אחד. כולנו עמדנו בשביל אותם אנשים, כולנו היינו מאוחדים סביב נושא כלשהו. לרגע אחד ראינו , שלכולנו יש מכנה משותף, כולנו בני אדם וכולנו כואבים על מוות של אנשים. זו התגלמות התקווה.

שמאלני

New member
זה רק מראה שיש דו קיום....

ומי שיגיד אחרת הוא לא יודע מה שהוא מדבר. שיש מצלמות ותקשורת הערבים נוקטים עמדה לטובת הפלסטינים,אבל שאין מצלמות ואין כתבים מהעולם הערבים חיים כמונו כמו היהודים.

Vendetta

New member
דו-קיום ואחווה נפלאים

אחוות המתאבדים, ודו-קיום האבנים עם בקבוקי התבערה.

guypele

New member
סולידריות בסיסית...

בין בני אותו העם (אין דבר כזה ערבי-ישראלי) הנמצאים תחת הדיכוי הישראלי בעוצמות שונות.

Vendetta

New member
מה אני אגיד לך

ערבי ישראל מקבלים דיכוי לא נורמלי: התפתחות כלכלית, כל הטבות האזרחות הישראלית, שילוב בכל תחומי החיים והמקצועות, חופש דת, וכהנה וכהנה. לידיעתך: באוניברסיטת חיפה יש די הרבה ערבים. בשל כך, אחד מחוקי האוניברסיטה הוא שאסור להניף את דגל ישראל בתחומיה. זה ה"דיכוי" הגדול, שאי אפשר אפילו במדינת ישראל להניף את הדגל הלאומי, כי זה עלול להרגיז כמה ערבים. דיכוי פשוט נורא של הציונים.

guypele

New member
מה, הם צריכים לקבל...

חצי ממה שהיהודים מקבלים (ע"ע פירורים) ועוד לומר תודה?! מאיפה היהירות הזו תגיד לי - לקבוע שהם אמורים לצפות לפחות?

Vendetta

New member
סליחה?

אני לא יודע מאיפה הקרצת את השטויות הללו, אבל שני דברים: 1. לא אמרתי שהם אמורים לצפות לפחות 2. הם לא מקבלים חצי ממה שיהודים מקבלים. לידיעתך, ערבי-ישראל מקבלים אזרחות מלאה ושווה בדיוק לאזרחותם של יהודי-ישראל. ההבדל היחיד הוא בשירות הצבאי, שבו ערבים לא יכולים להשתתף. בכל נושא אחר - האזרחות שלהם היא מלאה ושווה בדיוק כמו כל יהודי. אפילו הבאתי לך דוגמא לאוניברסיטת חיפה, שאסור בה להניף את הדגל הלאומי. ואתה עוד טוען שהם מקופחים?

EverMan

New member
הצבא לא מספיק ?

הצבא לא מספיק ? כמה מקומות עבודה דורשים בארץ - תעודת סיום בי"ס ומקום שירות צה"לי כבסיס קבלה ? אני לא מדבר על אוניברסטאות ... הרוב ! אז הם לא יכולים להתקבל להמון עבודות בגלל צה"ל. הם לא יכולים לעבור לגור במקומות מסויימים. הם פטורים ממיסים אלו או אחרים ובתמורה לא מקבלים ביטוח לאומי או חשמל או כל דבר אחר. אני רוצה לראות יהודי שיעשו עליו בדיקה מקיפה כל פעם שהוא טס לנתב"ג... האפליה נגדם היא שוחקת גבולות,ואני מוכן להביא לך מרצה מרעות-צדקה שידגים לך את זה.

Vendetta

New member
יש הרבה ישראלים שרואים בשירות הצבאי

כנטל, אז זו דווקא זכות יתר העובדה שהם לא מגויסים לצה"ל.

guypele

New member
פורמלית - לא, אבל...

במציאות... שמחתי לשמוע שבחיפה אין מרימים את הדגל - ייתכן ואלמד שם בשנה הבאה ואני מאוד מרוצה שיש שם גישה מתקדמת לנושא הלאומיות, לפחות בנושא הדגל.

guypele

New member
אדווה,

על הדל ישנם מגן דוד ופסי טלית, הוא מסמל את הלאומיות היהודית על אדמתם של הערבים בין השאר. הוא מדגיש את היותם אזרחים סוג ב´ - כאילו אורחים מזדמנים כאיזה תייר או סטודנט זר. הגיע הזמן להתאים את הסממנים הלאומיים למדינה שהיהודים איננה הקבוצה הדתית היחידה בה.

Vendetta

New member
אם פורמלית לא, אז אין מקום לתלונות

אין הפלייה מבחינה אזרחית על ערבי-ישראל - חד וחלק. כשהם מקבלים את הכלים ואת הזכויות להצליח במגזרים השונים - השאר תלוי בהם. לכן אתה לא יכול לבוא בתלונות לישראל שאולי רובם לא מצליחים להשתלב באורח החיים, אין קשר למדינה, זה רק קשור להם. למרות שאני מכיר כמה ערבים שהם במקצועות די מכובדים.

למעלה