באלתור.

באלתור.

אני צריך עזרה.אני שולט לגמריי בסולם שעליו עבדתי,ואני רוצה להתפתח הלאה עם האלתור.אילו סולמות מתחברים טוב להפקת צליל בלוז-רוק עם סולם הבלוז?(הסולם הפנטטוני מינורי עם תוספת של הצליל הרביעי המורם.) תודה.

אתה שואל ועונה לעצמך? ../images/Emo13.gif

תנסה את המקביל המאג'ורי, קלפטון מערבב ביניהם המון בסולואים שלו.

Mr Boggy Man

New member
תשובה

כמה דברים מעניינים שיעזרו לך באילתור (ברמה בסיסית לפחות): בוא ניקח מבנה בלוז רגיל שעובר על האקורדים A7 D7 וE7. דבר ראשון - החלפה מסולם לסולם בכל פעם שאקורד שונה מתנגן יהווה שינוי סאונד מטורף ומגניב, וכבר תהייה 2 רמות מעל כל גיטריסט ממוצע שמתחיל לאלתר עם הפנטאטוני. על A7 תוכל לנגן A minor pentatoni (עם הרביעית מוגבהת ככה שיש לך בלוז) או שתוכל לנגן גם A Major Pentatoni. המקביל של A minor הוא C major, ככה שתוכל גם לנגן C major Pentatoni על הA major 7. תוכל גם לנגן A מיקסולידי או C מיקסולידי. ושוב - הכל תקף גם לגבי שאר האקורדים. רוצה להיות סופר מגניב? תוסיף קצת יוני (מזו'ר טבעי..) ואאולי (מינור טבעי...). אני(ושוב זה אני...) שמאוהב קשות בכל מודוס שהוא לא יוני ואאולי הייתי מוסיף פריגי קצת על הדרגה החמישית של הסולם עליו אתה מנגן (קיצר על A7 אתה יכול קצת E פריגי. ושוב רק בטעם טוב!). מוקטנים יהוו קפיצת מדרגה לסאונד של האלתור כי הוא באמת קצת יותר נדיר לשמוע כי אין מה לעשות - קשה להכניס מוקטנים ככה שישמעו טוב. אבל זה אפשרי ורצוי ואפילו מועדף.... מרוב כל הדיבורים האלה עשית לי חשק להקליט קטע בלוז שאנחנו מנגנים בהרכב. אולי אני אעשה את זה...

וואלה,תודה.אני אקח לתשומת ליבי:)

ואפילו עשיתי לך חשק לבלוז.ייאי לי,מילאתי מטרה נעלה.

loomer4

New member
../images/Emo45.gif נקודות מעניינות

אבל כדאי להיזהר עם הסולמות השונים שמכניסים לאילתור, לחקור איך נשמע כל דבר ולהביא את זה בטאקט, למשל לנגן אאולי על הדרגה הראשונה (A7 במקרה הנ'ל) ולהכניס את הדרגה המלודית b13 על בלוז זה אחד הדברים הכי מכוערים שיש, תחקור איך נשמע כל צליל. מוקטנים זאת ברכה, אך יש להשתמש בהם באמת בחוכמה, למשל, כשמגיעה הדרגה רביעית (במקרה שלנו D7) זה אחד הדברים המנגניבים לנגן עליו Ebdim, תנסה ותראה

loomer4

New member
אפשר לנג גם Bdim על החמישית

אך Ebdim של הרביעית בנוסף, הם לא היפוך של אותו מוקטן, אלו שני מוקטנים שונים.

הפגזתם אותי במונחים../images/Emo6.gif

שאין לי מושג בהם.אבל תודה,אני אנסה ליישם את כל העצות פה-מה שהבנתי מהם-:)

Mr Boggy Man

New member
מיקסולידי

מיקסולודי יכול להיות שינוי מרען. משתמשים בו בעיקר בבלוז וברוק והוא נותן גוון מסויים שאפשר להוסיף לנגינה. כמובן שאתה יכול לשלב והוסיף קצת מוקטנים באלתורים שלך זה יגרום לך להישמע הרבה יותר מגניב.

3Style

New member
אפשר להשתמש בסולמות מסויימים

בקטעים מסויים. תלוי במהלך ההרמוני של הקטע. על איזה קטע אתה מנסה לאלתר?

3Style

New member
טוב,מודוסים זה תורה רצינית.

איזה סולמות אתה מכיר?

כרגע,

סולם שבספר שלי נקרא סולם הבלוז<בתיאור נכתב שהוא הפנטטוני מינורי בתוספת הצליל הרביעי המורם>,והתחלתי להכיר את המודוס המיקסולידי.

למעלה