א-ג-ר-ו-ף מ-ק-צ-ו-ע-נ-י

א-ג-ר-ו-ף מ-ק-צ-ו-ע-נ-י

ל כ ל ה מ ע ו נ י י ן !!!!! נפתחה קבוצה של אגרוף מקצועני PROFESSIONAL BOXING בהדרכת מר שלמה ניאזוב בעל ניסיון של 25 שנה בזירת האגרוף. השתתף באולימפידת לוס אנג´לס. בעל קריירה פוריה באיגוף מקצועני בארה"ב. שופט בתחרויות בן לאומיות של אגרוף. בית ספר "העמית" מתחת לאולם הספורט רחוב´ מנחם בגין פינת בן גוריון, ראשון לציון. ימים ג´ - ו´ לפרטים 052-586250 ; 057-303197 למי שבאמת חושב ללמוד אגרוף בלבד! זה האיש המתאים ללמד!

safi18

New member
שאלה בקשר לחוג איגרוף:../images/Emo35.gif

האם גם נשים בשנות ה-30,כמוני, יכולות להצטרף לצורך אימון גופני והעלאת הכושר? כי אם כן-ארצה להתאמן,כחובבת בלבד. תודה.(אני מתלבטת בין זה,לבין סגנון הלחימה-המשולבת,שבה אני רוצה להתחיל השבוע)

WhiteSnake 85

New member
???????

כאן זה פורום אומנויות לחימה הקשר בין איגרוף(מקצועי,תאילנדי,שיכור...כלשהו!) לאומנות לחימה הוא?

WhiteSnake 85

New member
למה?

סיבה אחת פשוטה-אין שום צד אומנותי... אתה בא לאימון,מתלבש במה שאתה מתלבש(בגדי אימון),עושה חימום ועושה קרב. לפעמים אתה לא עושה קרב אלא חובט בכריות\אנשים אחרים\שקים וכו´ לעומת קראטה\אייקידו\ג´יוג´יטסו\קונג-פו ועוד המון המון שיטות; ששמים דגש לא על קרב אלא על הבנה של המסורת וכל אומנות בפני עצמה מפתחת פן מסויים באדם-מה שאיגרוף לא עושה(חוץ מאולי לפתח את הפן שרוצה גביע חדש על המדף כל חודש ותהילה). איגרוף תאילנדי הוא בדיוק כמו איגרוף-אין כבוד,לא תמיד יש משמעת,אין היסטוריה,זהו ספורט טהור. רק שבמקום חבטות בלבד כמו באיגרוף רגיל, יש גם בעיטות נמוכות...

ועוד איך יש צד אומנותי...

האם אתה מסוגל לבעוט???, ולתת מכות כמו מתאגרף תאילנדי???? לזוז כמו מתאגרף??? להתחמק כמו מתאגרף??? האם אתה מסוגל לספוג מכות שמתאגרף סופג??????? אני בטוח שלא... אתה יודע למה...?? כי זאת האומנות ללמוד את כל הנ"ל... אני רואה מתאגרף שעושה את כל הנ"ל מושלם והוא בעיני ה-א-ו-מ-ן

לא שאני מסכימה עם הנחש

אבל אני גם לא מסוגלת לרוץ מאה מטר בפחות מעשר שניות, זה לא הופך את הריצה למרחקים קצרים לאומנות. בכל אופן, לא השתכנעתי שיש צד אומנותי באיגרוף, אבל אני משוכנעת שזה אינו קריטריון מספיק לפסילת האגרוף מלהפוך לאומנות לחימה. אלא אם כן מתחילים לפשפש בציציות ולהבדיל בין אומנות לחימה לשיטת הגנה עצמית. ואם כן, אז בכל מקרה הפורום נועד גם לדיונים בשיטות הגנה עצמית...

zoti

New member
הנה הקשר

איגרוף ואיגרוף תאילנדי הם אומנויות לחימה לכל דבר. סריגה - לא ! איגרוף - כן !

