באיזו דרך להעביר כסף?

public enemy1

New member
באיזו דרך להעביר כסף?

אני כרגע באנגליה וחוזר בקרוב לישראל כדי לסגור את חשבון הבנק ולחזור בחזרה לאנגליה. השאלה שלי מה הדרך העדיפה לקחת איתי את הכסף, חוץ ממזומן. דיברתי עם דואר ישראל פעם קודמת שהייתי בארץ לגבי המחאות נוסעים אבל תמיד יש להם מחסור בהן ואני לא יודע אם הבנק האנגלי יקח עמלה עליהן. יש אפשרות לקחת המחאות נוסעים ביורו, ומה שטוב הוא שבנק הדואר לא לוקח עמלות עליהן, רק הפרש השער של שקל ליורו. בבנקים בישראל לוקחים עמלות גבוהות על המחאות. עוד אופציה שחשבתי היא צ'ק בנקאי אבל הבנתי שאין עליו ביטוח. אין לי אפשרות להעביר כסף בכרטיסי אשראי כי אני אסגור את החשבון. באיזו אופציה כדאי לבחור? האם יש אפשרויות נוספות שפיספסתי?

R750-Girl

New member
מה יעזרו לך המחאות ביורו אם אתה מתכנן להפקיד

את הכסף באנגליה? אני השארתי כמות מזומנים מכובדת אצלי, לביקורים בארץ - ואת השאר בהעברה בנקאית. ואת אותו הקישור ששמתי בפורום 691 אני מצרפת שוב. http://supertrade.co.il/index.php/Money-Transfer.html

אשנתי

New member
מנסיוני

הדרך הזולה ביותר - מזומן הדרך הבטוחה ביותר - העברה בנקאית. אם מדובר בסכום גדול מאוד (לדעתי מעל 50K ש"ח) אפשר להתמקח עם הבנק גם על גובה העמלה ואפילו על שער ההמרה. בסופו של דבר זה מה שאנחנו עשינו וזה בהחלט השתלם. בהתחלה העברנו סכומים קטנים (פחות מ-5K ליש"ט) ועשינו את זה במזומן. מי שחושש יכול לשמור את הכסף על הגוף. לרוב הכייסים אין ראיית רנטגן
והם לא ייכייסו דווקא אותך כי יש לך הרבה כסף, אלא אם תשדר את זה בצורה מאוד ברורה בשפת הגוף שלך... היתרון היחיד שיש להמחאות נוסעים הוא הבטוח שמוצמד אליהן (וגם הופך אותן ליקרות), מכיוון שאתה מתכוון להגיע חזרה ובמהירות האפשרית לבנק, אני משערת שלא תסתובב במשך ימים ברחובות עם ההמחאות עליך, כך שהסיכוי שהן יאבדו או יגנבו לא גדול, לכן לדעתי זה מיותר.

public enemy1

New member
המחאות נוסעים בכלל לא יקרות

זאת לא הבעיה, הן אפילו יותר משתלמות מלהמיר במזומן את השקל למט"ח למי שלא יודע. הבעיה זה ההגבלה בסכום של ההמחאה. אמרתי שאני סוגר את חשבון הבנק, ומזומן לא בא בחשבון.

אשנתי

New member
רגע לפני שאתה סוגר את החשבון

אתה יכול לעשות העברה אלקטרונית. אין סתירה בין שני הדברים. אנחנו שאלנו את הבנק האם כדאי לקנות המחאות נוסעים וישבנו ועשינו חשבון וראינו שעם כל העמלות, זה בהחלט יותר יקר ממזומן.

public enemy1

New member
......

נחמד שהאמנתם לבנק ורציתם לקנות המחאות נוסעים מהבנק ולא מהדואר:). בכל מקרה נראה לי שהעברה בנקאית זה סתם ביזבוז עדיף כבר צ'ק בנקאי

גוזליה

New member
על זה נאמר- אם אתה יודע את התשובה למה לשאול?

נשמע שהחלטת שהמחאות נוסעים הן הדרך הטובה ביותר (כך גם משאלותיך הקודמות בנושא), אז by all means- דרך צלחה
המחאות נוסעים הן בהחלט לא הדרך הזולה ביותר לעשות העברת כסף בין מדינות. אתה מפסיד בשערי ההמרות, אתה מפסיד בעמלות הרכישה והמכירה, מה גם שזו דרך פרימיטבית ולא מוצלחת בעליל. "נראה לי שהעברה בנקאית זה סתם בזבוז"- למה זה נראה לך ככה? בזבוז של מה? ניסיתי בכל השיטות, ועד כה השיטה שהייתה לי הכי נוחה וזולה היא העברת SWIFT בין בנקים. לענ"ד העברה בנקאית טרם סגירת החשבון היא הדרך הטובה והנוחה ביותר. בהצלחה.

public enemy1

New member
לא החלטתי שום דבר

אמרתי שבהמחאות יש הגבלת סכום! אין שום עמלת רכישה בבנק הדואר ועמלת המרה יותר משתלמת לקנות מזומן בCHANGE THANKS FOR NOTHING

גוזליה

New member
אבל למה להתרגז?../images/Emo13.gif

זה השרשור השלישי שאת פותחת על נושא המחאות הנוסעים. לא נראה לי שעוד משהו שיגידו לך יחדש משהו... http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1588&MessageId=153708015 http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1588&MessageId=152978035 בשרשור השני הסבירו בצורה די חד משמעית למה המחאות נוסעים הן שיטה גרועה, ונתנו גם הצעות לא רעות בכלל להעברת הכסף. אפשר לכעוס ולא לרצות לשמוע- אבל אז רצוי גם לא לשאול, בטח שלא בפורום פתוח

אשנתי

New member
את השוואת המחירים

עשינו גם עם הדואר. האמן לי שאנחנו מאוד יסודיים, בישראל עסקנו (בהתנדבות) באימון משפחתי ללקיחת אחריות כלכלית והיום אני "סתם" סטודנטית לכלכלה, אני לא מקלה ראש בעניינים האלה...

yo1311

New member
depends on how much money you wish to trf

the safest quickest & the most convenient way to transfer money from Israel to the UK [and vice versa] is via electronic transfer- SWIFT is the best. this comes at a price- transaction costs; if you use SWIFT, banks at both end might levy a charge, as well as a fixed charge for using the SWIFT service. however, the transferred funds would be credited to your UK account within 3 working days. a bank's draft is also possible, but then you have to deposit it on arrival at your UK bank branch, and it might take several business days to clear- unless your Israeli bank uses the same corresponding bank you bank with in the UK [so the cheque would be drawn on the same UK bank you bank with]. the bank in Israel would levy a charge for the draft; check beforehand if your bank in the UK would levy a charge as well- to clear it. Travellers cheques- GBP denomination: usually purchasing them cost about 1% of their face value, but you might be able to get them at face value [certainly this is the case in the UK]. most banks in the Uk would not charge for depositing GBP T/Cs into a cheque account. The larger amount you wish transfer the better it is to use SWIFT. Unless there is a legal upper limit on money transfers from Israel, I do not see why you should be using SWIFT to transfer your money away.​

אשנתי

New member
אגב נזכרתי

בלוידס (טסב) יש עכשיו מבצע של הפקדת כסף זר בלי עמלה (עבור מי שחוזר מחופשה ונשאר עם עודף) אם את לקוחה של לוידס, אולי עדיף פשוט להביא שקלים... (כדאי לבדוק שערי המרה לפני שמחליטים) בהצלחה וביקור מהנה וחמים בישראל

למעלה