את רוצה גלולות למניעת הריון?

את רוצה גלולות למניעת הריון?

זה מה שהיא שאלה אותי היום, הרופאה שלי. שאלתי אותה בחזרה אם היא צוחקת עליי. "כבר היו דברים מעולם" לא נשמע לי כמו סיבה מספקת. בקיצור-לא לקחתי. אבל אח"כ חשבתי על משהו אחר- ההמלצה אחרי קיסרי היא לחכות שנה. מישהו יודע למה בעצם? כי אם במקרה בטעות ממש לא בכוונה יקרה נס גלוי ואהיה בהריון טבעי עוד קודם, איזה השלכות יהיו לזה? ותודו שהודעה כזאת אופטימית/נאיבית ראויה להיות הודעה ראשונה שלי בפורום החדש... שמש קטנה.

ברוכה הבאה שמש קטנה

קלקלת לעצמך בהקשר של ההודעה הראשונה שלך כי כבר כתבת כמה קודם... נראה לי שמדובר בתהליך החלמה לא קל ולא מהיר של רקמות הבטן התחתונה ושל הרחם אני מניח שקצב ההחלמה שונה מאחת לאחרת וכן, העולם מלא סיפורי הריונות ספונטניים שארעו אחרי עשרות שנות ניסיונות להרות, אחרי אימוץ וכדומה וכמו שבטיפולים היה הרבה משחק של סטטיסטיקה אז ככה גם לגבי הסיכוי שאת שואלת אני מתלבט אם לחתום במילים הרגילות של בהצלחה..(יש לך מושג אם בא לך כרגע ספונטני ?) ליאור

אבל זו הודעה ראשונה שפתחתי!!!

ואם מדובר בסטטיסטיקה-אני רגועה לגמרי, כי התחום הזה ממש לרעתנו בכל דבר אפשרי. אני פשוט לא יודעת אם הריון ספונטני, שייחשב אצלנו לסיפור הצלחה לא נורמלי, יכול להחשב כ"לא מתאים" לקצב ההחלמה, ומה יכול לקרות במקרה כזה. בא לי ספונטני, כרגע? בטח לא. מתי כן? אין לי מושג.

קרנושה

New member
ליאור אני מחזיקה ממך.....

כמה גבר יכול להיות בעיניינים כשזה נוגע לענייני הורות ונשים.... יש לך תשובות נכונות לכל דבר-מדהים! שמש-גם אותי הזהירו לא להכנס להריון אפילו שנתיים אחריי הלידה (לאחר קיסרי אנוכי) ...הריון טומן בתוכו התפתחויות רבות של הגוף...והצלקת הפנימית של הרחם ורקמותיה כה עדינות ולא חזקות בשנה הראשונה....גם אם חיצונית נראה לך שהצלקת כמעט איננה פנימית היא קיימת גם קיימת! למה מפחדים על אישה שעברה קיסרי בעברה וכעת היא עם צירים? פוחדים מקריעה ספונטנית של הצלקת... אני לא מהממושמעות לדברי הרופאים ובד"כ מחליטה בעצמי....בנושא הנ"ל לדעתי כדאי מאוד להמתין! לגביי אמצעים למניעת הריון-אני תמיד אומרת שגופי הוא הגלולה הכי בטוחה נגד הריון....אך בהתחשב בזה שאובחנתי כ"עקרות בלתי מוסברת" אין זה נכון/בטוח לומר את שאמרתי ....ולמרות זאת אני לא נזהרת....הנה חלפו שנתיים ואני מוכיחה כל יום שאולי בכל זאת גופי הוא גלולה בטוחה? לא יודעת....יצא ארוך....מקווה שהובנתי.

שרהודיה

New member
צריך להזהר מלקיחת גלולות ../images/Emo18.gif

רק בשנים האחרונות עלו על זה, שאשה שיש לה בעיות בקרישת הדם, אסור לה לקחת גלולות !!! בעצם..היא יכולה לקחת גלולות, עם אספירין, אבל זה גורם לכך שהקרישים יכולים להתנייד ולהגיע למקומות שח"ו נרצה שקרישי הדם יגיעו לשם
אני חושבת שהרופאים חייבים לעשות לפני מתן הגלולות האלו בדיקות דם מאד קפדניות

רומי^^

New member
את צודקת, אבל הבעיה היא שהבדיקה

מאוד מאוד יקרה ולכן רופאים לא נוטים לשלוח נשים לבדיקה בכזו קלות. אצל אחותי גילו את הבעיה כיוון שבצבא נוצר לה קריש דם חיצוני, ורק אז אישרו לנו לעשות את הבדיקה (לנו=לבנות המשפחה). ורק שנהיה בריאים

