באג ב- FSX?

LLEM

New member
באג ב- FSX?

לאחרונה שידרגתי את המחשב שלי וסוף סוף יכולתי להרשות לעצמי להתחיל לבדוק את ה- FSX, אך עם הזמן גיליתי כל מיני באגים, אשר מעניין אותי לדעת אם הם קיימים גם אצל אנשים אחרים. השאלה מתייחסת רק למי שיש את FSX ללא תוספות (Add-Ons) וללא פיקוח אנושי אמיתי. הסיפור הוא כזה: טענתי את הסימולטור עם הגדרה של מזג אוויר מובנה (שמיים נקיים ללא רוח וללא עננים) בשדה התעופה בן גוריון. המסלול בשימוש שניתן הוא 12. עשיתי את ההכנות הרגילות והסעתי למסלול. הייתי מספר 4 בתור אחרי כמה מטוסים, שהיו צריכים להמתין לטובת נחיתת מטוס. כאשר המטוס הנוחת פינה את המסלול, ציפיתי לשמוע את הפקח מאשר המראה למטוס הראשון הממתין בתור, אך כלום לא קרה. חשבתי אולי יש עוד מטוסים בדרך לנחיתה, אך אחרי המתנה של 20 דקות ללא מטוסים בנחיתה העניין התחיל להיראות מוזר ותמוה. החלטתי לבדוק את התופעה יותר לעומק (במצב Slew Mode) וגיליתי, שהמטוסים לא מבקשים אישור המראה, גם כאשר אין תנועה על המסלול או בגישה סופית. הם פשוט ממשיכים לעמוד שם. מדי פעם לאחר המתנה ממושכת הראשון בתור פתאום נעלם, וכך התופעה ממשיכה. בהמשך לבדיקות ויחד עם התגלית החדשה גיליתי סיבה אפשרית לבעיה: כאשר ממתינים על קו העצירה על מסלול הסעה K (עוד לפני העליה למסלול 08), המקום בו המטוסים בעצם מבצעים את הוראת "Hold Short", האפשרות לבקשת המראה עדיין אינה מופיעה בתפריט ה- ATC. על מנת שהאפשרות תופיע, יש להתקדם מספר מטרים קדימה, אך הבעיה היא שהמטוסים המובנים תמיד יעצרו לפני קו העצירה וכביכול "לא יקבלו" את האפשרות הזאת. על מנת לוודא שאין זו בעיה מקומית (רק על 12), שיניתי ידנית את כיוון הרוח, וזאת על מנת שהסימולטור יקצה את מסלול 26 כמסלול בשימוש. גם את הניסוי הזה עשיתי ב- Slew Mode. על מנת לוודא שמסלול 26 אכן בשימוש, הקשבתי ל- ATIS, ואכן כך היה. כעת הכנסתי ברדיו את תדרי המגדל והקרקע על מנת לשמוע מה מתרחש. להפתעתי הרבה, המטוסים קיבלו הוראות להשתמש במסלול 12 בלבד! בדקתי שוב את ה- ATIS ובדקתי את כיוון הרוח על ידי Shift+Z, אך הכל היה תקין. בקיצור באג נוסף. לפני שהחלטתי להציג בפניכם את הבעיה בדקתי שדה אחר בעולם בכדי לוודא, שהבעיה אינה "כלל עולמית", ואכן כך היה. יש לציין שלא התקנתי את SP2 עדיין. הייתי מעוניין לדעת אם מישהו נתקל בבעיה ומוכן לשתף, או מישהו שמכיר פתרון לבעיה.

almogi

New member
האם התקנת סינרי או AFCAD של נתב"ג ?

איו לי FSX אבל מתיאור הבעיה נשמע שה AFCAD של נתב"ג דפוק וחסרה Holding point למסלול 12. אם זו הבעיה אתה יכול לחפש AFCAD אחר לנתב:ג או לתקן בעצמך (מאוד קל). לגבי ה ATIS - בהחלט יתכן ש ATC יפנה מטוסים למסלול אחר מזה שמופיע כ active runway (במקרה שלך - 26) בהודעה המוקלטת. אם הרוח אינה חזקה כך שעדיין ניתן להמריא מ 12 (למשל רוח גבית של פחות מ12 קשר) - ATC יפנה את המטוסים למסלול הקרוב ביותר למקום החניה שלהם.

