א-רומנטיות

michalilb

New member
א-רומנטיות

היי לכולם,

אני עושה סרט דוקומנטרי, שמתעד מסע אישי בנסיון להבין מהי זוגיות, ולמה היא מוצגת כצורך ולא כבחירה.
אני בעצם עושה איזשהו מחקר, שמלווה תהליך אישי שלי ופונה להרבה מאוד תחומים, והייתי רוצה לשמוע מאלו מביניכם שמגדירים את עצמם א-רומנטים.
על תהליך ההכרה בהעדפה הזו, על כל מה שהוביל לאותה מסקנה, על תגובות מהחברה הקרובה, או הרחוקה, וכל מה שנראה לכם מעניין בהקשר זה.

תודה רבה,
מיכל

k500

Active member
מנהל
נשמע מעניין

יש כאן כמה א-רומנטיים/ות, אני מקווה שתוכלי להיעזר בהם ולהפיק את המירב עבור המטרה.
בכל מקרה, נשמח לשמוע ולראות את התוצרים, עדכני אותנו ואם תרצי לשאול דברים נוספים, את מוזמנת, בהצלחה

michalilb

New member
ממתינה לא-רומנטים

תודה! אני אשמח לשתף בסיום הפרויקט.

קלייטון.ש

Well-known member
יש בעיה אם נכנסים עוד פעם להגדרות

לשאלה איך מגדירים א-רומנטי.
כי אני לא מעוניין ביחסים רומנטיים. אבל אני לא מעוניין ביחסים משום סוג, ועבורי יש הגדרה קלינית מובהקת. לעומת זאת מקריאה ברשת אני מבין שמדברים על א-רומנטיות לא כהפרעת אישיות מהסוג שלי, אלא רק על חוסר ענין ביחסים רומנטיים, אבל כן ביחסי חברות מסוגים אחרים. לכן למרות שאני באופן חד משמעי לא מעוניין ביחסים רומנטיים, כנראה שלא נכון להגדיר אותי א-רומנטי.
אם לא רוצים להיכנס לדיון על הגדרות אז אולי אני יכול לתרום משהו מהחוויה וההיסטוריה שלי.

michalilb

New member
תודה, ושאלה

תודה על התגובה.

אני מסכימה שהגדרות הן בעייתיות, ואשמח לשמוע ממך על החוויות האישיות שלך.
ידעת תמיד שאתה לא מעוניין ביחסים? או שזו מסקנה שנבעה מנסיון? באיזה מסגרת זה נדבק והוגדר באופן קליני?

קלייטון.ש

Well-known member
אצלי זה הסתבר עם הזמן

כנער חשבתי שאני כן רוצה זוגיות, ומין ומשפחה כמו כולם.
אבל כשהדברים האלה התממשו גיליתי שאני מעדיף שהם לא יהיו.
ניסיתי להילחם בעצמי ולעבוד על עצמי, ושיקרתי הרבה לאשה שאיתה התחתנתי ואיתה הבאתי ילדים לעולם.
אמרתי לה שאני אוהב אותה ורוצה להיות איתה, כאשר זה היה שקר גמור. אני לא יודע איך זה מרגיש לאהוב, ואפילו שהיה לי נחמד בחברתה היה לי הרבה יותר נחמד לבד.
פניתי לאבחון בעקבות דרישה של אשתי, שקלטה בסופו של דבר שבעלה שנים מזייף את מערכת היחסים איתה (היא דיברה על המין, אבל זה היה הכל). ואז אחרי כמה פגישות הפסיכולוג הסביר לי איזו הפרעת אישיות יש לי.

זה נכון שאנחנו מנסים לקדם ולהסביר את עניין

הא-מיניות והא-רומנטיות שלא כחלק מהפרעת אשיות כזו או אחרת, אבל ההגדרות האלו תקפות גם עבורך.
העובדה שהן חלק מהתסמינים של ההפרעה שלך, לא אומרת שהן לא נכונות עבורך.

מה שחשוב לנו כקהילה, זה לחדד את העובדה שלא כל מי שהוא א-רומנטי או א-מיני סובל מבעיה כלשהי.

p019

New member
שאלה בעייתית

אני עדין מנסה להבין מה זו רומנטיות.
קשה לדעת עם אני א-רומנטית אם אני לא יודעת מה זו רומנטיות, לא?

Brombit

New member
אם את אפילו לא מבינה מה זה רומנטיות

כנראה שאת לא רומנטית

p019

New member
זה לא אומר את זה

זה בעיקר אומר שאני מבולבלת

Brombit

New member
אני חושבת שאנשים שמרגישים משהו

מבינים על מה מדובר אחרי הסבר קצר, כי הם יכולים לזהות את זה אצל עצמם.

Berethor

New member
קצת קשה יותר להסביר את זה מאשר מיניות

אבל זה על אותו עיקרון בסך הכל.

Berethor

New member
אני יתן 'להכי רומנטים' שפה להסביר לך מזה

אם הם רוצים. אני עצמי גם לא טיפוס 'מאוד רומנטי', אני רציונלי מדי לזה, אבל אני בהחלט יכול להבין מזה פחות או יותר.

Berethor

New member
לא להבין את זה, זה חלק מלהיות כזה

למרות שאם מתאמצים אפשר להבין אפילו דברים שלא חשים או לא רוצים באופן אישי.

למעלה