א-פרופו קנוניה

א-פרופו קנוניה

א-פרופו קנוניה בשנים האחרונות היו לי ארבעה תיקי משמעת אשר החלו בביה"ש המשמעתי המחוזי של הלשכה, המשיכו בביה"ד הארצי, ונסתיימו בביהמ"ש העליון, ובכולם הורשעתי, וההרשעה אושרה בכל הערכאות. ארבעה תיקים כפול שלוש ערכאות, כפול שלושה שופטים בכל ערכאה – עשרה הרכבים (כי בעליון נדונו הערעורים בזוגות, כל זוג ע"י אותו ההרכב), שלושים שופטים – מהם ששה שופטי ביהמ"ש העליון (כמעט מחצית מהשופטים בערכאה זו). בפני כל אותם ההרכבים, ובכל התיקים טענתי את אותה הטענה, שהיא מדהימה בפשטותה: בכתב הקובלנה לא נטען, ובראיות לא הוכח, כי הייתי עורך-דין במועד האירוע. התייחסות לטענה הזאת חייבה את זיכויי בדין, יחד עם רמז "מובנה" לגורמי האתיקה של הלשכה: מכאן-ולהבא עדיף שתעשו שיעורי-בית ראויים, לפני שאתם מגישים קובלנה משמעתית. והנה, אפילו אחד מכל אותם שלושים שופטים – מהם, כאמור, ששה שופטי ביהמ"ש העליון (שהם כמעט מחצית מהשופטים בערכאה זו) – לא התייחס לטענה הזאת. מדוע הם "מצפצפים על בני אדם"? זאת אני משאיר לכם לענות בה, אבל שאלתי היא כמה מקרים צריכים להצטבר כדי שנוכל לומר כי התיזמור הזה מגיע לכדי "קנוניה" בין שני הגופים האלה (ביהמ"ש העליון, מחד, ומוסדות המשמעת של הלשכה, מאידך)? האם אותם ארבעה מקרים די בהם להתגבשות הקנוניה? ואם לא ארבעה – אולי ארבעים? ארבע מאות? הגידו אתם. אבל דבר אחד ברור לי: כאשר שלושה שופטים, הרכב אחד, חותמים על אותו פסק-דין המתעלם מטענה מסויימת – לגבי שלושתם הקנוניה כבר קיימת, כי היילכו שלושה יחדיו, בלתי אם נועדו? ומי שחושב אחרת – ציפי, מה דעתך? – שיקום!!!

פסק הדין

קראתי את פסק הדין. לדעתי יש לתקוף את התיזה שעו"ד שתוקף את אמינות השופטים והגינותם עובר עבירת משמעת. חופש הביטוי מאפשר התבטאויות כנגד יושרם האישי של השופטים. בתי המשפט הבחינו בין סגנון לתוכן כאשר ההקפדה היא שהסגנון לא יחרוג מהמותר. כאן מצנזרים את התוכן. אמירה שיש קנוניה בין השופטים לתביעה היא חריפה חריגה ולא חייבים להסכים אתה אבל אין להרשיע בגינה. חופש הביטוי לא יכול להעצר בשערי ביהמ"ש. בית המשפט הוא רשות שלטונית וניתן למתוח עליו בקורת כמו על כל רשות אחת. הטענות של השופטת שטרסברג לפיהן התבטאות הנאשם פוגעת בתדמית בתי המשפט יכולות להשמע גם על ידי הממשלה נגד עיתונים שמבקרים אותה. תיזה כזאת משמעותה הרס הדמוקרטיה. הרי כל בקורת פוגעת בתדמית המבוקר, באמינותו הגינותו וכו´. האם נבטל את הבקורת על המשטר? אני ממליץ להגיש עתירה לדיון נוסף ולטעון נגד קשיותה של ההלכה. היא פוגעת בזכויות האדם. עורכי דין אינם אזרחים סוג ב´ ובוודאי שאינם שופר תעמולה של בתי המשפט. הם אינם חייבים לפאר ולהלל אותם ולא לשמור על כבודם בכל תנאי. הייתי אפילו אומר שעל עו"ד מוטלת חובה מוסרית לומר את דעתו על בתי המשפט. בתוקף עבודתו הוא רוכש ידע על המתרחש אצלם וחובתו המוסרית כלפי הציבור לשתף אותו בידיעותיו או דיעותיו המתבססות על הכרה מעמיקה של המערכת. ההרשעה מהווה סתימת פיות. אין להלחם בבקורת באמצעי הפחדה. במדינה דמוקרטית מתמודדים עם דעות באמצעות דו שיח. לבתי המשפט יש דובר/ת והוא רשאי לכתוב תגובה בעיתון שבו פורסמו הדברים. ההליך המשמעתי לא נועד לסתום פיות. רק במקרים נדירים יש להרשיע בגין הבעת דעה. האשמת בתי המשפט בקנוניה עם התביעה אינה נמנית אתם. אני לא יכול להבטיח לך שהעתירה תתקבל. האוריינטציה בביהמ"ש העליון היא נגד זכויות האדם. אבל חובה לנסות.

