א-להים יבקש את נרדף

א-להים יבקש את נרדף

האם הנצרותהמשיחית משתייכת לאחת מהכנסיות העיקריות שבעולם הנוצרי, קתולית פרוטסטנטית ארמנית יוונית? והאם אין סתירה ושגיאה, בזה שיהודי מתנהג לפי ספרי ההלכה של היהדות שנכתבו במשך הדורות וגם מקיים זיקה לאדון הנוצרים, כי הרי לפי הברית החדשה יש מצוות מוסריות שהם שייכות לכל אדם והמצוות המעשיות שיש בחמשת ספרי התורה הם רק משל ולא צריך לעשותם כפי שנוהגים היהודים האורתודוכסים. אודה לכם אם תסבירו ותעזרו לי להבין. ימים טובים עם שלום ובריאות יבואו על כולנו במהרה אמן.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהנצרות המשיחית היא דרכו של ישוע המשיח../images/Emo9.gif

במלים אחרות כל הכנסיות משתייכות לפה
אנחנו לא זרם שונה זוהי נצרות, בעקבותיו של המשיח, לא קשורה במיוחד ליהודים משיחיים, אך ישנם כמה חברים שהם יהיודים משיחיים פה שיוכלו להדבר על עצמם
אין סתירה בעיניי, הברית החדשה באה להמשיך את התורה והנביאים והכתובים, לכן יהודי שמאמין בישוע יכול להיות אחד משניים, להתנהג לפי דברי ישוע המשיח, ובזה להשלים את המוטל עליו, או להיות יהודי שממלא את מצוות התורה, וגם את דברי ודרך ישוע המשיח.. יש את המקשים יותר ואת המתירנים יותר, החשוב הוא אמונה באדון האהבה, בצליבתו וקימתו, למען מחילת חטאינו..מאותו רגע, כולם בני האור והחסד..וכבר לא משנה מה היה המוצא

אני מודה לך על התגובה הסימפטית

הרי בעשרת הדיברות כתוב לא יהיה לך א-להים אחרים על פני. זה אומר שבורא העולם לא מרשה ליהודי שיאמין בעוד אמונה שמייחסים לו כח או מימד אלוהי כלשהוא והרי עיסא (כך אני יודע שהערבים הנוצרים מכנים) משתתף עם בורא העולם בניהול והכוונת העולם והוא נחשב יחד איתו למושג אלוהי ומצטרף איתו להגדרה אלוהית שלמה.אז איך יהודי יכול לקבל על עצמו דבר כזה אם זה מנוגד לאמונת א-להי ישראל ואולי זה כמעט כמו בגידה!! כתוב בתורה בנים אתם לי-ה א-להיכם וזה אומר שהוא אוהב אותנו יותר ממה שאבא אוהב את בנו. אז בורא העולם הוא מתמיד אדון האהבה והוא זה שמוחל את החטאים כמו שכתוב בישעיה אנכי הוא מוחה פשעיכם וחטאתיכם לא אזכור מחיתי כעב פשעיך וכענן חטאתיך אז למה צריך גורם מוחל נוסף? וגם כתוב בתורה ועשית ככל אשר יורוך שזה אומר שהיהודים נצטוו לשמוע בקול חכמי התורה מנהיגי הדת אפילו יאמרו על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין זאת אומרת שצריך להסכים לדעתם גם אם לנו זה נראה הפוך ולא הגיוני. ואם הם אמרו שלא לראות בעיסא משיח, אז למה שאני אאמין בו? אני יודע שבנצרות יש הרבה חמלה שזה רחמים רבים וגדולים וגם הרבה אהבה וחסד, אך האם בתור יהודי אני צריך לקבל את זה מהנצרות?

salt of earth

New member
שלום לך אופיר

מהתגובה שלך ברור לי שיש לך הרבה הבנות שגויות על האמונה הנוצרית. רק כמה כדי שאתקן אותך: >> זה אומר שבורא העולם לא מרשה ליהודי שיאמין בעוד אמונה שמייחסים לו כח או מימד אלוהי כלשהוא והרי עיסא (כך אני יודע שהערבים הנוצרים מכנים) משתתף עם בורא העולם בניהול והכוונת העולם והוא נחשב יחד איתו למושג אלוהי ומצטרף איתו להגדרה אלוהית שלמה.<< מי אמר שהנוצרים מאמינים בכך? והרי עיסא (כך אני יודע שהערבים הנוצרים מכנים) אנחנו מכנים אותו "יסוע" כמו השם העברי והארמי "ישוע"
>>אז למה צריך גורם מוחל נוסף?<< אנחנו גם לא מאמינים בזה
נדמה לי שהמידע שקיבלת על האמונה הנוצרית הוא שגוי וזה בלשון המעטה
קודם כל אנחנו לא מאמינים שיש שותף לאלוהים שמנהל איתו את העולם, אנחנו לא מאמינים שיש מישהו שמוחל חוץ מאלוהים. אנחנו כן מאמינים באל אחד ובכך מתחילה הכרזת האמונה שלנו "הקרדו" אני אביא לך כמה הודעות שבה הסברנו ללא-נוצרים על תפיסת האלוהים בנצרות וגם אם תרשה לי קצת זמן כדי לכתוב לך

