בּס בּבּלוּן

שַׁי

New member
בּס בּבּלוּן ../images/Emo42.gif

חוץ מהשיר היפה, השלם, האישי והכל-כך נוגה הזה, מי שהוא יודע מה המשמעות המלולית של שם השיר? "בס בבלון ביצת בבל זו אגדה נשכחת", ומה מקור ההטיה/תרגום/פירוש של השם "בס בבלון". חן חן.

yossnet1

New member
בבקשה

קוטנר: מה זה "בס בבלון" בדיוק? המילים האלה? מאיר: זה שם של חלקת אדמה בקיבוץ משמרות שאותו משה בקשיצקי היה בין המייבשים שלה, או אולי הוא המייבש. נקראה "בס בבלון", ואף פעם לא חקרתי ממש מדוע... קוטנר: אבל זה לא ביצת בבל? מאיר: אבל ´בס´ בערבית זה ביצה, על זה אין ספק. ´בבלון´ יכול להיות שהיה שם של איזה ראש שבט. או של איזשהו שבט בדווי שחנה במקום, או אולי באמת של אישהו אירוע מסתורי מבבל, כי ´בבלון´ מצלצל כמו ´בבילון´. BABYLON" OF RIVERS THE NO" (מאיר שר) ...וכן הלאה. אתה יכול להגיד שיש פה...אני בכל אופן קשרתי את זה. ביצת בבל. בשביל ההתבלבלות. בשביל משהו שקרה לכל המהלך של חזרת העם לארצו וכיבושה ויישובה והיאחזותה, שהתבלבל. זה בעצם נושא השיר. הקטע הנ"ל לקוח מתוך ראיון (ארוך ארוך) של מאיר על רישומי פחם (עם קוטנר). במאמרים של הפורום יש גם ראיונות, מומלץ לקרוא.

רפי צבר

New member
מעניין

לא ידעתי... חשבתי שזו איזו אגדה מהגמרה או משהו... טוב לדעת, כי הראיון הארוך ארוך ייגע אותי בשלב מוקדם ולא הרחקתי עד בס בבלון, עכשיו יהיה לי מדרבן... (שוקראן על האוןטופיק אח שלי...)

זה כן משו מהגמרה בערך..פשוט-

מאיר בראיון לא ממש רצה לתת את כל הפירוש.. אולי להשאיר קצת לאחרים- לחקור.. אבל יש פירוש ארוך לזה. אני אנסה לחפש ולשאול את אחותי-האנציקלופדיית- מאיר- ואחזור אלייך..

אני בגמרא לא מצאתי. לדעתי שוה

להאמין לפי הגבורה שטוען כי למעשה בדה זאת ממוחו הקודח.

גם וגם, לדעתי.

גם, ברא את זה ממוחו הקודח, אבל גם (ובזה אני בטוחה) קישר את זה לסיפור אחר כלשהו על ביצת בבל. ואני (כאמור) אחזור עם תשובה בקרוב

ואודי פעם אמר

באחת מהופעותיו הראשונות שהיתה בחוות החיות (כשעוד היתה מה שהיתה) שלא תמיד כל חקלאי מפלל לגשם, לפעמים הוא עומד בשדה על הארץ למטה ונחרד לראות את עמלו הולך ונחרב כשענן גדול שחור עולה במערב וגו'. הוא הפנה את ההסבר בעיקר לקוטפי הכותנה שבקהל.. ואם יורשה לי לא להצטנע, אז השיר הושר כפרס על שהשבתי על חידה בקשר לשיר החוזר בתשובה.. תרגע..

ואיזה משפט יפה זה

"כל הכאבים מלבינים בכותנה הנפתחת". כי כשהכותנה מתחילה לפרוח והצמר הלבן הזה בוקע החוצה מסתמן סופו של התהליך המייגע והכואב של עבודת האדמה: כל כאבי הגב, כל היבלות, העבודה בשמש, העור הסדוק - הפריחה הלבנה של הכותנה היא גם מראה שמשקפת את הכאבים האלה, וגם התרופה שלהם. נדמה לי שראיתי פעם בבית אריאל תמונה מקסימה שממחישה את המשפט הזה. ובכלל, השיר הזה בעיני הוא שיאו של האלבום, יחד עם "חיית הברזל".

גם תור להודעה בפורום יכול להיות

מקום טוב להיפגש פה לגמרי במקרה(?) , הא שחר? כבר דסקסנו פעם את השיר האהוב בשה, נדמה לי, ואני מוסיף גם- בס בבלוז, על המוזיקה שמתאימה כל כך לקדרות של השיר והשמיים האפורים מעל השדה- ורק הכותנה מלבינה את התמונה ואת הכאב . שוב מאיר יודע להתאים מוזיקה למילים

למעלה