" באין חזון יפרע עם"

shavitmass

New member
" באין חזון יפרע עם"

שלום לכולם, עברו להם כשבעה חודשים מיום כניסתינו לתפקיד במועצה המקומית. ישובים על ספסלי האופוזיציה, כצופים מהצד בקואליציה ובראש מועצה הלוקה (לדעתי) ביכולת הניהול והשליטה שלו. מביטים אנו לא אחת , בחוסר יכולתה של המועצה להניע תהליכים פשוטים , בשליפות של פתרונות מהמותן של העומד בראש המועצה, ללא בדיקה, ללא עבודת מטה מסודרת. לרגע נראה לי שהיאוש מחלחל בתושבים, ואז... חזרתי רגע לנאומו של רוזוולט שכיהן כנשיא ארה"ב משנת 1932 ומאז כיהן בארבע קדנציות רצופות (עד למותו בשנת 1945), רוזוולט שהצליח באמצעות תוכנית "ניו דיל" להוציא את המשק האמריקאי ממשבר עמוק מקריסה של המערכת הבנקאית מיאוש לתיקווה. רוזוולט אמר באחד מנאומיו " יש לפחוד רק מהפחד עצמו - אימה אלומת שם, נטולת הצדקה, המשתקת את המאמצים כדי להפוך נסיגה להתקדמות". המשבר ברשויות המקומיות עמוק, העיתונות מלאה כתבות על המשבר, ראשי הרשויות זועקים! ומי לא זועק? אנחנו התושבים! התושבים שיודעים ומרגישים שניהול לא מקצועי ,גורם לבזבוז משאבי הרשויות, לניצול לא יעיל של המשאבים , לפגיעה בשירותים, לשיתוק מערכות -אנחנו התושבים שותקים! נכון, הפחד מהשינוי משתק את כולנו! כך הצבענו בבחירות האחרונות : לא לתיקווה החדשה - > אלא למוכר. לא לשינוי -> אלא לקיפאון. לא לקידמה -> אלא לדישדוש. מרביתנו נוהגים כך גם בחיינו הפרטים, כך אנו נוהגים, גם ברגע בו עלינו לבחור את מנהיגינו. רובנו קראנו את רב המכר " מי הזיז את הגבינה שלי" ורובנו התפלאנו איך לא חשבנו על זה קודם?! כשהתמודד נשיא ארה"ב ברק אובמה לנשיאות וסחף אחריו מיליוני אמריקאים הוא הזכיר להם שעליהם לבחור בשינוי! CHANGE קחו את הגבינה הישנה , שימו בצד את הפחד מהלא ידוע וצאו לחפש לכם גבינה חדשה. אנחנו כנבחרי ציבור לא קל לנו לשבת מהצד ורק לבקר את המערכות,אולם כל שינוי דורש מאבקים קשים והשקעת זמן רב, במאבקינו זה אנו צריכים גם עזרה מכם! מעטים מנבחרי הציבור מוכנים באמת להלחם על השינוי, להלחם על מה שהם באמת מאמינים בו - אנחנו מוכנים ! ואתם? "באין חזון יפרע עם" מפסיקים לפחד מהפחד, עושים שינוי אמיתי! בהצלחה לכולנו, שלכם, שביט מתוך פוסט שכתבתי בקפה דה מרקר http://cafe.themarker.com/view.php?t=1116866

Master Stav

New member
נוטה להסכים ....

ואם זאת ...חשוב שצריך לנהל אתה דברים בשני מישורים הראשון להמשים במה שאתם עושים אתם העינים והאוזנים כל שכן הפה של רבים במועצה ( רבים מתושבי היישוב כמובן ) השני לראות איפה כן ניתן לעשות דברים : משמר אזרחי, מתנ"ס, תנועות נוער, בתי ספר, ועוד ..... התושבים ובמיוחד בצורן מרגישים כבן זנוח כן אשמתינו לא אשמתינו זה לא משנה בכלל המציאות היא כזו והפיתרון ? בצורן התחלנו מתארגנים לבד לאירועים, אותו כנ"ל למשמר האזרחי, במילים אחרות כן אנחנו עושים את השינוי השאלה היא ....מה הלאה ....שהרי באין גיבוי בדברים מסוימים כלום לא יעזור לנו .... אהבתי א מה שכתבת אני נוטה להיזדהות איתו ואם זאת כאדם פרגמטי אני מחפש את היומיום ....

הבורר120

New member
ככה זה

שבמועצה אין אף תושב צורן אף מחלקה לא מתנהלת אחרת הכול כמו לפני 20 שנה הכול תושבי קדימה הפרדה ועכשיו נמאס להיות ילדים חורגים במועצה עם יכולת ניהול מוגבלת ולשמוע כול הזמן את חברי האופוזציה בוכים ומיילילים ללא הכרה רק מזה שהם לא עושים יעשו ויתרמו לנו במסגרת הנהלת המועצה

shavitmass

New member
למה להגיד דברים לא נכונים??

הגזבר תושב צורן. מאיר חסן - חבר הנהלה (בקואליציה) תושב צורן.... כל חברי האופוזיציה עובדים קשה בנושא בית הכנסת לצורן! העלנו דרישה (שאושרה) לעשות כביש לימודי לזהירות בדרכים ברחבה בין בתי הספר יובלים ולב רן. נשמח שגם את/ה תבוא/י לסייע! שביט

אולי 10001

New member
אתה ממקדימה

אז ברור שלא תבין את הלך הרוחות בצורן מספיק עם ההתיפייפות הזו בצורן רע והבעייה היא האיחוד עם הגולם הגדול המסואב והמפלה ששמו קדימה אל תבנה על הקולות בצורן אנחנו רוצים פרוק מרצון ועכשיו אז תודה על בית הכנסת שעדיין לא נבנה וברור שלא יבנה בקרוב על כביש הזהירות במקום כול תנועת הבוקר בתוך צורן במקום לפתוח את העוקף המחורבן הזה שסגור כבר שנה ולסייע ברור שאני שם אבל לא אבקש קולות בשל כך ועוד דבר ברור אני מצורן וחושב פרוק עכשיו זה הטוב ביותר לצורן ומאיר חסן בחור טוב אבל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

gillb

New member
שביט, תשובתך מראה כמה אינך מכיר את צורן

ואת הלך הרוחות בה. האיחוד, במקום להיטיב עם הישוב רק גרם ליותר נזק. כאמור, אני נגד פירוק באיחוד. הפיתרון נמצא מעבר לפינה צריך רק לקבל החלטה. הפיתרון בוודאי לא נמצא בשיטת "הפטרון" אותה אתה מייצג. גיל ברקאי - צורן הפרדה עכשיו!!!!

Master Stav

New member
מירו ?

שביט איש יקר אתה יודע שהערכתני הכנה נתונה לך אבל לומר מירו חסן מצורן ..זה כמו לומר שלש"ס שי חברי כנסת ..אותו דבר כביש לימודי לזהירות בדרכים ? שהמועצה תאשר תיקון של גני המשחקים הלא בטיחותים קודם מבחינת לתקן את הקיים ולא להביא עוד בכדי להרוס שהמועצה תמצא מימון למרכז חלו"ט ולא לעוד משהו שיעבוד כמה שנים ואז יזנח מפאת חוסר תיקצוב

למעלה