א.ב יהושוע

lulit

New member
א.ב יהושוע

זקוקה להמלצה חמה על ספר טוב שלו. מישהו מכיר?

חדת קרן

New member
../images/Emo91.gif

אני דווקא אהבתי את השיבה מהודו לטעמי ספר מיוחד ... כתוב אחרת ...ויש שם ריח של מזרח שילך לאיבוד בדראמסללה ..אינשאללה, . זה שהשאלתי לו ולא השיב !!

ואני:

הכי אהבתי את "המסע אל תום האלף" בקשר ל"השיבה מהודו", הוא קצת אכזב אותי, כי הבן אדם אפילו לא נסע להודו, הוא רק שמע מהבן שלו שטייל שם. מה אכפת לו, יש לו כסף, וזה כיף לטיל, ובטח בטח שזה היה מוסיף לספר

גם אני

אהבתי מאד את "המסע אל תום האלף", אבל את "השיבה מהודו" עוד יותר, כי מאד הזדהיתי עם הגיבור. גם אני הייתי אב צעיר בתחילת הקריירה כשקראתי את הספר. ונעמי, זה לא ספר על הודו, וזה לא ספר על רופאים, זה ספר על יחסי הורים-בנים. מה זה משנה כמה תחקיר הוא עשה? לא כל אחד גרישם.

בטח שזה משנה.

כי לבן אדם שהיה בהודו הספר נראה לא רציני. יש שם די הרבה תיאורים של הודו, ואם הם לא אמיתיים אז זה פשוט יגרום לבן אדם שמכיר את המקום לזלזל בסופר. לא?

צריך לשאול מישהו שהיה וקרא ...

היית ? ומצאת פאקים באמינות ? או שזה הכל בתיאוריה ? אגב, שמעתי שקארל מאי מעולם לא ביקר בארה"ב, וכתב את ספרי המערב הפרוע שלו בכלא בגרמניה.

moben

New member
אומרים שהוא היה מקק../images/Emo121.gif

בין 2 ל4 כשכולם ישנו, שלוש פעמים בשבוע (אבל אף אחד לא יודע את הימים).

אני, אישית, לא הייתי...

אני מכירה מישהו שהיה, וקרא, ולא אהב, וזה צרם לו. אני לא מכירה את קארל מאי, אבל יש לי שאלה באיזו תקופה הוא כתב?

אני לא אומרת שבן אדם חייב לבקר

איפה שהוא כותב עליו (יצא לי מסורבל) אלא לדאוג שזה יהיה אמין ואצל א.ב זה לא היה אמין ובהתחשב בעובדה, שהוא כותב לקהל ישראלי, אשר בחלקו צעיר, אשר בחלקו נוסע להודו מתישהו, אז זה נראה מזלזל

ציפי ג

New member
אני לא יודעת מתי הוא כתב

אבל סבא שלי עוד קרא את ספריו כילד. (או כך הוא נהג לספר לנו).

ציפי ג

New member
כילדה

לא צלחתי אף ספר שלו (למגינת ליבו של סבי), ואני הייתי ילדה שקראה את כל הטרזנים, ומתה על סיפרי הרפתקאות, משום מה, לא קלע לסגנון שלי.

ילדונט

New member
קרל מאי

כתב במאה התשע עשרה, בבית סוהר בגרמניה, סיפורים שבתור ילדה אהבתי מאד על המערב הפרוע. אני חושבת שאלו יותר "ספרים של בנים".

ציפי ג

New member
מסע אל תום האלף

אכן היה מרתק. דווקא משום שעסק בנשים בתקופה שכולם חושבים שנשים היו עפר ואפר. ולא היא. את השיבה להודו לא אהבתי, ואני מוכנה לתרום אותו לכל המעונין. את מר מאני ממש אהבתי. ספר מעולה. גם גירושים מאוחרים. מה עם הכלה המשוחררת?

WALLU

New member
תקראי את הסיפורים הראשונים

ותלכי לרומאנים רק אחרי זה. יצא ספר שנראה "כל הסיפורים" לפני כמה שנים, אני חושב שעדיין אפשר למצוא אותו. זה פחות פופולרי מהרומאנים אבל מיטב היצירה של יהושוע

קראתי. באמת סיפורים יפים.

מאד משקפים את רוח התקופה, שנות החמישים והששים.

אהבתי את

גרושים מאוחרים, המאהב והשיבה מהודו. אגב - לא.ב. לא היה מספיק חשוב לכבד בנוכחותו את הקהל בקברט הספרותי של זוכי פרס ספיר לספרות שהיה אתמול בבית גבריאל בכנרת. רק הנשים הופיעו. היה מענין ומכובד.

למעלה