א גיטע שאבעס אלע יידן

48aviad48

New member
חרדים בתעשייה

התחלתי סופסוף לעבוד..ומזה קשה לי(תרתי משמע..) הקטע עם נשים שעובדות איתי..יש מישהו שהיה בסיטואציה הזאת ?

סוף סוף הפכת לבן אדם נורמלי

מה קשה בעבודה? אתה חופר בורות עם טוריה בשמש?
בעניין הנשים...זה הכיף לראות גם אותם ולא כל היום שחור לבן.תגיד תודה.

היי

שמי א׳
בן 24 פרוד
בגיל 18 התחתנו יש שני ילדים
אכשיו אני מרגיש בודד אין לי קשר משפחתי
האנשים החרדים מסביבי לא מבינים מה אני מבלבל במוח
ורוצים שאני ׳נורמאלי׳ להתפלל ללמוד וכו
נמאס לי מכל הסיפור ההיסטורי הזה שנקרא יהדות
אני מקווה שפה אני יכול למצוא חברים/ות
שאני לא יגיע להתאבדות סמים או כל דבר אחר שיהרוס לי את החיים סופית
באהבה אל כולכם
גוט שבת

אתה בגיל של הבן שלי

מזעזע. יחד עם זה אתה רק בן 24 אתה צעיר החיים לפניך

קודם כל לנשום עמוק

אתה ילד בן 24 ויש לך אחריות על 2 ילדים נוספים כך שאתה צריך למצוא דרך לחיות חיים ומאושרים ולעשות הכי טוב עבור הילדים שלך כדי שגם הם יהיו מאושרים.

דבר ראשון - לפחות לעת עתה, אין יותר ילדים. לא יודעת אם תוכל להשיג שיתוף פעולה עם אשתך, אבל אם היא כזאת סגורה ופאחנוקטע היא לא תשים לב אם תשים קונדום
אז גש לבית מרקחת....

תפסיק לבלבל לאנשים חרדים שמסביבך כי הם עצמם לא ממש יודעים למה הם כמו שהם. התשובה שלהם הכי נכונה תהיה כך עשו לפני וכך אני עושה. למה לי להפעיל את המוח שלי אם אני יכול שלא לעשות את זה? מלבד זה, שלא כיהודים שהדת שלהם מתחילה ומתבססת על שאלות, הרי שהחרדים לא ממש טובים בזה.

לא יודעת מה המצב שלך, האם אתה חסידי? ליטאי? (סביר להניח לסיד, רק הדפוקים האלה מאמינים שלחתן ילדים בני 18 זה בסדר) איך מערכת היחסים שלך עם אשתך? האם גם היא באותו ראש כמוך?

קח לך פרק זמן למחשבה ובדיקה בלי רגש. כלומר - תמשיך להרגיש בדברים הטובים שבחיים שלך, תהנה מהילדים שלך, מהחברים שלך, מאשתך, מהאביב והפריחה. באשר לשאר - תתחיל ללמוד, לבדוק, לא מנקודה שלילית (נמאס לי מכל הסיפור ההיסטורי וכולי) אלה משאלות אמיתיות כמו - מה באמת למדתי במהלך החיים שלי? האם חשוב לי ללמוד מהי יהדות על באמת ולא כפי שהחרדים מציגים אותה? האם אני מאמין באלוהים? האם להאמין בו פירושו גם ללבוש שטריימל ולהימנע מלאכול אורז בפסח? האם אני יכול לחיות כאנוס? האם ישנה אפשרות לבחור מסגרת חיים אחרת?

כל אלה שאלות שאתה יכול לקבל עליהם תשובות ולכוון את החיים שלך בהתאם לתשובות. אין לך שום סיבה למהר לשום מקום. אתה באמת עדיין ילד....

בהצלה רבה לך!

למעלה