"את צריכה להסביר לי

"את צריכה להסביר לי

אחרת איך אני אדע מה בסדר ומה לא בסדר?" זה פחות או יותר מה שאחותי אמרה לי אתמול, בזמן השופינג שעשינו. סך הכל היה שופינג די מוצלח, בניגוד למה שקורה בדרך כלל, אני לא מצאתי כלום והיא מצאה כמות מכובדת של בגדים, דבר בהחלט נדיר בהתחשב בכך שהיא מאוד מקובעת על איך הבגד צריך להיראות, וזה שונה מאוד ממה שמעצבי הבגדים חושבים. הודות לסיילים של חנוכה היא קנתה כמה וכמה חולצות יפות שעונות להגדרות שלה וגם לשלי כסטיילסטית האישית שלה, שגם לא עלו הרבה, ולאירועים הקרובים (שבראשם יום ההולדת שלה מחר), היא תהיה לבושה יפה. היו לה כמה קטעים כמו תמיד, שהיא עשתה דברים בלי להתכוון, כמו שהיא מגדירה את זה, וכשהערתי לה היא שאלה למה זה לא בסדר ואחרי שהסברתי לה היא אמרה שהיא תשתדל לא לעשות את זה שוב. חשוב לה להבין למה מה שהיא עושה זה לא בסדר, אלו בעיקר דברים שיכולים להתפרש ע"י אחרים כחוסר טקט, וכמו שהיא אמרה לי, אם אני לא אגיד לה היא לא תוכל לדעת מה בסדר ומה לא בסדר להגיד ולעשות. נראה שהיא די מודעת למגבלה הזאת שלה. קטע משעשע: מתישהו עלה בשיחה שלנו שמה של מישהי שאנחנו לא ממש מחבבות ולא רק אנחנו, מישהי מאוד מאוד... פוסטמה. אחותי אמרה שכמו שלה יש אספרגר, לאותה מישהי יש בעיה וזה שהיא פוסטמה. שאלתי אותה מה עדיף לדעתה, להיות עם אספרגר או להיות פוסטמה, והיא ענתה שעדיף אספרגר... אמרתי לה שגם אותה בחורה לא יודעת להתנהג ולכן היא מגעילה לאנשים, והיא לא רוצה ללמוד איך מתנהגים, משעשע שאחותי מקבילה את זה לאספרגר. מחר אנחנו חוגגים את היומולדת שלה עם בני הדודים במסעדה. היה לנו די קשה למצוא מסעדה שתתאים לכולם במיוחד כי היא התעקשה על ת"א ועל סוגים מסוימים ומוכנה לחגוג רק בערב, אבל אחרי שבני דודים שלנו הסבירו שיש להם בעיה לנסוע לת"א, היא הסכימה שנלך למסעדה במקום קרוב יותר, ורק שאלה אותי מה התפריט כולל. זו הייתה התחשבות מאוד יפה מצידה, נראה שאם יש סיבה מוגדרת היא מוכנה לצאת מהקיבעון שלה.

שלום לך פני בובה,

ככל שאני קוראת את הכתוב שלך, אני יותר ויותר מתפעלת גם מהדרך שאחותך עושה, מהרצון שלה לעשות את "הדברים הנכונים" בעיני הסביבה, מהנכונות שלה להיעזר בך, ומהמוטיבציה שלה ללמוד. וגם ובמיוחד מהקשר שיש בינכן. לדעתי היא בהחלט זכתה באחות שתהיה גם נאמנה, גם אמיתית, גם אוהבת וגם מקום להיתמך בו. זה לא מובן מאליו קשר כזה בין אחיות, (גם בלי אספרגר ושאר ירקות..),וזה בהחלט מעורר התפעלות. המשיכי לכתוב, לשתף, כי אנחנו הקוראים לומדים מכן המון. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

פני בובה מקסימה../images/Emo49.gif../images/Emo48.gifלאחותך

תודה לך על השיתוף פני בובה
כיף לדעת שאחותך שמחה ללמוד ממך ומוכנה גם לשנות ממנהגיה. כל הכבוד לך על העשייה הנהדרת איתה וכיף לקרוא
הרבה מזל טוב ליום ההולדת של אחותך פני בובה- תיהנו ותבלו

אופשיר

New member
../images/Emo140.gif לפני בובה המקסימה

אני קוראת בהתרגשות את שכתבת, ומנסה לדמיין את שתי בנותי בסיטואציות דומות. הלואי שכך יהיה. יש בך כל-כך הרבה חום, קבלה ותובנות של אם כלפי ילדהּ. הרבה מעבר לצפיות שיש לי, למשל, מבתי הבכורה, כאחות של... איזה אושר נפל בחלקכן - שיש לכן זו את זו! את מקסימה ומצליחה להגיע בקסמיך (אין לי הגדרה אחרת...) אל לבה של אחותך ועמוק אל תוך לבבות כל מי שזוכים לקרוא אותך, את העולם דרך עינייך. הרבה איחולים למזל טוב לאחותך