הדבר הראשון עליו חשבתי

הדבר הראשון עליו חשבתי הוא להגיש עתירה לד"נ, וכך אעש.

Cassiopeia

New member
לדעתי עם כל הכבוד לך שמחה ניר

אתה עושה מעשה שלא ייעשה , אפילו אם מדובר באינטרנט בפורום פתוח. ברור שבכל מערכת שהיא מגן הילדים ,ביה"ס ,אוניברסיטה ,צבא ,משפחה ,עבודה יש קומבינות ואסטרטגיות. יכול להיות שגם בבית משפט. הורשעת בארבעה תיקי משמעת ובמקום להציג ראיות הפוכות תכל´ס , אתה מאשים שופטים בקנוניה ובאטימות מוחלטת, ומוטה למקרה שלך. אתה טוען כי הם כביכול יודעים כי טעות עשו במשפטם אך לא מודים , היות ורוצים לכסח את שמחה ניר , נו באמת... לא אקבע מי צודק ומי דובר אמת כי הפרטים אינם מצויים בידי , כל שאומר הוא שאם חלה חובת הוכחה אחרת היא חלה עליך!!! את זאת מכובד שתעשה בבית משפט (עדיין אני רוצה להאמין כי ישר ועושה דין צדק הוא) , ולא תכפיש שופטים , במיוחד לא באופן אנונימי , היות וכעת כולם מואשמים על-ידך. נהל את מלחמתך בבית משפט ויש לך את כל איחולי ההצלחה ממני , אל תכפיש ואל תלכלך ציבור שלם שבעיניי הוא עדיין הגון נטול רבב ועושה משפט צדק. ברור שתהיינה טעויות כמו שרופאים טועים וחולים מתים , וכמו שמהנדסים טועים ואנשים משלמים על טעויותיהם , גם שופטים עשויים לטעות. את ההוכחה על טעותם ראוי אם תעשה בבתי משפט. בכל זאת יש לך הרבה הודעות ששוות הרהור ובדיקה נוספת של הקוראים. כאן לטעמי נסחפת. ושוב , עם כל הכבוד והיקר לך ולפועלך.

קסיופיאה

אם השופטים כה טובים, מדוע הם מתנגדים למשוב הציבורי המתקיים כעת? מה איכפת להם שיידע הציבור כולו כמה הם טובים? מדוע לפני פחות מחודש קיבלתי פסק דין מאת כב´ השופט א. מקובר (הנחשב לשופט ממש טוב), לאחר ששוחח עם הנתבע ואמר לו כי עליו לשלם את סכום התביעה, אגרת משפט והוצאות משפט - מדוע נכתב בפסק הדין שזו פשרה? כדי למנוע ערעור או ביקורת ציבורית? מדוע לפני יותר משנה פסק כב´ השופט א. גולדס שהתביעה נדחית, לאחר שטענתי בפניו כי אינני יכול להחנות את רכבי במקום החניה שלי ואני נאלץ לחנות ברחוב? אולי כי הוא הגיע למסקנה שאינני זקוק למקום החניה שלי - הרשום על שמי בפנקס המקרקעין, וכתב זאת בפסק הדין? ומדוע כאשר שלחתי אליו בקשה לתיקון פסק הדין, השיב בהחלטה כי פסק הדין נשאר בעינו?

