"את שאהבה נפשי"

"את שאהבה נפשי"../images/Emo44.gif

"את שאהבה נפשי" (ישראל 2004) בימוי:אילאיל אלכסנדר. מאבקן הפנימי של שלוש נשים דתיות, לסביות לקבלה עצמית ולהגשמה במסגרת קהילותיהן הדתיות היקרות להן. לכודות בין נאמנותן לאמונתן הן לומדות כי הבחירה היא הכרחית. יחד עם זאת,בריגשות ובסבלנות מפלסות שלושתן נתיב חדש בקהילה שמרנית סגורה. (52 דקות,עברית,ואנגלית,תרגום לעברית). בית אשכול פיס בת"א. 25.3 שעה: 19:30. ויש היום סרט לסבי,בערוץ 4 (הסרטים) אבודות והוזות.(דרמה) שלוש נערות בפנימיה פרטית לבנות הופכות לחברות טובות עד שהקשר הרומנטי בין שתיים מהן נחשף. בימוי:לאה פול. (קנדה2001). שעה:22:36.

תודה רבה(=

זה סרט?אם כן,זה מוקרן בעוד תאריכים? זה נשמע ממש מעניין,במיוחד כי זה קרוב אליי..

מורן א

New member
"ללכת על המים" ../images/Emo44.gif

ללכת על המים אייל הוא סוכן מוסד, דור שני לניצולי שואה, ביטחוניסט סגור, ציני וסטרייט. הישראלי הכי ישראלי שיש. אקסל ופיה (קנוט ברגר וקרולינה פטרס) הם אח ואחות גרמנים, נכדיו של נאצי מפורסם. אקסל, שמגיע לארץ לבקר את אחותו החיה בקיבוץ, הוא ההפך הגמור מאייל: הומו, פתוח, אופטימיסט, יפה נפש, המאמין ברוח האדם. המפגש בין השלושה מניע מותחן דרמטי שבמרכזו רדיפה אחרי פושע נאצי זקן, שכלל לא ידוע אם הוא חי או מת. החיפוש הופך להיות מסע לאורכה ולרוחבה של ישראל, ונמשך גם ברחבי ברלין. בדרך מדברים אייל ואקסל על העבר, ההווה והעתיד, על נאצים, על מחבלים מתאבדים וגם על דנה אינטרנשיונל. הסרט מציג את היחסים שנרקמים אט-אט בין אייל, איש המוסד העשוי פלדה בלתי מחלידה, לבין אקסל, ההומו הגרמני הענוג וההומני. באחד משיאיו של הסרט, מתיידד אקסל עם צעיר ערבי (יוסף סוויד), והמפגש הזה מעלה בכל חריפותו את השאלה, האם יש קשר בין תחושת הקורבן המלווה את הישראלים, לבין האטימות שהם מגלים כלפי סבלו של העם הפלשתיני. "ללכת על המים", סרטם של איתן פוקס וגל אוחובסקי נבחר לפתוח את מסגרת הפנורמה היוקרתית בפסטיבל ברלין. הסרט זכה להצלחה גדולה ומאז נמכר להפצה בבתי קולנוע בשלושים מדינות ברחבי העולם, בסכום חסר תקדים לסרט ישראלי - מליון דולר. הצמד גל-את-איתן לא נפל למלכודת המתבקשת, ולא יצר סיפור אהבה בין שני הגברים. "זה במכון סרט על יחסים בין סטרייט להומו", אומר אוחובסקי, "ולא על גבר שחושב שהוא סטרייט, ומגלה שהוא הומו. יש המון סרטים על גבר שחושב שהוא סטרייט, ובסוף הסרט פותח את הרגליים. אבל יש בעולם יחסיםבין סטרייטים להומואים, והסרטים לא מתארים אותם." בכורה בתאריך 18.03.2004.

אבודות והוזות...

אחד הסרטים היותר טובים ועצובים שאי פעם ראיתי... כל פעם אחרי שאני רואה אותו אני יוצאת עם תובנה אחרת.. לרוב התובנות שלי לא מציגות באור טוב במיוחד את האהבה....... Rage More!

למעלה