אני קוראת דברים כאלו

והאמת שאני לא חושבת שזה משהו נדיר כל כך. אנחנו אחיות, ההפרש ביננו הוא רק 3 שנים ואני התאהבתי בה ביום שהיא נולדה, וככה אני גם מרגישה כלפי בנות הדוד שלי שהן כמו אחיות בשבילי. אני גם רואה את חברות שלי עם האחיות שלהן ואני לא חושבת שאני קשורה לאחותי יותר ממה שהן קשורות לאחיות שלהן, פשוט אחותי צריכה יותר תשומת
וכל מה שנלווה לזה. אין שום סיבה שאצל הבנות שלך המצב יהיה שונה. אני לא חושבת שאני ממלאת תפקיד של אמא אצלה, בשביל זה יש לנו אמא, אני רק עושה את מה שיותר מתאים לדעתי שאחות תעשה. יש דברים שתמיד נוח יותר לדבר עם אחים ולא עם ההורים. חכי קצת שהבנות שלך יגדלו ותיווכחי בעצמך...

תודה למגיבות על המחמאות

הסתבר שהיא גם אמרה לאמא שהיה לה מאוד כיף אתמול ושמאוד חשוב לה והיא מאוד שמחה שאני מסבירה לה על מה שבסדר ולא בסדר ולהגיד ולעשות. היא מאוד מפתיעה אותי עם הנכונות הזאת שלה, כי בעבר היו לה תגובות קצת כעוסות, במיוחד ה"לא התכוונתי" או "לא עשיתי את זה", אבל נראה שגישרנו על זה.

doroniz

New member
מזל טוב ענק

רק עכשו קראתי ונהניתי (כצפוי) מכל מלה ומלה. אין לי מה להוסיף על התגובות הקודמות. אני מצטרף לאיחולי המזל טוב לאחותך ולרצון לקרוא עוד ועוד מחוויותיכן המשותפות. אני מקווה שברבות השנים מערכת היחסים בין עומר לאופיר ידמו לזו של שתיכן. דורון.

mayarel

New member
אתן נשמעות אחיות מאוד חמודות ../images/Emo13.gif

הרבה מזל טוב לאחותך פני בובה! לגבי עניין הקושי למצוא בגדים.. אני נ"ט ויש לי את אותו הקושי ... כך שאני מאוד שמחה לשמוע שהיא מצאה דברים שמצאו חן בעינייה
תמשיכו להנות יחד ולשמור האחת על השנייה, אני מאוד מקווה שגם ילדי יהיו קרובים. נהניתן במסעדה? מאיה

היה נחמד מאוד במסעדה

אוכל טוב, חברה טובה (בני הדודים), מה צריך יותר מזה? היה קצת מבאס שלא היו להם זיקוקים (היא ציפתה לעוגה עם הזיקוק כהרגל ימי הולדת), אבל הביאו לה "קוקטייל יומולדת" על חשבון הבית. רק משהו אחד לא הבנתי - מה זה נ"ט?

mayarel

New member
הגדרה של אנשים לא אוטיסטים.. ../images/Emo13.gif

נ"ט= נוירו טיפיקל

shavririt

New member
נהדר לקרוא בכל פעם על הקשר ביניכן.

כמו שאמרה רונית, גם לנו זה נותן להכיר ולראות איך אפשר להיות אחיות/חברות, ולשוחח על דברים בגובה העיניים וגם להחליט יחד על פי המצב והציפיות של כל אחת, בסיטואציה הנדונה. אהבתי מאד את העובדה שהיא שואלת אותך איך "ראוי" להתנהג ולא נפגעת מהערותייך וברור לי שאת עושה זאת בשיא הטעם והטקט. אצלי היה אירוע מאד דומה בשבוע שעבר, כאשר ביתי הצעירה, נסעה עם הפייה לקניות בקניון רננים ב"גן הקסום", כדי למצוא מתנה עבורה ליום ההולדת. הן נשארו שם זמן רב ונהנו מן המקום וכמובן קנו, ואני מאד אהבתי את שיתוף הפעולה והחוויה המשותפת שלהן יחד, וכמו שאומרים- "הן חזרו משם עייפות אך מרוצות". כמובן שגם הפייה קנתה לאחותה מתנה ליום הולדתה חודש וחצי קודם לכן. הקשר הזה לא לגמרי מובן מאליו, היו גם תקופות אחרות ביניהן, כך שזה מאד שימח אותי.

yonitbrk

New member
כל כך אופייני לחבר'ה שלנו

לצאת מהקיבעון אם יש סיבה מוגדרת, שנראית להם ככדאית . כיף לקרוא על אחותך, והאמת מאוד מעודד .

גאמי

New member
מקסים מקסים מקסים../images/Emo23.gif

אני יושבת מחייכת לי פה בבית, אם לא היו יודעים למה היו חושבים שיש לי גם עולם פנימי עשיר. איזה כיף של יחסים, הבנה, קבלה, רגשות, דיאלוג, הומור. נפלא! יש לי תחושה על פי אופן הכתיבה שלך בובה, שאצלכם במשפחה הומור תופס מקום של כבוד, מתה על זה, עם זה אני יכולה להזדהות יופי. הרגת אותי עם ההשוואה של פוסטמה לאספרגריות זה מדהים. יש לך אחלה אחות ובעצם גם לאחותך יש אחות נפלאה. כיף, כיף ככה על הבוקר. תודה!

למעלה