את שלו!

מירי,

New member
את שלו!

חשבתי שזה יעבור עם הגיל... אבל, בן כבר 4.5 וחייב את הדברים של דוד! דוגמאות? שני בוסטרים באוטו - הוא חייב לשבת בזה שהוחלט (הוא החליט) של דוד, אבל... אם דוד לא נמצא , באופן אוטומטי הוא מתיישב ב"שלו"... בן בוא נשחק- שום משחק לא מעניין אותו , אחרי חצי שעה ויותר דוד מסכים להתנתק מהטלויזיה ובוחר משחק- זה בדיוק המשחק שבן רוצה!! דו מוותר - אבל נמאס לו והוא צודק! גם ככה דוד מקנא , ולמרות שאני מסבירה לדוד שהוא לא צריך לוותר אלא אם הוא רוצה זה יוצר אצלו תיסכול.... ודי! נימאס לי לשמוע הוא לקח לי הוא נגע לי זה שלי.....

לאה_מ

New member
ניסית לדבר איתם על זה?

אני מתכוונת להושיב את שניהם ולשקף להם את הבעיה (כשאתה, בן, רוצה רק את של דוד, זה מפריע לדוד) ולשאול אותם איך הם מרגישים (אבל שידברו אחד לשני ולא אליך) ואיך הם חושבים שאפשר לפתור את הבעיה. אפשר לקחת דף ולעשות רשימה של כל הפתרונות המוצעים, ובסוף שיבחרו פתרון אחד (או שילוב של מספר פתרונות) מבין מה שהציעו.

מירי,

New member
בטח שנסיתי....

גם שיחה משותפת וגם אחד-על אחד רק עם בן.... אחת הבעיות היא שבן עדיין לא "עומד בהסכמים" כלומר יכולים להחליט ש... והוא מסכים ומבטיח,ואח"כ לא פועלים לפי זה.... זה מן הסתם עיניין של הגיל אנחנו "עובדים" על זה , וגם היסברתי לדוד את העיניין - כי הוא מאוד מתרגז "אבל הוא היבטיח...
". זה יוצר בעיה , כי בפעמים הראשונות (בכל ויכוח כזה) דוד בד"כ מוותר "שהוא ייקח/יבחר/יעשה..." ואז אחרי שדוד מתפשר בן רוצה רק את מה שיש לדוד.......

לאה_מ

New member
גם זה נושא לשיחה ...

גם אי היכולת של בן לעמוד בהסכמים שהוא היה שותף להם היא בהחלט נושא לדיון. הסכמנו על זה ובסופו של דבר לא הצלחת לקיים את זה. מה לדעתך יכול לעזור לך לקיים לאורך זמן את ההסכם החדש? לפעמים סנקציות עוזרות - אני לא מתכוונת לסנקציות שאת תטילי עליהם, אלא לסנקציות שהם עצמם יקבעו, כחלק מן ההסכם, שיתנו תמריץ לביצועו (לדוגמא - אם בן יתעקש על משהו מסויים של דוד, הוא יצטרך להסכים לדוד לשני דברים שלו (של בן) שדוד יבקש). מה שאת מתארת הוא, שאין לכם בעיה להגיע להסכם אלא רק לקיים אותו לאורך זמן. זה כבר התקדמות, וזה לא אומר שהפתרון של הסכם לא מתאים לכם, אלא שצריך למצוא דרך שתגרום לבן להצליח לקיים את ההסכם. אפשר גם ההיפך - בחיזוקים - על כל 5 דברים שבן לא יתעקש עליהם, דוד יוותר לו על דבר אחד שבן יבחר (אפשר גם סנקציות שלא קשורות ישירות לנשוא ההסכם, למשל - מי שמפר את ההסכם משלם לשני שקל על כל הפרה. אני פחות אוהבת את זה, אבל אולי זה מדבר אליהם יותר).

מירי,

New member
דוד יהפוך למיליונר ../images/Emo6.gif

האמת שלבן אין דמי כיס לשלם (גם אם כן הייתי חושבת בכיוון תשלום...-ואני לא), העיניין שדוד מ'זה מתוסכל הוא מוותר - וכשמגיע השלב של בן להחזיר (אני אוותר לך על X אם תתן לי Y) מתחיל הסקנדל...זו דרך שדוד היגיע אליה לבד , ובן מסכים איתה כל עוד לא היגיע החלק שלו לתרום לה
. אני מקווה רק שעם הזמן בן יילמד את החלק שלו בעיניין...ובנתיים אני הולכת לקנות אטמי אוזנים

למעלה