אגרוף מקצועני - תגובה

אגרוף מקצועני הוא אומנות לכל דבר.... האומנות היא להתחמק, לתזמן, לתת מכות מדוייקות וקטלניות, לדעת להטיש את היריב במכות סרק ובמכות מדוייקות. להביא את הגוף לרמה של יכולת ספיגת מכות .... ומי שיכול לעשות כך הוא אומן לכל דבר..... ומי שאומן לחימה באגרוף גם מרווח המון המון כסףף... להזכיכם שיש בזה מליוני דולרים... לגבי הגברת שמעונינת להתאמן באגרוף.... בהחלט את יכולה ! ואפילו זה רצוי לאישה לדעת להרביץ מכות שצריך!! זה יתאים לך מאוד משום שזאת לא קבוצה תחרותית אלה לשם לימוד הגנתי בלבד!! בברכה,

האומנות שבמכות.

לא יודע לגבי איגרוף תאילנדי - כי שם יש לא מעט מסורת וטקסיות, אך איגרוף הוא לא אומנות (בעיני). כדי שנתינה וקבלה של מכות תחשב לאומנות (ואני לא מדבר על הצד הפילוסופי-רוחני), צריך שיהיה בזה יותר מסתם מכות: הבנה וניתוח של התנועה, נסיון להגיע לשלמות בביצוע התנועה, הבנה ויישום תנועה אחת לעוד תנועות. בכל אומנויות הלחימה (ואני מתכוון לאומנויות), המכות הם לא רק להגנה עצמית או לחישול, אלא יש התמיד הבנה ופיתוח של התנועה, נסיון להבין מה עומד מאחוריה ושאיפ להגיע לתנועה המושלמת (דבר שלוקח שנים רבות וארוכות). זה מה שהופך רצף של מכות לאומנות!

idv

New member
אולי ננסה להגידר אומנות לחימה

בהנחה שלא עשו זאת כאן בעבר

להגדיר אומנות לחימה... קשה.

וכשאני אומר "קשה", אני מתכוון שניסינו את זה כאן יותר פעמים משאני יכול לזכור, אבל למסקנה סופית שתהיה מקובלת על כולם לא הגענו... ההגדרה שמקובלת עלי לא מקובלת על אחרים, ולהיפך. בגדול, כלומר ב ג ד ו ל , אמנות לחימה זה כ דבר שקשור/דומה ללחימה, החל מאיגרוף, עבור דרך סיוף מערבי, איגרוף, היאבקות, שיטות הגנה עצמית למיניהן, וכלה בסומו וקשתות יפנית. את כל הנ"ל, יש המחלקים ל-3 (כמו כל דבר ב...): 1. שיטות של ספורט לחימה 2. שיטות של הגנה עצמית 3. שיטות של פיתוח אישי למיטב ידיעותי, תמיד תהיה מידה כלשהי של חפיפה בין הקטגוריות, כלומר אין אף שיטה שיושבת אך-ורק באחת מהקטגוריות, בלי שום "פזילה הצידה". אם אתה רוצה לנסות להגדיר אמנות לחימה, אני מציע להתחיל מחיפוש בפורום. עסקנו בזה כאן הרבה, חבל לא להשתמש במה שכבר נכתב.

WhiteSnake 85

New member
אני נאלץ לחלוק עלייך שנית

אתה אומר 2 דברים הפוכים לגמרי: אונות לחימה שהיא ספורט לחימה? ממתי? טאי-צ´י למי שלא יודע הוא אומנות לחימה(נקודה),זהו גילגול ארוך מאוד של מכות וחבטות שדומות לקונג פו שהפכו למעיין "מחוות", היכול אתה לקרוא לטאי-צ´י ספורט לחימה? זה שג´ודו הופך יותר ויותר לספורט לחימה ומאבד מערכייותו בעולם המסורת (וקראטה שמתחיל ללכת בנתיב הזה גם...) זה דבר אחר-זוהי אבולוציה שלמה. אבל איגרוף(תאילנדי או אחר) מעולם לא היו אומנות לחימה, כמו שטאי-צ´י מעולם לא יהיה ספורט לחימה.

