באיחור של

אא ניר

New member
מילים יפות, מנוסחות. תוכן בעייתי.

לוקח את הקביעה שלך ש : "הבעיה שלנו כמדינת ישראל שאף פעם לא היו לנו הביצים ללכת עד הסוף ובעצם... נגררנו שלא בטובתנו למבצעים שככל שיהיו הירואיים ומוצלחים טקטית ברמה המקומית ולכל היותר הניבו הפוגות שבהם נאגר כח לסיבוב נוסף." וקובע שהקביעה הזו מוטעת מיסודה. ישראל הלכה עד הסוף ב 67, וב 82. ישראל הלכה עד הסוף גם ב 87. הקביעה שלך שזה או אנחנו או הם, לא מקובלת. יש מקום, בצפיפות, גם למצרים, ללבנונים, לפלסטינים, לירדנים ולישראלים. כך חושבים, וכך יודעים מירב תושבי האיזור. הבעיה היא, שהאוזן שלך, כפי הנראה, כמו מירב האוזניים הישראליות, לא שומעות מתחת לתדר של "ראמאללה, ואחר כך את רמלה, בית לחם ואחר כך לוד, שכם ואחר כך יפו וחיפה" למרות שמירב המלל מדבר על דו-קיום בכבוד, במזרח התיכון. אם היה לי, הייתי נותן לך גוש קרח וכרטיס הלוך ושוב לאלסקה. נ

ערסlight

New member
מזרח תיכון חדש

אני מסכים איתך... יש מקום [בצפיפות] לכולללם. הבעיה שלך שאתה לא צריך לעשות שלום איתי. אני ממש לא פרנואיד, אני רק חושב שבכדי לעשות שלום, צ"ל תנועת שלום מהותית בצד הערבי. שיהיו מספיק אנשים שיראו בשלום ערך גדול יותר מאשר להפטר מאיתנו. יש דרך אחת בלבד להביא אותם לשם [לא, זה לא לקרא להם יאללה די... שלום. כבר היינו בסרט הזה]. נחוץ לעשות את זה מספיק כדאי [רע] בכדי שיקומו הם ויגידו די. לעשות שהמלחמה איתנו תהיה האופציה הגרועה משלטון האייטולות. רק אחרי שתהיה הכרעה, יהיה מקום לכל הדברים היפים ולחלומו של פרס. אבל אני חייב לומר שרדיפת השלום שלך נוגעת ללב. חבל שאתה לא מנהיג שיעי.

אא ניר

New member
הדבר הטוב ביותר שקורה כאן

{בראיה היסטורית} שברור שהצבא לא ניצח. ברור לכל אזרח בר-דעת שהצבא הפסיד {הובס ?} במערכה הזו. יודע למה זה טוב ? מישום שסוף סוף האופציה הצבאית, שבדרך כלל מופעלת באינסטינקט תישקל ביתר רצינות על ידי ממשלות ישראל. סוף סוף יבינו בימין ובשמאל שיש לטפל טיפול שורש {הפרדות מכל מקום שבו יש אוכלוסיה תחת כיבוש} וינסו לפתור פתרונות אמת אל מול שכנינו. עד היום נשענו על משענת הקנה הרצוץ שנקראה "המטה הכללי". הלוואי שהצבא היה שומר על דימויו כבלתי מנוצח. הלוואי. אבל שוב נשענו על המטכ"ל. מסתפק בהיותי מנהיג של תנועה חדשה וגדלה בישראל. אם תכייל את אוזנייך על תדרים נמוכים יותר, תוכל לקרוא ולשמוע קולות דומים במחנה הכלל ערבי. לצפות למתינות מהשיעיים זה כמו לצפות למתינות בקרב הגרעין הקשה של המתנחלים. אלו מיעוט, ואלו מיעוט. ננצח בכל זאת. כבוד

ערסlight

New member
תדר נמוך

אתה יודע... תדר כזה נמוך [במובן הזה] אומר שאין תדר. אבל זה סימן טוב לעתיד. בא תכוון אותי שאשמע גם אני. היה ראוי שכמנהיג פוליטי בהתהוות יהיה לך פרטנר במחנה מקביל ממול. [אתה יודע... איחוד מטרות]. נראה לי שאתה מחוסר ברירה גם מייצג אותם ומתווכח בעיקר "איתי" שזה למעשה, עם עצמך. גם אני חושב שמה שקורה באוכלוסיה האזרחית הפלסטינית זה ממש נורא. אבל... במלחמה כמו במלחמה. כל אחד דואג קודם לעצמו. טוב נו... לא ממש כולם.

