באלגן

• פותח הנושא mich
  • פורסם בתאריך

mich

New member
באלגן ../images/Emo13.gif

שלום כתבתי תוכנה בVB, ועכשיו אני צריכה שהיא תעבוד ברשת, נראה לי הכי פשוט (אם כי אולי לא הכי יעיל) להגדיר מחשב אחד עליו יהיה הDATABASE וכל מה שהאפליקציה שלי צריכה ובכל שאר המחשבים לשים רק את האפליקציה (ואולי גם חלק מהתמונות). יש הבדל מהותי אם אני אריץ את האפליקציה ישר מהמחשב בו יש את הdataBase, או מהמחשב עליו עובדים? מה המספר המקסימלי של מחשבים שיכולים להשתמש בו"ז בaccess? האם מחשב אחד עם יכולות רגילות יכול לשמש בתור שרת עליו יהיה הdataBase? יש למשהו רעיון יותר טוב? תודה מיכל

גרי רשף

New member
תשובה../images/Emo22.gif

אם יש כמה משתמשים- זה יהיה רעיון לא טוב לתת לכולם להשתמש באותו קובץ EXE הנמצא על השרת, ולכן כדאי שהוא יותקן בכל עמדה. בסיס הנתונים המשותף חייב לשבת על השרת. בסיס נתונים Access יכול לשרת 3-5 משתמשים סבירים. לא שלא ניתן יותר, אלא שככל שיהיו יותר משתמשים יהיו יותר תקלות והעבודה תהיה בלתי אפשרית.

ni4ni

New member
תנסי דטה בייס אמיתי

אם כתבת אפליקציה "אמיתית", כזאת שבאמת הולכים להשתמש בה הרבה אנשים ולא רק לצרכי תרגול אז ה ACCESS הוא לא ממש בחירה טובה. מעל מספר משתמשים בודדים הביצועים שלו יהיו גרועים מאד. עדיף להשתמש ב DB אמיתי כמו SQL SERVER, ORACLE, DB2 וכ"ו. אם אין לכם כסף לקנות את התותחים האלו, שווה אפילו לנסות משהו חינמי כמו MYSQL (למרות שאני לא בטוח שיש לו דרייבר ODBC).

אפשר גם אפשר

לשים קובץ EXE איפה שהוא ברשת , כל עוד ההגדרות של האפליקציה נשמרות מקומית על כל תחנה או במקום מרוכז - הכל בהתאם לצורך. אקסס יאפשר לכמה משתמשים לגשת אליו, אבל כמו שכבר אמרו פה, אקסס זה צעצוע - לא מסד נתונים.

למעלה