באיזו בועה הם חיים?

באיזו בועה הם חיים?

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2763505&forum_id=771 מה הוא חושב לו המחב"ת הזה שכותב שם עד כמה אפשר לעבוד על כולנו? מה,אנחנו לא רואים מה עובר בחברה החרדית כל אדם שמגיע אליה מבחוץ? יש אימרה ידועה מי שיש לו חמאה על הראש לא יצא עמה אל השמש,אז יש יותר חמאה על ראש החברה החרדית מאשר היחס המשפיל ומבזה שהם מעניקים לכל אחד ואחת שמגיעים אליהם מבחוץ,שאיתה הם מעיזים לצאת בטיעונים כלפיי הצד השני? אני במקום ההוא הייתי מתבייש לצאת עם זה ככה,אבל כנראה שבושה זה לא ממש הצד החזק שם...

נכת צהל

New member
באיזה בועה באמת?

קראתי ולא האמנתי מה אני קוראת. אכן, אנו מדברים על עולם של שיעבוד לכל הנאה. על עולם שאינו מחויב לגבולות, מפני שהיחיד שקובע את הגבול, הוא האדם עצמו וככזה מדוע שיקבע גבול שיחסום אותו מלהנות? מה רע בלהנות? אצלהם המילה הכי נבזית בעולם זה "טוב הוא רק רוצה להנות" "הוא משועבד לעצמו" מה עדיף? להיות משועבד לרבנים? ל"יקבלו את הילדים שלי לת"ת?" ל"מה יגידו" ל"שלא יהיו בעיות בשידוכים"? זה היופי בעולם החילוני כל אחד מציב לעצמו את הגבולות ומתמודד לבדו עם החיים, אנחנו ילדים גדולים ולא צריכים את אבא ואמא צמודים אלינו, רבנים שיגידו לנו מה טוב לפי כמה כסף שהם קיבלו כדי שיגידו את זה, ושכנים שכאילו עוזרים ומסייעים אחד לשני אבל אם תלכי בלי גרביים השכנים העוזרים והנחמדים יהפכו למפלצת.. אנו החרדים גאים במה שיש בנו. גאים בהיותינו חברה מתוקנת הדואגת לאינטרסים של האחר, לא רק לאינטרס האישי נכון חברה שדואגת לאחר כל עוד הוא "קופי פייסט" שלך ברגע שהא שונה מי הוא בכלל? ברגע שהוא מתחיל לחשוב לבד הוא מוקצה ומנודה.. סליחה חרדים יקרים אבל זה לא נקרא חברה מתוקנת.. זה נקרא חברה צבועה!! זה נקרא חברה שלא נותנים לחשוב!! שאי אפשר להיות שונים! חברה ששונאת את כל מי שלא כמוה, לא רק את מי שלא יהודי שזה מבחינתם כמו נבלה של חיה גם אם זה יהיה רופא שהצל את חייך הוא עדיין גוי ומבחינתם שימות הרגע, לא אדבר על זה שמי שלא חרדי הוא מבחינתם כופר ורשע ושיבוא המשיח אם הוא לא יחזור בתשובה הוא צריך למות. גם לא על מי שהוא דתי אבל לא חרדי- פשוט לובש כיפה בצבע אחר- צריך להזהר ממנו כי הוא פוסח על שני הסעיפים. גם לא על מי שמחסידות אחרת או זרם אחר-ספרדי-חבדניק-חסידות אחרת-אותה חסידות אבל צבע גרביים אחרות.. אני מדברת על מי שהוא כמוך בדיוק בדיוק אותו רב אותו גרב אותו כובע אותם מחשבות ואותו ביתכנסת--ואותו בית, הילד שלך! הילדה שלך שפתאום חושבת קצת אחרת שפתאום רוצה להתנסות ולהכיר את העולם, לצאת מתוך החממה. פ-ת-א-ו-ם אתה נאבק בו, שולח אנשים שידברו אותו, זורק אותו לרחוב. לא אומר לו שלום. הילד שלך שילדת וגידלת ואהבת כשהוא לא כמוך אתה לא מתייחס אליו. זה נקרא חברה שודאגת לאינטרסים של האחר????????????????? זה נקרא חברה שדואגת לתחת של עצמה ורק למי שעם תחת זהה לתחת שלך..

עץ שתול

New member
האמת...הוא בא לשכנע את המשוכנעים

עיין ברצף התגובות שם ותבין. עלי עליך ועל כולנו אי אפשר לעבוד יותר, אם אני יתחיל להוציא הכביסה המלוכלכת שלהם החוצה אז חברת aeg תפשוט את הרגל, וכל מכבסות מאה שערים ורבי עקיבא יסגרו. אמנם ישראל סגל קיבל איזה עקיצה, ואני לא בא כאן להגן על החברה החילונית, מי שחושב שהתרבות שם לא מתהימה לו שילך לאן שהוא רוצה. אבל חברה שמתיימרת להיות מתורבתת ומוסרית יותר מכולם, חברה שנושאת את טוהר המידות ונקיון כפים על ראש דגלה, דוקא מכזו חברה הייתי מצפה לקצת יותר הגינות וערכים טובים. אבל לצערי העקיצות בחברה החרדית היא לא רק על העבר או על המוצא, הערות שם הם על אורך המכנס, על הקף החצאית, על אורך השפם, על הקף הגרטל, על צבע החולצה, על גובה הכובע, על זוטות וקטנות. אבל אם חרגת במשהו מהסטטוס הקבוע, אם הבעת דעה נגד הזרם, אם חלילה נתפסת במשהו שלא בתלם, אז אתה כבר ממש מסתכן בחיסול חשבונות אכזרי, ולא רק אתה תאכל אותה אלא גם נוות ביתך וילדיך וזרע זרעך לדראון עולם. את המפורסמות ומה שידוע לכולנו הרי אין צורך להזכיר, ולכן לא הלאה אתכם בסיפורים מזעזעים וקשים למה שמתחולל בציבור החרדי מעבר לחזות הנעימה והחייכנית.

אולי החילונים יהיו אדישים

למרות שרוב רובם של החילונים שסביבי כלל לא אדישים וכל אחד מהם דואג לארגן לעצמו "מנגנוני תמיכה" בדמות חברי אמת, מה שבטוח שהחברה החרדית לא אדישה כלל לחבריה והיא טוחנת עד דק כל פרט מידע מרגש כולל יחוסי אבות עד דור חמישי אחורה לפחות, והיא אכן מלאת מנגנוני תמיכה בכיוון הנכון כך שאם רק תעז לסטות במילימטר מהתקנון הם כבר ילמדו אותך לקח..... אבל אם הייתי קוראת את זה לפני 10 שנים הייתי גם אני גאה בכל מילה........... ולסיום אצטט גם אני מכתבתה של אריאנה "גם עם הספק, כך תגלה, יהיה עליך לחיות לבד. זה המחיר שתשלם, וזו גם תמצית היופי של העולם החילוני". יופי? אכן מלא יופי!!!!

למעלה