א' או ב' ?

מצב
הנושא נעול.

I am ADiDi

New member
הבן שלי לומד חשבון עם כיתה מעליו

אנחנו ניסינו
ולא היה מוצלח בגלל הבלגן שזה עשה במערכת שלה (בשיעור חשבון שלהם הפסידה שיעור אומנות או טבע - שאהבה מאד), ובגלל שלא היה לה נוח עם הילדים שם. לילד אחר זה כן היה מוצלח, ובתור פתרון ביניים, או בתור ניסיון עם מעקב ויד על הדופק - לא הייתי פוסלת על הסף.
השילוב מוצלח מאד. בכיתה שלו (ב) לומדים חשבון בזמן שהוא לומד חשבון בכיתה גבוהה יותר (ג'). לעתים רחוקות לומדים משהו אחר ואז הוא צריך להשלים את מה שנלמד בכיתה. הוא משולב כבר שנה שנייה עם אותה כיתה. הבעיה העיקרית היא שדיי מהר הוא עבר גם את הרמה בכיתה ג' כך שלמעשה ההקפצה לא פתרה כלום, אלא רק דחתה קצת את השעמום. היום אני מחפשת פתרונות אחרים (למשל עבודה עצמאית בכיתה, כך שהוא יקבל העשרה והעמקה בחומר הנלמד במקום להתקדם ולרוץ בחומר הטכני)

אוסט

New member
ומה קורה בשאר התחומים? האם גם שם

השילוב מוצלח מאד. בכיתה שלו (ב) לומדים חשבון בזמן שהוא לומד חשבון בכיתה גבוהה יותר (ג'). לעתים רחוקות לומדים משהו אחר ואז הוא צריך להשלים את מה שנלמד בכיתה. הוא משולב כבר שנה שנייה עם אותה כיתה. הבעיה העיקרית היא שדיי מהר הוא עבר גם את הרמה בכיתה ג' כך שלמעשה ההקפצה לא פתרה כלום, אלא רק דחתה קצת את השעמום. היום אני מחפשת פתרונות אחרים (למשל עבודה עצמאית בכיתה, כך שהוא יקבל העשרה והעמקה בחומר הנלמד במקום להתקדם ולרוץ בחומר הטכני)
הוא מתבלט ? מדוע רק חשבון ?

I am ADiDi

New member
לא חשבנו להדליג אותו

אני מצטרף לשאלה של אוסט,ואם כך ...
מדוע לא ל"הדליג" אותו לכיתה ג'?
לא חשבנו להדליג אותו
כי אנחנו מאמינים שטוב לו חברתית בכיתה אחת עם בני גילו. הדלגה גם לא תפתור כלום בטווח הארוך. היא תגרום לקצת פערים, הוא ישלים אותם וייצטיין, ומה אז ? להדליג אותו שוב? האם בן 7 צריך ללמוד בכיתה אחת עם בני 9-10? זה לא נראה לי מתאים. חשוב לי שיהיו לו חברים בניי גילו (הוא עדיין אוהב לשחק במשחקי דמיון ובובות של לוחמים) מה יצא מההדלגה? האם המטרה היא להגיע לאוניברסיטה בגיל 15? לדעתי לא. הייתי מעדיפה שיזכה להעשרה, לגרורויים, לחוויות ושיפתח את יכולת החשיבה ופתרון הבעיות. מאחר שבית הספר לא מספק את רב הדברים האלו אנחנו משתדלים לתת לו את האתגרים שנראים לנו בשעות אחר הצהריים. (לא מקדמים אותו בחומר אלא מחפשים נקודות למחשבה במה שנראה לפעמים טריוויאלי)

I am ADiDi

New member
כי זה מה שמקובל בבית הספר

הוא מתבלט ? מדוע רק חשבון ?
כי זה מה שמקובל בבית הספר
אצלנו לא מקפיצים כיתה, אלא רק בחשבון. כן - הוא בולט בכל התחומים. הוא ילד שמתעניין בהכל ויודע הכל. אני מתארת לעצמי שפשוט קל למורים להתעלם ממנו כי הוא אוהב להקשיב (גם לחומר שהוא יודע) ולא מפריע בכיתה. לי קצת מפריע שהוא לא מתוגבר בכלום. הוא לא לומד שום דבר חדש בביה"ס (כולל חשבון). אני מאמינה שאם היו נותנים לו חידות ובעיות שמצריכות חשיבה זה היה לו הרבה יותר מעניין ומאתגר מאשר לפתור תרגילים טכניים עם כיתה גבוהה יותר.