ריטה1

New member
גם לי קרה אותו המקרה בידיוק

לפני חודשיים כשהלכתי לבדיקה השגרתית של אחרי, זה בידיוק מה שהרופאה אמרה לי. האמת היא שממש לפני הבדיקה אמרתי שבשום פנים ואופן אני לא רוצה עוד ילד בשנה הקרובה מכל מני סיבות (גם הלידה הקשה, 15 שעות שהסתיימו בקיסרי), יזהר כמובן רוצה עוד אחד מיד (בטח הוא לא שומע אותה בוכה, הוא לא נמצא אתה כל היום), אבל כשפתאום עמדתי מול המציאות או לחילופין מול אותה רופאה שאמרה לי שלא מומלץ להכנס להריון אחרי קיסרי, פתאום הייתה לי צביטה בלב, אחרי שלקח לי שנה להכנס להריון, אני אמורה עכשיו לקחת גלולות, ומה יקרה אם אני ארצה אחרי שנה שוב הריון (מה שסביר להניח שיקרה), אז אולי אני אצטרך לחכות עוד שנה, ואז סוגרים את הבסטה עם שני ילדים? לא הייתי מוכנה לקבל את זה, הגעתי הביתה וקרעתי את המרשם. לא יכולתי אפילו לראות אותו בתיק. ולמשהו פחות סנטימנטלי ויותר הגיוני, הרי מה הסיכוי לקלוע בדיוק ביום של הביוץ בלי לתכנן את זה, שדווקא ביום של הביוץ הזרע יהיה מוצלח. (במהלך הטיפולים בדיקות הזרע היו כל חודש שונות לגמרי, פעם מאוד נמוכות ופעם מאוד גבוהות), אני מאמינה גדולה בגורל, ומה שצריך לקרות יקרה, כמובן שאני מקווה שבעוד שנה יקרה הריון ספונטני, אבל אם זה יקרה לפני, אז נקבל את זה גם בברכה

אני גם לא מתכוונת לקחת.

התכנית (של רון, לא שלי) היא להתחיל לחשוב על לחזור לטיפולים כשיונתן יהיה בן שנה (אם זה היה תלוי בי, בביקור של 6 שבועות אחרי הלידה כבר הייתי לוקחת מרשם למנוגון). אם יקרה קודם - וכמה קודם זה כבר יכול לקרות, אם בכלל? - אני אקח את הסיכון.

מדוע לחכות שנה אחרי קיסרי: ../images/Emo22.gif

מכיוון שהעומס שההריון יוצר על הרחם יכול ליצור קרע ברחם, כנראה לוקח לצלקת שנה עד שהיא מגלידה לגמרי.

רק לוודא שהבנתי נכון-מדובר בשנה

מלידה עד הריון ולא מלידה עד לידה, נכון?

גלי88

New member
כן, מדובר בשנה מלידה ועד ההריון

וגם אותי הרופא שאל אם אני רוצה גלולות וסרבתי. למרות כל הקושי בלילות (ויש קושי),ולמרות ההצהרות שלי בזמן משבר ש"אני לא רוצה יותר ילדים" כל חודש אני מקוה שהמחזור לא יגיע. הריון ספונטני לא יהיה אצלי וזה ברור לי אבל בכל זאת כל פעם המחזור מגיע ואני קצת עצובה.

ligo

New member
הגלולות האלה...

אחרי בערך שנתיים בלי, נורא קשה לי לזכור לקחת. אני מכוונת את הסלולרי שיצלצל כל יום בשעה קבועה, אבל אם הוא לא לידי אני שוכחת לקחת. לנו לא מתאים כרגע עוד ילד, מכל מיני סיבות. אז למרות שיש לנו בעיית זרע אני לוקחת גלולות (כשאני זוכרת...) כי כמו שהרופא שלי תמיד אמר- מספיק רק זרע אחד

לצערי, נראה לי שעדיף לא לסכן את

הרחם ולהשתמש באמצעי מניעה כלשהו למרות הסיכוי הנמוך להיכנס להריון
בדיוק בשבוע שעבר בתוכנית הבוקר ראיינו אמא שהכניסה את השלישיה שלה בפעם הראשונה לכיתה א´. יש לה בן בכיתה ה´ שנולד מהפריית מבחנה, שלישיית בנים(!) בכיתה א´ גם הם מהפריית מבחנה ואחרי 3 חודשים מהלידה של השלישיה היא נכנסה להריון ספונטני (מי היה מאמין) ויש לה מההריון זה בת(!) שקטנה מהשלישיה בשנה בדיוק
כך שהכל יכול לקרות... אגב, אני ילדתי שלא בקייסרי והחלטנו שאם יבוא הריון ספונטני (ואפילו ממש אחרי הלידה) נשמח מאוד. כאבתי ובכיתי מכל מחזור והם המשיכו להגיע כך שהנס האמור לא ממש קרה לנו (אולי עוד יקרה...). מקווה שתהיי שלמה עם ההחלטה שתקחי

or or

New member
גם אני עמדתי בפני הדילמה הזאת

ולמרות שאני לא מאמינה באפשרות של הריון ספונתני, בררתי אם יש סכנה בכניסה להריון זמן קצר אחרי ניתוח קיסרי (במקרה שלי ניתוח קיסרי שני). אחרי שהרופא התאושש מהשאלה - הוא פשוט לא הצליח להבין איזו סיבה טובה יש לי להכנס שוב להריון אחרי שתי לידות טראומתיות, הוא המליץ לי לחכות חצי שנה לפחות, אך אמר בפרוש שאחרי חצי שנה ההחלמה מלאה. בנתיים אני לא לוקחת, וכנראה שגם לא אקח גלולות. חצי שנה כבר חלפה עברה לה..... וספונטניות - מה זה?????... אור אמא לקיסר וקיסרית

מאחר והריון ספונטני אצלנו הוא

אפשרי איכשהו והריון בשנתיים הקרובות לא בא בחשבון (כפי שכבר סיפרתי, טרם התאוששתי פיזית ונפשית מההריון עם אלה, ואני גם רוצה "זמן אלה" נטו לפני שאתפנה לטפל בתינוק חדש), ומאחר והמחזורים שלי כ"כ לא סדירים וכ"כ קשים - אני חזרתי לקחת גלולות...

למעלה