באוטובוס הצהוב

באוטובוס הצהוב

אז נסענו לתומינו אוטובוס שלם שמכיל חניכים, רובם מעדי, ומדריכים, רובם מעדי, על כביש הערבה (כמדומני) ועברנו ליד כפר ערבי. רוב האוטובוס ישן לו בנחת. כל האוטובוס קם בבהלה למשמע צעקות אחד החניכים: "החלון התנפץ! החלון התנפץ!" אף אחד לא הבין מה קורה. מה לעזאזל חלון מתנפץ באמצע הנסיעה?! מה עשיתם כבר, נו?! אז פשוט התעלמנו ואמרנו: "איזה חלון? מה אתם רוצים?". מה אתם הייתם עושים? זה לא נשמע סיפור מופרך שקשה להאמין לו? אז לקח לנו זמן להתעשת על עצמינו. והחניכים ממשיכים לצעוק, ובצדק: "זרקו אבן! החלון התנפץ! טל נפצעה!". מה טל נפצעה??! צמרמורת עוברת בכל הגוף. אוי, אלוהים, רק זה חסר. מה עושים עכשיו? ואז הגיעה תורי, ואני מתחילה להגיד: "מה חלון התנפץ?! איפה?! איך?! תראו לי!" משום מה, לא קמתי ממקומי. כנראה שלא העזתי, לא התעשתתי על עצמי לגמרי. עד שאחת החניכות שלי פנתה אליי ואמרה לי: "תסתכלי על החלון. (לא ראיתי כלום) טל נפצעה, קומי אליה!" וקמתי. רונית המדבית שלי כבר הייתה שם, מטפלת בה. ניסיתי לחזק אותה, שלא תפחד, שלא קרה כלום, היא בסדר ויהיה בסדר. ראיתי שמטפלים בה והמשכתי אל אחורי האוטובוס. אה... החלון הזה. עכשף הכל ברור. ומישהו פונה אליי, נראה לי זה היה אמיר, כולי לא מרוכזת: "אל תלכי פה יחפה! שימי נעליים!" ואני לתומי עונה לו: "זה בסדר, אני לא הולכת עד לחלון, כאן אין זכוכיות". מה בסדר?! איזה בסדר?! איזו דוגמה זו?! האוטובוס נעצר. 2-3 דקות אחרי שזה קרה. הנהג דיבר בקשר עם הנהג של האוטובוס לפנינו, שם היה החובש, ועם אסי ואלון. ירדנו מהאוטובוס. טל הלכה לחובש. היא לא הייתה פצועה קשה, רק כמה שריטות. גיבורה. אפילו לא בכתה. רואים שהיא מבוהלת ולא מבינה מה קורה, אבל היא נותנת לחובש לטפל בשריטות הקטנות ולהוריד חתיכות קטנות של זכוכית. ירדנו עם החניכים שישבו באיזור שינערו את הבגדים מהחתיכות הקטנות של הזכוכית. ארז בלסקי, המדב של נהלל, אחד מתל עדשים ועמית הלפנד, גרעינר לשעבר בחופא"ש, עלו לאוטובוס לראות מה קרה. גם הנהג של האוטובוס השני עלה. הם הוציאו מטטא והתחילו לנקות את הזכוכיות. דאגנו שכל הילדים ישימו נעליים. (גם אנחנו) הושבנו את טל איפה שאני ישבתי, בספסל השני, ולידה המדריכה שלה. התעניינו לשלומה, הרגענו אותה. אסי עלה לאוטובוס לבדוק מי זו הילדה, אמר לה שהיא גדולה מהחיים וירד. היא דיברה עם אבא שלה, סיפרה לו מה קרה. מאיה הרכזת נתנה לאסי את הטלפון בבית, שגם הוא ידבר איתו. את כל החניכים העברנו קדימה. המשכנו בנסיעה עד לעצירה בתחנת דלק. שם גם אלון בדק אותה ודיבר איתה. נפגשנו עם כולם. עשינו פיפי (חשוב). ארז בלסקי חיזק אותי. עשינו פטרולים (הבדואים שהיו שם הדאיגו אותו). הנהגים קשרו את הוילון עם חבל 4 לכיסאות, שמשהו יכסה את החלון (לשעבר). העלנו את כולם לאוטובוסים. סידרנו שיהיה מקום לכל הילדים מקדימה, והתיישבנו, המדריכים, מאחורה. רק שלושה חניכים ישבו בספסל האחורי. התמקמנו. היה קר. המשכנו בנסיעה הבייתה. כולם היו רגועים ובשקט. ישנתי טוב. הגענו ישר לעדי, התעוררתי רק פעם אחת מהרגע שנרדמתי ועד לעדי. הילדים נראים רגועים. לילה לא קל עבר על כוחותינו בסואץ...

מה?!

