את

האלי

New member
יקירתי,

את האהבה שלי לעצמי אף אחת לא תיקח יותר לעולם.
שלך, האלי.

ophra

New member
בלי סייגים..... ../images/Emo4.gif

קל להגיד קשה לבצע אפשר להשתדל ולהתקרב ובסוף להגיע למקום שהוא "מספיק" קרוב לאוטופיה...??? וכמו שכבר נאמר לפני (אם כי ברמיזה) זה לא מספיק שהיא תאהב את עצמה ללא סייגים על מנת שאתה תאהב אותה כך. אתה צריך גם, באותו זמן, לאהוב אותך בלי סייגים. ואז... יש סיכוי...
עפ
(בהצצה קצרה באמצע יום עבודה מפרך)

ואם ההסתייגות שלי היא

שלא רוצה שתאהב אותי? שלא רוצה אנשים ציניים ומתנשאים כפי שמשתקף מדבריך האלי?

r e d head

New member
ניצתי האם אמרתי לך פעם שאת בחורה

כלבבי כל זה כי אהבתי את ההסתיגות שלך גם אני בהצצה קצרה...

blonda3

New member
האלי????אני אוהבת את עצמי

בלי הסתייגויות. נכון, לקח לי זמן, אבל הגעתי!!! לא הבנתי מה זה "החארטה ששפכו עליה כל השנים?" למה התכוונת?

האלי

New member
תראי...

מאז ילדותך העמיסו עליך סטריוטיפים של "האישה המושלמת" מבובות הבארבי שכל ילדה חושקת בהן. דרך "ילדות טובות לא... (השלם את החסר)" ועד "תהיי יפה ותשתקי" אמרו לך מה את צריכה לחשוב, מה את צריכה להרגיש ואיך את צריכה להראות. ובדרך, מקווה שלא את אישית, נשים רבות כל כך סובלות מניצול מיני. מושפלות עד כדי נטילת האנושיות שבהן רק משום שיש להן זוג שדיים וקצת פחות כוח פיזי... כל אלו נחשבים בעיני ל"חארטה ששפכו עליך כל השנים" אם הצלחת להשתחרר מזה ולגלות שוב את האדם שאת, אם הצלחת אחרי כל זה לאהוב את עצמך למרות שאת לא בלונדינית בגיזרת בארבי, למרות שלפעמים את מחטטת באף, עולה לך גרעפס, את נהנית מזיון טוב... (כל אותם דברים ש"ילדות טובות" לא עושות) אשריך. אישה כזו הייתי שמח לאהוב. (אם וכאשר אני אצליח להתנקות מהזבל ששפכו עלי כל השנים...) אבל ההתניות האלו כל כך כבדות, כל כך מעיקות וכל כך חזקות, שקשה לי להאמין שיש מי שיכולה באמת להתנער ולהשתחרר מהן לחלוטין. זה מה שהתכוונתי. ומי שראה בזה התנשאות או ציניות, פשוט לא הבין מה כתבתי. שלך, האלי.

r e d head

New member
האלי הנשים היום כבר מזמן לא ככה...

תפתח את העיניים ותמצא הרבה נשים חזקות, עצמאיות ומשוחררות. אני דוקא מכירה כמה גברים שזה מפחיד אותם.

ophra

New member
לחלוטין אולי לא....

אבל אפשר להשתחרר. זו הרי המטרה לשם כך הדרך.... גם אתה בוודאי מרגיש שמחלק השתחררת וחלק מה"זבל" עדיין איתך עליך. ככל שעובר הזמן וממשיכים במסלול יותר ויותר "חארטה" נושרת. אני רק בדעה שלא חייבים לחכות עד למצב האופטימלי כדי למצוא אהבה אני בכלל לא בטוחה שמצב כזה (אופטימלי) בכלל קיים...
עפ
(שסופסוף כן הבינה מה כתבת)

../images/Emo45.gifמודה ומתוודה

גמני הייתי בין אלו שלא הבינו למה התכוון המשורר אולי זה היה בעקבות הצחוק שסימן את נושא התגובה שלך
(ולכן גם הגבתי ,כפי שהגבתי) בכל מקרה האלי אני חושבת שהדברים שונים קצת, בכולופן אני לא גדלתי על ברבי ועל אחת כמה וכמה לא על להיות יפה ולשתוק, תמיד הבעתי את דעתי , גם כאשר לא היו לה תומכים רבים, גם כאשר ידעתי שאחטוף חיצים. אבל אין זה משנה כיוון שעלי שפכו חארטה אחרת מן הסתם (גם אם במסרים סמויים). אז מה? אולי בגלל עצם היותי מרדנית הצלחתי להשתחרר מהחארטות? לא יודעת בכל מקרה ההתניות הללו הן חארטה בהתגלמותה , לא שאין לי את ה"שריטות" שלי , לכולנו יש, רק מה שאני אומרת זה כן ,הן קיימות השריטות הללו ובכלזאת מסתכלת במראה ואוהבת את מה שרואה, שלמה עם עצמי וזה בעצם מה שחשוב זה בעצם מה שהמאמר רצה לומר.

עוף כנף

New member
תראה...

גם אני אשה (ואני לא צריכה לבדוק במראה כדי לראות את זה) ו מ ע ו ל ם !!! לא "העמיסו עלי סטריוטיפים של "האישה המושלמת" (ולא, לא היו לי בובות בארבי, אלא בובות שמנמנות שאפילו שיער לא היה להן..). מעולם לא אמרו לי: "ילדות טובות לא... (השלם את החסר)" וגם לא: "תהיי יפה ותשתקי". מעולם לא אמרו לי מה אני צריכה לחשוב, מה אני צריכה להרגיש ואיך אני צריכה להראות. יותר מזה, למדתי בבי"ס מקצועי, ולא... לא תפירה, לא בישול אלא דווקא בתחום טכנולוגי מובהק, לצידם של בנים ובנות נוספים, ובצבא תקנתי מערכות מתוחכמות, מכשירים ומערכות חשמל בתחום מסויים, לצידם של חיילים בנים.... ו - לא, אין לי ממה להשתחרר ולהתנער. ולמעשה קשה לי להאמין שיש עוד אנשים שמעלים את הנקודות הללו ... ובעיני רוח הדברים בכתבה מתאימה לנשים ולגברים כאחד. לאהוב את עצמך ללא תלות ועל אף במראה החיצוני. בנות ולבנים

*יערית

New member
כן ניצתי....

מהיום שאני בהכרה של מודעות עצמית וזה רק הגיע בגיל 22..אני כל הזמן לומדת עוד ועוד..כמה פיספסתי לפני גיל 22, יש עוד כמה חלקים ש"נשפץ" אותם עם הזמן ואולי עם הגיל זה רק יקרב אותי אל עצמי יותר ויותר! }{

לא עובד לו הקישור ../images/Emo10.gif

אבל כל כך מתחברת למילים לא להיות מושלם לאהוב את עצמי למרות שאיני מושלמת לאהוב את עצמי ,עם הטוב ועם הרע יודעת עד כמה יש לשנות ולשפר ובכל זאת מודה איני מושלמת ואף על פי כן אוהבת את עצמי את מה שיש לי כי זו - אני.

למעלה