א.ס רקטלי כמה שאלות:

א.ס רקטלי כמה שאלות:

ביום שני אני עוברת את הבדיקה הזאת ויש לי כמה שאלות: 1.שאלת מיליון ה
זה כואב???? 2.להגיע עם מלווה או לא? 3.צום לפני כן או לא ואם כן מותר לשתות ומה קורה אם אני לוקחת
? 4.זה בהרדמה? 5.כתוב בהוראות הבדיקה לעשות שני חוקנים שעתיים לפני, לעשות אותם בבת אחת אחד אחרי השני, או אחד להתרוקן ואז את השני? 6.אם רואים שיש הידבקויות אפשר לפתוח אותן תוך כדי הבדיקה או שצריך לפרסקופיה גם בשביל זה? 7.האם באמת אחר כך אפשר לחזור לשגרה כרגיל או שצריך לנוח? והאם אחרי הבדיקה יש כאבים? סליחה על המבול, ואם אני נראית לכן לחוצה בגלל השאלות שלי, אז כן אני באמת בלחץ, אפשר לנסות להרגיע אותי קצת?

זואילי

New member
מייקי הגיבורה עברה את זה אחרונה

אם אינני טועה, אז חוויות טריות - מייקי את מוזמנת לספר... 1. זה לא כואב. זה בהחלט לא נעים. אני יודעת שאם רופא היה נותן את התשובה הזאת היית בועטת בו. אבל זה נכון..
2. אפשר להגיע עם מלווה, ואפשר גם לא. מה שנוח לך. לחדר הבדיקה בכל מקרה את נכנסת לבד. בארגבל נמצא שם עם טכנאית
. 3. את יכולה לשתות רק מים, אני חושבת שבדף ההנחיות כתוב להיות בצום, מייקי - עדכני. את יכולה לקחת כדור אם את צריכה. אפרופו כדורים.... את יכולה גם לקחת כדור הרגעה או חצי. זה משנה לגמרי את התמונה (מנסיון אחד בלי ואחד עם)
. 4. זה לא בהרדמה, אלא אם תצליחי לשכנע את בארגבל. עיפעופי עיניים ואיזו דמעה יכולה לעזור. סביר להניח שהוא יניא אותך מהרעיון, אבל אם את רוצה טישטוש - דברי איתו מראש
. 5. חפשי פה שירשור שלי מהעבר שבואינג קראה לו "מעשה בשני חוקנים"...
בפעם האחרונה שעשיתי את הבדיקה לא השתמשתי באנימה פליט שרשמו לי אלא קניתי טיובות קטנות (כמו כאלה שנותנים בבי"ח) שנקראות מיקרולט (אם אני לא טועה...). אכלתי יום לפני הבדיקה אוכל "קל". ארוחת ערב מוקדמת ואז בערב התייחדתי עם החוקן. לי זה שרף נורא. גם על זה יש פה שירשור....
לא זוכרת אם עשיתי שניים כאלה או אחד. לי זה הספיק אז גם לבארגבל זה הספיק... כמובן שנכנסתי לצום ורק שתיתי מים. 6. ממש לא ניתן להפריד הידבקויות. הבדיקה היא עם מתמרים שונים ומגוונים של מכשיר אולטרסאונד
. 7. לדעתי האישית בלבד אין שום בעייה לחזור לשיגרה. ברור שלא חזרתי לעבודה וצ'יפרתי את עצמי במזונות אסורים אח"כ וביום חופש סתם בשביל הפינוק
. לא זכורים לי כאבים של אחרי הבדיקה. קחי תחבושת בתיק, כי יש שלב שמחדירים מים...
חפשי פה שירשורים גם של ארץ דמיוני ושמחה על התמיכה. ממתינונת, אנחנו עוברות בדיקות ודברים הרבה יותר גרועים מזה. מי כמוך יודעת
תעברי את זה כמו גדולה וזה יהיה היסטוריה. המון המון

בהמשך לזוזו

אני הייתי בהיסטריה מהבדיקה ובסוף היה ממש לא נורא. אמרתי לו שאני מתה מפחד והוא היה כל כך נחמד וסבלני והסביר כל מה שהוא עושה ומידי פעם שאל אם אני בסדר ודאג שלא אשכח לנשום
. כמו שזוזו כבר אמרה הבדיקה לא כואבת, לפעמים הוא לוחץ בנקודות מסוימות באגן כדי לראות עם כואב, אבל הכאב באותה נקודה הוא רק בעת הלחיצה, בבדיקה הוגינלית אם הוא הכאיב הוא מייד התנצל, אכן הבדיקה לא נעימה אבל ניתן לשרוד אותה בכבוד. אני הגעתי ללא מלווה וממש לא רואה צורך במלווה. לא ראיתי שכתוב בדף ההנחיות להיות בצום אבל מהרגע שהתחלתי עם החוקנים לא אכלתי. אני עשיתי חוקן אחד ב- 22:30 בלילה ואת השני עשיתי ב- 6:00 בבוקר וכן החוקן שורף נורא (ראיתי כוכבים). כמו שזוזו רשמה לא ניתן לפתוח הידבקויות. הבדיקה עורכת זמן למעלה מ- 45 דקות הוא בודק גם מהרקטום וגם וגינלית. לגבי המים שהוא מכניס אני פחדתי שהם בורחים החוצה אבל ממש לא, אצלי גם אחרי הבדיקה הם בשום אופן לא רצו לצאת (הלכו לאיבוד במבוך המעיים
ולא מצאו את דרכם החוצה
). מה שכן הוא מכניס מזרק מלא של ג'ל לנרתיק ואח"כ כמה שאת מנקה עוד נשארים כמויות, רק בשביל זה שווה לבוא עם תחבושות. אני לא חזרתי לעבודה לאחר מכן, פינקתי את עצמי ביום חופש
, אבל בהחלט ניתן לחזור לשיגרה. שיהיה
.

שיהיה בהצלחה ../images/Emo45.gif

עד היום הצלחתי להימנע מהבדיקה הזו
למרות שנשלחתי אליה מס' פעמים בעבר. לדעתי- בדיקה זו צריכה להיות כחלק בלתי נפרד מהבדיקות המקדימות לניתוח, מעבר לזה,לא רואה בה יותר מידי טעם כביצוע ל"פרוטוקול". אבל,זו דעתי בלבד.

למעלה