באיזו שנה היה כנס?

מה הקשר לירושלים?

זה מאד הגיוני למחשבה הביתרית ו(בכלל) לציין את ירושלים בסמל של הכינוס העולמי.

א. כי כינוס עולמי אמור ליהיות בתפיסתם בירושלים וכל עיר אחרת זה עלבון לירושלים לכן אולי גם לא ציינו את שם העיר בה התקיים

ב. הרי בכינוסים המקבילים הללו של תנועות אחרות הכל בדגש על ציונות (כלומר ציון) וציון זו ירושלים. ואם נכון מה שאנו אומרים על כך שהם בשנה זו פרשו מהתנועה הציונית לכן ייתכן והם רצו להחליף את המילה והסמל ציון, במילה והסמל ירושלים.

ג. בכל מקרה ייתכן ורצו לקיים מה שנאמר "על נהרות בבל שם ישבנו גם בכינו בזכרנו את ציון... אם אשכחך ירושלים... אם לא אעלה את ירושלים על ראש שמחתי.

ועוד הערה של תצוגה

כשאני מסתכל על האות מ במילה עולמי אני רואה שלא השתמשו בגופן של אות שלימה אלה בגופן של שתי אותיות אחרות יחד היוצרות כאילו מ/ ואחת מהם זו האות ו' בדומה לאות ו' הבולטת בירושלים. (אולי היו אילוצים טכניים ליוצר הסיכה...)

לסעיף ב' - כשהרוויזיוניסטים פרשו מההסתדרות

הציונית הם הקימו את הצ"ח = הסתדרות ציונית חדשה שהפכה בהמשך להצה"ר = הסתדרות ציונית רבינזיוניסטית. בשום מצב לא ויתרו על השימוש במילה ציון.

תגובה

לא התכוונתי לטעון שהם בחרו להשמיט ולהפסיק להשתמש במילה ציון מאז והלאה בכל מקום וענין, אלא שיכול ליהות מצב בו הם יבחרו גם לציין דווקא ירושלים ולא את המילה ציון כמו בסמלים. כשם שהם משתמשים במנורה במקום במגן דוד.

ז ק ו

New member
ההרהור במקומו. ברם. היות משהו ראשון,

אינו תלוי בהשנותו. ראשון הוא כל דבר, שכמוהו לא היה לפניו. ואין נפקא מינא אם יהיו אחריו עוד או לא.

היות משהו ראשון אינו תלוי בהישנותו, זה נכון

אבל כינויו כראשון כן תלוי לדעתי בהישנותו. כי אם אינו חוזר על עצמו הוא חד פעמי.

ז ק ו

New member
ראשון הוא ראשון.

ואם הוא נשנה ויש לו משנה, תלוי בנסיבות. והעובדה שנכון לכל נקודת זמן הוא יחיד אינה שוללת את היותו ראשון.

תארי לעצמך כמה דברים אנו עושים כראשון, מתוך כוונה/תקוה/רצון/חובה, להמשיך, ונעצר בראשון, האם מתישהו הם מפסיקים להיות ראשון?
ראשון; יכול שיהיה גם אחרון. וחמעשה עד שיש לו 'שני', הוא ראשון ואחרון.

על כל מה שכתבת כאן שוב כבר הסכמתי.

המעשה הוא ראשון אבל טענתי היא כי יכונה ראשון רק אם יהיה שני אחריו.

לדוגמא -נסעת בפעם הראשונה לאירופה אבל אם זו הייתה פעם אחת יחידה, כשתתיחס לזה לא תאמר בנסיעתי הראשונה לארופה, אלא רק בנסיעתי לאירופה. כשתהיה פעם שנייה, תעשה את ההבחנה בין הפעם הראשונה, השנייה והשלישית.

ז ק ו

New member
תאור של דבר כראשון ממש לא תלוי בהיות שני לו.

ואני בטוח שאת מכירה כמה אנשים שמתגאים בהצלחתם בטסט ראשון למרות שמעולם לא היה ולא היה אמור להיות טסט שני. אבל הם מסתובבים חיים שלמים ומשויצים שהם עברו בטסט ראשון.

ובאשר לכינוסים, יש סיבה לכנות כנס ראשון עוד בשלב הרעיון ואפילו לפני שיצא אל הפועל, ולו רק בשל העובדה שהכונה היא ליסד סדרה של כינוסים.

כבל תחילת שנת לימודים למשל, מדברים ביום הראשון על היום הראשון ללימודים עוד לפני שהוא הסתים והיה יום נוסף ללימודים. ועוד כהנה וכהנה. אגב, מי יודע מה הפרוש "כהנה וכהנה""

בישעיהו מ"ח 12, אלוהים מצהיר על עצמו כראשון ואחרון. ברור לנו שהוא התכוון שיהיה עוד אחד.

"שמע אלי יעקב וישראל מקראי אני הוא אני ראשון אף אני אחרון"

זקו, כיף להתפלמס איתך, כתמיד.

אבל שבת נכנסת תיכף, אז בוא ננוח...

זו הייתה הערכת זקו שה-ו' הארוכה מסמלת 1.

לא בטוחה בכך. ובכינוס השני שם היו כותבים 2?
חוץ מזה המנורה, לא הייתה עוד סמל המדינה בשנות ה-30. לדעתי מדובר פה על כינוס עולמי כלשהו של ביתר שהתקיים לאחר הקמת המדינה בירושלים. אבל לעולם לא נדע...

למעלה