א-פרופו קנוניה

shaio

New member
כל שכלול שתרצי עבור הכינוי שלי קביל

בפרט אם הוא השם שנתנו לי הורי...

גם לתחביב צריך להתייחס ברצינות.

ואם אתה באמת אהרן ברק אשר מסתתר מאחורי תחפושת, אז אפשר לסגור את החנות כולה, ולהחליף את כל מערכת המשפט בשופטים שמוכנים לרדת אל העם ללא תחפושת.

רק לשרי משפטים מותר להתחפש?

וחוץ מזה, שמחה, כיוון ששמי ידוע, ואיני מסתתר, ארשה לעצמי לומר שעד כמה שהתרשמתי רמתך האישית עולה בהרבה על התבטאויותיך האחרונות..אז בשביל מה זה טוב?

מותר להתחפש, אבל ...

מותר להתחפש, עמנואל, אבל היא מה מטרת ההתחפשות, וכיצד אני אמור להתייחס לכל התחפשות והתחפשות, והבהרתי זאת היטב. התחפשותו של שר המשפטים כמוה כמכמונת-מהירות, או ככל ניידת משטרה סמוייה. זה לא נעים לנו, האזרחים, להיתפס במלכודות כאלה, אבל הן לגיטימיות, ומערכת משפט אשר נעזרת אף היא במלכודות כאלה אינה יכולה לאמר "לכל העולם כך, לנו לא". אני גם מקווה שההערה הזאת הייתה יותר בגדר מילתא-דבדיחותא מאשר הערה רצינית. ובאשר ל"התבטאויותי האחרונות", אני לא יודע בדיוק למה אתה מתכוון ספציפית, אולם באופן כללי השתדלתי להיות מאופק, בהתחשב בכך שדורכים לי על יבלת אישית, ומשתלחים ב"סגנון" שלי - והכל תחת מחסה של תחפושת (ועוד, ברוב חוצפה, מאשימים אותי - אותי!!! - ב"פחדנות"... ואם אתה מתכוון לביטוי "לך תזדהה" - היה על כך בג"ץ אשר הוכרע ברוב-דיעות, ומי שרואה בביטוי הזה "משהו גס" - כנראה שיש לו ראש כחול. לא אהיה כאן עד למוצאי יום ה´, ורק אז אשיב לך, ולשאר החברים. מכל מקום - תודה על ההערות. קימקא

שאיו, ממתי שיקולים משפטיים

הם הקובעים את תוצאת הדיון ואת פסק הדין? המחשבה שטיעון כזה או אחר משנים את התוצאה... זה נראה כאילו מישהו שסיים קורס לנימוסים והליכות של חנה בבלי הולך להרצות על שיטות למלחמה בטרור. עצתי לך (ואינך יחיד בפורום), ללכת לבלות זמן מה בבית המשפט ולהיווכח כיצד מיושמת התורה הנלמדת.

shaio

New member
אני לא מבין

עו"ד ניר טען: לו דנו בטענתי, היו צריכים לזכותי. ברמה המשפטית ולא הציבורית. אני טענתי: גם לו דנו בטענה, לא היו מזכים בגינה (והסברתי מדוע). ברמה המשפטית ולא הציבורית. מה הקשר בין זה לבין נסיון בבתי-משפט?

אני מסכים עם שמחה ניר

רמת השיפוט באופן כללי הינה ממש מחפירה אינני מבין איך הגענו למצב כזה. אינני מבין היכן רוכשים שופטינו את רפות השכל .בה מתאפיינת שפיטתם. ועוד יותר אני מזועזע מהנאיביות של כמה כותבים פה ובהם עו"ד שמדבריהם עולה כי הם די מרוצים מרמת השיפוט בארצנו. איפה אתם חיים???

דובי123

New member
מה שעולה מדבריכם וגם ממה נשמע

מהכתבה על המשוב שהיתה בטלויזיה נראה שיש צורך להוציא הדברים לאור אם ע"י כתבות בטלויזיה או בעיתונות או בכל דרך אחרת אבל לך ניר אומר כי גם כאשר אני מסכים עם כל טענותיך [וזה לא בהכרך כי אינני יורד לעומקם ראה בהמשך דברי] הרי שצורת הסגנון הניסוח והחד צדדיות של הדברים גורמת לאי נוחות מוימת בלשון המעטה שלא לומר סגי נהור כל זה גורם לי שלא להתעמק בהודעותיך ובאתרך [הגם שנושאיו מענינים מאד וחשובים מאד] אני מניח כי כמוני יש רבים [והיה פורום בתפוז שנסגר רק לאחרונה אחרי שמנהל אחד עזב כמעט בהתחלה עקב התנהגות דומה של המנהל השני של הפורום ובסוף הפורום נותר שומם ולכן נסגר] חוץ מזה מאד מומלץ גם לשנות העיצוב בברכה ונא לראות זאת כביקורת בונה שאין כמובן חובה לקבלה דובי

לא, זו אינהביקורת בונה, אלא ...