lion 7

New member
ותוספות

האמונה קיבלנו אותה מיהודים נטו, שחיכו למשיח שיושיע אותם וגם את העולם,,,כך כתוב בברית החדשה בנוסף לכתבי אבות הכנסיה ( חלקם היו יהודים) האכזבה של שאר העם שציפה לגאולה פיזית ולא שתיהן ביחד גאולה פיזית ורוחנית, על זה נכתב היהודי מאמין באות ומצד שני ,הגוי ( היווני) בחוכמה ופילוסופיה) אז משתי העולמות שלא האמינו בישוע התאכזבו, הן היוונים והן היהודים, אולם מי האמין משני הצדדים כתוב נינה לו חיי נצח ( לא על פי ההנחייה שח הכותב כאן "לנצח" כמובן שהיהדות לא התפתחה למושג האלוהים וכל הכרה במשיחותו של ישוע היא כמובן סיום תפקידה, על זה נאמר שהנצרות היא היהדות החדשה,וכך היהדות והאיסלם הם כמו שאר הדתות המונותאיסתיות לא מבינות את עומק וסודו הגדול של המשיח ישוע ומענין מה תפקיד של המשיח ( על פי היהדות) שיבוא באחרית הימים, האם הוא רק שליח ולא חלק מהאל, או משום מה נביא

אז בשביל מה צריך את כל זה?

הרי מה הרבה מהנוצרים אוהבים לטעון? שהיהודים הסגירו ומסרו את המשיח לפונטיוס אשר דן אותו למיתה אכזרית בצליבה, וכך היה ליהודים חלק ברציחתו. ועל זה שהם דחו את בא הגאולה, הם נענשו אחרי ארבעים שנה כשנחרב בית המקדש. בסוף ימי בית שני היו כתות יהודיות רבות שציפו לגאולה המשיחית ושיפסקו הצרות שעשה השלטון הרומאי, כמו האיסיים והרבה מפשוטי העם נסחפו אחר הרעיון המשיחי, ולכן אבי הנצרות התאים לאוירה שהייתה בקרב קבוצות בעם היהודי ולרעיונותיה.איך אפשר לומר ששאול מתרשיש בנה את עיקרי הנצרות כמו שרבו רצה? הרי כשפסקה הנבואה מעם ישראל אצל מלאכי ונעלמה רוח הקודש, נחתמו כתבי הקודש והספרים החיצוניים שבאו לאחר מכן אין בהם כדי לבנות אמונה כי הם לא נכתבו בקדושה.בקשר למשיח בן דוד,הוא יוכר לפי סימנים ידועים, כמו: יביא את עם ישראל לארץ ישראל ויבנה את בית המקדש וא-להים יתגלה אליוכי יש לו רוח נבואה

salt of earth

New member
נתחיל מהקרדו

האני מאמין של כל נוצרי אני מאמין באלוהים אחד, האב הכול יכול, בורא שמיים וארץ, כל הגלוי וכל הסמוי. ובאדון אחד, ישוע המשיח, בן יחיד לאלוהים, אשר נולד מן האב לפני כל הדורות. אל מאל, אור מאור, אל אמת מאל אמת. לא נברא כי אם מולד; עצמו עצם האב ועל ידו נעשה הכל, בעבורנו, בני האדם, ולמען ישענו ירד מן השמיים; ונהיה בשר מרוח הקודש ברחם מרים הבתולה ונעשה אדם. נצלב למעננו, סבל בימי פונטיוס פילאטוס, ונקבר. וביום השלישי קם לתחיה כדבר הכתוב, ועלה השמיימה, והוא יושב לימין האב. ושוב ישוב בהוד לשפוט את החיים ואת המתים ולא יהיה קץ למלכותו. אני מאמין ברוח הקודש, האדון, המחייה, הנובע מהאב ומהבן. לו סוגדים ולו נותנים יקר - כלאב וכלבן, והוא אשר דיבר בפני הנביאים. אני מאמין בכנסייה האחת, הקדושה, הכוללת והשליחית, ואני מכיר בכך שישנה טבילה אחת למחילת החטאים, ומצפה לתחיית המתים ולחיי העולם הבא. אמן. שים
ל- אני מאמין באלוהים אחד אשר נולד מן האב לפני כל הדורות- כלומר אנו מאמינים שמהות אלוהים הייתה מאז ומתמיד מבוטאת בשילוש הקדוש אשר נרמז לו בברית הישנה והתגלה בבירור בברית החדשה. אנחנו לא מאמינים בשלושה אלים אלא באל אחד שמתבטא בשלושה פרסונות הקיימים מלפני כל הזמנים שזה אומר שגם היה בזמן הבריאה. ורק הוא מוחל לנו (על הכפרה אפרט בהמשך)