לדעתי, אם זה הכיוון,

א' או ב' ?
הבן שלי לומד בכיתה א' ורמתו גבוהה מאוד. הוא קורא ספרים שוטף, קורא וכותב בכתב ללא ניקוד. חשבון - הוא צלח את מבחן הסיום של כיתה א'. (בי"ס ביקש לבדוק את רמתו). הוא בוגר מאוד יחסית לשאר השיכבה. בהתחלה סירב להשתלב בכיתה ב' ועכשיו הוא מעוניין. ביה"ס המליץ לשלבו בשלושה מקצועות בכיתה ב' ולעשות זאת בהדרגה. מה דעתכם ?
לדעתי, אם זה הכיוון,
אז עדיף שיתחיל מיד בכיתה ב'. חבל סתם לטרטר אותו.

Kalla

New member
../images/Emo45.gif

לדעתי, אם זה הכיוון,
אז עדיף שיתחיל מיד בכיתה ב'. חבל סתם לטרטר אותו.

xyx989

New member
היי,הבן שלי הודלג לכיתה ב' ואני י..

א' או ב' ?
הבן שלי לומד בכיתה א' ורמתו גבוהה מאוד. הוא קורא ספרים שוטף, קורא וכותב בכתב ללא ניקוד. חשבון - הוא צלח את מבחן הסיום של כיתה א'. (בי"ס ביקש לבדוק את רמתו). הוא בוגר מאוד יחסית לשאר השיכבה. בהתחלה סירב להשתלב בכיתה ב' ועכשיו הוא מעוניין. ביה"ס המליץ לשלבו בשלושה מקצועות בכיתה ב' ולעשות זאת בהדרגה. מה דעתכם ?
היי,הבן שלי הודלג לכיתה ב' ואני י..
אני יכול כמעט ולסמן V. לדעתו וגם לדעת המורה בכיתה ב' הוא השתלב יפה מאוד, הדביק פערים כמו: כתב ב', קריאה יותר מהירה. הוא מצא לעצמו חברים, ואפילו התחיל קצת "לפטפט" בשיעור שמבחינתי זה מראה על ביטחון שהוא קיבל. אני לא מכיר אותך ואת בנך, אבל לדעתי ילד שהוא מחונן, יש לו סיכוי לא רע להצליח בכיתה גבוהה יותר, התועלת היא גבוהה יותר, אין טעם להשאירו בכיתה א', מאחר שהפער בינו לבין חבריו לכיתה תמיד ישאר, אלא אם בנך יתאים את עצמו לכיתה וזה לא מה שאת היית רוצה. בכיתה ב' הוא יאותגר יותר, הגירויים גדולים יותר, ואת יודעת הפעילות הלימודית, חברתית עשירה יותר, זה ממש מעולה לילד מחונן, תחשבי על זה הוא כבר לא צריך חוגי העשרה למינהם(לפחות לשנה הראשונה). לדעתי "הדלגה" לילד שמבחינה רגישת יכול לעמוד בזה, זהו פיתרון פלא.

meyravbh1

New member
גם לנו יש את אותה הבעיה.

א' או ב' ?
גם לנו יש את אותה הבעיה.
הבן שלי לא מוכן להשתלב ב-ב',כי הוא חושש מפרידה מהחברים שלו.אנחנו משוחחים איתו,אבל בית הספר בעצמו עוד לא "בשל". מה שכן,שאלו אותי-ואני מעבירה את השאלה אליך:ומה הלאה? מה יהיה ב-ב'? הוא ישתלב ב-ג'? ומה יקרה ב-ו'? לא ידעתי מה לענות.אני רק יודעת שנמאס לי שבית הספר משמש כבייבי סיטר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה