א"ל באיטליה

• פותח הנושא twc
  • פורסם בתאריך

נח גרוס

New member
התאדות טכניקות

Tonjin שלום, אני חושב שאני מסכים אם רוח דבריך,אבל עדיין נותר עם התחושה שחסר משהו על מנת להבין למה בכלל עשו דבר מורכב ושונה מהדברים הפשוטים והיעילים שעובדים בפועל. הפער הזה שמוכר לי שנים רבות מנינג'יצו ועכשיו לאחר חמש שנים גם מאומנויות הלחימה האירופאיות הוא עדיין בגדר תעלומה בעיני. ואני שוב שואל האם זה באמת רק שאלה של שעות מנועה ושימוש בזמן אמת שחסרים לנו או משהו אחר? הרי כפי שאני חושב שאתה אומר, לא יכול להיות שבכול השיטות אנשים מפתחים טכניקות לא שימושיות דווקא בתקופות בהן עושים שימוש מעשי בשיטות בלחימה שתוצאותיה יכולות להוביל למותם. נח גרוס.

ש מים

New member
"טכניקות לא שימושיות"

נח, השאלה הזו עולה המון פעמים. אני חושב שיש לזה 2 סיבות אפשריות: 1. אימון ותירגול של צורות חשיבה ופעולה "לא שגרתיות" (מין שבירת סכימות מוסכמות, שיש לה השפעה גם מנטאלית וגם פיזית). 2. סביר להניח שאחוז ניכר מן הלוחמים שלטו היטב בטכניקות הבסיסיות, ולכן עם הזמן התווספו טכניקות נוספות, מסובכות יותר (ו-"מפתיעות יותר"), שנועדו להפריד בין המוץ לתבן, ושיכלו להקנות לשולטים בהן יתרון. חג שמח!

Tonjin

New member
יתכן... אני בהחלט מרגיש שיש פער

בין הטכניקות שעובדות בפועל לבין הגוף הגדול של הטכניקות שנלמד ומתורגל.. כיום המחשבה שלי היא שכנראה הנעלם הגדול הזה הוא תרגול ממושך ונכון, שהרי לא יתכן שמופיעות "טכניקות לא יעילות" במספר כ"כ גדול של אמנויות-לחימה שהתפתחו כדי לענות על צורך.. זוהי כנראה לא הסיבה היחידה ואני מאד שותף להרגשה שלך ש"חסר משהו" אבל לדעתי האישית ברגע הזה בזמן, יתכן מאד שתרגול יומיומי ונכון של כמה שעות על פני מספר לא קטן של שנים הוא מה שהופך לוחמים סבירים ל"קוסמים"...

איספאדה אי דגה זה בספרדית

והמערביים שגילו את האיים הפיליפיניים וגם שלטו שם מאות שנים היו הספרדים ולא האיטלקים. רוצה לאמור: בפיליפינים, המקור לסייף בחרב ובסכין יחדיו - קרי האיספאדה אי דגה הוא ספרדי. עכשיו: הסייף הספרדי עצמו אינו "טהור" (כי כידוע אין חיה כזו) והוא מושפע ממה שקרה בתחום, במערב אירופה של אותה התקופה. בכלל זה קיימות השפעות מפוטוגל, איטליה, גרמניה וכיוב'. אם-זאת, היו אלו יורדי הים הספרדים, אשר הגיעו, כבשו והתביעו את החותם הספרדי בכל ארטיפקט תרבותי בפיליפינים: מדת, דרך שפה רשמית מדוברת... ועד ללחימה. צריך רק לקחת בחשבון כי הלחימה הפיליפינית ובכללה האיספאדה אי דגה - אליבה דה ארניס: אפשר ואף סביר כי אינה זהה לאמנות המערבית על גרסותיה. הסיבה נעוצה בכך שאמנויות הלחימה הפיליפיניות הן כידוע בלנדינג רב שנים של שיטות רבות - מערביות ואסיאטיות, והדבר בא לביטוי גם באופן הלחימה וגם בסוגי כלי הנשק שחלקם ייחודיים לאיזור.

ננדין

New member
אני בטוח שהיה חילופי ידע בין

בספרדים לאיטלקים ככה שטכניקות לחימה דומות בינהם זה לא משהו מופרך לגמרי... הטענה של ה Nova Scrimia זה שמקור טכניקות האיספדה אי דגה הוא מערבי ואני לא שולל את זה, אני מודע לעניין שזה כנראה לא "נראה" אותו דבר... אבל מה שכן מעניין אותי זה איפה הדימיון? איזה בסיס טכני משותף כן יש להם... ועל הדרך, האם ההשפעה הייתה גם הפוכה? האם הלוחמים הפיליפניים השפיעו גם על המערביים?

איטליה המודרנית ,

איטליה המודרנית אוחדה במאה ה19, קודם לכן הייתה תחת שליטה של אוסטריה, צרפת וספרד ( מכאן שהגיוני קשר... ) .

הדמיון הוא רב

ולא: לא ידוע לי על השפעה הפוכה שכן לנכבשים - קרי לילידים הפיליפיניים, אסור היה לתרגל א"ל ולשאת נשק. כל פעילות בנושא הייתה מחתרתית, כך שההפסד היה כולו של הספרדים
אם-זאת, החל מראשית שנות השישים בטיפין טיפין, ובזרם ניכר החל משנות השמונים: החלו א"ל פיליפיניות לחדור למערב, וכיום הן משפיעות כמעט על כל א"ל אקלקטית, אך לא באיספאדה אי דגה. ההפסד כאן, הוא לדעתי - עם כל אלו שאוהבים חרבות וסייף באשר הם, אבל לא נחשפים.

broadaxe

New member
סיוף ספרדי

הייתה השפעה הדדית חזקה במאות ה-15 וה-16 בין ספרד לאיטליה. ראיה חומרית: הנשק העיקרי - CUP HILT RAPIER - התקיים כמעט אך ורק בספרד ובאיטליה בו זמנית. הסיוף הספרדי המהולל הלך ושקע לקראת המאה ה-17 מאחר ולא התחדש כאסכולות אחרות. הספרדים דבקו בסוג זה של חרב זמן ממושך, עד למחצית המאה ה-19 (הגם שבעיקר בארצות כמו מקסיקו ואיי הים הקריבי). ניתן בהחלט לדבר על אסכולות נפרדות באורח ניכר לגרמניה ולצרפת. באנגליה שלמן התקופה האליזבטנית הסיוף השליט היה האיטלקי.

ו'אלה ...

עכשיו ברור יותר מה התמהיל שהשפיע על הספרדים בפיליפינים... יודע מה היו ההשפעות על ההולנדים (ששלטו באינדונזיה)

broadaxe

New member
אני לא בטוח אבל...

הולנד גם היא לא הייתה אומה אחידה אלא מחולקת למספר נסיכויות. פעמים רבות היתה שליטה גרמנית זו או אחרת בחלקים מהולנד (לא רק במלה"ע II) כך שאני מניח שהיתה השפעה גרמנית חזקה. מאחר והולנד היתה יריבה מרה לספרד ובת ברית של אנגליה, לא מן הנמנע ששיטות לחימה שהיו נהוגות באנגליה, בה כזכור השתלט הסיוף האיטלקי, חדרו גם להולנד.

למעלה