בבל"ת.... (בלבולי ביצים)....../images/Emo5.gif

אגרוף תאילנדי הוא אה אה אומנות לחימה .... אומנות לחימה/ אומן לחימה זה אותו הדבר.... האם אתם יכולים להגיד על אדם שאתם מתלהבים ממנו שהוא אומן לחימה אבל שהוא לא מתאמן באומנות לחימה???? כשכוש בלבוש.... בקיצור מה שאני מנסה להעביר כאן ותבינו טוב... לא משנה השיטה לא משנה העיסוק.... כל שיטה אפילו אפילו מנתח מוח הוא לפי דעתי אומן "לחימה" אבל בתחום שלו.... כל אחד העיסוק שהוא עוסק בו שנים רבות ומפתח מיומנות רבה רק לדוגמה המנתח נלחם במוות בדרכו שלו....

idv

New member
אומן לחימה הוא

אדם שמתעסק בלחימה וזהו. מנתח מוח שיכול להיות הראשון בתחום שלו המוצלח והמומחה הגדול ביותר יהיה אומן בתחומו - ניתוח מוח - לא לחימה. כמו שהסנדלר הגדול ביותר הוא סנדלר ולא אומן לחימה. אפשר להתווכח אם אגרוף ספורטיבי הוא אומנות לחימה או לא ומכאן אם מתאגרף הוא אומן לחימה או לא אבל מנתח מוח הוא עדיין מנתח מוח בלבד. לדעתי כמובן

זה לא מה ש*אני* אומר, ציטטתי אחרים.

את דעתי אשמור להזדמנות שיהיה לי יותר זמן לכתוב, אבל כן אגיד כאן שלדעתי מעט מאוד שיטות הן באמת אמנויות לחימה שלמות. לענין שאלתך: ההגדרה הנ"ל היא המרחיבה והכוללנית ביותר. זה לא אומר שהיא תמיד נכונה, אבל "אם זה נראה כמו ברווז, הולך כמו ברווז ונשמע כמו ברווז - אז זה לא צפרדע, זה ברווז. אגרוף - תאילנדי או מערבי - קשורים באופן ישיר ללחימה, והעוסקים בהם מהווים יריבים קשים מאוד לרוב העוסקים באמנות לחימה. כך בדיוק גם היאבקות, וגם סיוף מערבי, ואפילו קליעה למטרה - בקשת או בנשק חם. אז הם ספורט לחימה בלי "אמנות"? שמעתי על מורים לאגרוף שמלמדים את תלמידיהם לא רק להתאגרף, אלא להיות בני אדם. שמעתי את אותו הדבר גם על מורים היאבקות. סיוף מאוד מדגיש את הצורך במשמעת, באימון, בשליטה עצמית, בהערכת היריב... ושמעתי שיש גם מורים שמלמדים ההיפך, אולי במספרים יותר גדולים. זה לא פוסל את הטובים. יש ענין של השפעה הדדית: כשם שהג´ודו הולך והופך ל"היאבקות יפנית" (על משקל היאבקות יוונית-רומית), כך מופיעה פתאום שיטה כמו "קיק-בוקס אירובי"
מצד אחד, ומורים לשיטות כמו איגרוף והיאבקות מדברים על כבוד לאחר ושליטה עצמית, מצד שני - ואני לא אומר שזה לא היה גם קודם, אבל אולי זה פחות הודגש. אבולוציה, בקיצור. טאי-צ´י לעולם לא יהיה ספורט לחימה? אבל יש תחרויות בטאי-צ´י, גם בקאטות וגם בפושינג-הנדס. מדברים אפילו על הכנסת פושינג-הנדס לאולימפיאדה שתהיה בבייג´ינג, ואולי זאב יוכל להוסיף על כך. הדברים אינם חד-משמעיים. זה עושה אותם יותר מעניינים, לא?

idv

New member
פושינג הנדס באולימפידה?

זה לא אמור להיות תרגול של שניים ביחד ללא עניין של ניצחון והפסד (מה שדי מוציא את עניין התחרות מהעסק)?

זה בדיוק הענין

אפשר להפוך כל דבר ל"תחרותי", ואפשר להפוך כל דבר ל"לא-תחרותי". שמעת על תחרויות יופי? מה תחרותי ביופי? תחרויות בישול? אתה באמת רוצה עוד דוגמאות? בכל שיטות הקראטה, קיימות תחרויות על קאטות. (אם אני טועה, תקנו אותי - קראטה לא התחום שלי) בקיודו, "דרך הקשת" לזן, יש תחרויות. אז גם בפושינג-הנדס יש תחרויות... זה לא אומר שאני חייב ללכת להתחרות.

למעלה