א ו ר ק ה

א ו ר ק ה ../images/Emo4.gif

אז זהו זאחרי כל הסופרלטיבים גמני סרתי לאורקה אמש ומעניין שתמקום ראיתי מאז נפתח בנחלת בלילות שדילקתי שם בין הפאבים ומעולם לא... אז לקחנו מקום ליד החלון ככה די בצד אולי מדי בפינה ככה לא יודע ליד החניה של המכוניות הרגשתי מלצרנו היה חביב קשוב וערני ועשה עבודתו נאמנה המקום נעים אבל לא בשביל זה באנו אז.. האוכל האוכל איך לומר לא שהיה רע לא נהננו אבל ציפיתי ליותר להרבה יותר ומכך שהתאכזבתי לא היה לי וואוו מאף מנה לא יצאתי מארוחה של שתי מנות ראשונות שתי עקריות ושתי אחרונות ואמרתי: המנה הזו היתה 10 גם לא יצאתי בהרגשה שבקרוב אחזור חייב לומר שהבישול איכותי שחומרי הגלם איכותיים שהיו כמה יציאות מעניינות שניכר שיש רצון וכוונה להפיק משו אחר משו שונה אבל אחרי כל מה ששמעתי ציפיתי ליותר אולי אישי לא יודע בעצם אוכל טעמים העדפות ואיך הוא מרגיש בפה שלך מאד אישי ואני אישית אני לא התחברתי למקום ויותר מדוייק לומר.. המקום לא התחבר אלי לפתיחה לחם עם שמן זית וזעתר טובים כמה פרוסות שאור ומאפה פלעצל עבה וחמוד מאד שיעשענו תחך ולעבודה הרביולי חלמון דמיינתי חלמון נקי שאוכל לטעומותו והמנה היה בה כל כך הרבה גבינה (ונאמר לי שגם בשר סרטן) מתחת לחלמון שזה השתלט לחלוטין בכלל יש לו נטיה לגבינות לשף אז אני אישית דמיינתי אחרת את מנת הדגל ולאחר שהחלמון נעלם לי בשניה שבצעתי תרביולי.. המנה נגמרה בעיני ריזוטו מוריל אז היו רק שתי מוריל במנה רק ושוב אישי ריזוטו פטריות כבד נורא יציקתי ואני מעדיף ריזוטואים קלילים יותר ים תיכוניים יותר מרעננים יותר גם כך ריזוטו הוא יציקה אבל שוב זה טעם אישי לומר שהריזוטו היה עשוי אלדנטה ושהכל היה כהלכה הטעם שלי שונה שלי עיקריות לקחנו שני דגים אגב רציתי להזמין את מנת נתח הקצבים אבל לא נשאר אז.. דניס בנייר פרגמנט שינו את המתכון והצירוף עם אצבעות הבטטה כבר נמוג על הדניס בחרו לשים גבינה פטה והמוווווווון זעתר מיותר לחלוטין ולא מתאים לטעמי (במיותר.. הדגש לגבינה) הדג היה טוב מעט מעט עשוי מדי יכל להוציא אותו מהקומבי כמה דקות קודם הניוקי שבאו ליד לא היו שוס והפריע לי שזה היה נקניק ניוקי שחתכו אותי ולא צורה אישית לכל אחד בקיצור אכלתי כבר דניסים עשויים טוב יותר כדג והמתכון עם הגבינה והזעתר לא הולם דג לטעמי האישי הדג השני היה מוסר מעושן על מצע ירקות שורש מוגש בסיר ברזל היה טוב מאד מנה טובה הדג היה טרי ועשוי מדוייק העישון היה קל ולא העמיסו על הדג רטבים ותוספות מעיקות ירקות השורש היו טעמים להפליא חייב לומר שדגים עבורי זו מנה קלה ושתי המנות שאכלנו היו מנות דג כבדות מאד מאד גם צורת ההכנה וגם התוספות פחות אהבתי רציתי נורא לטעום תניוקי הממולאים בכמהין אז הביאו לנו בנפרד גמתזה והיה אכזבה מרקם הניוקי נימוך מדי והרוטב שהיה על בסיס צימצום בלסמי השתלט לחלוטין את הפנים לא הרגשתי כבר זו היתה מנה של בלסמי מרוכז אכזבה אחרונות הזמנו מעין מרקיז על בסיס מסקרפונה על קוביות אננס לא גליק בלשון המעטה כיוון שחגגנו הביאו לנו עוד מנה אחרונה עחה"ב על בסיס מסקרפונה (קרם קפה) היא היתה טובה יותר אבל אם כבר יוזמים ומביאים מנה שניה למה מאותו סוג עם אותו מרקם וטעם מנה טובה לא נפלתי מהכסא זהו ככה בכמה מילים בסך הכל בעבור 390 שקלים כולל כוס יין אחת ופלגרינו גדול לפני טיפ תמורה טובה אבל.. אחרי הסופרלטיבים הציפיה היתה גבוהה מאד והתאכזבתי בהחלט יכול להיות שאם הרף היה נמוך יותר הייתי מעריך אחרת ברף הזה של מסעדנות בארץ מסה קלואליס ורפאל הן מסעדות שהנאתי בהן היתה גבוהה יותר ואם כבר דגים קלואליס ככה אני טעמי