Cassiopeia

New member
אני מקווה שמהודעתי למר ניר

לא הובן כי השופטים הם כליל שלמות. מה שהבאת בהודעתך הם מקרים פרטיים שראוי להם להיבחן במקומות הראויים. אם פסק דין אינו מקובל עליך , זה לא אומר מיד כי השופט מושחת. אתה לא מצפה שאתייחס לדוגמאות האלה שהבאת. לא בגלל שאתה חשוד בעיניי אלא מכיוון שראוי להם להידון בבית משפט בערכאות הכי גבוהות שרק תחפוץ (וגם יתאפשר לך..). באשר לביקורת, מי אוהב ביקורת ? אף אחד , אבל אתה רואה כי יש אפשרות לבקר ולהעיר , כך שזה לא טיעון.

Cassiopeia - בהליך פלילי וגם משמעתי

מי שאמור להוכיח את קיומם של כל יסודות העבירה - זה המאשים. שמחה ניר היה הנאשם באותם הליכים, ולכן הוא לא היה זה שאמור להוכיח שהוא לא עו"ד. גם אם זה נראה לך קטנוני - זו לדעתי טענה לגיטימית, ואני לא מבין למה הועד המחוזי של לשכת עוה"ד לא טרח להוכיח שהוא היה עו"ד (כשברור שזה אחד מיסודות העבירה המשמעתית שבה הוא הורשע). לא בעיה להוכיח כזה דבר, אבל אסור לצאת מתוך הנחה שזה "ידוע", אפילו אם היינו מנויים על "אוטו" וידענו משם ששמחה ניר הוא עו"ד.

אתה עו"ד?

אם כן, היית יודע שניתן לערער גם על פסק דין שמאשר פשרה. יש גם סיכוי (קלוש) לזכות בערעור כזה, אם מצליחים להראות במה פסק הדין מוטעה. אם כתוב בפסק דין שהוא מאשר הסכם פשרה ולמעשה לא היה הסכם פשרה, אז אפשר קודם כל לבקש לתקן את הפרוטוקול (אם נרשם בו שהושג הסכם פשרה) ולאחר מכן או במקביל לערער בטענה שלא היתה פשרה.

בדיוק

ולכן שלחתי בקשה לכב´ השופט א. גולדס "לתקן את הפרוטוקול", ועל בקשה זו הוא ענה מה שענה. לפי החוק באמת הכל אפשר. על "הצפת" המערכת כבר דיברנו? זהו המקור לכל הדברים, אבל עו"ד שמחה ניר הוא ה"אשם" בקלקולי המערכת...

לכל בעלי השמות הבדויים כאן:

אני מבין שיש סיכון לבקר שופטים בשם האמיתי, ואני לא מלין על מי שלא מוכן להסתכן. אבל מי שרוצה להגן על השופטים, מה יש לו לסכן, זולת שיגלו שהוא בעצמו שופט, או שלוחם של השופטים - ואת זאת אני לא מוכן לקבל. זה מוג-לב ציבורי מהסוג הגרוע ביותר. ועם מוגי-לב כאלה אין לי שיג ושיח. קימקא

השופטים ומקורביהם המסתובבים פה ...

