תראה כמה כיף להיות מנהל. רציתי לערוך את המענה שלי ולא הספקתי
אז הנה אני מעתיק הכל מחדש ואמחק את הישן... חחח
אני מנסה לעקוב אחר התאור שלך...
אז במקום לשים את הזרעים על רשת מאווררת, אתה שם נייר שהוא אפילו לא סופג, אלא
סוג של נייר פרגמנט. באופן זה, אתה מבטל את אוורור הזרעים שאמורה להעניק הרשת.
וכן. אני בהחלט מבין את ההסבר שלך בנוגע לאחיזת השורשים ברשתות, בעיקר אם ולאחר
שהשורשים מגיעים גם לרגע בו הם מסתעפים מתחת לרשת.
ונשאלת השאלה, האם חוסר האוורור הזה הוא שורש הרע, או שהעובש מגיע מהאוויר
(וכך זה אכן קורה, כשיש לחות ויש לעובש על מה להיאחז), או שהעובש בא "מראש"
עם הזרעים? עובדה היא, שכל מזון שתשאיר (אפילו במקרר) לאורך זמן "יגדל זקן".
אז.... העובש קיים כנראה "בכל מקום", כולל גם על קירות לחים.
יש גבינות שמכילות עובש במתכוון והוא מהווה חלק ממרקם הגבינה, ובאותה מידה,
קראתי כתבות נוראות על עובש, שהוא אלרגי, שהוא פוגע בריאות ושהוא רעיל. אז היות
שמעולם לא חקרתי את הנושא לעומק, איני יודע כמה סוגי עובש יש והאם אכן קיימים
זנים שונים של פטריות שכאלה... והלוא מצד אחד, גם הפניצילין הוא תוצר של עובש,
וכשאלכסנדר פלמינג גילה את הפניצילין, הוא נוכח שעל תושבות חיידקים שגודלו על אגר אגר
'שהעלה זקן',,, חדלו החיידקים להתקיים בדיוק באזורים שבהם צמח הזקן.
אז ככה הוא גילה, שבעובש יש חומר שהורג את החיידקים, והנה, הגאון העלה על דעתו
רעיון, שאם יטפל בחיידקים שפגעו בבעלי חיים בעזרת אותו פניציליום שיצרו העובשים,
הוא יצליח לרפא את הזיהום הבקטריולוגי. וזה עבד, והוא זכה לקבל על זה את פרס הנובל.
ולגבי המשפט האחרון שלך? מה זה "אשטוף, אסנן את כל הזרעים ואסחט"? תסחט
שורשים שהיה עליהם עובש? הלוא ככל שתשטוף, לא תיפטר ממנו או לפחות מנבגיו....
לא עדיף שלפחות את החלקים הנגועים תשליך? והלוא בזרעים עצמם כבר אזל המזון.
הכל הפך זה מכבר לנבט או לשורש, וכל שנותר מהזרע עצמו זה מעט סיבים תזונתיים אם בכלל..
והנה ראיתי גם את הסרטון. ממש הזכיר לי את ימי ילדותי, כשניסינו להנביט במטבח
זרעים של צמחים שונים, שכללו חיטה, שעועית, עדשים, אפונה ו... היה מעניין.
כעת, אם תשים לב, בסרטון הוא כל הזמן מזכיר את העובש "MOLD". שים לב לדקה ה-6:30,
שם הוא מדבר על שטיפה טובה במידה וצמח.
בסרטון לא מודגם הטיפול בעובש, וגם לא נאמר דבר על המשך הגידול/טיפול שלאחר
הקציר. נכון. הוא החזיר את המצע לתבניות הרשת, אבל מוחי המוגבל לא הבין לאן זה חותר
בהמשך. מה שברור זה, שככל שהגידול יימשך, כך יגדל הסיכוי לצמיחת העובשים.
איני יודע עד כמה אתה עוקב אחר השאלות שנשאלות כאן בפורום, אבל לא אחת. אנשים
מציגים שאלות בנוגע לעובש (או אפילו פטריות), שמתפתחים על פני מצע העציצים שלהם.
היו גם צילומי תושבות של פטריות ועובשים שצמחו ע"ג האדמה בגינה, וכנראה שאלה
ליוו ומלווים את פני כדור הארץ לכל אורך הדרך של התהוות החיים על פניו.
אז יפה. אתגרת אותי בנושא נוסף, אבל אודה, שעד היום לא ממש התעמקתי ב"מה אפשר
לעשות עם מזון שנפגע ע"י עובש". הנוסחא הקובעת בביתנו היא שפשוט זורקים.
מעולם לא חקרנו, עד כמה העובש יכול להיות "בריא", "רעיל" או שטיף. אם תגלה משהו
חדש בנושאים אלה, אשמח אם תשתף, ואם אני אסתקרן ואבדוק, אודיע לך כשאכתוב
על זה כאן בפורום.
מעניין אגב לגלות, שאיש מבאי הפורום כאן לא הגיב בנושא גידול הזרעים וקצירתם, חוץ ממני
(ואני אגב הפסקתי מזמן להיות צמחוני)... מה שכן, אני יודע בביטחון גמור, שיש כאן
כמה צמחונים ואולי אפילו טבעונים. אז או שלא ראו או שזה לא "מעניין אותם".
נדמה לי שאפילו "שותפי" לניהול הפורום הוא כזה, אבל הוא מזמן חדל להגיב פה.
טוב נו. אי אפשר להכריח אף אחד. נכון?