באיזו תדירות להניק?

shmb17

New member
באיזו תדירות להניק?

הי, עם המון אושר יצא אורי לאויר העולם במשקל 3.735 לפני שישה ימים בליס. מאז אני מניקה. ש לי פצעים בפטמות אבל הילד מצליח לאכול יפה, עושה קקי ופיפי והעלה במשקל (נכון לאתמול 3.830 ). לאורי יש גזים החחל מהיום השלישי להולדתו. אנחנו נותנים לו סימיקול אחרי ניסיונות של חומרים טבעיים, שלא צלחו. אורי מתעורר רבות, בעקר בלילה. בתייעצות בטיפת חלב אמרו לי להניק אותו כל שלוש שעות לערך... מהי התדירות המממולצת להנקה? אני לא רוצה להעיר אותו סתם.... תודה, שלומית, אמא של הנסיךשלי

Revili

New member
תדירות הנקה

אין שום צורך (אלא אצל תינוקות קטנים במיוחד או בהנחייה רפואית) להעיר תינוק שעולה היטב במשקל ומבקש לאכול, כלומר אינו ישנוני במיוחד או אפאטי. לא נשמע לי שיש צורך להעיר את אורי לאכול כיוון שמשקלו תקין ולדברייך הוא מבקש לינוק לבד...בדקי אם אכן יש לכם 8-12 הנקות ביממה. תינוק צריך לאכול בכל פעם שהוא רעב או רוצה לאכול...אין לכך שום קשר לשעון, אין מרוווחים מומלצים בין הארוחות וגם לא הגיוני שיהיו כאלה. הנחיית טיפת חלב לא מתיישבת עם העיקרון של הנקה לפי דרישה ומאד לא מומלץ להאכיל תינוק במרווחים קבועים...זה יכול אפילו להזיק ותורם לחיסול ההנקה (את בטח מכירה את הסיפורים של האימהות והסבתות שהחלב שלהן "התייבש" לאחר חודשיים-שלושה והן הפסיקו להניק - חלק מהאשמה מוטל על ההנחייה להניק במרווחים קבועים מראש). הניקי את התינוק בכל פעם שאת חושבת שהוא רעב, כאשר הוא אינו שקט, בוכה או חסר מנוחה....זה יכול להיות אפילו חצי שעה לאחר ההנקה הקודמת. חשוב מאד - הפצעים בפטמות וגם כאבי הבטן והגזים מעידים שהתינוק לא תופס היטב את השד...יש לתקן את התפיסה באמצעות יועצת הנקה מוסמכת. את יכולה לגשת למרפאת ההנקה של אסתר בליס או להזמין אלייך יועצת מוסמכת הביתה וכדאי כמה שיותר מהר. בהצלחה ומזל טוב.

למעלה