ננה f

New member
בהתחלה הרגשתי שזו אני

שחירבה לך את ההנאה. ואולי באמת ככה. הרמתי לך ת/רף גבוה מדי. אז אני מצטערת, כבר ומראש. בטח בערב הזה. סליחה. *השולחן, אולי לבד היית בוחר אחר. המלצתי לך כמו שאני אוהבת, בצד ולבד -:) *טעמים-ראשונות... אתה אוהב דג נקי וטעמים קלילים, המסעדה מטבח שף מתבסס על צרפתי, הייתי צריכה להדגיש לך את המנות הקלילות יותר. בהחלט טעות שלי. לדוגמא... הקרפצ'ו קס"ז היה עובר אצלך ללא ספק בראשונות. במקום הריזוטו, היה מתאים לך מאוד לנסות ת'מרקגבניות עם הקלמארי. הדג המעושן נשמע מסקרן. לגבי הנייר, אני מסכימה שזו לא אותה מנה בכלל. *לאחרונות- המלצתי על הקינוח של הכנאפה וניל. ובמפורש לא (נדמה שזו היתה שיא שאמרה גם לא ...) על הקינוח ה"חדש" עם האננס. *הקרם קפה בהחלט מנה טובה. ולגבי ההערה, לויודעת. אולי. על תשורה לדעתי אומרים חןחן וזהו, בלי לבדוק ת'שיניים מאידך אני לא סייסת וזה לא סוס. שוב, סוררררי הרבה מזלטובים ובכ"ז איחולים מקרב לב ננה

ננה

נכון שכשאומרים לי המסעדה הכי טובה בארץ אז בונים ציפיה זה טבעי כשאני בא עם אמירה כזו אני מאאאאד ביקורתי לא תמיד אני על קל באוכל אבל כשמדובר בדגים בהחלט דווקא הכנאפה דיגדגה לי אבל האיום בעשרים דקות הכנה הבריח אותה כי כבר היינו מתים ללכת וכל הרצון לקינוח בא לא ממקום של רוצים אלא ממקום של סקרנות ותיסלם על ה"לויודעת"

ננה f

New member
אני משתפרת...

אני אמרתי משו על המורה? אני???? יאללה אל תקרע אותם קומפליטלי... חגים שמחים

ח ר ו ב

New member
מזל טובים הרבה יא חליל..../images/Emo48.gif לחיים

מבין אותך. גמני בפעם ה 1 לא נפלתי. גמני חושב שערן עובד עם יד קשורה. ולמרות זאת. נראה לי שצריך פעם שניה.. בהמשך.. מגיע לך ולה הזדמנות נוספת. עיסקית צהריים מתישהוא , אחרי רחל. ברכות, חרוב.

ננה f

New member
נדאג לכם רבותי

ולו רק לכפר... עוד אפשר , לא?
אחרי רחל. הכל אחרי רחל. ויש לי עוד תוספת לרשימה...

Merav B R

New member
סורי, לא מסכימה עם השורה התחתונה

שלך. נכון שעל ענייני טעם לא מתווכחים אבל אני באורקה נהנית כל פעם מחדש. אולי זאת בחירת המנות שלכם שלא מיצתה את הטוב ביותר של שטרויטמן... לדעתי אין מה להשוות לרפאל ה- over-priced לרמתה רק כי מתקבצים בה שועי עולם (או לפחות שועי ישראל) או למסה שהסגנון שלה שונה בתכלית...