השופטים ומקורביהם המסתובבים פה בשמות בדויים אינם זקוקים לוולטייר. הם צריכים להיות הוולטייר שלנו, אבל הם בדיוק ההיפך. קימקא

התועלת בשמות בדויים

אדם הכותב בשם בדוי, יגיד הרבה פעמים דברים שאדם המזדהה בשמו לא יגיד. העובדה שאתה מתבטא חופשי בשמך המלא, אינה סותרת את העובדה שהרבה אנשים לא עושים כן. וולטייר בשמות בדויים אמר הרבה מאוד שטויות, כמו למשל פסילת חוק שימור החומר, בשם בדוי, רק משום שהוא לא אהב את ראש האקדמיה למדעים, שטען לחוק. מקובל עלי שיש לך טענות. קשה לי מאוד עם העובדה שכאשר טוענים נגדך, אתה נתפס להעדר הזהות ולא למהות. ואולי, והנה אני אומרת את הדבר בשמי, זה מה שהפריע לשופטים שהתעלמו מטענתך בענין אי הוכחת רשיון עריכת דין, שכן זו התפסות לא למהות, ואם זו היתה טענתך העיקרית, יש בזה משום תחושה של משחק בבימ"ש. לא שאני חושבת שהם היו צריכים להתעלם מהטענה. לו אני הם, הייתי קובעת שבעצם הופעתך בבימ"ש כעו"ד, ובכתיבת טוריך ככזה, יש משום הוכחה מוחצת לקיומו של הרשיון, או לקיומו של השתק מצידך, לעלות טענות שכאלה.

אני לא חולק על הלגיטימיות ...

אני לא חולק על הלגיטימיות של השימוש בשמות בדויים, וכמו שאת רואה, אני מתייחס בכוד וברצינות מלאים גם לאלהשאינם מזדהים. אבל זכותי לא לענות למי שאני לא רוצה, ואני לא מוכן להתווכח עם מי שאינו לוקח את אותם הסיכונים שאני לוקח. וכל פחדן אשר רוצה להציג דווקא אותי כ"פחדן" - שיבושם לו. ובאשר להתעלמות מהטענה המסויימת - אתייחס אליה בהקדם, אבל כבר כאן אומר כי את לא מכירה את התיק (ואני לא מגנה אותך על כך, כמובן), והטענה המסויימת הזאת הייתה רק אפס-קצהה של ההתעלמות, והיא הובאה הן משום שהיא הייתה הקלה-ביותר להצגה, והן משום שהיא חזרה ונשנתה אצל כל שלושים (!!!) השופטים, עדהאחרון שבהם, ואת זאת הבאתי, להזכירך, לצורך הדיון בשאלת ה"קנוניה", ולא לצורך העניין הכללי של היושר האינטלקטואלי וההתעלות מטענותיהם של בעלי-הדין ("צפצוף על בני אדם"), שהיא סוגייה חשובה לא פחות, אבל נפרדת. ועוד בעניין המתריע על הצפצוף ומצפצף בעצמו. את רשאית להזכיר לי את ההבטחה הזאת, כל אימת שתמצאי לנכון, כי זה חשוב לי מאוד, אבל הראש - מה לעשות - לפעמים עמוס יותר מדי (וגם הגיל - מה לעשות - עושה את שלו ...). לצערי לא אוכל להיות כאן עד מוצאי יום ה´ הקרוב, 27.12. אז אשוב, אקרא את כל ההודעות, ואשיב להן.

57

New member
שמחה ניר

לדעתי בבית הדין של הלשכה אין חובה לציין שהנאשם הוא עו"ד, כאשר הוא מועמד דין על אירוע בו ייצג אחר. הדרך לתקוף את סמכות ביה"ד הוא לטעון שאינך עו"ד, ושתיקה משמעה הודאה בכך שאתה עו"ד. חוץ מזה הגיע הזמן שטטען פעם לגופו של ענין ןלא רק פרוצידורה. הפרוצידורה נועדה להגן על זכויות מהותיות

זה כמו להגיד ש...

אם מעמידים נהג לדין בגלל שרכב מסויים צולם במצלמת מהירות, הוא זה שצריך להוכיח שהוא לא בעל הרכב. זה לא כך, לדעתי.

למעלה