salt of earth

New member
כמה הערות ../images/Emo13.gif

1- ישוע המשיח נולד מהאב לפי כל הזמנים והוא הדבר שלו, והוא התאנש ממרים הבתולה, הלידה שלו מהאב הייתה לפני כל הזמנים והיא נצחית, בעוד שהלידה שלו ממרים הבתולה היא זמנית שנעשתה בדרך של נס. 2- המשיח יש טבע אלוהי וטבע אנושי, כלומר הוא אדם שלם ואל שלם בגלל שהוא דבר אלוהים אז הוא התאנש בגוף אדם. כמו שבן אדם הוא אחד אבל הוא כולל גוף ונפש (טבע אחד שהוא מורכב אך מוחשי וטבע שני שהוא פשוט אך לא מוחשי), כך דבר אלוהים כאשר התאנש הוא כולל שני טבעים הראשונה אלוהית והשנייה אנושית. וביחד הוא משיח אחד. 3- לגבי הפסוק [וַיֹּאמֶר אֵלֶיהָ יֵשׁוּעַ אַל־תִּגְּעִי בִי כִּי עוֹד לֹא עָלִיתִי אֶל־אָבִי וּלְכִי־נָא אֶל־אַחַי וְהַגִּידִי לָהֶם אֲנִי עֹלֶה אֶל־אָבִי וַאֲבִיכֶם וְאֶל־אֱלֹהַי וֵאלֹהֵיכֶם] (יוחנן 20:17) אז האב הוא אביו בטבע האלוהי כי הוא ילד אותו כמו שיוצרת השמש את הקרנים שלה, והוא בנוסף אביו בטבע האנושי בגלל שהוא התנאש זמנית ממרים. 4- אפשר לדמות את השילוש הקדוש לשמש: מהשמש בוקעת הקרנים ובוקע גם החום אבל עדיין מדובר באותה שמש שלא מופרדת. וכך דבר אלוהים ורוח אלוהים לא נפרדים מהאב. וזה אל אחד, טבע אחד ומהות אחת. 5- ודבר אלוהים התנאש ממרים הבתולה מבלי שייפרד מרוח הקודש ומהאב, ואפשר לדמות את זה למילים שיוצאות מהנפש והראש והיא הופכת למילים בעזרת הגלים האקוסטיים אבל לא נפרדת מהנפש או הראש (אנחנו לא אומרים שמעתי את ראש פלוני או נפש פלוני). אז כאשר התאנש דבר אלוהים זה בכלל לא אומר שאלוהים הוא יישות סופית בגלל שהוא מעולם לא נפרד מהאב ומרוח הקודש, ויש לו גם טבע אלוהי וגם טבע אנושי. והוא אדם שלם ואלוהים שלהם. אנו מאמינים שאלוהים יש 3 פרסונות אבל הוא אל אחד, אחד במהות, אחד בטבע

