א-ג-ר-ו-ף מ-ק-צ-ו-ע-נ-י

onidin

New member
לא אומנות לחימה???../images/Emo151.gif

אני לא יודע באיזו אומנות אתה עוסק אם בכלל, אבל מתי בפעם האחרונה עמדת מול לוחם מואי תאי=איגרוף תאילנדי בשבילך,וחטפת ממנו סידרה קטנטנה שכללה מגל ללסת ,מוואשי מימין low kick משמאל וקינחת באפריקט ..ועדיין נשארת לעמוד ??? עד שלא תעמוד 3 דקות קצרות-אבל נורא כואבות בזירה מול לוחם כזה אל תצא בהצהרות-הכנס לדוג´ו הקרוב לביתך ונסה קח שבוע חופש קודם -אתה תהיה זקוק למנוחה,אגב גם החלקה אומנותית על הקרח היא אומנות וספורט,כמו גם שחייה צורנית ,ועוד ועוד, מי אדוני שיחליט מה אומנות וספורט ומה לא? ..אז מואי תאי לא נמצא ברשימה האולימפית, אך עשה כבוד ל60 מיליון תאילנדים מקוריים ולעוד מיליוני אוהדי\מתאמני השיטה-הספורט האומנותי.אני אתייחס לדבריך כפליטת פה אומללה שנובעת מחוסר ידיעה\התמצאות ואפרופו פליטות פה:"אונות לחימה שהיא..."בטח התכוונת לאומנות,פרויד כבר היה חוטף איתך שיחה אומנותית\ספורטיבית קלה. בריאות ותובנה לנחש הלבן.

zoti

New member
אגב

איגרוף תאילנדי עומד להכנס לרשימה האולימפית. מדברים על זה כבר הרבה זמן. קודם כל בתור ספורט ראווה ואח"כ בתור תחרות מן המניין. בדיוק אותו מסלול שעשה הטאיקוונדו. ONIDIN, נראה לי שנעלבת. בא נלך לכסח אותו

NetGangsta

New member
גם אם הוא ייתן לי קנגרי לביצים...

זו לא אומנות לחימה! יש אומנות, יש לחימה ויש אומנות לחימה. אגרוף זה לחימה! אני לא רואה כאן שום תורה/תאוריה, הסטוריה, לוגיקה מסויימת בקרב. המטרה היחידה - לפוצץ את הפנים של היריב ולהנות!

zoti

New member
עוד מומחה

איגרוף זה לא אומנות לחימה ? אין תורה ? תאוריה ? היסטוריה ? למה ? כי לא המציאו את זה נזירים במנזר שאולין ? כי אין בזה צ´י ? לפוצץ את הפנים ולהנות ? איגרוף זו אחת מאומנויות הלחימה הקשות ביותר. מגע מלא. אימונים מפרכים. לגבי היסטוריה הייתי ממליץ לך לבדוק את הלינק.

bizhar

New member
מה ההתעקשות על המונח אומנות?

איגרוף זו אומנות כפי שריצה אולימפית, קפיצה או שחייה הן אומנויות. לכל המקצועות הנ"ל ישנה היסטוריה ותאוריה מקיפה הכוללת מחקרים מדעיים במגוון תחומים. האם זו אומנות? על פי המילון אומנות היא פשוט מקצוע ולכן ההגדרה מתאימה. אני חושב שהפרשנות שניתנת כאן לאומנות לחימה היא מעבר לטרמינולוגיה המקובלת ואם ניקח גורמים נוספים כמו בריאות,רוחניות, פילוסופיה עמוקה או עיסוק לשם העיסוק (מקביל אולי לאומנות טהורה) אזי איגרוף או ריצה אולי כבר לא נכללים בהגדרה כזו. מיתר היא הבלשנית פה בפורום. אולי תאירי את עינינו? מיתר?

אם כך -

אז גם אחד שכל החיים שלו היה בכלא והלך מכות, יבוא ויכניס לך פיצוצים לפנים הוא אומן לחימה??? אם מישהו בא ותוקע בך - לא שלוש מכות לפנים - אלא שלושה כדורים בבטן מרובה קלצ´ניקוב, ומאשפז אותך לחודשיים הוא אומן לחימה??? אין לי שום דבר נגד זוג כזה או אחר של איגרוף - אבל בשורה התחתונה: לא כל מי שיודע לתת מכות נכלל בהגדרה של אומן! (וזה מה שהשתמע מהודעתך).

WhiteSnake 85

New member
יפה

לא חושב שיכולתי לומר זאת במילים יותר טובות... וגם מוסיף-אומנות לחימה לא באה ללמד אותך ללכת מכות (ובכלל העיניין של ההגנה העצמית הוא חלק ממנה ולא האומנות עצמה). ההגנה העצמית באומנות הלחימה-זה הלחימה. האומנות הוא במורשת, במסורת, בכבוד בחוויות-דברים שלא תוכל למצוא באיגרוף. ועוד דבר לאלה שדיברו על קליעה למטרה עם חץ וקשת יש כזאת אומנות לחימה עתיקה ביפן ויש בה עיניין של מסורת,כבוד...

RN27

New member
אגרוף

האם מישהוא מכיר מועדון לאיגרוף באיזור השרון? הכוונה למועדון או מאמן העוסקים רק באיגרוף.

למעלה