לא, זו אינה ביקורת בונה, אלא השתלחות חסרת-יסוד - מוכרת ומאוסה עד להחריד - בסגנונו של אדם, כאשר תוכן הדברים אינו לרוחו של המשתלח, אבל אין לו רצון ויכולת להתמודד עם הביקורת לגופה. כשאתה מאשים את זולתך ב"קנוניה" - או שאתה צודק, או שאינך צודק, אבל בשם אלוהים מה עניין ה"סגנון" להר סיני?! פעם כתבתי באיזו בקשה שהתביעה הכללית עושה "מלאכת רמייה" בעניין מסויים, ונשיא ביהמ"ש העליון, אהרן ברק העיר לי על ה"סגנון" הזה. בפעם הבאה שהגעתי אליו, לא השפלתי את מבטי, אלא דווקא חזרתי על הטענה בדבר "מלאכת הרמייה", אבל בצירוף דוגמאות אמיתיות. מאז כבוד הנשיא כבר לא מעיר לי על הסגנון שלי. חובכלל, המשפט "באיזה סגנון אדוני מדבר" כבר נשחק עד כדי כך שכבר אין טעם להתייחס אליו. לך תזדהה גם אתה, אדון דובי123. אם התייחסתי אליך כאן, זה רק משום שנתתלי הזדמנות להראות כמהבוז אני רוחש לכל מי שבורח מהויכוח האמיתי ומסתתר מאחורי טענות-זבל על "סגנון".

דובי123

New member
טעות בידך

ראשית כי כפי שכתבתי הנני מסכים עם רוב דבריך שנית כי הנראמר לגבי הסגנון נאמר על הכתוב באתר בכלל ולא לגבי הודעה ספציפית זו [אשר אגב לא קראתי אותה לעומקה באתר אלא התרשמתי מהדיון בפורום בלבד] כמובן שהנך יכול שלא לקבל הביקורת אבל אם הנך מיחס לי השתלחות והנגדות לנאמר הרי שאין זה א. עיניני ב. מחזק מעשה את אשר אמרתי כי עולה הרושם שאם הנך חושב אחרת מהאחר [ואצל שני יהודים יש 10 דעות בדר"כ..] הרי שהצדגק בהכרח איתך ואילו השני שוגה טעות פטלית היות והחיים אינם שחור לבן ואפילו מצב ששני הצדדים צודקים הוא אפשרי ןפסיחלת כל מחשבה אחרת משלך היא היא אשר יוצרת את הרושם כי הנאמר איננו בהכרח אוביקטיבי אלא מוטה צדדית לצד הכותב אשר מתעלם ולא מנסה להבין הצד השני אתה יודע....אם היה עליך לפסוק רק לפי כתב תביעה או רק לפי כתב ההגנה הרי שההיית פוסק לפי הכתב אותו היית קורא... וזה מה שחסר לי הצד השני של המטבע

הם עושים את חילם ...

הם עושים את חילם ברישום בתים משותפים, בגביית צ´קים וכו´, ולצורך כך הם מאלפים את הפקידות שלהם (שעושות, אגב, מלאכה מצויינת), ומה שנשאר להם הוא לחתום על המוכן, ולרוץ אל הבנק. זו, כמובן, זכותם, ואין לי דבר נגדם, אבל כל עוד הם עוד לא נתקלו בשופט שצריך לשמוע טענות ולהחליט, עדיף להם לשים לפיהם אלף מחסומים. קימקא

אני שמח לפגוש בך כאן

אתמול שלחתי לך דואר רגיל עם ראיות נוספות, ובכל מקום אפשרי סימנתי הערות בהתאם ל"רפות השכל" של השופטים. אם גם ההערות שלי לא יועילו, אין לי מה לעשות יותר. אומרים שכב´ השופטת הדסה בן עיתו היתה ממש טובה. בכל אופן, תמונתה הופיעה בעיתונים פעמים רבות.

אהבת הדסה

כן, הדסה בן עיתו הייתה ממש טובה, ובכל מקום שכתבתי עליה, כתבתי עליה רק טובות, למרות שהייתה לי סיבה אישית מאוד טובה לשנוא אותה, ולהכריז עליה מלחמה אישית. וזה רק מראה לכל מי שטוען כי אני מנהל חשבונות אישיים כאשר אני מותח ביקורת על שופטים. הבוז לכם. לכו תזדהו! אני לא מתחשבן אישית עם אף אחד מהשופטים, כי כולם קטנים עלי, ואם אני בכל זאת מזכיר שם של מישהו מהם בביקורת שאנעי מותח עליו, זה רק כדי שכל האחרים יבינו שגם הם עלולים להיחשף לביקורת אישית. קימקא

מ.ה.

New member
ישנם שופטים טובים וישנם גרועים

ישנם רפי שכל וישנם מבריקים, מנסיון לא תמיד המבריקים שופטים בהכרח יותר טובים משום שהם מניחים שהם מבינים אותך לפני שסיימת, לא קוראים עד השוף כי הם כבר יודעים לאן אתה מוליך אותם.

למעלה