א-קיטור

dana2909

New member
פשוט

זו דרך נבזית ורשעית להגיד לכם .. נא! דפקנו אותכם, הייתם צריכים ללמוד! אתם לא יודעים?? סימן שלא למדתם!! אנשי משרד חינוך.. עם מיוחד.

הבעיה לא היתה עם התוכן

אלא עם הטון. שווה בנפשך דודה דידקטית בת 60, משקפיים עבים משהו וסבלנות של נמלה אסייתית. ברור שמי שלומד יידע - בעיקר במתמטיקה, אבל שאלו אותה אם זה קשה או לא. לה זה בטח לא קשה, כי היא כתבה את הבחינה וללומדים זה לא תמיד קל, למרות שלמדו. זה לא מבחן בהיסטוריה, זה מתמטיקה, ואלה שאלות שבחיים לא ראית- להבדיל מ"מנה את הסיבות לנפילת הרייך השלישי". מיי פוינט ביינג, אמפתיה לעולם לא הזיקה, ולעודד במילים "אם למדת-תצליח" בבחינה במתמטיקה, יכולה רק לעזור לעוד תלמיד לקפוץ מהגג. חוץ מזה שאני שונאת את אנשי משרד החינוך - וזהו.

עִידן

New member
מה פתאום. ../images/Emo48.gif

אבל אם כבר מדברםי על המבחן ההוא - עיינתי קודם בתשובות ב"ידיעות". הם דווקא פרסמו רק את השאלות, רק שבשלוש ובארבע יחידות הם פרסמו את כולן, ואצלנו הם פרסמו ארבע שאלות בלבד (מתוך 15), ואת אחת השאלות הם בכלל החליפו באחרת. ובתשובות - לא היו תשובות למבחן בו היו 15 שאלות (רק 17..). בקיצור, אין להם מושג. מצד שני - אני במילא לא זוכרת את התשובות שלי.

אטיוד5

Active member
עכשיו את האחראית - מה היית אומרת?

אפשרות א' - "כן, הבחינה הפעם קצת שונה. דאגנו להכניס את כל הנושאים ולא לתת בחירה ככה שבאמת נבחן את הידע של התלמידים לאשורו". אפשרות ב' - "מה פתאום קשה? ממתי בחינה במתמטיקה היא קשה?? כמו כל מבחן -מי שיודע, יודע, מי שלא יודע, לא יודע". אפשרות ג' - "אתה מוכן להגדיר מהי בחינה קשה?" אפשרות ד' - "הבחינה קלה הפעם. כי יצאנו מקום 82 בידיעת מתמטיקה בעולם הגדול, אז הפעם אנחנו שואלים רק כמה זה 1+1, ומקוים לתוצאות בהתאם". אפשרות ה' - נו, נשמע אותך.

עִידן

New member
לא, אפי. ../images/Emo48.gif

הבעייה המתמטיקה היא שלפעמים נותנים לך דברים שמאלצים אותך להבין את החומר לעומק ולחשוב, ולפעמים נותנים דברים שמאלצים אותך ללמוד את החומר ולהבין אותה ברמה סבירה. אם באמת צרךי רק ללמוד כדי לא להופתע, הם בסדר, כי הם לא נתנו הפתעות מתוחכמות ורעות. במתמטיקה זה דווקא קריטי.

עִידן

New member
לא, נו, זה קשה. ../images/Emo3.gif ../images/Emo48.gif

כי בשביל לחשוב במתמטיקה בסיטואציות מפחידות את צריכה להביןא ת הנושא ממש טוב, ולא רק לדעת איך לפתור בו תרגילים. זאת בעיה..

תדעי לך

שגם אם כיום את לא ממש אוהבת מתימטיקה, יכול להיות שזה ישתנה בעתיד. (אצלי זה השתנה). אני חושבת שמתישהו חל שינוי בתפיסה המתימטית, ופתאום זה נהיה מעניין.

עִידן

New member
לא, הם דווקא התחשבו. ../images/Emo48.gif

לפחות בחלק שלפני ההפסקה..

והאחראית על תחום המתמטיקה

במשרד החינוך, שהיא כנראה מורה שהיתה אמביציוזית מספיק ומרובעת כדבעי, אמרה ביומן הבוקר ש"מי שלמד, לא יהיה מופתע". רוע, להבדיל מהומור, הוא תכונה מאוד מאוד לא מושכת.

אטיוד5

Active member
ואיך היה?

כמה יחידות? את יכולה לסרוק את טופס הבחינה ולהעלות אותו לפה?

למעלה