LLEM

New member
שים לב למה שכתבתי

אני מדבר על שימוש בסימולטור ללא שום תוספות. אם אין לך את FSX, אז לדעתי לא תוכל לעזור לי. בגרסת FS9 לא היתה בעיה כזו. בנוסף לכך, אם ה- ATIS היה אומר, שהמסלול בשימוש הוא 26, הכל היה מתבצע על 26, ולא משנה איזה מסלול קרוב, רחוק וכו'...

almogi

New member
אתה טועה בקשר ל ATIS וזו אכן בעית AFCAD

אבל כנראה שאני באמת לא יכול לעזור לך.

LLEM

New member
צ'מע ככה זה היה לפחות ב- FS9

בינתיים לא שמתי לב לשום הבדל ב- FSX. תודה בכל מקרה. אני מקווה שיוציאו עדכון לתיקון הבעיה.

davidfainshtein

Member
מנהל
ממה שאני זוכר

גם ב-2004 הייתה בעיית AFCAD שבגינה לא כל המסלולים היו פעילים מבחינת ה-ATC. שם אומנם לא היו כל מסלולי ההסעה, אבל כמו שאלמוג אמר, גם אני חושב שזו בעיית AFCAD. תנסה להתקין את הסינרי של ב"ג או רק את ה-AFCAD שלו ותראה מה קורה.

tcu6

New member
לי היתה בעיה דומה בFS2004 בשדה אחר ודיפולטי

טסתי באירלנד בין שדה ראשי ועמוס לשדה שכוח אל בצפון האי. כאשר טסתי שם מספר פעמים בבוקר (זמן מחשב) בשעת השיא- היתי עומד דקות ארוכות בתור בהמתנה להתישרות המטוסים, היה נוחת לפעמים מטוס, כל כמה דקות היה נעלם המטוס הראשון בתור וכל השירה התקדמה מעט. זה לדעתי באג במערכת הפיקוח של הסימולטור.

גם לי...

יש לי fsx deluxe ומה שאני זוכר זה שאני עומד עם המטוס על מפתן המסלול ביחד עם עוד מטוס לפני. המטוס לפי לא מקבל רשות המראה ובסופו של דבר הייתי צריך לעקוף אותו ולהמריא. עוד בעיה שנתקלתי בה זה שכאשר אני עומד ומחכה להמראה על מסלול 12 הפקח מבקש ממני להגיע אליו דרך מסלול 08 ואני די בטוח שללא אישור אסור לי לעלות אל 08 כדי להגיע ל12. וכך עמדתי ולא ראיתי את האפשרות לבקשה של אישור המראה. קיבלתי את האישור רק אחרי ש"פרצתי" למסלול 08 והתקרבתי ל-12. אני יודע מה הבעיה: האפשרות לבקשת אישור המראה בATC המובנה מתקבל רק כשמגיעים למרחק מסויים מהמסלול וככה זה לא עובד כשמנסים להמריא מ-12, ככה זה לא הולך בנתב"ג. גיא

LLEM

New member
בדיוק על זה אני מדבר

כמו שלך אין אפשרות לבקש אישור המראה, כל עוד לא "פרצת" למסלול 08, כך גם למטוסים המובנים "אין" את האפשרות הזאת, ולכן הם לא יכולים "לבקש" אישור המראה. הם מתוכנתים לעצור בקו העצירה לפני המסלול ואז "נתקעים" שם. מצב מעצבן...

almogi

New member
הפתרון מאוד פשוט וחבל להתעצבן

יכול להיות שמיקרוסופט פיספסו כאן, אבל כל כך קל לתקן את זה שחבל על כל המאמץ והקיטורים. דרך 1: תוריד סינרי של נתב"ג עם AFCAD מתאים. דרך 2: תפעיל את AFCAD.EXE ותתקן את הבעיה.

LLEM

New member
שמעתי על הסינרים של נתב"ג

ואני לא יכול לספור אפילו על שתי ידיים את כמות הבעיות, שהוצגו כאן בפורום עקב ה- "so called scenery" הזה, ובמיוחד בעניין בעיות עם מסלולים בשימוש. אבל בלי קשר, אני לא אוהב להוסיף סינרי לסימולטור, מאחר שזה מוריד לי את הביצועים.

almogi

New member
אז תעלה את AFCAD ותתקן את הבעיה

באופן נקודתי ושלום על ישראל. תקרא את הרידמי - זה ממש פשוט. אם תתקל בבעיה אתה מוזמן לשאול.

davidfainshtein

Member
מנהל
טוף טוף

הסינרי של דוד רוזנפלד הוא אחד הסינרים הטובים שיש ולא עושה שום בעיות עם המסלולים מעבר למה שיש בסימולטור כברירת מחדל.

למעלה