salt of earth

New member
הודעה שכתבתי על השילוש הקדוש

השילוש הקדוש: קאנון האמונה הגדירה את האמונה הזאת כך "אנו מאמינים באל אחד, האב הבן ורוח הקודש, אל אחד, מהות אחת, שווים ביכולת ובקדושה" מהות האל האחד מתגלה בשלוש תכונות שהתקיימו מאז ומתמיד אשר הספר הקדוש מראה אותם בצורה פרסונות שוות, ולכן אנו אומרים אלוהים אחד אשר התגלה בשלוש פרסונות لله المثلث الأقانيم. יש 6 נקודות חשובות על האמונה הזאת: 1- הספר הקדוש מציג לנו שלוש פרסונות כמהות אלוהים. 2- שלוש הפרסונות הן ייחודיות אחת מהשנייה אך לא נפרדות. 3- השילוש הקדוש הוא נצחי, ואמיתי וקיים מאז ומתמיד ונרמז לו בברית הישנה והתגלה בבירור בברית החדשה. 4- אין מדובר בשלושה אלים חלילה אלא מדובר על 3 פרסונות עם מהות אחת. 5- שלושת הפרסונות הן שוות. 6- האמונה בשילוש הקדוש נותנת לנו את המפתח להבין את שאר עקרונות הנצרות, והם נכללה בדברי ישוע. >>ויאמר אליו ישוע זה כמה ימים אנכי אתכם ואתה פילפוס הטרם תדעני הראה אתי ראה את-האב ולמה-זה תאמר הראנו את-האב האינך מאמין כי אנכי באבי ואבי בי הדברים אשר אדבר אליכם לא-מנפשי אנכי דבר כי אבי השכן בקרבי הוא עשה את-המעשים: 11 האמינו לי כי-אנכי באבי ואבי בי ואם-לא האמינו לי בגלל המעשים:<< (יוחנן יד 11-9) >>והפרקליט רוח הקדש אשר-ישלח אבי בשמי הוא ילמדכם את-כל ויזכיר את-כל אשר-הגדתי לכם<< (יוחנן יד 26) >>ובבוא הפרקליט אשר אשלח לכם מאת אבי רוח האמת היוצא מאת אבי הוא יעיד עלי<< (יוחנן טו 26) >>ואתם לכו אל-כל-הגוים ועשו תלמידים וטבלתם אתם לשם-האב והבן ורוח הקדש<< (מתי כח 19) בנוסף להתגלות האלוהית בעת אירוע הטבילה (מתי 3:16, מרקוס 1:10). ועל דעת האמת של הכנסיה ואמונתה באלוהות המשיח הוא מניע חשוב ליצוק/הגדיר אמיתות השילוש בתוך תבנית , שתהיה ציר שסביבו חגה לה כל ידע/דעת הנוצרים באלוהים באותה סביבה יהודית או פגנית ומתבססת/מושתת עליו . הראשון אשר הסביר את השילוש הקדוש היה תרתיליאן במאה השנייה. אנו מאמינים כי השילוש הקדוש הוא הכרזה שמיימית והיא מעל השכל האנושי הסופי כי היא הכרזה שמיימית. השילוש והאחדות: אנו מאמינים כי אלוהים התייחס לאנושות כמו שאנו מתייחסים לילד קטן. קודם מלמדים את הילד דברים בסיסיים ורק אח"כ כשהוא מתבגר מעבירים את הדברים העמוקים יותר כדי שיוכל להבין אותם. וכך עשה אלוהים: הוא גילה את עצמו לאנושות בצורה כללית כדי שיבינו ואחרי כמה זמן הוא החל להתגלות באופן מדויק יותר על המהות שלו כאלוהים שיש לו 3 פרסונות . ואת זה מיטיב פאולוס לתאר: >>אני לא יכלתי לדבר עמכם אחי כדבר עם אנשי רוח כי אם כדבר עם אנשי בשר כדבר עם עוללים במשיח: 2 חלב השקיתי אתכם ולא-מאכל כי עדין לא הייתם יכולים וגם-עתה אינכם יכולים כי עודכם של-הבשר<< (הראשונה לקורנטיים 3:1-2) אחדות האל בנצרות: אנו מאמינים באל אחד, לא סופי, מכיל את השמיים והאדמה, בורא העולם לפני שהתקיים, נצחי ואין קט לממלכתו. ועל זה עצמו אומר ישוע כאשר בא אחד היהודים לשאול אותו מהי המצווה הגדולה ביותר והוא ענה: "ויען אתו ישוע הראשנה לכל-המצות שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד" (מרקוס 12:29). וגם פאולוס באל הרומיים 3:29 "כי אחד האלהים המצדיק את-המולים מתוך האמונה ואת-הערלים על-ידי האמונה" ועוד שלל דוגמאות. בשילוש הקדוש אנו מאמינים כי אלוהים הוא אחד: קיים במהותו, דובר בדברו, וחי ברוחו קיים במהותו: יש לו מהות אמיתית ולא הוא מושג שאינו קיים, הרי אי אפשר שהוא לא יהיה קיים במהותו. דובר בדברו: אלוהים הקיים במהותו הוא דובר, ודבר האל הוא הבן, אי אפשר שהוא לא יהיה דובר בדברו. חי ברוחו: אלוהים אשר נותן חיים לכל בני האדם יש לו רוח גם שהיא רוח הקודש, אי אפשר שהוא לא יהיה חי ברוחו. ולכן אומר ישוע לתלמידיו "ואתם לכו אל-כל-הגוים ועשו תלמידים וטבלתם אתם לשם-האב והבן ורוח הקדש" (בשם ולא בשמות) כמו בן האדם: שהוא קיים במהותו, דובר ויש לו רוח זה לא עושה ממנו 3 אנשים אלא אדם אחד על הפרסונות האב: הכוונה במילה "האב"- 1) מטאפורית- אב לבריאה: אלוהים הוא יוצר כל הבריאה ולכן נקרא אבי הבריאה. 2) אימוץ- אב לאנושות: אימץ את האדם והוא שומר עליו כמו אב. 3) רוחנית- אב למאמינים: מי שמאמין באלוהים ומתחדש ברוח הקודש נקרא נולד מאלוהים >>והמקבלים אתו המאמינים בשמו נתן-עז למו להיות בנים לאלהים: 13 אשר לא מדם ולא מחפץ הבשר אף לא-מחפץ גבר נולדו כי אם-מאלהים<< (יוחנן 1:13) 4) מהותית: כקשר בין האש לאור, האש מוציאה את האור שהיא מאותה מהות ולכן בקאנון האמונה אומרים על דבר האל שהוא "אור מאור" ואחד עם האב במהות. וזה מבטא את הקשר בין האב לבן שהוא קשר תיאולוגי מהותי. >>והוא זהר כבודו וצלם עצמותו<< (אל העבריים 1:3) הבן: באומרנו בן אלוהים אנחנו חלילה לא מתכוונים לתהליך אנושי אלא הכוונה שהוא בא מאצל אלוהים, וזה מייצג את הקשר המהותי בין האב לבן כמו שאנו אומרים "בן ירושלים" רוח הקודש רוח הקודש הוא רוח אלוהים, הפרסונה השלישית בשילוש הקדוש. נקרא רוח כי הוא יוצר החיים, וקודש כי מתוקף התפקיד שלו הוא לקדש את לב המאמין. הספר הקדוש מלמד אותנו בצורה ברורה על מהות רוח הקודש ועל האלוהות שלו כי שויך אליו שמות אלוהים, והתכונות שלו, והמעשים שלו, והאמונה בו. 1- שם אלוהים (מעשי 25:28, ישיעהו 9:6, אל העבריים 7:3, ויצא 7:17, ירמיהו 31:31, אל העבריים 15:10) 2- תכונות אלוהיות כמו היודע כל דבר (1 קורנטיים 10:2 וישעיהו 40:13-14), נמצא בכל מקום (תהילים 139:7, אפסיים 2:17), ויכול הכל (לוקס 1:35), וקיים מאז ומתמיד (אל העבריים 9:14). 3- מעשים אלוהיים כמו בריאה (תהלילים 104:30, איוב 33:4). 4- האמונה בו כמו לאלוהים ونسب إليه العبادة الواجبة لله (ישיעהו 6:3, מתי 28:19, 2 קורנטיים 13:14) מתוקף מהות תפקידו שהוא נותן כוח, וחוכמה, והבנה ויד, ונותן לב חדש ורוח חדשה, ויודע כל דבר ומכריז, ומנחם, ואנו מאמינים כי רוח הקודש נתן את ההשראה לנביאים והשליחים בעת רישום הספר הקדוש (האיגרת השנייה של פיטרוס 1:21, האיגרת השנייה אל טימות'י 3:16) וכך נאמר בישיעהו יא 2 >>ונחה עליו רוח יהוה רוח חכמה ובינה רוח עצה וגבורה רוח דעת ויראת יהוה<< רוח הקודש השתתף באירוע ההתגשמות בכך שהוא גרם למרים להרות.