מדוע איך ולמה הייתם בכביש הערבה? זאת עדי שאני מכירה? הודעתם לכוחות הביטחון? כביש הערבה נחשב לרגוע...

איזו עדי שאת מכירה?!

הודענו למשטרה. נראה לי. זה היה התפקיד של אסי ואלון. ואני לא בטוחה לגמרי שהיינו על כביש הערבה...

ASHY

New member
לא...הכוונה לעדי הישוב, בעמק יזרעאל

כן, הודענו למשטרה. והחנכים אפילו סיפרו שהודיעו על המקרה ברדיו ("ילדה בטיול של מועצה בלה בלה בלה פצועה קל"). טל הייתה כזו גיבורה! בסוף העצירה הארוכה יותר (עשינו עצירה מהירה, ואז עוד עצירה ארוכה יותר) היא ביקשה את השמיכה שלה, שנעולה בתא מטען. כלא מצאנו את הנהג היא אמרה שלא נורא ופשוט המשיכה. ממש הייתה גיבורה. אגב, יחסית היה לנו כ"כ מזל! האבן לא פגע ישירות באף אחד, והרסיסים לא חדרו לאף אחד מתחת לעור (אפילו שהיהה לנו ילד מגבעת אלה שהתלונן, אבל זה היה כלום). אם הרסיס שפגע בטל היה סמטימטר אחד הצידה, החתח היה בתוך העין שלה וזה היה הרבה הרבה יותר חמור! פשששש הייתה נסיעה מטורפת!

Hilaloosh

New member
אמא'לההההה../images/Emo2.gif ../images/Emo10.gif

ובאמת מגיע לך כל הכבוד!!! אני לא יודעת אם אני במצב שלך הייתי מצליחה לקום מהכסא... בטח הייתי נלחצת ולא זזה.... באמת כל הכבוד!

ASHY

New member
כל הסיטואציה הייתה מוזרה...

אני עדיין לא מאמין שאני ונגה ישנו בזמן שזה קרה. זמן התגובה שלנו היה כ"כ איטי.... אבל להגנתינו, היו חניכים שעפו עליהם רסיסי (טוב...טיפות לדייקנים) זכוכית ועדיין לא התעוררו. ואז כשהמשכנו לסוע, החניכים התחילו לדמיין דברים...על כל ערבי בדרך, שמעתי חניך אחד אומר שהוא בדיוק הרים אבן כדי לזרוק אותה
טוב...אח"כ פשוט הודנו שלא קרה יותר ממה שהיה...יכל להיות הרבה הרבה יותר חמור...

hodai

New member
סיפור מרתק

אבל אני לא מבין איך אבן שזרק ערבי הצליחה לחדור חלון של אוטובוס לא נרא לי שחלון של אותובוס צריך להיות כל כך חזק.. אבל כל הכבוד לך!

הודאי

לי זה נראה מאוד הגיוני שאם מישהו (במקרה הזה ערבי... קצת מפתיע..) זורק אבן על חלון של אוטובוס החלון יתנפץ והאבן תפגע במשהו... כל מה שנותר זה להודות לאל שהאבן לא פגע בה יירות וגם אם כן הנזק של האבן היה הרבה יותר קטן ממה יכול היה להיות! אז ח"ח על התפקוד של המדריכים במקרה!

פIלי

New member
תבוא לירושלים

תלמד קצת שיעורים מעשיים בפיזיקה מודרנית - בחינם!

roikeman

New member
מזל שהכל נגמר טוב!

נראה שגם אתם וגם החניכים היתם מאופקים. זה חשוב!

פIלי

New member
כפר ערבי על כביש הערבה?

המממ... קוראים לו פראן במקרה?
כי זה הדבר הכי קרוב לערבי שיש על כביש הערבה.. חוץ מהערבה כמובן.

ashllaya

New member
מקרה מאוד חריג ומאוד מטריד

אם תוכלי לבקש מהמדב לכתוב או לשאול אותו פרטים מפורטים -על איפה הייתם,ליד איזה כפר,האם הילדה קיבלה לווי גם לאחר המקרה- האם דיברו אם הילדים על הבעיה הערבית על מנת להחליש תגובות נקמה כמו שסיפרת על הילדים? נעשה תחקיר ארוע? תודה דפנה

ASHY

New member
אמממ

ליד איזה כפר? אני אבדוק... הילדה, טל, לא נפגע קשה, לכן לאחר בדיקה רפואית וקצת חיטוי, היא חזרה איתנו באוטובוס. דיברו עם הילדים? אממ לא באוטובוס...אבל אולי בפעולה (אהמ נגה...) תחקיר אירוע? אני מניח שעשו משהו...אבל אני לא יודע כמה כבר יכול לצאת מזה...אין הרבה רמזים...(אלא אם מצאו גדימות DNA בתוך הגרב
)

למעלה