"את מכירה אותו"?

"את מכירה אותו"?

במשפט בפתח תקווה מוזמנת סבתא פולניה להעיד. עורך הדין שואל אותה: "גברת מנדלבוים- את מכירה אותי?" "בוודאי" - עונה הזקנה, "בוודאי שאני מכירה אותך. כבר מינקותך הכרתי אותך, הרי גרתם ברחוב לידי. תמיד היית תינוק מעצבן והפכת להיות ילד טיפש ולא יוצלח ועכשיו כולם יודעים כמה אידיוט אתה ושקרן ושאתה בוגד באישתך עם המזכירה שלך ושאתה מפסיד כל משפט, חוץ מאלה שבהם אתה מביא עדי שקר. בטח שאני מכירה אותך". עורך הדין ההמום מתעשת קלות ופונה אל הזקנה הפתח תקוואית שוב: "והאם את מכירה, גבירתי, את התובע המחוזי שיושב ממול"? "נו, באמת" - עונה הסבתא, "את אבריימ'ל הפושטק מכפר גנים? מי לא מכיר?! הרי אמא שלו המסכנה ואני, אצל אותו רופא בקופת חולים מיום שנולד השייגץ. שלומיאל שכמוהו, בטח שאני מכירה אותו. שום דבר לא יוצא לו טוב ואפילו באישתו הוא בוגד עם 3 נשים שונות... אחת מהן אישתך! והמשרד שהוא פתח? אוי ווי, איזה שחיתויות הוא מנהל שם. שאני לא אכיר אותו? דממה בבית המשפט. השופט המום כמו כולם ומבקש משני עורכי הדין לגשת ללשכתו. "רבותי"- הוא אומר, "אני מודיע לשניכם חד וחלק: אם מישהו מכם שואל אותה אם היא מכירה אותי, אני דן אותו במקום לשני מאסרי עולם!!!"

hemi32

New member
../images/Emo6.gif ואת הרב הזה את מכירה ?

מזכיר לי את הסיפור הבא ... בעיירה קטנה בפולין מתה הפרה שנתנה חלב בשפע , נימנו וגמרו אנשי העיירה לשלוח שליחים למחוזות הסמוכים והרחוקים , ואף לרוסיה לבקש לעצמם פרה איכותית וטובה כאשר חזרו כל השלוחים נתקבצו כולם לשמוע מה העלו בידיהם , ולאחר ששקלו ודנו בענין הוחלט לרכוש פרה מסוחר בעיר 'מינסק' אשר הציע גם פרה איכותית יחסית וגם מחיר טוב כאשר החליטו כן עשו הפקידו כסף בידי שליח נאמן ושלחוהו לרכוש את הפרה , ואכן זה חזר עם פרה ובני העיר נהנו מיבול חלב איכותי וטוב בהתאם לתוצאות ישבו סוחרי העיר והפכו ברעיון עסקי להביא פר נוסף אשר זה האחרון ירביע את הפרה כך יגדלו במקום פרות רבות ולא יאלצן לרכוש בעתיד פרות נוספות אכן השקעה נכונה אמרו הכל , ושוב שלחו שליח לקנות פר איכותי וטוב .. הוציאו את שניהם אל המרעה אך אבוי , הפרה אינה משתפת פעולה ובכל עת שניסה הפר להתקרב אל הפרה נגחה בו זו האחרונה בכעס רב .. שבועות רבים עברו והדבר חזר ונשנה שוב ושוב .. כאשר ראו בני העיר שאין להם פיתרון פנו אל רב העיירה לקבלת עיצה וברכה .. שמע הרב את הדברים והרהר בכובד ראש .. כאשר לפתע נהרה על פניו , אמרו נא פנה אל הנוכחים האם הפרה ממינסק ?? כן !!! ענו כולם והותעו מהיכן ידע הרב שזו ממינסק היא ומה פשר הדברים ... הא , אמר הרב .. כן. גם אשתי ממינסק ............... שמעתי היום מפה קדוש של עורכת דין גדולה אשר הפטירה "דאס איז דיינע רבונימלך ?!"

סתם משהו נחמד

בצוואת יצאנית העיירה נכתבה שכל רכושה ייתרם למען בית הכנסת, הגבאים הנבוכים נגישו לרב לשאול אם מותר לקבל את הכסף, תמה הרב והשיב בוודאי שמותר הרי הכסף שלנו

הזכרת לי קטע מאוד יפה של יוסי בנאי

שמקריא את נאומו של רב בירושלים בהלוויתה של יצאנית שגורשה משם אך ביקשה להיקבר בירושלים. ובנאומו הוא מוכיח את הקהל על צביעותו ויחסו האמביוולנטי לזונה. מישהו אולי יודע איך קוראים לקטע והיכן ניתן למצוא תמלול שלו?

rigoletto111

New member
זה מ"בוסתן ספרדי", ליצחק נבון

לפרוצה שגורשה מירושלים אבל נקברה בה קראו זוהרה. מן הסתם תמצאי את המחזה בספריות. מחזה חביב , הפקה צבעונית ונחמדה. כיפכ היי לנשיא.

למעלה