את Gregorian כבר שמעתם?

חולוני

New member
את Gregorian כבר שמעתם?

אני יודע שאני שואל את זה באיחור אופנתי, כי לגרגוריאן יצאו כבר 2 אלבומים - Masters of Chant ב-2000, ו-Masters of Chant 2 ב-2001. לי אישית יש אוסף שלהם, ואני אוהב אותו מאוד. טוב, אז קצת עליהם - גרגוריאן הם להקה-מקהלה של נזירים שעושה עיבודים כנסייתיים לקלאסיקות רוק. בין הקלאסיקות שהם חידו ועיבדו מחדש - The Sound Of Silence של סיימון וגרפאנקל. Child In Time של דיפ פרפל. Wish You Were Here של פינק פלויד. Stairway To Heaven של לד זפלין. Don´t Give Up של פיטר גבריאל עם קייט בוש. Nothing Else Matters של מטאליקה (אני חייב לציין שהביצוע של השיר הזה יצוא פשוט מעולה, ולפי דעתי הביצוע של גרגוריאן אף מתעלה על המקור..) Brothers In Arms של דייר סטרייטס. Losing My Religion של R.E.M. ועוד רבים וטובים אחרים.. לסיכום - בהחלט מומלץ. ויש לי הרגשה שכל מי שאוהב את הביצועים המקוריים של השירים (וגם מי שלא), עשוי לאהוב גם את העיבודים הכנסייתיים של גרגוריאן.

Johnny the Doe

New member
הם עשו גם את tears in heaven

של אריק קלפטון אבל רוב הקאברים שלהם הם לא משהו, לפחות לדעתי. דרך אגב עוד לא הבנתי מה הקשר ביניהם לפורום "אגדות רוק"...

חולוני

New member
שהם עושים עיבודים ל"אגדות רוק"..

ואני דווקא אהבתי, לא את כל השירים, אבל חלק גדול מהם.. אגב, בדיסק השני שלהם יש להם גם 3 שירים מקוריים שלהם - Moments Of Peace The Quiet Self ו-So Sad ואני חייב לציין שאהבתי גם את השירים האלו, חלקם אפילו יותר מחלק מהקאברים. ובכלל אני חושב שזה פרויקט מבורך.

וואי, זה נשמע ממש מגניב!

אני מתכוונת להוריד את הגרסה שלהם ל- Stairway To Heaven נשמע מאוד מיוחד...

חולוני

New member
דווקא Sairway לא יצא משהו..

העיבודים הכי טובים שלהם לדעתי יצאו ל- Nothing Else Matters Tears In Heaven Wish You Were Here Losing My Religion ו-Don´t Give Up

ganooov

New member
אהההממ... ../images/Emo13.gif. ../images/Emo13.gif

אתה יודע כמה להקות עושות רק קאברים של אגדות רוק? אם אני אתחיל אני לא אגמור
. בכל מקרה, זה דווקא נשמע מעניין למדי, אף על פי שלרוב קאברים זה לא דבר טוב.

חולוני

New member
אבל זה לא קאברים רגילים..

אלו עיבודים של השירים למוזיקה כנסייתית גרגוריאנית..

ganooov

New member
טוב, יש לא מעט להקות ../images/Emo13.gif

שעושות עיבודים לסיגנון מסוים, אבל זה אכן משהו מיוחד. ונזכרתי במשהו שאני מבין רק עכשיו: אחי היה בחוג מוזיקה (יעני - הוא מנגן בהרכב בהשגחת מוזיקאי מיקצוען), ולפני החוג הוא ניגן על חשמלית את Nothing Else Matters´ ואז חבר שלו שמע אותו, והוא עושה לו: "זה לא גירסת הכנסייה של השיר?" (אחי מנגן בעדינות לאללה, לפחות ניגן ככה עד שהוא התרגל למפרטים ולבס
).

grizelda

New member
בעע

לא!!! אני לא סובלת אותם! שמעתי המון מזמורים גרגוריאנים אוטנטיים (עד כמה שניתן לשחזרם) והלהקה הזאת פשוט רעה

למעלה