את שקט

sharonkd

New member
את שקט

הי, מי יכול להסביר לי את כוונת המשורר? ומה התכוון להגיד?

e s1

New member
ואם כבר אפשר לנצל"ש-

מה עם 'אקדח'? :( -- היי, חדשה :)

רעוּת

New member
ממה שנראה לי-

'אקדח' זה פשוט להיכנס למוח של פסיכופט. כאילו, אחד שסובל מ"הפרעת אישיות אנטי-סוציאלית" חמורה, שמאפייניה, בין היתר: -התנהגות לא קונפורמית, בהשוואה לנורמות המתייחסות לשמירה על החוק; ביצוע תכוף של מעשים שיכולים להוות עילה למעצר -רמאות: שקרים חוזרים וניתוב אנשים אחרים לרווח או להנאה אישיים -התנהגות אימפולסיבית -התנהגות חסרת שקט ואגרסיבית; הסתבכות בסכסוכים אלימים ובמקרי תקיפה -התעלמות מביטחונו האישי ומביטחונם של אחרים -חוסר אחריות עקבי -היעדר תחושת חרטה (ותודה לוויקיפדיה, שהעתיקו מה-DSM
) בכל מקרה, השיר הזה הוא סוג של "גרסת האנס" לשיר me and a gun של טורי איימוס, למרות שלא נראה לי שיש קשר במקור
הוא מספר בשיר איך הוא קושר אותה לפסנתר, קורע לה את החולצה וכו', ומבחינתו הכל חלק ממשחק (ומשחקייייייייייייייאייייייייייים משחקייייייייייאייייייייייים), ובאופן כללי השיר מתאר אירוע די מזעזע, מנקודת המבט של התוקף. ואפשר לחפור עליו עוד הרבה, אבל רק הגעתי הביתה ויש לי מלא דברים לעשות, אז בהזדמנות

אם את לא בן, את לא תביני את השיר לעומקו

זה ממש לא פסיכופט זה נקודת מבט של גבר. רגיל.

רעוּת

New member
אז זה די עצוב,

אם לגבר רגיל אין יכולת להרגיש אמפתיה, חרטה, או סתם מודעות לאיך הצד השני מרגיש, או ל"אסור" ו"מותר". בעצם, כשחושבים על זה, אז כן, זה הגבר הממוצע

מה זה קשור?

יש לו אבל יש דבר שנקרא יצר והשיר הזה מבטא הכי הרבה דווקא את החרטה.. זה לא שיר שמצדיק את מה שמתואר בו, בדיוק כמו 'מתי נתנשק'.. הוא מציג אותו הפוך. ולא זה ממש לא הגבר הממוצע הגבר הממוצע חושב שזה הגיוני לקדש את התאווה המינית שלו ולהעמיד אותה כמעט במרכז החיים. כשאמרתי גבר רגיל התכוונתי לגבר שמודע לעצמו, לחסרונות, ליתרונות, לבעיות... והוא גם צריך כנות. אז זה ממש לא גבר 'רגיל' כנראה. אבל מה שמתואר בשיר בהחלט קיים בכולנו.. יש גם נשים שזה קיים בהם, צריך להתאמץ ולחפור כדי באמת להבין שזה שם.

creepy creep

New member
אף פעם לא חשבתי על זה ככה.

היה ברור לי שמדובר בשיר על אנס או מישהו דומה. וזה מסתדר עם חוסר ההצדקה של המעשה, אולי הגינוי שלו.

רעוּת

New member
יש לו יצר?

ולכל בנאדם נורמלי גם יש יכולת לכבוש את היצר. ועם כל שנאתי למין הגברי כרגע (והו, היא קיימת)- רוב הגברים הם לא אנסים. ו"לקדש את התאווה המינית שלו"? אוי נו, באמת. השיר הזה לא עושה את זה, דרך אגב, הוא מציג אקט של אלימות ואונס.

למעלה