קראתי את הדברים

ועדיין אני סבור שמה שכתוב בספרי הבשורה והברית החדשה, אינו נוגע ליהודים ולא מחייב אותם, משום שאחרון הנביאים, מלאכי, ניבא סמוך לזמן הצהרת כורש ולעליית עזרא הסופר. והוא חותם את ספרו וכך הוא אומר בשם הא-להים: "זכרו תורת משה עבדי אשר צויתי אותו בחורב חוקים ומשפטים" הבורא אומר לישראל שיזכרו ויחיו על פי התורה שנתנה בהר סיני , ואי אפשר לחסיר מהתורה הזאת או להוסיף עליה או להחליף אותה בתורה חדשה. והתלמוד והמדרשים הם מפרשים את מצוות התורה, והם נכתבו כדי שלא יהיה חשש שישכחו מהדורות הבאים, כי עד כתיבתם הם הועברו בעל פה דור לדור מזמן נתינתם למשה מסיני, ואלה הכללים להסברת התורה שבכתב. והנצרות לא קיבלה את דרך הפירוש של המשנה ואת פסיקות האמוראים, כי רצתה להיות דת גלובלית. ועל כן היא לא ממשיכה את היהדות.

salt of earth

New member
תודה שקראת את הכל ../images/Emo9.gif

אבל אני חושבת שבאת לפורום נצרות כדי לשאול על מה הטיעון של הנצרות כי את הטיעון שלך אני מכירה ושמעתי: 1- הנצרות מאמינה כי כל בני האדם חטאו וצריכים ישועה. 2- אנו מאמינים כי ישוע הגיע כדי להשלים ולא כדי לסתור- אנו מאמינים כי התורה ניתנה כדי לחנך ולהציג לעולם את האמונה באל אחד וכך זה נאמר בברית החדשה:
מכיוון שהחסד הוא חינם אז המעשים הטובים שלנו צריכים להיות אף יותר גדולים ממה שדורשת התורה" לגבי אותו פסוק אז אולי המשל שהסביר דרכו פאולוס על העוללים: >> >>אני לא יכלתי לדבר עמכם אחי כדבר עם אנשי רוח כי אם כדבר עם אנשי בשר כדבר עם עוללים במשיח: 2 חלב השקיתי אתכם ולא-מאכל כי עדין לא הייתם יכולים וגם-עתה אינכם יכולים כי עודכם של-הבשר<< (הראשונה לקורנטיים 3:1-2)<<
ישוע הביא לנו את מסר הגאולה ועל כן כל אחד שמאמין במסר הגאולה של ישוע יזכה למלכות השמיים. ישוע השלים את דברי נביאי ישראל שהרי אנחנו הנוצרים מאמינים כי אלוהים תמיד רצה לגלות את המהות שלו (يظهر نفسه) בפני בני האנוש ולכן הוא שלח את נביאי ישראל לעשות את המשימה הזאת ואנו מאמינים כי כמו שהברית הישנה והברית החדשה הן חלק מהמסע אל הגאולה (مسيرة الخلاص) וכל פעם הייתה תחנה במסע הזה שבו אלוהים היה מתגלה את עצמו לעולם ועושה ברית עם האדם אותה ברית שהאדם היה מפר ואז שוב פעם אלוהים מרוב אהבתו לנו היה מקיים עוד ברית עם האדם. וכך זה היה עם נביאי ישראל שהעבירו את המסר של אלוהים לעולם וזה הסתיים בישוע אשר יבוא שנית באחרית הימים. למה היה צורך להשלים? אנו מאמינים כי אלוהים התייחס לאנושות כמי שמנסים ללמד משהו לילד קטן, אנחנו קודם כל מלמדים אותם את האותיות ואח"כ מתקדמים לפי היכולת השכלית שלהם להבין ואחרי שהילד גדל אנחנו מעמיקים מה שהוא למד באופן שטחי. וכך מדמים את התהליך בין הברית הישנה לברית החדשה. שאלוהים כל פעם היה מעמיק את הידע על עצמו ולכן השילוש הקדוש לא הוזכר במפורש בברית הישנה אלא נרמז לו והוא התגלה לנו בבירור בברית החדשה. ישוע השלים במותו על הצלב את הנאמוס של המצוות וכך אמר על הצלב "הושלם" לגבי המצוות של הנאמוס שכללו 5 סוגים של קורבנות שאנו מאמינים שהם היו פריפרזה על הקורבן של ישוע במעשה הכפירה. "ויבט אל-ישוע והוא מתהלך ויאמר הנה שה האלהים: " (יוחנן א 36) אבל הקורבנות לא היו מספיקות כדי למחוק את החטאים אלא כדי להסתיר אותם ולכן כאשר הגיע האדם שנרמז לו בברית הישנה הרמז כבר הפך להיות לא תקף. זה כמו צ'ק שמפקידים בבנק וכאשר פודים את הצ'ק אז הצ'ק כבר לא תקף כי הוא הושלם. ויש לזכור כי בברית החדשה כאשר ישוע אמר על הצלב "זה הושלם" נפלה החומה בבית המקדש וזה מראה כי נפלה החומה שהייתה קיימת בין אלוהים לבין האדם. 3- אנו מאמינים כי היו נבואות על ישוע המשיח בברית הישנה. 4- אנו מאמינים כי הוא הגיע כדי לגאול את האנושות, כי למרות הנאמוס האנשים חטאו ולכן הבעיה היא באנשים ולא בנאמוס
ולכן כתוב אצלנו שכולם צריכים ישועה: יהודי, פגני, יווני 5- ואנו מאמינים כי הוא הדלת שלנו למלכות השמיים. 6- אני מאמינים כי המלכות שיקים המשיח היא מלכות רוחנית ולא מלכות פיזית. 7- אנו מאמינים כי הברית החדשה נכתבה בהשראת רוח הקודש. 8- לגבי מלאכי אז אנחנו מאמינים כי הפסוק האחרון בו שמדבר על אליהו שיסמן על המשיח התממש כאשר ישוע התגלה כאל בהר ההתגלות וכאשר הופיעו לצידו משה שמייצג את התורה ואליהו שיצביע על המשיח. כאמור זאת האמונה של הנוצרים וזה מה שאנחנו מאמינים כי אלוהים הנחה לנו דרך הברית החדשה והנבואות בברית הישנה.

