באיזה חבילת טארות

Tatu4Taty

New member
באיזה חבילת טארות

מומלץ להשתמש עם הספר של קרייג? הוא ממליץ על שתיים שלא הצלחתי למצוא, וזו שכן בכלל לא מוצאת חן בעיני. יוניברסל וויאט יכולה להתאים?

יוניברסל וייט בהחלט יכולה להתאים

לספר של קרייג. הוא לא מתייחס למשמעויות הצבעים שבקלפי הטארוט (שהם שונים מעט בין הוייט הרגיל ליוניברסל. לא בהרבה עד כמה שאני זוכר).

Tatu4Taty

New member
יופי :)

של היוניברסל פחות צועקים הצילו, לטעמי הרגיל מטריד. תודה.

אורי רז

New member
מעיון זריז בספר של קרייג

נראה שהוא ממליץ על חבילות של שחר הזהב. חבילה אחת שהוא מזכיר היא Golden Dawn Tarot Deck של וואנג שמיובאת לארץ ע"י אריה קלפים. חבילה שנייה, טובה הרבה יותר לדעתי, היא Golden Dawn Magical Tarot של בני הזוג Cicero. החבילה מיובאת לארץ ע"י קיטרו, אם בכלל. למהדרין שבמהדרין אני ממליץ על ה Classic Golden Dawn Tarot של Zalewski. יש מגוון חבילות שבנויות על השיטה של שחר הזהב אך לא מנסות להיות נאמנות לה, כמו Tarot of Ceremonial Magic ו-Tarot of the Sephiroth, שלמיטב ידיעתי מיובאות לארץ ע"י אריה קלפים, ולחלקן יש ספרים באנגלית שמסבירות אותן. לגבי ה universal Waite, לא רק שהחבילה של Waite לא נכנסת לקטגוריה של שיטת שחר הזהב, אלא שב universal waite קלקלו חלק מהפרטים במהלך הצביעה מחדש. אני חושב שהחבילה של Crowley עדיפה, לצורך העניין, על החבילה של Waite והוואריאציות שלה.

הנקודה היא,

שקרייג כלל לא מתעכב על הצביעה, ואולי רק בפרק העוסק ב- PathWorking עשויה להיות איזו השלכה.

אורי רז

New member
ההבדלים בין חבילת הריידר

לחבילת שחר הזהב הם מעבר לצביעה. בארקנה הגדולה יש עוד כמה קלפים שנראים דומים, כולל בצבעים, אבל כשזה מגיע לארקנה הקטנה מדובר בשני עולמות שונים - ושם החבילה של שחר הזהב דומה יותר לחבילת Marseilles.

נכון

אבל בספר של קרייג זה לא משנה. לא זכור לי שם שימוש של משהו שהוא מעבר לארקנה הגדולה (וגם אז, לא בכל הקלפים). גם אין התעכבות על המשמעויות היותר מעמיקות. השימוש העיקרי הוא לקריאה פשוטה.

אורי רז

New member
אם כך זה באמת לא משנה יותר מדי

רק זהירות לא לקחת את ה universal בתור מייצג את כוונת המחבר.

Tatu4Taty

New member
בלבלתם אותי.

על מה המחבר מתמקד בספר ואיזו בעיה עלולה לצוץ עם הקלפים של הריידר?

RainBird

New member
הוא זכר. ואני בטוח שהוא חושב שהספר מלמד מאגיה טיקסית קבלית עם "טעמים" של אנוכנית הרמטית וגם של שחר הזהב.

Tatu4Taty

New member
התכוונתי על מה הוא מתמקד

בהקשר לקלפים, לא לנושא הספר. אילו אי-התאמות יכולות להיווצר בין הקלפים למה שהמחבר מדבר עליו אם אני אקנה את החבילה של ריידר? אמרתם פה שהוא מדבר בעיקר על הארקנה הגדולה וגם זה באופן כללי, השאלה היא האם הסמליות שעליה הוא מדבר לא "תיעלם" עם הקלפים של ריידר.

ממה שזכור לי

השימוש אצלו בקלפים מסתכם בדיוונציה פשוטה, בסיסית וכמה ותרגיל ריכוז (שלא דורש אפילו לדעת את משמעות הקלף). לדעתי, לא תהיינה ממש אי התאמות, לפחות לא מבחינת הספר הזה שלו.

אורי רז

New member
אני מאמין לכוכב השחר

אבל בעקרון דברים כמו pathworking, לדוגמא, מסתמכים הן על האיורים של הקלפים והן על הצבעים שלהם - והאיורים בחבילת הריידר צבועים אחרת לגמרי והם מפורטים ומסובכים בהרבה מאילו של חבילת שחר הזהב.

neophile

New member
מה ההבדל?

אפשר לראות את החפיסה של שחר הזהב(אני לא בטוח איזה גרסה) באתר של לאולין לפי מה שראיתי היא לא כלכך שונה מהthot

אורי רז

New member
אם אתה לא רואה את ההבדלים

זה רק בגלל שלא טרחת להקדיש לנושא יותר ממבט חטוף. אם אתה רוצה לראות את ההבדלים, תסתכל על קלפים כמו השוטה, יום הדין, אס המטות, ועשרה גביעים. החבילה של קראולי דומה לחבילה של שחר הזהב, לדוגמא בצבעים, אבל רחוקה מלהיות זהה לה.

neophile

New member
מה ההבדל?

אפשר לראות את החפיסה של שחר הזהב(אני לא בטוח איזה גרסה) באתר של לאולין לפי מה שראיתי היא לא כלכך שונה מהthot יש הבדלים מהותיים בינהם?

למעלה