אא ניר

New member
חסה.

הצורך העז שאני רואה ביציאה מהשטחים, זה בעבורי, בעבור השקט שלי. הצורך העז שאני רואה במו"מ עם אויבנו המרים, זה בעבורי, בעבור השקט שלי. הנסיון שלך להציג אותי כמי שדואג לאוייבים, על פני דאגתו לישראלים לא יצלח. נדמה כאילו האהבה שלי לארץ הזו ליושביה, ולחייליה, גבוהה מזו של תומכי הלחימה המטופשת הזו בלבנון. רשמתי לפני, שאם אחפוץ בעצות חכמות כ"מנהיג פוליטי" אזכור לפנות אליך. {חחח, אותי זה מצחיק...}

אם תכייל את אזניך לטונים הנמוכים

תוכל לשמוע שגם ערביי ישראל אלה שכאן אתנו הופכים סופר מיליטנטים בחיפה מוציאים דרכונים לנסוע לירדן לקריאת נסראללה כמה ערבים יש בדיוק בתנועה החדשה? כמה ערבים במדינות ערב מוכנים לחשוב אפילו על אופציה אחרת חוץ מחיסול? גם אם מישהו יצייץ יחסלו אותו דוגמא קלאסית לפנינו לאנשים שממציאים קונספט ומנסים גם להמציא מציאות שמתאימה לו אם היתה תנועת מחאה קלושה ביותר מול המצב המלחמתי במדינות ערב היה על מה לחשוב כרגע המצב לא רק שואף לאפס אלא הופך אף מיליטנטי יותר אבל כמובן כולנו טועים ורק אתה ועוד כמה מאות צודקים בועה שממציאה לעצמה קונספט ללא פרטנר בצד השני קולות דומים במחנה הכלל ערבי........ אתה הרי אלוף הלינקים-יש איזה לינק לקול כזה?ציטוט?משהו? אין קול ואין עונה.חוץ מכם עם עצמכם.

"קולות דומים במחנה הכלל ערבי"

אינני אלוף הלינקים, אבל הנשיא מובראכ ומלכי ירדן ומרוקו בעבר ובהווה מובילים בעקביות קו של השלמה עם מדינת ישראל (גם אם לא של אהבה שופעת אליה). אני תומך במלחמה, אבל מתנגד להכללות.

צודק מאה אחוז

אם בגלל פיכחון ויכולת לראות למרחוק ואם בגלל חשיבה נכונה-השלימו וגם חתמו הסכם. עכשיו נראה את ניר מוצא את השפויים במחנה חיזבאללה ובאירן................ שכן ההתייחסות כרגע אם אינני טועה היא למלחמה הספציפית הזאת.
מחנה שלום ערבי באזור לבנון?דרום לבנון?חיזבאללה?אירן?מישהו?הלוווווו? ועד שמישהו יענה-או לפחות ישלח לינק-הולכת להתחיל להכין משהו לצהריים.

מחנה שלום ערבי באירן לא יהיה../images/Emo141.gif

מהסיבה הפשוטה, שהאירנים אינם ערבים.