salt of earth

New member
שכחתי ציטוטים ../images/Emo163.gif

זה
המאוחרת כולם צריכים להיגאל: רומנים, יהודים, יוונים ופגאנים וזה בדיוק מבהיר הקדוש פאולוס באיגרת לרומאיים. << ג אם כן מה-הוא יתרון היהודי ומה-היא תועלת המילה: 2 הרבה מכל-פנים תחלתו שבידם הפקדו דברי אלהים: 3 ואם-מקצתם לא האמינו מה-בכך היבטל חסרון אמונתם את-אמונת אלהים: 4 חלילה אבל האל הוא הנאמן וכל-האדם כזב ככתוב למען תצדק בדברך תזכה בשפטך: 5 ואם-עולתנו תודיע את-צדקת האלהים מה-נאמר היש-עול באלהים המשלח חרון אפו כדבר בני-אדם אני מדבר: 6 חלילה שאם-כן איך ישפט האלהים את-העולם: 7 כי אם-בכזבי תרבה ותפרץ אמתו של אלהים לתהלה לו למה אשפט עוד כחוטא: 8 ולמה לא נעשה כדבר מחרפינו ומוציאי דבה עלינו כאלו אמרים אנחנו נעשה הרע למען יבא הטוב אלה הם אשר עליהם יבא דינם בצדק: 9 ועתה מה היש-לנו מעלה יתרה לא במאומה כבר הוכחנו שגם-היהודים גם-היונים כלם תחת החטא: 10 ככתוב אין צדיק אין גם-אחד>> אז –לפי האמונה של הגאולה- כולם חייבים להיגאל אפילו היהודים. ולכן לא מדובר על הפרת ההבטחה של אלוהים לעם היהודי ואנו מאמינים כי הארץ המובטחת היא מלכות השמיים. אני מצטטת כמה קטעים מהאיגרת של פאולוס לעבריים. << האלהים אשר-דבר מקדם פעמים רבות ובפנים שנים אל-אבתינו ביד הנביאים דבר אלינו באחרית הימים האלה ביד בנו: 2 אשר-שמו ליורש כל וגם-עשה בידו את-העולמות: 3 והוא זהר כבודו וצלם עצמותו ונושא כל בדבר גבורתו ואחרי טהרו אתנו בנפשו מחטאתינו ישב לימין הגדלה במרומים: 4 ויגדל מאד מן-המלאכים כאשר השם אשר נחלו יקר הוא מאשר להם>> ובאיגרת של הגלטיים (פרק ג 19): << אם-כן-התורה מה-היא מפני הפשעים נוספה עד כי-יבוא הזרע אשר-לו ההבטחה והיא ערוכה על-ידי המלאכים וביד מתוך: 20 ואין מתויך לאחד אבל האלהים הוא אחד: 21 ועתה המבטלת התורה את-הבטחות האלהים חלילה כי אלו נתנה תורה שבכחה להחיות אז באמת היתה הצדקה על-ידי התורה: 22 אבל הכתוב הסגיר את-הכל ביד החטא למען תנתן ההבטחה אל-המאמינים באמונת ישוע המשיח: 23 ולפני בוא האמונה שמורים וסגורים היינו תחת התורה אלי האמונה העתידה להגלות: 24 ובכן התורה היתה אמנת אותנו למשיח למען נצדק באמונה: 25 אבל עתה אחרי אשר באה האמונה איננו עוד תחת יד האמן: 26 כי-אתם כלכם בני אלהים על-ידי האמונה במשיח ישוע: 27 כי כלכם אשר למשיח נטבלתם לבשתם את-המשיח: 28 ואין עוד יהודי ולא יוני אין עבד ולא בן-חורין אין זכר ולא נקבה כי כלכם אחד אתם במשיח ישוע: 29 ואם-למשיח אתם הנכם זרע אברהם ויורשים כפי ההבטחה:>>

nOway1

New member
שלום לך ..

