באיזה אורך מקל בו?

frodo1

New member
באיזה אורך מקל בו?

יש לי מקל די ארוך בבית ואני לא יודע עם זה בו או ג'ו. מישהו יכול להגיד לי באיזה אורך כל אחד מהם?

Dragon Roar

New member
וואלה הוביט....

סתם איך יובל אומר? בידידות
תגיד פרודו, איזו כיתה אתה?

frodo1

New member
אני בכיתה ז'

הייתי אמור להיות בכיתה ח', אבל נשארתי עוד שנה בגן, וטוב שככה.

תחשוב במונחים של איכות - לא כמות

קצר אבל דחוס... גם אני לא ממש מטביע לסל יו נואו - אבל בכל זאת הצלחתי גם למצוא אישה משו-משו וגם אני דופק מכות לים גבוהים. יש מזור לגמדים!!!

brunoflexe

New member
מאסטר וואנג פו לאי

שאני חושב שהוא בגובה של כמטר שישים הפך את אחד המדריכים הבכירים (גובה מטר תשעים בערך, משקל 100 קילו בערך) לכדור סל בשיעור שהוא העביר. בכל מקרה, הוא נשאל באחד מביקוריו בארץ על נושא הגובה והוא סיפר על מאסטר לסאן צואן (שזה חלק משיטת צ'ו נן מן פי) שהיה אחד הלוחמים הטובים ביותר בסין בתחילת המאה העשרים, וגובהו היה פחות ממטר חמישים. כשאנו דנים באמנויות לחימה, בניגוד לשיטות לחימה, איזו חשיבות יש לנושא גובה / מאסה / מין / מוצא ?

כבר הארכנו בכך בעבר: הגודל קובע !

כששני אנשים מיומנים באותה רמה לערך - לגדול ולחזק היתרון. לדוגמתך: כשאחד קטן-מידות אך מיומן להפליא והשני גדול וחזק ממנו אך נחות משמעותית בכישוריו, אזי מקדם הכח לא בהכרח יטה את הכף לטובת החזק.

brunoflexe

New member
אם הפורום קבע, אזי קטונתי מלהעלות

תהיות .... אבל אבל אבל , זה נכון גם באומנויות שמתרכזות סביב סכינים ? (יעני, הגדול והחזק יותר לא יהווה מטרה יותר גדולה ?)

frodo1

New member
גם טקאמאצו סנסאי היה די נמוח והוא

ניצח סמוראי מגודל. איזה סיפור מגניב זה...

בגלל שגובה הבו והג'ו נקבע לפי גובה

הלוחם. למשל הלוחם צריך להיות מסוגל לאחוז את הג'ו משני צידיו. מה שאתה יכול לתפוס זה לא מה שלוחם בגובה שני מטר יכול לתפוס.

Beowolf

New member
אורך בו

גם אורך הבו הוא לפי מידות המשתמש, הבו צריך להיות באורך מוטת הזרועות שאצל אנשים נורמלים זה מספר סנטימטרים פחות מהגובה. פחות או יותר כמה סנטימטרים לא ממש קריטי.

קוזושי

New member
מצאתי לך ברשת

תמונה של בו עם קבוצת אנשים מכל הגבהים עומדים על ידו, כך תוכלו לראות מה האורך היחסי. כמה שידוע לי זה 190 ס"מ, אבל זה באמת לא מחייב וכל אמן אמיתי של בו עיצב לעצמו אחד באורך שמתאים לו.

למעלה