כבר משיגים את המטרות

(אין מנצחים במלחמה אף פעם....יש קורבנות בנפש..) אך אם באמת דרום לבנון תהייה מאויישת ע"י כוח בין לאומי והחיזבאללה יצא משם..הרי המלחמה הזו השיגה מטרה חשובה. אם ע"י מו"מ נשיג את החיילים החטופים..הרי המלחמה הזו השיגה את המטרה שלה. המלחמה הזו נוצרה כדי להביא את העולם להתערב כדי למלא את הואקום של דרום לבנון המלחמה הזו נותנת לתושבי הצפון תנאים אחרים. אולי שנים של שקט. (לא אומרת שגמרנו עם החיזבאללה..משום שיש להם אלפי מתנדבים באירן), אך אולי קנינו זמן של כמה שנות שקט. ללכת ולהשמיץ כל הזמן ובמיוחד בזמן שנלחמים זה לרדת לרמה הכי שפלה שיש. אז תרגע. לא דורכים על גוויות כדי לקדם את עצמך פוליטית.

אא ניר

New member
היי חמודה,

מה המצב ? תשמעי רגע, שני דברים. ראשית, הפעילות שאנחנו בתנועה עושים, מטרתה להציל חיים, ולחסוך בהרוגים בלבנון, כמו העשרות שנהרגו רק בימים האחרונים. אנחנו, לדעתנו, אלו שבאמת מבינים את הערך של חיי אדם, וחיי חיילים צעירים. אנחנו שמציעים לבדוק קודם, ולמצות כל אלטרנטיבה, לפני הצבאית. ואם כבר צבאית, אזי כשאנחנו מוכנים ומזומנים, ולא ב"שלוף" מייד אחרי שהעליבו אותו. השלוף הזה עולה בהמון דם. שנית, לגבי השימוש שלך באימרה הקשה "לא דורכים על גוויות כדי לקדם את עצמך פוליטית." אזי, אני סולח, אני מניח שכשמשתמשים בעיקר בשפה זרה, בארץ זרה, קצת שוכחים את העברית, ואת כל המשמעויות שלה. בוקר טוב מישראל. לילה טוב לך.

L o v e M e1

New member
לא רק שלטון האייטולות

הבעיה שקשה לאנשים להבין את המנטליות ומה מהוה נר לרגלי ערבים באשר הם. הכבוד, דו הפרצופיות ומנהגים של אחד בלב ואחד בפה, התגברות הפונדמנטליזם בעולם האיסלאמי, חוסר אחידות בעולם הערבי והשינאה הקיימת בתוכם (הערבים מחוץ לישראל שונאים את אלה שנמצאים פה (כי הם בוגדים), ואלה שפה שונאים את אלה ששם אבל חייבים להראות בצד שלהם העיקר לא עם ישראל מי שלא מבין את המטליות שכבוד הוא קודם כל סם החיים של הערבים, מי שחושב שאיזו תנועה שתקרא לשלום תעורר תהודה בכל העולם הערבי הוא נאיבי וזה לא אומר שבחדרי חדרים הם אינם רוצים בזה, אבל כלפי חוץ -לעולם לא. L o v e M e1 שתרמה את אוזניה ושמיעתה לצה"ל גם בתדרים מאוד מאוד נמוכים

אא ניר

New member
לא רק שלטון הקיצוניים.

אני חושב שהודעתך מלאה בדעות קדומות ופחדים. יום טוב

הכרעה לא תהיה ../images/Emo141.gif

לא משום שאין לנו ביצים ולא משום שאנחנו יותר מדי מוסריים, אלא משום שכוחנו אינו גדול מספיק כדי להכריע את האיסלאם הפונדמנטליסטי. הוא אפילו אינו גדול מספיק כדי שנוכל לשרוד לבדנו, ומשום כך הקפידו ממשלות ישראל לדורותיהן להישען על חסותה של מעצמה זרה: תחילה ברה"מ, אחר כך צרפת, ובארבעים השנים האחרונות - ארה"ב. צר לי, אבל זה מה יש.

חזקוש

New member
ברה"מ ?

חוששתני שטעית מלכתחילה טבע ב"ג את דרך ישראל להיות קשורה לגוש המדינות של חירות הפרט. רק בכ"ט בנוב' 47 הצביעה ברה"מ 3 ידים בעד תכנית החלוקה ובמלחמת העצמאות איפשרה העברת התחמשות דרך צ'כסלובקיה לא נשק ולא תחמושת רוסיים אלא רק מעבר דרך גרורה בעצימת עינים, זהו ותו לא. חזקי

למעלה