באיזה גיל מותר לתת אפרסמון?

ortalina1

New member
באיזה גיל מותר לתת אפרסמון?

הי לכולן ושבת שלום אני רוצה לגוון לבנות קצת בפירות וכיוון שהמבחר בחורף לא משהו חשבתי על אפרסמון אבל אני זוכרת שאמרו לי שזה בין הפירות שנותנים יותר מאוחר הבנות בנות 8 חודשים. עוד שאלה--עד איזה גיל קילפתם את הקליפה?
 

yr80

New member
אני נתתי אפרסמון בחצי שנה

אבל מעט מעט. ואני מקלפת את הקליפה עד היום (אנחנו באותו גיל כמוכם). גם אני תהיתי עד מתי מקלפים קליפות כי אני מקלפת הכל - תפוח אגס ענבים...
 

kapariki

New member
הבנתי שאפרסמון לא טוב,

שעושה בעיות בקיבה ולא מתעכל טוב אני לא מתכננת לתת החורף הזה לפחות
 

mishmish04

New member
אפרסמון זה טוב, כל זמן שמקפידים שהוא בשל

ושלא נותנים יותר מאחד ביום - למבוגר / ילד וחצי אפרסמון לתינוק. לא זוכרת כרגע למה, אבל יש מיגבלה על הכמות היומית. אגב - גם על בננות.
 

mishmish04

New member
ספורטאים - שתים-שלוש ביום.

מבוגר "סתם" - אחת שתים. ילדים ותינוקות - לא יותר מאחת. שמעתי על זה הרצאה אבל זה היה מזמן ואינני זוכרת לומר למה לא יותר מאחד.
 

sefia

New member
נתתי בשבעה חודשים

ואני מקלפת את הקליפה עד היום (10 חודשים עוד מעט) את יכולה להוסיף גם אבוקדו או קצת פירות יבשים שהושרו במים חמים ע"מ לגוון את הפירות
 

ortalina1

New member
לגבי הפירות היבשים ופשטידות...

אילו פירות את מוסיפה (דווקא רעיון טוב כי יש הרבה ברזל בפירותיבשים) ומה הכוונה להשרות (כמה זמן, במה את משרה..) כרגע הפירות אצלינו כוללים פירות העונה, טחינה גולמית, סילאן, אבוקדו וקצת פתיבר לגבי הפשטידות-- איך נותנים להם בלי שיחנקו? אין להן שיניים ואני לא יודעת אם הן יבינו שצריך למעוך את הפשטידה עם החניכיים.. מועכים? חתיכות קטנות עם כפית?
 

yr80

New member
אני מוסיפה

שזיפים מיובשים - משרים אותם במים רותחים. אני מורידה להם את הקליפה (כלומר לוקחת רק את ה"בשר" שלהם, אבל אני קצת פסיכית בקטע הזה). אחר כך אפשר גם להשתמש במים לתמ"ל או כבסיס לדיסה. אני גם מוסיפה תמרים לחים (בלי קליפה כאמור). פשטידה - אני מועכת את הפשטידה במזלג קודם, ונותנת להם בביסים קטנים.
 

sefia

New member
עונה קצת באיחור

כמו שענו מעלי: שזיפים מיובשים (במיוחד בימי עצירות), תמרים לחים (אם יש להשיג - קצת קשה) לאחרונה קניתי לדר (משמש מיובש בגליל) ואני חותעת ממנו חתיכות קטנטנות ושמה בפירות או בדייסת קוואקר שאני מבשלת להם - מתים על זה פשטידות - אם את נותנת גבינות אז יש לי פשטידה בסיסית שאני מוסיפה לה בדר"כ בטטה זה יוצא מתקתק ורך כמו סופלה והם מתים על זה. לביבות ירק גם הולך טוב אצלנו, פנקייקים קטנים שאמא שלי מכינה להם עם רסק תפוחי עץ בפנים (יאמי)
 

mishmish04

New member
אין ברזל בפירות יבשים

אם כבר - אז כל מיני מתכות אחרות בהן משתמשים כדי לייבש את הפירות במהירות. לא זוכרת כרגע לומר אילו מתכות, אבל זה מה שנותן לפירות היבשים ה"רגילים", אלו שקונים בסופרמרקט (לא כולל את האורגניים) את הצבעים הבוהקים והברורים. ראי לדוגמא מישמיש מיובש "רגיל מול זה שקונים בחנויות אורגניות שניראה ממש מיסכן ולא עם צבע "יפה".
 

ortalina1

New member
אין ברזל בפירות יבשים?

למדתי תזונה והמרצות אמרו שיש ברזל.. טוב לא משנה לגבי תמרים--אני נמנעת כי נתתי להן פעם וזה עשה להן נקודות שחורות בקקי (סליחה אם הגעלתי) ודי הפחיד אותי הסיפור הזה.. אולי נוסיף צימוקים או משמש, דווקא רעיון לגוון לגבי פשטידות אני אשאל בטיפת חלב (יש לי תור של 9 חודשים עוד שבועיי) אם אפשר לתת כבר גבינות ואם כן נרוץ על פשטידות..
 

mishmish04

New member
תשובות:

1. אם לא היה ברזל בפרי לפני הייבוש - למה שיהיה אחרי הייבוש? יש מעט מאוד פירות בהם יש ברזל. דוקא תמרים הוא אחד מהם. בכל השאר - אין. 2. לגבי הנקודות ביציאות - קליפות התמרים לא נלעסות הטיב גם אצל מבוגרים ועל אחת כמה וכמה - אצל ילדים. הן מלאות בסיבים תזונתיים (ערך קלורי = אפס), שאינם מתעכלים ולכן יוצאים כמו שניכנסו למערכת ואם לא לעסו היטב - ניראה אותם. לא לחשוש מזה. גם קליפות של תירס ניתן לראות בצואה, וכן: עדשים, שעועית ועוד.
 

ortalina1

New member
אם כבר בקטניות עסקינן..

אני יודעת שמבחינת הגיל כבר מותר לתת קטניות (ואף רצוי) אבל אני קצת מפחדת להוסיף כדי שלא יהיו להן גזים (למרות שאני משרה במים עדיין קטניות הן בעייתיות בקטע הזה). עצות ותובנות בנושא?
 
קטניות

ככל שמרגילים את הגוף לאכול קטניות, כך תופעות הלוואי קטנות. כדאי לתת קטניות בהתחלה בכמויות קטנות פה ושם. כדי לצמצם את תופעות הלוואי כדאי להנביט - אחרי השריה ארוכה לסנן מהמים ולהניח בתוך מסננת בתוך כלי סגור במקרר (יש גם כלים ייעודיים לזה, ואני משתמשת ב"רב תכליתי" של טאפרוור, שזה השימוש היחיד שמצאתי לי בשבילו...). כשזה במקרר, פעם ביום מוציאים ומעבירים תחת זרם של מים (לא להשאיר בתוך מים). עד שמוציא שורשון קטן. זה גם מעלה את הערכים התזונתיים של הקטנייה וגם טוב לעיכול.
 

MamaHen

New member
אנחנו התחלנו לתת בחורף, כאשר היו בני שנה+

בלי קליפה. מקפידים לא לעלות על מינון של למעלה מחצי אפרסמון מקס. ליום בשל היותו קשה לעיכול ד"א, מאוד אוהבים אצלנו אפרסמונים (כמו אמא
)
 
למעלה