אמר לנו ישוע: אני הדרך והאמת והחיים אנחנו מקיימים את עשרת הדיברות ..+ 7 מצוות נוח וַיְבָרֶךְ אֱלֹהִים, אֶת נֹחַ וְאֶת בָּנָיו; וַיֹּאמֶר לָהֶם פְּרוּ וּרְבוּ, וּמִלְאוּ אֶת הָאָרֶץ. וּמוֹרַאֲכֶם וְחִתְּכֶם, יִהְיֶה, עַל כָּל חַיַּת הָאָרֶץ, וְעַל כָּל עוֹף הַשָּׁמָיִם; בְּכֹל אֲשֶׁר תִּרְמֹשׂ הָאֲדָמָה וּבְכָל דְּגֵי הַיָּם, בְּיֶדְכֶם נִתָּנוּ. כָּל-רֶמֶשׂ אֲשֶׁר הוּא חַי, לָכֶם יִהְיֶה לְאָכְלָה: כְּיֶרֶק עֵשֶׂב, נָתַתִּי לָכֶם אֶת כֹּל. אַךְ בָּשָׂר, בְּנַפְשׁוֹ דָמוֹ לֹא תֹאכֵלוּ. וְאַךְ אֶת דִּמְכֶם לְנַפְשֹׁתֵיכֶם אֶדְרֹשׁ, מִיַּד כָּל חַיָּה אֶדְרְשֶׁנּוּ; וּמִיַּד הָאָדָם, מִיַּד אִישׁ אָחִיו אֶדְרֹשׁ, אֶת נֶפֶשׁ הָאָדָם. שֹׁפֵךְ דַּם הָאָדָם, בָּאָדָם דָּמוֹ יִשָּׁפֵךְ: כִּי בְּצֶלֶם אֱלֹהִים, עָשָׂה אֶת הָאָדָם. וְאַתֶּם, פְּרוּ וּרְבוּ; שִׁרְצוּ בָאָרֶץ, וּרְבוּ בָהּ. המצוות המנויות כאן הן: פרו ורבו מלאו את הארץ, כלומר על בני האדם להתפזר בכל העולם, ולא לשבת במקום אחד. שליטה של האדם בכל יתר הברואים "כל רמש אשר הוא חי לכם יהיה לאכלה" איסור לאכול את הבשר יחד עם הדם איסור רצח איסור אכילת אבר מן החי אבל בתלמוד מופיעה רשימה שונה של שבע מצוות בני נח עבודה זרה: איסור עבודת אלילים ברכת השם: נאמר בלשון סגי נהור - זהו איסור על קללת שם האל שפיכות דמים: איסור רצח איסור גילוי עריות איסור גזל איסור אכילת אבר מן החי (יש להרוג את בעל החיים לפני שאוכלים אותו) מצוות דינים: הקמת מערכת משפט וצדק ....................................................................................................... כמו שאמרה המנהלת כולם שייכים לפה .. אבל יש סתירה .. היא לפי המסורת הנוצרית, התעברה מרים מרוח הקודש ולכן נותרה בבתוליה. בתום הריונה ילדה את ישוע. בעת התעברותה, גם אלישבע קרובתה שהייתה עקרה זכתה להתערבותו של רוח הקודש והרתה. לימים תלד זו בן שיקרא יוחנן המטביל, והוא אשר יכריז כי ישוע הוא המשיח.
הגישה ראשונה טוענת שלפני הריונה הראשון, לא התקיימו יחסי מין בינה לבין בן אנוש, אולם, מבחינה פיזית בתוליה אבדו עם לידתו של ישוע . כמו כן לישוע היו אחים נוספים שבן אנוש היה אביהם ולכן נאלצה לבסוף גם מרים הבתולה לקיים מגע מיני כדרך כל אשה.
הגישה השנייה טוענת שמרים נותרה בבתוליה כל ימיה וכמו שרוח הקודש התערב בהריונה כך התערב כדי לשמור את בתוליה, אף שנאלצה לקיים מגע מיני וללדת ילדים. אף טוענים שהתנזרה כל חייה, ומסבירים כי אחיו של ישוע לא היו אחיו הביולוגיים כי אם אנשים קרובים לו שנקראו אחיו על שום קרבתם אליו .. אם יש לך עוד שאלות תשאל ואל תתבייש ..

למעלה