מיצמיצ69

New member
גם אני ציפיתי ליותר

אמנם בערב בו אכלתי שם, לפני כמה חודשים, שרויטמן בכלל לא היה, אבל איך שהוא כלום לא הפיל אותי מהכיסא (חוץ מהקינוח עם החציל שהיה מעניין מאוד) אני איתך בעניין הריזוטו- מעדיפה ריזוטו יותר אווריריים ופחות כבדים כמו של דאדא ז"ל. המורל פה לדעתי ללא ממוקסמת. השרות אכן מקסים שם. חביב מאוד וסופר מקצועי. שמת לב איך כל הערב הטבחים חוצים את הכביש?? יש להם מטבח הכנות בצד השני של הכביש זה קצת הטריף אותי לראות אותם רצים עם מגשי ענק.......................חוצים, חוזרים, חוצים, חוזרים. תודה על הדיווח!

ננה f

New member
זה מה שמטריף אותך? הטבחים?

אם השף שם או לא זה ממש לא אמור לשנות. תאכלי שם כמה פעמים לפני שתחרצי דין מתלהם. מעבר לכך...את צמחונית, לא ? מה ציפית שיפיל אותך? הדגים פירות הים או הבשר? פייר... קשה לי לקחת את הביקורת שלך ברצינות. להשוות בין דאדא לאורקה? מורל לא ממוקסמת? בחייך...

למה מתלהם?? זו דעתה.

נאמרה בצורה מאד עניינית ואסרטיבית. וכן, טבחים החוצים את הכביש עם מגשי אוכל במה שנקרא "מטבח שף", זו לא מציאה גדולה.

מיצמיצ69

New member
אם מישהו התלהם - זו את

כן, הפריע לי לראות כל הזמן את הטבחים רצים (פחדתי שידרסו..באמת) אכלתי שם פולנטה, ריזוטו מורל וגם טעמתי מהניוקי הממולאים בכמהין של בן זוגי לארוחה מסעדה ברמה הזו צריכה שגם המנות הצמחוניות הבודדות שלה יפילו מהכיסא אכלת פעם בדאדא ז"ל שאת משמיצה אותה? אכלתי שם פעמיים וכל מנה היתה בינגו. מה שלא קרה באורקה.

ננה f

New member
../images/Emo140.gif

כן מיצמיצ. אכלתי גם בדאדא. יותר ממך. לצערי היה רע לתפארת. מהפרזורה ועד המזון. מה שכן השרות היה חביב ונאה עד מאוד.
הפולנטה היא תוספת, המותאמת למנה מבחינת וליד החלבונים והרטבים הידועים. לא מנה העומדת בפני עצמה. וככלל - תפרידי את המרכיבים ותפרקי אותה לגורמים בניפרד- ואין לך קנה מידה לשפוט את המנה. אני במקומם לא הייתי מאפשרת בכלל גמישות בפירוק המנות. אני מתפלאה שהם הסכימו. ברור שתוספת המגיעה לבד ללא הרוטב התואם מפספסת לגמרי את מה שהשף בנה. אכלתי את הריזוטו מורל שלו, ואכלתי בעוד כמה מקומות על פני הגלובוס. לא רק שאין לו במה להתבייש, הריזוטו היה אחד המעולים שטעמתי. בוודאי לא מדוגם, אם התכוונת למנה קמצנית, אז היא לא. הניוקיס באמת לא לטעמי, גם. האספרגוס בחמאת פרמזן היה טוב. הוחלף במנה חדשה, מפתיעה של דג ברוטב מקדמיה. עוד טרם היה לי הכבוד לטעום. דווקא אם משהו לא מאוזן שם בתפריט כרגע, זה דווקא עניין האי בשר בראשונות. ננה

Merav B R

New member
וואלה,

כשהיא הגיעה עם השגות על המנות הצמחוניות בקופי בר שתקת
מה שם היא ציפפה שיפיל אותה - הדגים, הבשר או פירות הים? בחייך...

ננה f

New member
האמת?

הייתי שלשום בק.נ. והיה כמעט מושלם. ענק מבחינת האווירה הכוללת.אמביאנס - זה המונח הטרנדי? בסדר מבחינת המזון. לא פחות. לא גורמה. זול מבחינת התמורה, בהחלט. אדיב ואלגנטי ביותר מבחינת השרות. יש צורך בשיפצוץ השירותים בדחיפות. היה ים של מקום לשתי עגלות ועוד... עוברים ושווים וגם שוות. לא היה צורך להקים איש מהכסא כדי לשבת לקום ללכת ולחזור. קסם בסטייל. באמת. כדאי לך לנסות. ולגבי ההערה,
את באמת רוצה שאעיר על כל דבר , כל הזמן, לכל אחד ?

למעלה